På besøg hos genbrugselskeren Marie-Louise
Video

På besøg hos genbrugselskeren Marie-Louise

Marie-Louise
Marie-Louise

Lamper bygget af peberkværne, et flygel med lys i og vægmalerier af tapetrester og overskudsmaling. Det er bare nogle af de skæve løsninger, der karakteriserer mit eksperimenterende genbrugshjem. I videoen herover inviterer jeg jer indenfor.

Når man som mig gerne vil have ’det lækre hjem’, men samtidig ikke kan stå inde for et overforbrug af nye ting, må man finde opfindsomheden frem. I stedet for at bytte vores eksisterende møbler og ting ud med nye, i takt med at moden skifter, vil jeg langt hellere istandsætte dem eller give dem en ny funktion, der forlænger deres levetid.

Mit hjem rummer derfor mange anderledes løsninger, hvor fælles og sammenbragt genbrugsguld spiller sammen i en indretning, der bliver '
up to date'. Netop det kan du læse mere om herunder og opleve i videoen, som du kan se ovenfor,. I videoen giver jeg en guidet rundtur i genbrugshjemmet. Herunder kan du blandt andet se, hvordan et møbel, der tidligere har haft et helt andet formål, har fået ny værdi som puslebord.

Find det på DBA

 1. Puslebord, Ikea skab, Sælger dette fine Smågora skab med messing greb, der er rigtig fin til børnevæ

  Puslebord, Ikea skab, Sælger dette fine Smågora skab med messing greb, der er rigtig fin til børneværelset. Den er kun 1 år gammel, og fejler absolut ingenting. Nypris var 1299,- Afhentes fra 1. s

  750,00 kr.29-09-2023
 2. Puslebord, Basson, Simpel, men fin og god hvis man ikke har så meget plads :) b:55,5cm x l:75cm × h:

  Puslebord, Basson, Simpel, men fin og god hvis man ikke har så meget plads :) b:55,5cm x l:75cm × h:84,5cm

  250,00 kr.29-09-2023
 3. Puslebord, Ved fungerende puslebord til væg ophæng.
God brugt 
Fuld funktionsdygtig
Har kun små skra

  Puslebord, Ved fungerende puslebord til væg ophæng. God brugt Fuld funktionsdygtig Har kun små skrammer Puslepude kan med købes, se andre annoncer.

  200,00 kr.29-09-2023
 4. Puslebord, Sebra, Puslebord fra Sebra. Købt i februar 2019. Pæn stand, trods brugsspor. Kan beses i

  Puslebord, Sebra, Puslebord fra Sebra. Købt i februar 2019. Pæn stand, trods brugsspor. Kan beses i Ry.

  2.800,00 kr.29-09-2023
 5. Puslebord, Vi bruger ikke puslebord og skabet mere. De er sammen som et sæt.
De er I god stand .

  Puslebord, Vi bruger ikke puslebord og skabet mere. De er sammen som et sæt. De er I god stand .

  1.000,00 kr.29-09-2023
 6. Puslebord, Vægophængt puslebord. Rigtig solidt og velfungerende. Dog lidt slidt. Har været brugt til

  Puslebord, Vægophængt puslebord. Rigtig solidt og velfungerende. Dog lidt slidt. Har været brugt til to børn.

  300,00 kr.28-09-2023

I skrivende stund er der 739 brugte pusleborde til salg på DBA.

Sådan fik vi forvandlet reolen til vores elskede puslebord

Da vi fik vores tredje datter, en efternøler, stod vi og manglede et puslebord. Vi havde for længst sendt vores gamle videre til vores venners børn. Det havde været en nem sag at tage i IKEA og købe et magen til det tidligere eller finde et brugt på DBA. Det blev dog et helt andet møbel, der kom i spil som puslebord til lille Caia:

Vi havde lige flyttet rundt i stuen, og der var ikke længere plads til en mindre reol. Reolen er dyb med et stort rum, der fungerer godt til opbevaring af puder eller brænde, og da den var på vej til opmagasinering i garagen, opstod ideen om i stedet at bruge den som puslebord.


