Mød en samler: Stine kan ikke få nok af viskelædere
Video

Mød en samler: Stine kan ikke få nok af viskelædere

DBA Guide
DBA Guide

2.000 kroner. Det kan Stine indkassere, hvis hun sælger to af sine viskelædere. Hvilke det er, får du svar på i denne video, hvor vi er taget hjem til viskelæder-samleren, Stine.

Har du prøvet, dengang du gik i folkeskolen eller gymnasiet, at have så mange viskelædere i dit penalhus, at du knap nok kunne få lynet penalhusets lynlås? Det er der sikkert flere, der nikker genkendende til. Men hos 40-årige Stine er problematikken lidt en anden: Hun har nemlig så mange viskelædere, at hun kan have svært ved at få plads til dem i sit hus.

Stine, der bor i Jægerspris, har viskelædere i store kasser under sengen og på mange, mange små hylder over sengen og rundt omkring i hjemmet. I alt tæller hendes samling 25.000 styk.

I videoen, som du finder øverst i artiklen, kan du få svar på, om Stine Sisse Hansen er begyndt at sælge ud af sine viskelædere, eller om hendes samling stadig vokser.

Find det på DBA

 1. Blandet legetøj, Topmodel notesbog, hæfter mv., Topmodel, Frost m.fl., Helt nyt legetøj, som fx kan

  Blandet legetøj, Topmodel notesbog, hæfter mv., Topmodel, Frost m.fl., Helt nyt legetøj, som fx kan bruges til kalendergaver eller adventsgaver. Det er notesbøger, et sæt med viskelædre, en bold og et

  10,00 kr.18-11-2023
 2. Andet legetøj, Viskelædre, Andet, Sælger disse viskelædre. 
En pose 35 kr eller køb alle for 75 kr.

  Andet legetøj, Viskelædre, Andet, Sælger disse viskelædre. En pose 35 kr eller køb alle for 75 kr. sender gerne på købers regning. Der er over 200 viskelædre samlet

  35,00 kr.05-10-2023

Hele 60 annoncer med viskelædere kan du finde i DBAs børnekategori: ’Andet legetøj’.

Stine har samlet på viskelædere i 35 år. Hvorfor hun beyndte, kan du læse svar på længere nede i artiklen eller se svar på i videoen
Stine har samlet på viskelædere i 35 år. Hvorfor hun beyndte, kan du læse svar på længere nede i artiklen eller se svar på i videoen

Stines største viskelæder-oplevelse

Hvad er det største at opleve for en, der samler på viskelædere? Det er at møde én, der har en endnu større samling af viskelædere. Det var, hvad Stine engang oplevede.

I Familiejournalen læste hun om Kjeld, der havde en samling af viskelædere, der havde bevæget sig op på 65.000 styk. Stine skrev til bladet i håb om at komme i kontakt med Kjeld, og efter flere måneder, ringede telefonen, og så var det Kjeld, der var i den anden ende af røret.

Kjeld inviterede hende hjem til sig, hvilket Stine selvfølgelig takkede stort ja til:

- Det var fantastisk. Det var rigtig, rigtig godt, udbryder hun glad, da hun skal fortælle om oplevelsen.

Kjeld havde en stor kasse med 300 viskelædere til overs, som Stine måtte tage alle dem, hun ville af. Og det gjorde hun.

Men der er også grænser for, hvor mange viskelædere, Stine kan have ”udstillet” derhjemme. For hendes kat hiver nemlig flere af hendes sættekasser ned fra væggene. I videoen kan du møde Stines kat og samtidig se alle de katte-forholdsregler, Stine tager i forhold til viskelæder-samlingen.

Smølfer, pandabjørne og potteplanter. Der findes ikke dét ikon, som Stine ikke har viskelædere i
Smølfer, pandabjørne og potteplanter. Der findes ikke dét ikon, som Stine ikke har viskelædere i
’Det bliver mit liv at blive ved med at samle’
’Det bliver mit liv at blive ved med at samle’

Stines dyreste viskelæder

Stines yndlingsviskelæder er et kæmpe ét, som hun fik, da hun var 18. Det har trykt hendes stjernetegn på sig. Det er dog ret tungt, men ikke ét Stine nænner at skille sig af med, for hun synes, det er sjovt.

Det er dog ikke det dyreste eksemplar i Stines samling. Det er nemlig hendes to viskelæder-nøgler. I guld og sølv. Dem kan hun til sammen få 2.000 kroner for. Og det er fordi, der kun er lavet et begrænset antal af dem.

De guld findes der kun 1.000 af i verdenen, mens der findes 10.000 af dem i sølv. Stine har nummer 22 og nummer 334 i de to sær-udgivelser.

Et andet kostbart viskelæder er alle dem, der forestiller Conversesko med skotøjsæske til. Dem kan Stine sælge for 130-150 kroner stykket. Hvis hun ville. Og det vil hun ikke.

