Mød en samler: For Noel er det en leg at samle på spillekonsoller
VideoBørn

Mød en samler: For Noel er det en leg at samle på spillekonsoller

Astrid
Astrid

Hjemme hos 18-årige Noel er skuffer, hylder og skabe fyldt til randen med spillekonsoller. Ledninger snor sig modvilligt frem fra deres skjul, for der er næsten ikke plads til mere gamerudstyr. Men det stopper ikke Noel.

Du kender dem med sikkerhed: PlayStation, Xbox og Nintendo. Spillekonsoller som disse er fast inventar i de fleste danske hjem. De fleste ejer dog kun én spillekonsol af gangen. Men ikke 18-årige Noel Majgaard, som ejer hele 40 af slagsen!

I Noels samling gemmer sig et hav af forskellige konsoller ­– formentlig nogle du aldrig har hørt om før – samt flere udgaver af klassiske konsoller. Nogle af spillekonsollerne virker ikke. Men det er lige meget for Noel. Han bruger dem nemlig ikke udelukkende til at spille på. Spillekonsollerne er nemlig samleobjekter.

Samlingen af spillekonsoller har hjemme på Noels værelse i Fredericia. Idet du træder ind i Noels hybel, er du ikke et sekund i tvivl om at her bor en entusiastisk samler med stor passion for spil og konsoller. Se for dig selv i videoen øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Playstation 4, Slim 500gn, Perfekt, Sælges da vi ikke bruger den, spil medfølger selvfølgelig

  Playstation 4, Slim 500gn, Perfekt, Sælges da vi ikke bruger den, spil medfølger selvfølgelig

  1.100,00 kr.06-06-2023
 2. Playstation 5, Perfekt, Jeg sælger min PS5 (disc edition) da jeg ikke for den brugt, den er købt for

  Playstation 5, Perfekt, Jeg sælger min PS5 (disc edition) da jeg ikke for den brugt, den er købt for 3 måneder siden og har været brugt i 2-3 uger. Controller, oplader til controller og FIFA 23 følger

  3.800,00 kr.06-06-2023
 3. Playstation 5, PlayStation 5 disc version, Perfekt, Sælger min PlayStation 5 model da den ikke blive

  Playstation 5, PlayStation 5 disc version, Perfekt, Sælger min PlayStation 5 model da den ikke bliver brugt længere.Fungerer upåklageligt og helt nulstillet  og så har den en masse GB, så plads til ma

  3.499,00 kr.05-06-2023
 4. Playstation 4, Perfekt, Ps4 controller i fin stand

  Playstation 4, Perfekt, Ps4 controller i fin stand

  300,00 kr.05-06-2023
 5. Playstation 5, Perfekt, Sælger min PlayStation 5, da jeg ikke bruger den så meget som jeg havde håbe

  Playstation 5, Perfekt, Sælger min PlayStation 5, da jeg ikke bruger den så meget som jeg havde håbet på. Den kører fuldstændig som var den ny og er købt i marts, så heller ikke gammel overhovedet. D

  4.000,00 kr.05-06-2023
 6. Playstation 4, Perfekt, Meget god har 2 Playstation 4 og nogen gamle spil men man kan få dem gratis

  Playstation 4, Perfekt, Meget god har 2 Playstation 4 og nogen gamle spil men man kan få dem gratis hvis du køber dem med ps4

  1.100,00 kr.05-06-2023

Se alle PlayStations til salg på DBA, her.

’Det skal vi altså ikke slås om på kamera’

Spillekonsoller kan virkelig skille vandene – det ved Noel. Selvom PlayStation nok er den mest populære spillekonsol indenfor Danmarks grænser, er det ikke denne spillekonsol, der er Noels favorit.

- Jeg regner med at en masse sure PlayStation-fans skriver kommentarer til videoen, siger Noel, da han løfter sløret for, at Xbox’en er hans yndlingskonsol.

Spillekonsollen Xbox er udviklet af it-virksomheden Microsoft og udkom for første gang i Europa i 2002. Siden spillemaskinen kom til verden, har den duelleret med PlayStation om den førende plads på markedet – en kamp, der endnu ikke er afgjort.

SE OGSÅ: Video – Flysimulator til salg på DBA

Se hvordan Noel reagerer, da kameramanden fortæller, at han er PlayStation-fan i videoen øverst i artiklen.
Se hvordan Noel reagerer, da kameramanden fortæller, at han er PlayStation-fan i videoen øverst i artiklen.

Det synes Noels familie om den nørdede samling

Selvom der formentlig findes spillekonsoller i de fleste danske hjem, er det langt fra normalt at eje så mange spillekonsoller som Noel. Det er dog ikke noget problem for Noels familie. Noel er nemlig ikke den eneste i familien, der er betaget af spillekonsoller. Både Noels søskende, far og papfar nyder at game fra tid til anden.

