Mød en samler: For Noel er det en leg at samle på spillekonsoller
VideoBørn

Mød en samler: For Noel er det en leg at samle på spillekonsoller

Astrid
Astrid

Hjemme hos 18-årige Noel er skuffer, hylder og skabe fyldt til randen med spillekonsoller. Ledninger snor sig modvilligt frem fra deres skjul, for der er næsten ikke plads til mere gamerudstyr. Men det stopper ikke Noel.

Du kender dem med sikkerhed: PlayStation, Xbox og Nintendo. Spillekonsoller som disse er fast inventar i de fleste danske hjem. De fleste ejer dog kun én spillekonsol af gangen. Men ikke 18-årige Noel Majgaard, som ejer hele 40 af slagsen!

I Noels samling gemmer sig et hav af forskellige konsoller ­– formentlig nogle du aldrig har hørt om før – samt flere udgaver af klassiske konsoller. Nogle af spillekonsollerne virker ikke. Men det er lige meget for Noel. Han bruger dem nemlig ikke udelukkende til at spille på. Spillekonsollerne er nemlig samleobjekter.

Samlingen af spillekonsoller har hjemme på Noels værelse i Fredericia. Idet du træder ind i Noels hybel, er du ikke et sekund i tvivl om at her bor en entusiastisk samler med stor passion for spil og konsoller. Se for dig selv i videoen øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. PlayStation 5 + God of War Ragnarök pakke

  PlayStation 5 + God of War Ragnarök pakke

  Playstation, Som ny - I originalindpakning, PlayStation 5 er din personlige vej til fængslende, næste generations spiloplevelse, hvor fotorealistisk ray-tracing-grafik, næsten øjeblikkelige indlæsning

  4.769,00 kr.19-09-2023
 2. Playstation 4, Slim 1TB, God, Playstation 4 slim 1TB
2 controllere medfølger, de er dog godt slidte

  Playstation 4, Slim 1TB, God, Playstation 4 slim 1TB 2 controllere medfølger, de er dog godt slidte - men funktionsdygtige ikke desto mindre. Oplader stik til controller medfølger, men et nyt almindel

  550,00 kr.01-10-2023
 3. Playstation 4, God, Ikke brugt ret meget - fejler intet. 
Der følger 2 controller med. 
Mener jeg ha

  Playstation 4, God, Ikke brugt ret meget - fejler intet. Der følger 2 controller med. Mener jeg har nogle spil til den som også følger med. (ældre fifa og lign.) Opdatere med billeder når de er fu

  1.200,00 kr.01-10-2023
 4. Playstation 4, God, PlayStation m. 2 controllere
Fungerer helt fint, sælges da der er blevet opgrade

  Playstation 4, God, PlayStation m. 2 controllere Fungerer helt fint, sælges da der er blevet opgraderet. Spil kan medfølge, hvis der er interesse for det

  900,00 kr.01-10-2023
 5. Playstation 4, PlayStation 4, Perfekt, Kontrollers hører ikke med

  Playstation 4, PlayStation 4, Perfekt, Kontrollers hører ikke med

  599,00 kr.01-10-2023
 6. Playstation 4, Perfekt, PS4 med strømforsyning og 2 controller. 
Der medfølger en skærm på 21,5” som

  Playstation 4, Perfekt, PS4 med strømforsyning og 2 controller. Der medfølger en skærm på 21,5” som kan justeres i højden.

  1.500,00 kr.01-10-2023

Se alle PlayStations til salg på DBA, her.

’Det skal vi altså ikke slås om på kamera’

Spillekonsoller kan virkelig skille vandene – det ved Noel. Selvom PlayStation nok er den mest populære spillekonsol indenfor Danmarks grænser, er det ikke denne spillekonsol, der er Noels favorit.

- Jeg regner med at en masse sure PlayStation-fans skriver kommentarer til videoen, siger Noel, da han løfter sløret for, at Xbox’en er hans yndlingskonsol.

Spillekonsollen Xbox er udviklet af it-virksomheden Microsoft og udkom for første gang i Europa i 2002. Siden spillemaskinen kom til verden, har den duelleret med PlayStation om den førende plads på markedet – en kamp, der endnu ikke er afgjort.

SE OGSÅ: Video – Flysimulator til salg på DBA

Se hvordan Noel reagerer, da kameramanden fortæller, at han er PlayStation-fan i videoen øverst i artiklen.
Se hvordan Noel reagerer, da kameramanden fortæller, at han er PlayStation-fan i videoen øverst i artiklen.

Det synes Noels familie om den nørdede samling

Selvom der formentlig findes spillekonsoller i de fleste danske hjem, er det langt fra normalt at eje så mange spillekonsoller som Noel. Det er dog ikke noget problem for Noels familie. Noel er nemlig ikke den eneste i familien, der er betaget af spillekonsoller. Både Noels søskende, far og papfar nyder at game fra tid til anden.

- Min familie kan godt lide min hobby og støtter op om den. De har tilmed fundet en del konsoller til mig, fortæller Noel smilende.