Stine vil nemlig samle på viskelædere til evig tid. Men hvad siger Stines kæreste til hendes store samling? Der kan du i videoen få svar på. Videoen ligger øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Andre samleobjekter, 113 stk blandet viskelæder fra 1990'erne. 
I forskellige stand. Sælges samlet.

  Andre samleobjekter, 113 stk blandet viskelæder fra 1990'erne. I forskellige stand. Sælges samlet. Køber betaler fragten. 46 kr. Med dao.

  75,00 kr.06-12-2023
 2. Andre samleobjekter, Viskelæder, Gamle viskelæder div. Sælges samlet.
Se billede.
Er fra ikkeryger h

  Andre samleobjekter, Viskelæder, Gamle viskelæder div. Sælges samlet. Se billede. Er fra ikkeryger hjem. Fast Mindste Pris NU 95,- Afhentes el. Kan sendes med Gls 41 afhent i pakkeshop. Til pakkelabe

  95,00 kr.03-12-2023
 3. Samlekort, Pokemon, Nyt/uåbnet Pokemon

Mac D pakker 15,-
Pokemon Go 22,-
Astral Radiance 25,-
Forbi

  Samlekort, Pokemon, Nyt/uåbnet Pokemon Mac D pakker 15,- Pokemon Go 22,- Astral Radiance 25,- Forbidden Light 140,- Darkness Ablaze 40,- Brilliant Stars 30,- Shining Fates 40,- Paldea Evolved 28,- Cr

  5,00 kr.01-12-2023
 4. Diddl, Kæmpe diddl pakke, Stor Diddl samling sælges samlet 
Består af: 
1 penalhus 
2 papirsposer 
7

  Diddl, Kæmpe diddl pakke, Stor Diddl samling sælges samlet Består af: 1 penalhus 2 papirsposer 7 blokke 2 bunker løse ens ark 4 enkelt ark, forskellige 1 frimærke 1 blyantspidser til både tynd

  300,00 kr.25-11-2023
 5. Andre samleobjekter, Viskelæder, Gamle viskelæder fra 90erne. 
Sælges samlet.

Kan sendes med DAO.
K

  Andre samleobjekter, Viskelæder, Gamle viskelæder fra 90erne. Sælges samlet. Kan sendes med DAO. Kan afhentes i Grenå og Lisbjerg. Se også alle mine andre annoncer, og tryk følg på profilen, der kom

  25,00 kr.24-11-2023
 6. Andre samleobjekter, Viskelæder film-projektor, Viskelæder fra 1980'erne. Gul film-projektor. Er tro

  Andre samleobjekter, Viskelæder film-projektor, Viskelæder fra 1980'erne. Gul film-projektor. Er trods alderen ikke tørret helt ind, men det er heller ikke helt frisk. Kan evt. indgå I en byttehandel

  50,00 kr.24-11-2023

Klik her for at se alle de viskelædere, der er til salg på DBA. Nogle er til salg i samlerobjekt-kategorien, andre i kontorartikler-kategorien og andre i DBAs børnekategori.

Stines kat hedder Pepsi. Hun bidder viskelæderne i stykker og puffer dem ned fra væggen
Stines kat hedder Pepsi. Hun bidder viskelæderne i stykker og puffer dem ned fra væggen

Disse viskelædere bliver penge værd om lidt

Hvis du vil investere i viskelædere for at kunne sælge dem dyrere senere hen, gør du klogt i at købe viskelædere med tryk på fra Disneys ’Frost’. Eller viskelædere med Fortnite eller Hello Kitty.

Det er viskelædere fra disse kollektioner, som Stine spår bliver mere værd om lidt, hvor de ikke kan købes fra nye i butikken længere.

Hvis du ligger inde med et viskelæder, der forestiller My Little Pony, behøver du måske ikke vente længere på at få det solgt med profit. For alle viskelædere med My Little Pony er i høj kurs, forklarer Stine.

Især viskelædrene med My Little Pony fra 80’erne er populære. Dem kan du får 300-400 kroner for, stykket.

I videoen udpeger Stine også nogle viskelædere, som til sammen repræsenterer en værdi, der er en tur i Disney Land Paris-værd. Hvilke viskelædere, der er tale om, kan du se svar på i videoen.

Stine opkøber viskelæder-samlinger på DBA. ’Tit er der nogle sjældne imellem’
Stine opkøber viskelæder-samlinger på DBA. ’Tit er der nogle sjældne imellem’
Der står to kasser med viskelædere på posthuset og venter på Stine. Så Stines samling vokser stødt
Der står to kasser med viskelædere på posthuset og venter på Stine. Så Stines samling vokser stødt

Stines store drøm

Stine har samlet på viskelædere i 35 år. Dermed siden hun var 5 år. Det var morens butik, der satte fut i fasinitionen af de bløde objekter. Stine måtte nemlig i morens butik vælge viskelædere til sig selv.

