Mød en samler: Morten er besat af målmandshandsker
Video

Mød en samler: Morten er besat af målmandshandsker

Stine Hansen / Skribent
Stine Hansen / Skribent

Mange samler på autografer eller trøjer fra deres fodboldidoler. Morten samler på noget lidt andet. Han er helt vild med det, som fodboldmålmænd har på hænderne. Mortens samling af målmandshandsker har rundet de 300 par, men han er ikke i mål med samlingen.

Hvad har Kasper Schmeichel, Hugo Lloris og Iker Casillas tilfælles? De er alle tre målmænd, og de bruger alle mellem 50 og 250 par målmandshandsker hvert år. Men hvor bliver de fodboldhandsker af, når de har brugt dem? De ender hos sådan en som Morten Kjærbye fra Østerbro i København, der samler på dem.

Når 33-årige Morten ser fodbold, holder han kun øje med én person, og hvad han har på hænderne. Morten begyndte i 2015 at samle på målmandshandsker, og i dag har samlingen vokset sig meget stor.

Andre fodboldfans samler måske på de trøjer, spillerne har på eller de støvler, spillerne sparker til bolden med. Der er dog en helt særlig grund til, at det lige præcis er målmandshandsker, Morten samler på. Det kan du læse om i artiklen her.

Uanset hvor imponerende det lyder at have samlet 300 par, har Mortens kæreste forvist samlingen til kælderen. Du kan se samlingen i videoen ovenfor. Du kan også læse med her for at finde ud af, hvilket par der betyder ekstra meget for Morten, og hvilke handsker han længes efter at eje.

Find det på DBA

 1. Andet, Målmandshandsker, str. Ca 8,5, Nye målmandshandsker str. ca 8,5. Vi har fået købt en forkert

  Andet, Målmandshandsker, str. Ca 8,5, Nye målmandshandsker str. ca 8,5. Vi har fået købt en forkert størrelse - derfor har vi 9 par målmandshandsker som er helt nye og aldrig været brugt. Ny pris er

  250,00 kr.24-02-2024
 2. Handsker, Målmandshandsker , Select, str. 4

  Handsker, Målmandshandsker , Select, str. 4

  40,00 kr.17-02-2024
 3. Handsker, Målmandshandsker, Select, str. Youth, Kan også passes af voksne

  Handsker, Målmandshandsker, Select, str. Youth, Kan også passes af voksne

  89,00 kr.12-02-2024
 4. Handsker, Målmandshandsker adidas PRED GL PRO, Adidas, str. 11,5, Sprit nye og mega lækre topklasse

  Handsker, Målmandshandsker adidas PRED GL PRO, Adidas, str. 11,5, Sprit nye og mega lækre topklasse målmandshandsker. Sort. Størrelse 11.5. Kassen er beskadiget, men handskerne har aldrig været brugt

  600,00 kr.10-02-2024
 5. Handsker, Latex/polyester, Uhlsport, str. 8,5, Uhlsport målmandshandsker brugt, men kan nemt bruges

  Handsker, Latex/polyester, Uhlsport, str. 8,5, Uhlsport målmandshandsker brugt, men kan nemt bruges mere. Bare for små nu.

  75,00 kr.11-01-2024
 6. Fodboldsæt, Benbeskyttere målmandshandsker, Benbeskyttere 100 kr
målmandshansker. 50 kr
Samlet 125 k

  Fodboldsæt, Benbeskyttere målmandshandsker, Benbeskyttere 100 kr målmandshansker. 50 kr Samlet 125 kr

  125,00 kr.09-01-2024

Find alle målmandshandsker til salg på DBA, her.

Sådan begyndte passionen for de svedige kendis-handsker

Morten er ikke bare en helt tilfældig person, der er faldet over handskerne. Han er født ind i en familie, hvor fodbolden har været en passion og en karriere for både hans far og brødre. Morten selv har været målmand på højt plan. Og sådan begyndte interessen for handskerne.

- Jeg har siddet som målmandsekspert på Unisport, og min far var fotograf for landsholdet. På den måde har jeg hele tiden kunnet følge med i de forskellige trends, fortæller Morten.