Noels forældre har blandt andet skaffet ham en brugt, original Xbox Crystal Edition. Den specielle Xbox skaffede de for blot 50 kroner. Noel vurderer dog, at den har en værdi på cirka 500 kroner. Det er altså ikke helt tosset at have flere øjne på udkig efter nye konsoller.

SE OGSÅ: Video – Mads bygger droner for sjov

I videoen øverst i artiklen kan du se alle de spillekonsoller Noel ejer.
I videoen øverst i artiklen kan du se alle de spillekonsoller Noel ejer.

Derfor er 'Overwatch' Noels yndlingsspil

Med en samling bestående af 40 spillekonsoller kommer det næppe som en overraskelse, at Noel brænder en del timer af med at game. Ud af de mange spil-muligheder er computerspillet ’Overwatch’ hans yndlings.

'Overwatch er et online team-baseret computerspil, der altså muliggør, at du kan game med dine venner. Og netop det sociale samt gameplayet og karaktererne i spillet gør ’Overwatch’ til Noels yndlingsspil. Gennem det online computerspil har Noel tilmed fået en hulens masse nye venner.

SE OGSÅ: Video – DBAs dyreste skrivebord har indbygget gamercomputer

Medfølger den oprindelige indpakningsboks til spillekonsollen, kan det få prisen til at stige gevaldigt.
Medfølger den oprindelige indpakningsboks til spillekonsollen, kan det få prisen til at stige gevaldigt.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Nogle af spillekonsollerne betyder noget helt særlig fra Noel.
Nogle af spillekonsollerne betyder noget helt særlig fra Noel.

”Jeg skiller mig aldrig af med den...”

Vi har alle nogle ting, vi er mere sentimentale omkring end andre. For Noel er den hans Nintendo GameCube. Det er med tiden blevet vanskeligere at anskaffe sig Nintendo GameCube-konsoller, da de ikke længere produceres.

Det er dog ikke kun GameCubens sjældenhed, der gør, at Noel aldrig vil skille sig af med den. Spillekonsollen fik han nemlig i gave til sin nonfirmation, og den har derfor en helt særlig plads i hans hjerte.

Find det på DBA

 1. Xbox, God, Xbox med 3 controllere og forlænger til den ene
Der medfølger scartadapter og forlænger
S

  Xbox, God, Xbox med 3 controllere og forlænger til den ene Der medfølger scartadapter og forlænger Strømstik 10 spil og et hukommelseskort til den ene controller

  1.500,00 kr.01-10-2023
 2. Xbox, Perfekt, Modded Xbox med et godt original “The Duke” controller. med ca 145 spil på harddisk o

  Xbox, Perfekt, Modded Xbox med et godt original “The Duke” controller. med ca 145 spil på harddisk og DVD. Mange spil og apps. Strøm+ AV kabel medfølger, Super flot og fed maskine. (Denne Xbox er meg

  650,00 kr.26-09-2023
 3. Xbox, Xbox the original 

Inklusiv Lord og the rings og SSX Tricky

  Xbox, Xbox the original Inklusiv Lord og the rings og SSX Tricky

  450,00 kr.25-09-2023
 4. Xbox, Xbox the original sælges 

Inklusiv Lord of the rings og SSX Tricky

  Xbox, Xbox the original sælges Inklusiv Lord of the rings og SSX Tricky

  450,00 kr.24-09-2023
 5. Xbox, Trådløs Xbox-controller – Carbon Black, Perfekt, Original XBox Controller med Teksturerede udl

  Xbox, Trådløs Xbox-controller – Carbon Black, Perfekt, Original XBox Controller med Teksturerede udløsere og bumpers | Hybrid D-blok | Programmerbare knapper | Bluetooth® teknologi. Brugt maks. 5 gang

  300,00 kr.24-09-2023
 6. Xbox, Perfekt, Chippet Xbox (Xecuter2 Chip) med ca 185 spil. Stor harddisk. Mange spil og apps. Strø

  Xbox, Perfekt, Chippet Xbox (Xecuter2 Chip) med ca 185 spil. Stor harddisk. Mange spil og apps. Strøm+ AV kabel medfølger, samt et originalt “The Duke” Joypad. Super fed maskine. (Denne Xbox er meget

  950,00 kr.23-09-2023

Se alle Xbox-konsoller til salg på DBA, her.

Nok har Noel alle spillekonsollerne. Men 25-årige Daniel fra København har alle spillene. I sin samling har Daniel mere end 6.000 forskellige spiltitler. Samlingen består af alt fra klassiker som ’Spyro’ og ’Crash Bandicoot’ til eftertragtede japanske titler som ’Super Tempo’. Se hele Daniels samling af videospil i videoen, her.

Er du mere til at spille på computer, kan du i videoen nedenfor få fif til dit gamer-setup af CadiaN, der er blandt verdens bedste Counter-Strike-spillere.


Læs mere om CadiaN og det bedste gamer-setup i videoen, her.

Relaterede artikler