- Min familie kan godt lide min hobby og støtter op om den. De har tilmed fundet en del konsoller til mig, fortæller Noel smilende.

Noels forældre har blandt andet skaffet ham en brugt, original Xbox Crystal Edition. Den specielle Xbox skaffede de for blot 50 kroner. Noel vurderer dog, at den har en værdi på cirka 500 kroner. Det er altså ikke helt tosset at have flere øjne på udkig efter nye konsoller.

SE OGSÅ: Video – Mads bygger droner for sjov

I videoen øverst i artiklen kan du se alle de spillekonsoller Noel ejer.
I videoen øverst i artiklen kan du se alle de spillekonsoller Noel ejer.

Derfor er 'Overwatch' Noels yndlingsspil

Med en samling bestående af 40 spillekonsoller kommer det næppe som en overraskelse, at Noel brænder en del timer af med at game. Ud af de mange spil-muligheder er computerspillet ’Overwatch’ hans yndlings.

'Overwatch er et online team-baseret computerspil, der altså muliggør, at du kan game med dine venner. Og netop det sociale samt gameplayet og karaktererne i spillet gør ’Overwatch’ til Noels yndlingsspil. Gennem det online computerspil har Noel tilmed fået en hulens masse nye venner.

SE OGSÅ: Video – DBAs dyreste skrivebord har indbygget gamercomputer

Medfølger den oprindelige indpakningsboks til spillekonsollen, kan det få prisen til at stige gevaldigt.
Medfølger den oprindelige indpakningsboks til spillekonsollen, kan det få prisen til at stige gevaldigt.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Nogle af spillekonsollerne betyder noget helt særlig fra Noel.
Nogle af spillekonsollerne betyder noget helt særlig fra Noel.

”Jeg skiller mig aldrig af med den...”

Vi har alle nogle ting, vi er mere sentimentale omkring end andre. For Noel er den hans Nintendo GameCube. Det er med tiden blevet vanskeligere at anskaffe sig Nintendo GameCube-konsoller, da de ikke længere produceres.

Det er dog ikke kun GameCubens sjældenhed, der gør, at Noel aldrig vil skille sig af med den. Spillekonsollen fik han nemlig i gave til sin nonfirmation, og den har derfor en helt særlig plads i hans hjerte.

Find det på DBA

 1. Xbox, Power A, Perfekt, Xbox controller.
Power A, spectra Infinity, controller til Xbox.
ca. 1/2 år

  Xbox, Power A, Perfekt, Xbox controller. Power A, spectra Infinity, controller til Xbox. ca. 1/2 år gammel. I perfect stand. Med ledning. Der er lys i den. Alt virker som det skal. køber betaler fragt

  400,00 kr.05-06-2023
 2. Xbox, Gammel model, God, Ingen tilbehør. Afhentning

  Xbox, Gammel model, God, Ingen tilbehør. Afhentning

  200,00 kr.05-06-2023
 3. Xbox, Crystal, God, Jeg sælger en Crystal Xbox med controller og en RGB scart kabel

Konsollen er i

  Xbox, Crystal, God, Jeg sælger en Crystal Xbox med controller og en RGB scart kabel Konsollen er i flot stand, aldrig åbnet. Hvis du er bekymret for den clock kondensator så kan jeg åbne den og check

  600,00 kr.05-06-2023
 4. Xbox, WA98052-6399, God, Xbox med en dvd spil ældro dato,
Ser fint ud og virker som skal

  Xbox, WA98052-6399, God, Xbox med en dvd spil ældro dato, Ser fint ud og virker som skal

  285,00 kr.03-06-2023
 5. Xbox, WA 98052-6399, God

  Xbox, WA 98052-6399, God

  200,00 kr.03-06-2023
 6. Xbox, God, Xbox med spil og joystik

  Xbox, God, Xbox med spil og joystik

  500,00 kr.03-06-2023

Se alle Xbox-konsoller til salg på DBA, her.

Nok har Noel alle spillekonsollerne. Men 25-årige Daniel fra København har alle spillene. I sin samling har Daniel mere end 6.000 forskellige spiltitler. Samlingen består af alt fra klassiker som ’Spyro’ og ’Crash Bandicoot’ til eftertragtede japanske titler som ’Super Tempo’. Se hele Daniels samling af videospil i videoen, her.

Er du mere til at spille på computer, kan du i videoen nedenfor få fif til dit gamer-setup af CadiaN, der er blandt verdens bedste Counter-Strike-spillere.


Læs mere om CadiaN og det bedste gamer-setup i videoen, her.

Relaterede artikler