Reolen er et af mine bedste og billigste genbrugsfund. Fint håndværk i teaktræ og købt for bare 10 kroner ved et ophørsudsalg i en genbrugsbutik for 15 år siden. Jeg kan huske, at jeg dengang, et par minutter i lukketid, overtalte min far til at køre det hjem for mig. Reolen skulle jo lige bygges om, men vi ville ikke lime, bore og hamre i den, da den, når den har tjent sit formål som skiftebord, skal have sin oprindelige funktion igen eller en helt ny.

Puslepladen, som består af en krydsfinerplade, der er polstret med et stykke skumgummi og et sengetæppe, er derfor sat i spænd med to runde stykker træ, som vi jævnligt tjekker, for om de nu også kan holde til den efterhånden store baby (se billederne herunder)

LÆS OGSÅ: Video: Kelimpuder på budget

Puslebordets plade er en spånplade polstret med skumgummi fra en topmadras og stof fra et sengetæppe. Puslepladen er sat i spænd med to runde træstykker
Puslebordets plade er en spånplade polstret med skumgummi fra en topmadras og stof fra et sengetæppe. Puslepladen er sat i spænd med to runde træstykker
Reolen er praktisk som skiftebord med plads til bleer og babytøj i rummet under pladen og i skufferne nederst
Reolen er praktisk som skiftebord med plads til bleer og babytøj i rummet under pladen og i skufferne nederst

Denne ting vil vi hellere bruge penge på end nye fliser

Mit hjem er en mosaik af tilfældigheder med levn fra tidligere ejers indretning, arvestykker og sammenbragte souvenirs og møbler. Ting og løsninger, som vi har valgt at beholde, fordi de ikke fejler noget, minder os om vores familie og repræsenterer forskellige faser og oplevelser fra vores liv.

Vores køkken med sine spraglede fliser, malet af husets tidligere ejer, er blot et eksempel. De fleste ville nok have valgt at sætte et nyt køkken op, men vi synes, at det giver huset sjæl og hverdagen kulør med de anderledes kakler - og så vil vi faktisk også hellere bruge penge på den mad, vi kommer i køkkenet end på nye køkkenlåger.

Køkkenet kan du se i begyndelsen af videoen, som du kan afspille øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Corian® / Durasein sælges på mål.

  Corian® / Durasein sælges på mål.

  Bordplade, Corian, LÆS VENLIGST ANNONCEN FØR DU SKRIVER ELLER RINGER :-) - Nej, du kan ikke købe en bordplade som på billederne for 1550 kr. Men vi kan trøste dig med at vi nok har markedets bedste pr

  1.550,00 kr.27-08-2021
 2. Køkken, komplet, Køkken komplet inkl. hvidevarer.

Prisen er ved afhentning hvor man selv tager køkk

  Køkken, komplet, Køkken komplet inkl. hvidevarer. Prisen er ved afhentning hvor man selv tager køkkenet ned. Skriv for nærmere aftale. Obs skal nedtages og afhentes i oktober.

  9.999,00 kr.29-09-2023
 3. Køkken, komplet, HTH, Nyere komplet hth køkken inkl. hårde hvidevarer. Køber skal selv afhente og ne

  Køkken, komplet, HTH, Nyere komplet hth køkken inkl. hårde hvidevarer. Køber skal selv afhente og nedtage nænsomt. Køkken kan nedtages fra dags dato. Hurtigt salg og nedtagning prioriteres.