De første handsker, Morten købte til samlingen, har tilhørt den polske fodboldspiller Lukasz Fabianski. Parret købte han tilbage i 2015, hvor samlingen begyndte at tage fart. I forvejen havde han mange handsker, fordi han er målmandstræner. Men de rigtige samleobjekter er altså fra professionelle spillere rundt om i verden.

SE OGSÅ: Unikt på DBA: Sæt strøm til din EM-stemning

De professionelles navn bliver til de store kampe printet på handsken. Det er guld værd for samlerne.
De professionelles navn bliver til de store kampe printet på handsken. Det er guld værd for samlerne.

Dette par er i dag fire gange så meget værd

Et af de mest værdifulde par målmandshandsker, Morten har i samlingen, har tilhørt den tidligere målmand for Arsenal Jens Lehmann. Han førte sammen med resten af holdet Arsenal gennem Premier League-sæsonen 2003/2004 uden at tabe en eneste kamp. Man kalder også præstationen for ’Unbeaten season’.

Handskerne er ’Jens Lehmann’ Nike Vapor grip-handsker. Morten har købt handskerne for 700 kroner. I dag er de meget mere værd. Morten vurderer at kunne sælge parret for 2.500 til 3.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Mød en DBA-sælger: Emelie

- En professionel målmand bruger mellem 50 og 250 par handsker hvert år, men det afhænger af hvilken producent de bruger, fortæller Morten.
- En professionel målmand bruger mellem 50 og 250 par handsker hvert år, men det afhænger af hvilken producent de bruger, fortæller Morten.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Morten Kjærbye er ikke bare målmandsnørd, han er ekspert på området og er selv målmandstræner. Derfor er det også målmændene han ligger mærke til, når han ser fodbold.
Morten Kjærbye er ikke bare målmandsnørd, han er ekspert på området og er selv målmandstræner. Derfor er det også målmændene han ligger mærke til, når han ser fodbold.

Handskeparret der betyder mest for Morten

Morten ser meget op til de store målmænd, og det har han gjort i mange år. Men der vil for alle fans af enhver sport altid være nogle personer, man husker bedre eller ser mere op til end andre. For Mortens vedkommende er der en målmand, hvis handsker er kommet til at betyde mere end de andre i samlingen.

Uhlsport lavede i 2019 en mindehandske for den tidligere, tyske fodboldspiller Robert Enke for at markere 10-års dagen for hans død. Denne handske betyder meget for Morten, fordi den er lavet i så få par, og fordi den netop er lavet som ’limited edition’ til mindre om en fodboldspiller. Handsken er kun produceret i 300 par.

Udover at en handske kan have en speciel betydning, er det også vigtigt for Morten, at den besidder nogle kvaliteter, hvis man skal bruge handskerne til at redde bolde fra at gå ind i målet:

- En god handske for mig er en handske, der er komfortabel og har et godt fit, fortæller Morten.

LÆS OGSÅ: Denne båd har tilhørt EM 92’-helten Kim Christofte

Kasper Schmeichel er en af de målmænd mange danske drenge og piger ser op til. Her er et udvalg af de handsker Morten har fået fingrene i fra den danske mur.
Kasper Schmeichel er en af de målmænd mange danske drenge og piger ser op til. Her er et udvalg af de handsker Morten har fået fingrene i fra den danske mur.

Disse handsker er Morten på udkig efter

Morten er en vaskeægte nørd. Han går ikke bare op i, hvilke handsker de store målmænd bruger. Det ved han allerede. Det er ikke spændende nok for ham. For Morten betyder det lige så meget at få fingrene i de handsker, målmænd fra de små nationer og klubber har båret. Derfor er han altid på udkig efter de mere ukendte, professionelles handsker. For Morten er det jagten på handskerne, og det at sætte sig ind i hvilke handsker de forskellige bærer, der er spændende.

Hans målsætning for samlingen er klar:

- Jeg har en drøm om at få så mange brands fra rundt omkring i verden som muligt. De brands vi normalt ikke ser på vores breddegrader, siger Morten.

