Mød en samler: For Noel er det en leg at samle på spillekonsoller
VideoBørn

Mød en samler: For Noel er det en leg at samle på spillekonsoller

Astrid
Astrid

Hjemme hos 18-årige Noel er skuffer, hylder og skabe fyldt til randen med spillekonsoller. Ledninger snor sig modvilligt frem fra deres skjul, for der er næsten ikke plads til mere gamerudstyr. Men det stopper ikke Noel.

Du kender dem med sikkerhed: PlayStation, Xbox og Nintendo. Spillekonsoller som disse er fast inventar i de fleste danske hjem. De fleste ejer dog kun én spillekonsol af gangen. Men ikke 18-årige Noel Majgaard, som ejer hele 40 af slagsen!

I Noels samling gemmer sig et hav af forskellige konsoller ­– formentlig nogle du aldrig har hørt om før – samt flere udgaver af klassiske konsoller. Nogle af spillekonsollerne virker ikke. Men det er lige meget for Noel. Han bruger dem nemlig ikke udelukkende til at spille på. Spillekonsollerne er nemlig samleobjekter.

Samlingen af spillekonsoller har hjemme på Noels værelse i Fredericia. Idet du træder ind i Noels hybel, er du ikke et sekund i tvivl om at her bor en entusiastisk samler med stor passion for spil og konsoller. Se for dig selv i videoen øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Playstation 5, Disc Version, Perfekt, Jeg sælger min Playstation 5 inklusiv 2 controllere, en ladest

  Playstation 5, Disc Version, Perfekt, Jeg sælger min Playstation 5 inklusiv 2 controllere, en ladestand, media remote og 28 spil ( 8 PS5 spil og 20 PS4 spil). Playstation'en er købt maj 2022 og er f

  5.000,00 kr.06-02-2023
 2. Playstation 4, Slim 1TB, Perfekt, Playstation 4 i perfekt stand sælges, da ps5 er købt.

Der medfølg

  Playstation 4, Slim 1TB, Perfekt, Playstation 4 i perfekt stand sælges, da ps5 er købt. Der medfølger 1 controller. Og FIFA 21 2 controller haves, kan købes med for 250 stk

  1.699,00 kr.06-02-2023
 3. Playstation 5, God, PS5 m/ 2 controllere
Fifa 23
NHL 22
WWE 2k22
Kvittering haves - kan sendes

  Playstation 5, God, PS5 m/ 2 controllere Fifa 23 NHL 22 WWE 2k22 Kvittering haves - kan sendes

  4.500,00 kr.06-02-2023
 4. Playstation 4, pro, God, Her er der mulighed for at komme igang med sim Racing. Om dit grej er til p

  Playstation 4, pro, God, Her er der mulighed for at komme igang med sim Racing. Om dit grej er til pc, Xbox eller PlayStation er dette muligt med denne opsætning. Nyt SSD kort, ny renset indvendig og

  2.000,00 kr.06-02-2023
 5. Playstation 4, Rimelig, Blæser kan larme ellers virker perfekt

  Playstation 4, Rimelig, Blæser kan larme ellers virker perfekt

  1.000,00 kr.06-02-2023
 6. Playstation 5, 825 gb disk, Perfekt

  Playstation 5, 825 gb disk, Perfekt

  5.500,00 kr.06-02-2023

Se alle PlayStations til salg på DBA, her.

’Det skal vi altså ikke slås om på kamera’

Spillekonsoller kan virkelig skille vandene – det ved Noel. Selvom PlayStation nok er den mest populære spillekonsol indenfor Danmarks grænser, er det ikke denne spillekonsol, der er Noels favorit.

- Jeg regner med at en masse sure PlayStation-fans skriver kommentarer til videoen, siger Noel, da han løfter sløret for, at Xbox’en er hans yndlingskonsol.

Spillekonsollen Xbox er udviklet af it-virksomheden Microsoft og udkom for første gang i Europa i 2002. Siden spillemaskinen kom til verden, har den duelleret med PlayStation om den førende plads på markedet – en kamp, der endnu ikke er afgjort.

SE OGSÅ: Video – Flysimulator til salg på DBA

Se hvordan Noel reagerer, da kameramanden fortæller, at han er PlayStation-fan i videoen øverst i artiklen.
Se hvordan Noel reagerer, da kameramanden fortæller, at han er PlayStation-fan i videoen øverst i artiklen.

Det synes Noels familie om den nørdede samling

Selvom der formentlig findes spillekonsoller i de fleste danske hjem, er det langt fra normalt at eje så mange spillekonsoller som Noel. Det er dog ikke noget problem for Noels familie. Noel er nemlig ikke den eneste i familien, der er betaget af spillekonsoller. Både Noels søskende, far og papfar nyder at game fra tid til anden.

- Min familie kan godt lide min hobby og støtter op om den. De har tilmed fundet en del konsoller til mig, fortæller Noel smilende.