  3.000,00 kr.29-09-2023
 4. Udstillingsmodel, 3 overskabe/vitrine x 80 cm, Shaker Hvid

  Udstillingsmodel, 3 overskabe/vitrine x 80 cm, Shaker Hvid

  Overskabe, Vi gør plads til ny udstilling og sælger disse overskabe fra vores udstilling til god pris. Model: Nettoline, Shaker Hvid. 3 stk. overskabe: 800 mm overskabe / vitrineskab Højde 704 mm Dyb

  5.000,00 kr.31-01-2023
 5. Tilbehør, Skinner til skuffer, Der er 9 stk. samlet

  Tilbehør, Skinner til skuffer, Der er 9 stk. samlet

  1.100,00 kr.29-09-2023
 6. Udstillingskøkken Sælges!

  Udstillingskøkken Sælges!

  Køkken, komplet, Kvik, Model Kvik Tinta Bordplade 20 mm. Laminat Prisen er med skabe, indmad og bordplade med underlimet vask. Excl. Hvidevarer og armatur som kan tilkøbes til en skarp pris. Se mål un

  36.995,00 kr.29-09-2023

Der er lige nu og her i alt 1.484 annoncer med brugte køkkenelementer på DBA.

Dette indretningstrick er den røde tråd i vores hjem

Med et hus fuld af genbrugsguld er det en kunst at få hjemmet til at spille indretningsmæssigt. Vi har derfor valgt at lave nogle fælles temaer og overgange, der binder husets rum og områder sammen. I vores tilfælde er naturmaterialer, eksempelvis træ, og sorte flader, blandt andet sort læder. Det går igen i stuerne. I soveværelserne er det pastelfarver, der dominerer indretningen.

Besøg min DBA-profil ved at klikke her

Lampen over spisebordet har jeg selv lavet, og jeg kan godt lide, at det er en lampe, som blandt andet af lavet af læder og råt metal – altså naturmaterialer. Billedet til højre viser min datters værelse. Vægmotivet har jeg selv lavet med rester fra tapet og maling. Det fortæller jeg mere om i filmen, som du kan se øverst i artiklen
Lampen over spisebordet har jeg selv lavet, og jeg kan godt lide, at det er en lampe, som blandt andet af lavet af læder og råt metal – altså naturmaterialer. Billedet til højre viser min datters værelse. Vægmotivet har jeg selv lavet med rester fra tapet og maling. Det fortæller jeg mere om i filmen, som du kan se øverst i artiklen

Et multifunktionelt flygel

Typisk for vores hjem er også et element af multifunktionalitet. Vores flygel, der har tilhørt min mormor, kan ikke bare spille, men også lyse med selvklæbende lysdioder i låget. På sigt skal dets yderside også have en gang tavlelak, så vi kan skrive på det med kridt.

Du kan se flyglet i videoen, som du finder øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Bösendorfer Koncertflygel

  Bösendorfer Koncertflygel

  Flygel, Bösendorfer, 275 cm Koncertflygel , Super smuk klang - alt det man forventer af et koncertflygel. Perfekt elfenbens klaviatur. Spiller helt utrolig godt. Har den bløde lækre Bösendorfer klang

  680.000,00 kr.09-01-2023
 2. Flygel, Hornung & Møller, Flot flygel uden skader. Stemt i 2020.

  Flygel, Hornung & Møller, Flot flygel uden skader. Stemt i 2020.

  5.000,00 kr.24-09-2023
 3. Steinway & Sons flygel

  Steinway & Sons flygel

  Flygel, Steinway & Sons, O, Total istandsat Steinway O flygel - Bygget i Hamburg 1926 Perfekt elfenbens klaviatur Står som nyt. Komplet restaureret. Smuk og levende klang.

  260.000,00 kr.09-01-2023
 4. Schimmel F-156

  Schimmel F-156

  Flygel, Schimmel, F-156, Nyt Schimmel F-156 flygel. Helt ny model fra Schimmel´s populære "Fridolin Schimmel" serie.

  98.000,00 kr.27-04-2022
 5. Sauter 182

  Sauter 182

  Flygel, Sauter, Sauter 182, Velholdt en-ejers Sauter flygel fra 1978. Istandsat.

  140.000,00 kr.27-04-2022
 6. Flygel, Kurzweil, Hejsa
Rigtig flot og velholdt Kühse Flygel, renoveret for ca 6-10 år siden.

