Mød en samler: For Noel er det en leg at samle på spillekonsoller
VideoBørn

Mød en samler: For Noel er det en leg at samle på spillekonsoller

Astrid
Astrid

Hjemme hos 18-årige Noel er skuffer, hylder og skabe fyldt til randen med spillekonsoller. Ledninger snor sig modvilligt frem fra deres skjul, for der er næsten ikke plads til mere gamerudstyr. Men det stopper ikke Noel.

Du kender dem med sikkerhed: PlayStation, Xbox og Nintendo. Spillekonsoller som disse er fast inventar i de fleste danske hjem. De fleste ejer dog kun én spillekonsol af gangen. Men ikke 18-årige Noel Majgaard, som ejer hele 40 af slagsen!

I Noels samling gemmer sig et hav af forskellige konsoller ­– formentlig nogle du aldrig har hørt om før – samt flere udgaver af klassiske konsoller. Nogle af spillekonsollerne virker ikke. Men det er lige meget for Noel. Han bruger dem nemlig ikke udelukkende til at spille på. Spillekonsollerne er nemlig samleobjekter.

Samlingen af spillekonsoller har hjemme på Noels værelse i Fredericia. Idet du træder ind i Noels hybel, er du ikke et sekund i tvivl om at her bor en entusiastisk samler med stor passion for spil og konsoller. Se for dig selv i videoen øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Andet, Backbone PlayStation Edition , Perfekt, PlayStation edition til backbone. Perfekt stand. Købt

  Andet, Backbone PlayStation Edition , Perfekt, PlayStation edition til backbone. Perfekt stand. Købt slutning Juli i år. Har kvittering. Nypris 999. DKK

  600,00 kr.01-12-2023
 2. Playstation 2, God, Virker fint

  Playstation 2, God, Virker fint

  300,00 kr.01-12-2023
 3. Playstation 4, Slim, Perfekt, Hej sælger min Playstation 4 slim. da jeg ikke får tid til at få den b

  Playstation 4, Slim, Perfekt, Hej sælger min Playstation 4 slim. da jeg ikke får tid til at få den brugt. Står helt perfekt uden ridser eller noget virker helt perfekt som den skal. Den har 1 TB plads

  1.500,00 kr.01-12-2023
 4. Playstation 4, 500 GB, Perfekt, En PS4 Slim i perfekt stand. 500 GB. Der medfølger controller, HDMI

  Playstation 4, 500 GB, Perfekt, En PS4 Slim i perfekt stand. 500 GB. Der medfølger controller, HDMI kabel, strømkabel.. og FIFA 19 DVD

  800,00 kr.01-12-2023
 5. Playstation 3, Kiosk, Hej
Hermed sælges ps3 kiosk i rigtig flot stand, alt lys virker, der følger in

  Playstation 3, Kiosk, Hej Hermed sælges ps3 kiosk i rigtig flot stand, alt lys virker, der følger ingen konsol med, men den kan vel skaffes for et par 100.- Nøgle følger med, 2 låse virker ikke. Ka

  8.500,00 kr.01-12-2023
 6. Playstation 4, Ps 4 1 TB, God, Rigtig fin ps 4 med 1 TB, nogle spil og controller. Brugt meget lidt.

  Playstation 4, Ps 4 1 TB, God, Rigtig fin ps 4 med 1 TB, nogle spil og controller. Brugt meget lidt. Model CUH 1216B. Sender ikke og fast pris.

  1.000,00 kr.01-12-2023

Se alle PlayStations til salg på DBA, her.

’Det skal vi altså ikke slås om på kamera’

Spillekonsoller kan virkelig skille vandene – det ved Noel. Selvom PlayStation nok er den mest populære spillekonsol indenfor Danmarks grænser, er det ikke denne spillekonsol, der er Noels favorit.

- Jeg regner med at en masse sure PlayStation-fans skriver kommentarer til videoen, siger Noel, da han løfter sløret for, at Xbox’en er hans yndlingskonsol.

Spillekonsollen Xbox er udviklet af it-virksomheden Microsoft og udkom for første gang i Europa i 2002. Siden spillemaskinen kom til verden, har den duelleret med PlayStation om den førende plads på markedet – en kamp, der endnu ikke er afgjort.

SE OGSÅ: Video – Flysimulator til salg på DBA

Se hvordan Noel reagerer, da kameramanden fortæller, at han er PlayStation-fan i videoen øverst i artiklen.
Se hvordan Noel reagerer, da kameramanden fortæller, at han er PlayStation-fan i videoen øverst i artiklen.

Det synes Noels familie om den nørdede samling

Selvom der formentlig findes spillekonsoller i de fleste danske hjem, er det langt fra normalt at eje så mange spillekonsoller som Noel. Det er dog ikke noget problem for Noels familie. Noel er nemlig ikke den eneste i familien, der er betaget af spillekonsoller. Både Noels søskende, far og papfar nyder at game fra tid til anden.

- Min familie kan godt lide min hobby og støtter op om den. De har tilmed fundet en del konsoller til mig, fortæller Noel smilende.

