Mød en samler: Palle har overgivet sig til Heroclix
Video

Mød en samler: Palle har overgivet sig til Heroclix

Astrid
Astrid

Hvilken effekt miniature-udgaver af superhelte kan have på en voksen mand er overraskende. Heroclix-samleren Palle er som tryllebundet af de magiske superhelte-figurer.

Hvad har Batman, Ninja Turtles og Dr. Octupus til fælles? De er alle figurer, du kan spille med i brætspillet Heroclix. Kender du ikke til brætspillet, synes du måske, det lyder mærkeligt, at Batman kan være på hold med sin ærkefjende, ’Joker’. Men det er lige præcis det, der gør spillet hammerfedt, mener den 37-årige Heroclix-samler Palle Pedersen.

Palle er pjattet med Heroclix, hvilket du ikke er et sekund i tvivl om, når du træder over dørtærsklen til hans hjem i Rønne. Miniatureudgaver af tapre superhelte og lumske skurke springer frem, hvor end du kigger hen. Men frygt ej. Palle holder godt øje med sine 700 figurer.

På trods af, at figurerne er miniature, fylder de tilsammen en hel del. Hvad Palles kæreste synes om den stadig voksende hær af superhelte og -skurke, samt hvilke figurer Palle sukker længselsfuldt efter, kan du blive klogere på i videoen ovenfor eller læse dig til her.

Find det på DBA

 1. Actionfigurer og gadgets moc, Marvel m.m., En stor samling nye figurer og gadgets i ubrudte embalage

  Actionfigurer og gadgets moc, Marvel m.m., En stor samling nye figurer og gadgets i ubrudte embalager 4 superman figurer 2 batman figurer 2 spiderman figurer 1 joker figurer 4 marvel posters Ironman p

  1.250,00 kr.31-05-2023
 2. Mega Mighties figurer, Marvel Super Hero Adventures, Prisen er pr. stk.

Captain Marvel, Superman og

  Mega Mighties figurer, Marvel Super Hero Adventures, Prisen er pr. stk. Captain Marvel, Superman og Captain America. Det er også muligt at mødes i Hillerød eller Frederiksværk.

  50,00 kr.29-05-2023
 3. Figurer, pr.stk 40 kr
- Vilde Rolf Funko 2018
- Clayface Batman TM DC Comics s20 
- 2016 Mattel Supe

  Figurer, pr.stk 40 kr - Vilde Rolf Funko 2018 - Clayface Batman TM DC Comics s20 - 2016 Mattel Superman grå / røde farve - Disney/Pixar the Incredibles Mr. Incredible / Hr Utrolig med lyd - TM cartoo

  40,00 kr.20-05-2023
 4. Super Helte, pr.figur 15 kr ( rabat gives ved køb af flere )
- Burger King DC & WBEI Wonder Woman St

  Super Helte, pr.figur 15 kr ( rabat gives ved køb af flere ) - Burger King DC & WBEI Wonder Woman Steve Trevor - 2016 Activision Publishing - Ben 10 - Superman - Blå farve Spiderman - Thor ( er i sty

  15,00 kr.28-04-2023
 5. Funko Pop #1123 Superman, Har aldrig været ude af æsken.
Kommer fra et røgfrit hjem.
Sender gerne, h

  Funko Pop #1123 Superman, Har aldrig været ude af æsken. Kommer fra et røgfrit hjem. Sender gerne, hvis køber betaler fragten på 35 kr. Hvis du køber flere pops ad gangen, kan du spare på fragten.

  130,00 kr.10-04-2023
 6. 4 stk med bl.a. Superman American Batman Superman, Billederamme sort, måler 31 x 41 cm
Motiver: 

Sp

  4 stk med bl.a. Superman American Batman Superman, Billederamme sort, måler 31 x 41 cm Motiver: Spiderman Marvel Avengers Superman Batman Sælges kun samlet Og kun til afhentning

  449,00 kr.03-03-2023

Find alle superhelte-figurer til salg på DBA, her.

Det synes Palles kæreste om samlingen

Er man ikke indviet i Heroclixs magiske verden, fremstår spillet måske en smule nørdet. Og med en samling på cirka 700 figurer, kunne man forestille sig, at Palles kæreste ikke just er begejstret for de mærkværdige kreaturer, der efterhånden fylder en hel del i hjemmet. Men faktisk forholder det sig en smule anderledes. 

- Min kæreste er glad for, at jeg begyndte at spille Heroclix, fortæller Palle.

Da Palle kastede sin kærlighed på din små figurer, skar han nemlig ned på sit forbrug af computer- og konsolspil, hvilket faldt i god jord hos kæresten. Dog har hun en anke af spillet.

- Hun synes, at det fylder RIGTIG meget, når det står fremme, siger Palle smilende.

SE OGSÅ: VIDEO | DBAs dyreste Pokémon

Hvordan spillet spilles, kan du finde svar på i videoen ovenfor.
Hvordan spillet spilles, kan du finde svar på i videoen ovenfor.

Denne figur jagter Palle

Med en samling bestående af 700 objekter, undrer du dig måske over, om Palle overhovedet mangler noget til sin samling – men det gør han!