Det h

  Flygel, Kurzweil, Hejsa Rigtig flot og velholdt Kühse Flygel, renoveret for ca 6-10 år siden. Det har stået i den “fine” stue. Det er blevet pudset samt poleret og altid blevet vedligeholdt. Det sæl

  4.000,00 kr.20-09-2023

På jagt efter et flygel? Der er 77 flygler til salg på DBA, mens jeg skriver her.

Sådan fik jeg idéen til mine kreative lamper

I videoen, hvor jeg giver en rundvisning i mit genbrugshjem, kan du også se mine mere opfindsomme genbrugsløsninger med køkkenting. Mine lamper, der er bygget af forskellige brugsgenstande i træ – en skål, en peberkværn, store træperler med mere, er et af mine bedste upcycling-projekter:

Ideen til lamperne opstod, da jeg på en weekendtur til Hamborg forelskede mig i en smuk trælampe med form som et agern. Den lignede til forveksling en omvendt træskål med en pære i, derfor gik jeg på jagt efter en træskål med tilsvarende form, som jeg hurtigt fandt brugt. I min søgen efter træskåle, fik jeg også interesse for andre ting i træ, som kunne bruges til at bygge lamper med. Det færdige resultat blev så en samling af trelamper bygget af forskellige ting af træ. 

Du kan se lamperne i videoen eller på billedet herunder.

LÆS OGSÅ: Fjern larmen i din lejlighed med genbrug

Lampen er sammensat af forskellige genstande i træ, blandt andet store træperler og salt- og peberkværne
Lampen er sammensat af forskellige genstande i træ, blandt andet store træperler og salt- og peberkværne

Find det på DBA

 1. Peberkværn, Raadvad, Fin stand, trænger til en rengøring. Drysser lidt.

  Peberkværn, Raadvad, Fin stand, trænger til en rengøring. Drysser lidt.

  25,00 kr.18-09-2023
 2. Bodum - Salt- og peberkværn, Bodum, Bodum - Salt- og peberkværn

I sort plast
Ubrugt i original emba

  Bodum - Salt- og peberkværn, Bodum, Bodum - Salt- og peberkværn I sort plast Ubrugt i original emballage. Kan afhentes i Kastrup eller Holbæk. Website: https://www.bodum.com/dk/da/11368-01-3-bistr

  40,00 kr.17-09-2023
 3. Retro saltkar og peberkværn, Nissen Denmark og Jydesalt, Super fin retro peberkværn og lige så saltk

  Retro saltkar og peberkværn, Nissen Denmark og Jydesalt, Super fin retro peberkværn og lige så saltkar

  50,00 kr.17-09-2023
 4. Peberkværn, Flot Peberkværn i tre farve. 
Næsten ubrugt. Virker som den skal

  Peberkværn, Flot Peberkværn i tre farve. Næsten ubrugt. Virker som den skal

  50,00 kr.28-08-2023
 5. Peberkværn&saltbøsse, Peberkværn og saltbøsse i lyst træ, velholdt, peber: højde 18 cm, salt: højde

  Peberkværn&saltbøsse, Peberkværn og saltbøsse i lyst træ, velholdt, peber: højde 18 cm, salt: højde 16 cm købes som beset, ingen retur- eller reklamationsret.

  50,00 kr.04-08-2023
 6. Battersea salt & peberkværn elektrisk, Cole & Mason, Sælger dette batteridrevne salt/peber kværnsæt

  Battersea salt & peberkværn elektrisk, Cole & Mason, Sælger dette batteridrevne salt/peber kværnsæt fra Cole & Mason. Produktbeskrivelse: Kværn i rustfrit stål, sort ABS base og knap, akryl kammer Br

  50,00 kr.03-08-2023

Klik her for at se de peberkværne, der er til salg lige nu til højest 50 kroner.