For at samlingen kan vokse, må han samtidig passe godt på dem, han allerede har. Hans seksårige søn synes, det er sjovt at prøve handskerne på. Når det sker, holder Morten ekstra godt øje med ham:

Han synes, det er sjovt nogle gange at tage handskerne på, hvis de ligger fremme. Men de kan også hurtigt komme af igen, hvis han ikke helt passer på dem,
fortæller Morten med et smil på læberne.
Der findes målmandshandsker i alle former og farver. Et af de par Morten fremhæver fra samlingen er en velgørenhedshandske, som gav et par til et barn ude i verden, hvis man selv købte et par.
Der findes målmandshandsker i alle former og farver. Et af de par Morten fremhæver fra samlingen er en velgørenhedshandske, som gav et par til et barn ude i verden, hvis man selv købte et par.

Har du disse handsker derhjemme?

Selvom Morten er en stor nørd, som godt kan lide at have så mange forskellige par som muligt, er der et helt specielt par handsker, han ligger vågen om natten og længes efter:

- Højest på listen lige nu er Iker Casillas’ Reebok-handsker, fra dengang han spillede i Real Madrid. Dem vil jeg rigtig gerne have i min samling, fortæller Morten.

Find det på DBA

 1. Fodboldmål, My Hood, 2 My Hood Pro mål i 240 x 160 cm.

  Fodboldmål, My Hood, 2 My Hood Pro mål i 240 x 160 cm.

  1.700,00 kr.28-02-2024
 2. Fodboldmål, MyHood, Exit Toys og Select, Back Stopper (300x600 cm)
Mål (300x200 cm)
Rebounder (150x1

  Fodboldmål, MyHood, Exit Toys og Select, Back Stopper (300x600 cm) Mål (300x200 cm) Rebounder (150x120 cm) Fodbold Select size 4 (7 stk. heraf 6 helt ubrugte - inkl. boldnet) Kun brugt i to sæsoner!

  3.500,00 kr.28-02-2024
 3. Fodboldmål, Har to at dem fodboldmål il salg 400 kr for en

  Fodboldmål, Har to at dem fodboldmål il salg 400 kr for en

  400,00 kr.26-02-2024
 4. Fodboldmål, Har to fodboldmål til salg 500 for en

  Fodboldmål, Har to fodboldmål til salg 500 for en

  500,00 kr.26-02-2024
 5. Fodbold, Rebounder

Købt for 1300 kr. i 2019 (kvittering medfølger).

Kan indstilles i højden og man

  Fodbold, Rebounder Købt for 1300 kr. i 2019 (kvittering medfølger). Kan indstilles i højden og man ændre på hvor hurtigt bolden kommer tilbage ved at enten fjerne eller tilføje elastikker. Utrolig

  399,00 kr.25-02-2024
 6. Fodboldmål, EXIT, EXIT 8-mandsmål af aluminium.

Målet er 5x2m og 2 meter dybt.

Det er købt i 2019

  Fodboldmål, EXIT, EXIT 8-mandsmål af aluminium. Målet er 5x2m og 2 meter dybt. Det er købt i 2019 for 3600 kr. (kvittering medfølger). Hvis man vil er der mulighed for at få en gratis rebounder af

  999,00 kr.25-02-2024

Har du fået lyst til at øve dig i at redde bolde? Find alle fodboldmål til salg på DBA, her.

Vil du læse mere om de utallige samleobjekter, der findes indenfor fodbolden verden, så skal du læse med i DBA Guide-artiklen, her, hvor du bliver præsenteret for de dyreste fodboldsamleobjekter på DBA lige nu.

Hvis du er mere interesseret i de trøjer, fodboldspillerne løber rundt med, skal du helt sikkert se videoen med Kevin, der samler på fodboldtrøjer. Samlingen lyder på imponerende 200 trøjer. Se videoen herunder, hvis du vil vide, hvilke trøjer han går efter, og hvilke han aldrig får fat i.

Du kan også læse artiklen om Kevins samling på DBA Guide, her.

Relaterede artikler