- Et af mine største ønsker er at få fat i ’Batmobilen’ og ’Batmans grotte’, fortæller Palle.

Disse objekter er dog ikke til at støve op i Danmark, og at købe dem i udlandet er meget bekosteligt, hvorfor Palle endnu ikke har kunne tilføje objekterne til sin samling.

LÆS OGSÅ: Derfor bør du købe konsolspil brugt

Noget af det, Palle synes, er fedest ved Heroclix, er, at du kan blande hold bestående af helte og skurke, som det passer dig.
Noget af det, Palle synes, er fedest ved Heroclix, er, at du kan blande hold bestående af helte og skurke, som det passer dig.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Selvom Palle har spillet Heroclix utallige gange, kan han stadig ikke huske betydningen af de forskellige farver spillepladen er inddelt efter.
Selvom Palle har spillet Heroclix utallige gange, kan han stadig ikke huske betydningen af de forskellige farver spillepladen er inddelt efter.

Palle vil ikke spille med disse figurer, fordi…

I sin enorme samling har Palle en særlig afdeling til figurer, han ikke spiller med. Her står blandt andet figurer fra Batman Animated Series, Teenage Mutant Ninja Turtles samt nogle dyre figurer fra Spiderman.

Disse figurer benyttes kun som samleobjekter – og er da også placeret i et lukket glasskab. Det skyldes blandt andet, at figurerne er meget sjældne eller vanvittig dyre, hvorfor Palle passer ekstra godt på dem.

SE OGSÅ: VIDEO | DBAs dyreste højtaler

Når Palle leder efter nye Heroclix-figurer til sin samling, går han ofte efter karakterer fra tegnefilm, han så i sin barndom.
Når Palle leder efter nye Heroclix-figurer til sin samling, går han ofte efter karakterer fra tegnefilm, han så i sin barndom.

Startskuddet på samlingen

Det var et helt særligt objekt, der satte gang i Palles Heroclix-samling. Det hele startede med et ’Brainiac Skull Ship’, der stammer fra Superman-universet.

Det særlige ved netop dette objekt er, at det kun var tilgængeligt, hvis man havde deltaget i en turnering tilbage i 2015. Men Palle var ikke med i turneringen. Han var derimod så heldig at finde objektet til salg på nettet.

- Den blev jeg meget betaget af, fordi det ikke var noget, som alle andre havde, fortæller Palle.

Hvordan figuren ser ud, kan du finde svaret på ved at se videoen øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. TMNT TURTLES 2012, 

2 stk TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES fra Viacom 2012

Michelangelo & Raphael

sam

  TMNT TURTLES 2012, 2 stk TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES fra Viacom 2012 Michelangelo & Raphael samt 1 stk. vintage Donatello nøglering fra 1990 Samlet pris for alle. Sender gerne på købers regning

  100,00 kr.05-06-2023
 2. Ninja Turtle, Børne puslespil, puslespil, Puslespil med Ninja Turtles. 3 spil i kassen, med 49 brikk

  Ninja Turtle, Børne puslespil, puslespil, Puslespil med Ninja Turtles. 3 spil i kassen, med 49 brikker i hvert puslespil. Anbefales fra 5 år. Alle brikker medfølger. Været i ikke ryger hjem, sendes ge

  15,00 kr.05-06-2023
 3. Ninja turtles, Teenage Mutant Ninja Turtles, Kæmpe Ninja turtle - 61 cm, som kan lukkes op. Indehold

  Ninja turtles, Teenage Mutant Ninja Turtles, Kæmpe Ninja turtle - 61 cm, som kan lukkes op. Indeholder fangehul, pengeskab mv. Desuden 4 små turtles

  300,00 kr.05-06-2023
 4. Teenage Mutant Ninja Turtles, 4 TMNT figurer

  Teenage Mutant Ninja Turtles, 4 TMNT figurer

  199,00 kr.04-06-2023
 5. Teenage Mutant Ninja Turtles, 5 ældre TMNT figurer

  Teenage Mutant Ninja Turtles, 5 ældre TMNT figurer

  300,00 kr.04-06-2023
 6. Andet legetøj, Ninja turtles bil

  Andet legetøj, Ninja turtles bil

  300,00 kr.04-06-2023

Lige nu kan du finde 236 Ninja Turtles-figurer på DBA. 

Palle er ikke ene om at være betaget af superhelte. I videoen her inviterer Christian dig med indenfor til et eksklusivt kig på hans samling af superhelte-figurer og ’life-size’-sværd. I sin samling har Christian blandt andet en ’life-size’-byste af Boba Fett fra Star Wars-filmene, der er signeret af skuespilleren, der spiller Boba Fett.

I videoen nedenfor kan du møde 30-årige Maria fra Rødovre, der sælger DBAs dyreste actionfigur. Maria købte den over to meter høje figur, som forestiller Ironman, til sin kæreste, der er kæmpe Avengers-fan. I videoen kan du se, hvordan Marias kæreste reagerede, da han så figuren for første gang.


Læs mere om Maria og DBAs dyreste actionfigur, her.

Relaterede artikler