Balloner af rester

På turen rundt i mit genbrugshjem kan du også få et kig på de vægmalerier, der er helt unikke for mine pigers børneværelser. Vægmalerierne, der viser et bjerglandskab og en sommerhimmel med luftballoner, er også lavet med brugte materialer. Baggrunden har jeg malet med malingrester farvet i forskellige nuancer. Derefter er der sat figurer af tapet på væggen.

Find det på DBA

 1. Tapet, Borås, Everyday Moments. Rustik ornament. Rigtig fint tapet i lys farve. Nem opsætning hvor m

  Tapet, Borås, Everyday Moments. Rustik ornament. Rigtig fint tapet i lys farve. Nem opsætning hvor man ruller lim på væggen og sætter tapetet op. 2 hele ruller. Sælges samlet. Normal pris kr.419 pr. r

  300,00 kr.29-09-2023
 2. Tapet, Festiwall, 1 hel rulle tapet. Vaskbar og vandtæt..

Længde 8 meter
Bredde 64 cm

Ca 5,1 m2

K

  Tapet, Festiwall, 1 hel rulle tapet. Vaskbar og vandtæt.. Længde 8 meter Bredde 64 cm Ca 5,1 m2 Kan hentes i 4030 Tune eller på Jægersborggade, 2200 Nørrebro. Sender ikke.

  200,00 kr.29-09-2023
 3. Tapet, Festiwall, 2 hele ruller tapet. Vaskbar og vandtæt.

Sælges samlet.

Længde 8 meter
Bredde 64

  Tapet, Festiwall, 2 hele ruller tapet. Vaskbar og vandtæt. Sælges samlet. Længde 8 meter Bredde 64 cm Ca 5,1 m2 pr rulle Kan hentes i 4030 Tune eller på Jægersborggade, 2200 Nørrebro. Sender ikke

  400,00 kr.29-09-2023
 4. Tapet rulle, Tapet rulle fra de gamle brune dage :)

Bredde 53,5 cm
Længde - en hel rulle ca.

Kan h

  Tapet rulle, Tapet rulle fra de gamle brune dage :) Bredde 53,5 cm Længde - en hel rulle ca. Kan hentes i 4030 Tune eller på Jægersborggade, 2200 Nørrebro. Sender ikke.

  200,00 kr.28-09-2023
 5. Tapet, knap 18 meter, sjældent, Retro ( meget gammelt ), Smukt, meget gammelt tapet, Hvid / guld, d

  Tapet, knap 18 meter, sjældent, Retro ( meget gammelt ), Smukt, meget gammelt tapet, Hvid / guld, der er lige knap 18 meter fordelt på 2 ruller. Det er trykt på det gamle ublegede papir, og er med ka

  1.100,00 kr.14-01-2022
 6. Tapet, Novo Behang, Rigtig flot Hollandsk retro / vintage tapet fra 60'er eller 70'erne sælges. Har

  Tapet, Novo Behang, Rigtig flot Hollandsk retro / vintage tapet fra 60'er eller 70'erne sælges. Har 7 ruller med 10 meter (Tror jeg) på hver rulle og de er 53 cm brede. Prisen er pr. rulle.

  125,00 kr.25-09-2023

Er du på udkig efter tapetrester? Der er i skrivende stund 311 annoncer, der dukker op ved at søge på ’tapet ruller’

Hvis du kender én, der kunne bruge noget genbrugs-inspiration, kan du gå til artiklens Facebook-opslag og tagge vedkommende. Opslaget kan du se herunder eller klikke dig ind på, her.Jeg er langt fra den eneste genbrugselsker, som DBA Guide har bragt videoer og artikler om. Blandt andet har redaktionen været hjemme og besøge Fie fra Næstved, der har købt sit flotte køkken på DBA. Du kan også kigge forbi Anders’ hjem. Han er også en vaskeægte genbrugselsker. Hans spisebordslampe har engang hængt i en koncertsal i Stockholm!

Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på Julie.schoen@schibsted.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.

Relaterede artikler