Noels forældre har blandt andet skaffet ham en brugt, original Xbox Crystal Edition. Den specielle Xbox skaffede de for blot 50 kroner. Noel vurderer dog, at den har en værdi på cirka 500 kroner. Det er altså ikke helt tosset at have flere øjne på udkig efter nye konsoller.

SE OGSÅ: Video – Mads bygger droner for sjov

I videoen øverst i artiklen kan du se alle de spillekonsoller Noel ejer.
I videoen øverst i artiklen kan du se alle de spillekonsoller Noel ejer.

Derfor er 'Overwatch' Noels yndlingsspil

Med en samling bestående af 40 spillekonsoller kommer det næppe som en overraskelse, at Noel brænder en del timer af med at game. Ud af de mange spil-muligheder er computerspillet ’Overwatch’ hans yndlings.

'Overwatch er et online team-baseret computerspil, der altså muliggør, at du kan game med dine venner. Og netop det sociale samt gameplayet og karaktererne i spillet gør ’Overwatch’ til Noels yndlingsspil. Gennem det online computerspil har Noel tilmed fået en hulens masse nye venner.

SE OGSÅ: Video – DBAs dyreste skrivebord har indbygget gamercomputer

Medfølger den oprindelige indpakningsboks til spillekonsollen, kan det få prisen til at stige gevaldigt.
Medfølger den oprindelige indpakningsboks til spillekonsollen, kan det få prisen til at stige gevaldigt.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Nogle af spillekonsollerne betyder noget helt særlig fra Noel.
Nogle af spillekonsollerne betyder noget helt særlig fra Noel.

”Jeg skiller mig aldrig af med den...”

Vi har alle nogle ting, vi er mere sentimentale omkring end andre. For Noel er den hans Nintendo GameCube. Det er med tiden blevet vanskeligere at anskaffe sig Nintendo GameCube-konsoller, da de ikke længere produceres.

Det er dog ikke kun GameCubens sjældenhed, der gør, at Noel aldrig vil skille sig af med den. Spillekonsollen fik han nemlig i gave til sin nonfirmation, og den har derfor en helt særlig plads i hans hjerte.

Find det på DBA

 1. Xbox, spile, God, among us
battlefield 2042
assassin's creed mirage
call of duty vanguard
battlefiel

  Xbox, spile, God, among us battlefield 2042 assassin's creed mirage call of duty vanguard battlefield 1 halo infinite

  500,00 kr.27-11-2023
 2. Xbox, Elite wireless, God, Xboks elite wireless controller i original æske. Mangler den ene af de r

  Xbox, Elite wireless, God, Xboks elite wireless controller i original æske. Mangler den ene af de runde joystikadaptorer.

  550,00 kr.26-11-2023
 3. Xbox, Microsoft Xbox genopladelig batteripakke + USB-C k, Perfekt, Jeg vil gerne sælge de to batteri

  Xbox, Microsoft Xbox genopladelig batteripakke + USB-C k, Perfekt, Jeg vil gerne sælge de to batteripakke med 2 kabel de stand er perfekt og har købt for 1 måned siden Ny pris 398 kr for begge kan a

  200,00 kr.23-11-2023
 4. Xbox, God, Xbox i flot stand
Med 2 controller
4spil
kassen (flot stand)
"paper" stadig i plastik, ik

  Xbox, God, Xbox i flot stand Med 2 controller 4spil kassen (flot stand) "paper" stadig i plastik, ikke åbent. En sjælden model "LIMITED EDITION" Ved ikke hvis DVD controller virker, har ikke prøv, man

  1.700,00 kr.22-11-2023
 5. Xbox, Classic, God, Xbox classic med to controllere og 17 spil.

Alt er testet og virker som det ska

  Xbox, Classic, God, Xbox classic med to controllere og 17 spil. Alt er testet og virker som det skal. Kan evt afhentes i Aalborg eller sendes med GLS

  800,00 kr.18-11-2023
 6. Xbox, God, 
Spille maskine med over 175 spil

Sælger denne ombygget Xbox med NES, N64, Sega, super N

  Xbox, God, Spille maskine med over 175 spil Sælger denne ombygget Xbox med NES, N64, Sega, super Nintendo og commodore64 spil indbygget på harddisk. Super fin og velfungerende gammel XBOX med contr

  500,00 kr.18-11-2023

Se alle Xbox-konsoller til salg på DBA, her.

Nok har Noel alle spillekonsollerne. Men 25-årige Daniel fra København har alle spillene. I sin samling har Daniel mere end 6.000 forskellige spiltitler. Samlingen består af alt fra klassiker som ’Spyro’ og ’Crash Bandicoot’ til eftertragtede japanske titler som ’Super Tempo’. Se hele Daniels samling af videospil i videoen, her.

Er du mere til at spille på computer, kan du i videoen nedenfor få fif til dit gamer-setup af CadiaN, der er blandt verdens bedste Counter-Strike-spillere.


Læs mere om CadiaN og det bedste gamer-setup i videoen, her.

Relaterede artikler