Noels forældre har blandt andet skaffet ham en brugt, original Xbox Crystal Edition. Den specielle Xbox skaffede de for blot 50 kroner. Noel vurderer dog, at den har en værdi på cirka 500 kroner. Det er altså ikke helt tosset at have flere øjne på udkig efter nye konsoller.

SE OGSÅ: Video – Mads bygger droner for sjov

I videoen øverst i artiklen kan du se alle de spillekonsoller Noel ejer.
I videoen øverst i artiklen kan du se alle de spillekonsoller Noel ejer.

Derfor er 'Overwatch' Noels yndlingsspil

Med en samling bestående af 40 spillekonsoller kommer det næppe som en overraskelse, at Noel brænder en del timer af med at game. Ud af de mange spil-muligheder er computerspillet ’Overwatch’ hans yndlings.

'Overwatch er et online team-baseret computerspil, der altså muliggør, at du kan game med dine venner. Og netop det sociale samt gameplayet og karaktererne i spillet gør ’Overwatch’ til Noels yndlingsspil. Gennem det online computerspil har Noel tilmed fået en hulens masse nye venner.

SE OGSÅ: Video – DBAs dyreste skrivebord har indbygget gamercomputer

Medfølger den oprindelige indpakningsboks til spillekonsollen, kan det få prisen til at stige gevaldigt.
Medfølger den oprindelige indpakningsboks til spillekonsollen, kan det få prisen til at stige gevaldigt.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Nogle af spillekonsollerne betyder noget helt særlig fra Noel.
Nogle af spillekonsollerne betyder noget helt særlig fra Noel.

”Jeg skiller mig aldrig af med den...”

Vi har alle nogle ting, vi er mere sentimentale omkring end andre. For Noel er den hans Nintendo GameCube. Det er med tiden blevet vanskeligere at anskaffe sig Nintendo GameCube-konsoller, da de ikke længere produceres.

Det er dog ikke kun GameCubens sjældenhed, der gør, at Noel aldrig vil skille sig af med den. Spillekonsollen fik han nemlig i gave til sin nonfirmation, og den har derfor en helt særlig plads i hans hjerte.

Find det på DBA

 1. Xbox, Xbox original, God, Sælger denne Xbox original. 

Konsol virker perfekt. Er rengjort ude. Og i

  Xbox, Xbox original, God, Sælger denne Xbox original. Konsol virker perfekt. Er rengjort ude. Og indeni. Støvet af. Og fjernet clock kondensater. En kondensator der kan aflive xbox'e. Da den lægger

  360,00 kr.06-02-2023
 2. Xbox, Xbox one + xbox 360 med strømforsyninger og diverse tilbehør. Se billeder
konsoller virker upå

  Xbox, Xbox one + xbox 360 med strømforsyninger og diverse tilbehør. Se billeder konsoller virker upåklageligt

  1.500,00 kr.05-02-2023
 3. Xbox, God, Den gode gamle Xbox med masser af spil. 
Tidligere ejer har installeret emulatorer på, så

  Xbox, God, Den gode gamle Xbox med masser af spil. Tidligere ejer har installeret emulatorer på, så man kan spille gamle Amiga, sega, Nintendo, osv spil på Der er omkring 18000 spil på. Der medfølg

  800,00 kr.04-02-2023
 4. Xbox, God, Xbox af ældre dato - virke - alt tilbehør medfølger

  Xbox, God, Xbox af ældre dato - virke - alt tilbehør medfølger

  499,00 kr.03-02-2023
 5. Xbox, Perfekt, Xbox i flot stand
Med 2 controller
4spil
kassen (flot stand)
paper - stadig i plastik

  Xbox, Perfekt, Xbox i flot stand Med 2 controller 4spil kassen (flot stand) paper - stadig i plastik, ikke åbent nu! En sjælden model "LIMITED EDITION" Ved ikke hvis DVD controller virker, har ikke pr

  1.700,00 kr.03-02-2023
 6. Xbox, Den første, God, Sælger denne maskine med dvd adapter til fjernbetjening 2 org. Controller og

  Xbox, Den første, God, Sælger denne maskine med dvd adapter til fjernbetjening 2 org. Controller og 2 spil. Testet og virker som det skal

  500,00 kr.01-02-2023

Se alle Xbox-konsoller til salg på DBA, her.

Nok har Noel alle spillekonsollerne. Men 25-årige Daniel fra København har alle spillene. I sin samling har Daniel mere end 6.000 forskellige spiltitler. Samlingen består af alt fra klassiker som ’Spyro’ og ’Crash Bandicoot’ til eftertragtede japanske titler som ’Super Tempo’. Se hele Daniels samling af videospil i videoen, her.

Er du mere til at spille på computer, kan du i videoen nedenfor få fif til dit gamer-setup af CadiaN, der er blandt verdens bedste Counter-Strike-spillere.


Læs mere om CadiaN og det bedste gamer-setup i videoen, her.

Relaterede artikler