Siden har Stine købt store bunker af viskelædere på DBA, og blandt mængden har hun op til flere gange fundet viskelædere, som hun kan se er købt i morens tidligere butik. ’Butik nummer 28’, som den hed.

I dag drømmer Stine om også at blive selvstændig som sin mor. Hun håber nemlig på en dag at kunne åbne et museum med viskelædere. For hun har mange – og de er alle forskellige:

- Jeg har indtil videre ikke købt nogle viskelædere, som jeg har to af. Jeg kan godt huske dem fra hinanden, fortæller Stine.

Du kan i videoen høre Stine fortælle, hvad der typisk skal til for, at et viskelæder er penge værd.

Find det på DBA

 1. Glas, Ekstremt sjældent antikt glas epergne, Ekstremt sjælden epergne centerstykke.

Formentlig frem

  Glas, Ekstremt sjældent antikt glas epergne, Ekstremt sjælden epergne centerstykke. Formentlig fremstillet af enten Webb eller Stevens & Williams I 1800-tallet. 46 cm høj. Aftagbare vaser. Den er i

  1.200,00 kr.10-12-2023
 2. Dåser, Irma, Irma Kunstdåse, Izika. Har lidt brugsslitage.

Handler via MobilePay - sendes med GLS t

  Dåser, Irma, Irma Kunstdåse, Izika. Har lidt brugsslitage. Handler via MobilePay - sendes med GLS track/trace til nærmeste pakkeshop (44kr). Nedsat pris.

  50,00 kr.10-12-2023
 3. Samlekort, Pokemon kort, Sælger 24 kort fra den meget populære Skyridge. Sælges samlet.

  Samlekort, Pokemon kort, Sælger 24 kort fra den meget populære Skyridge. Sælges samlet.

  225,00 kr.10-12-2023
 4. Samlefigurer, Kaj Bojesen søpapegøje, En super fin vintage Kaj Bojesen søpapegøje. De gamle er håndm

  Samlefigurer, Kaj Bojesen søpapegøje, En super fin vintage Kaj Bojesen søpapegøje. De gamle er håndmalet og er mindre end de nye som sælges i dag.

  4.000,00 kr.10-12-2023
 5. Samlekort, Pokemon kort, Sælger denne flotte Blaziken EX 89/95 fra Team Magma vs Team Aqua.

Se mine

  Samlekort, Pokemon kort, Sælger denne flotte Blaziken EX 89/95 fra Team Magma vs Team Aqua. Se mine annoncer for flere kort.

  500,00 kr.10-12-2023
 6. Bamser, Håndsyede/håndsyet bamser i mohair og uld - købt på julemarked i Ridehuset i Århus. 
Alle tr

  Bamser, Håndsyede/håndsyet bamser i mohair og uld - købt på julemarked i Ridehuset i Århus. Alle tre bamser er med bevægelig hoved, arme og ben - de har glasøjne og er derfor ikke egnet til helt små

  145,00 kr.10-12-2023

DBA har en kategori for samlinger og objekter. Her kan du finde mange samleobjekter. Blandt andet dåser, keramik og Diddl.

DBA-fakta om viskelædere

1)
I skrivende stund er der 152 viskelædere til salg på DBA. De findes i forskellige DBA-kategorier:

- 59 af dem finder du i kategorien ’Andet legetøj’ i DBAs kategori ’Børn’.

- 26 af dem er til salg i kategorien ’Diverse samlinger og objekter’, som du finder i ’Samlinger’-kategorien.

- 16 af viskelæderene kan du finde i ’Kontorartikler’-kategorien.

- 10 af dem er sat til salg i den kategori, der hedder ’Diverse’, som ligger inde under DBAs ’Diverse’-kategori.

- 5 af viskelæderne gemmer sig i kategorien ’Diverse indretning’, som findes i ’Andre møbler og tilbehør’-kategorien.

2) 
Den dyreste viskelæder-annonce på DBA tilhører Winnie fra Dragør. Hun vil have 300 kr. for sin samling af ca. 50 viskelædere. 

Stine har ikke to ens viskelædere. Hun har nemlig overblik over alle sine mange tusind viskelædere, fortæller du i videoen, som du kan finde øverst i artiklen
Stine har ikke to ens viskelædere. Hun har nemlig overblik over alle sine mange tusind viskelædere, fortæller du i videoen, som du kan finde øverst i artiklen

Har du lige så mange småting - som Stine har viskelædere - i dit hjem? Og kunne du godt tænke dig at få en mere simpel indretning? Så ryd op med Marie Kondo – om vi guider dig til hvordan, her.

Du kan også skille dig af med stort set alle dine ting og leve i en rygsæk. Det gjorde Marlene i en lang periode. Hun ville leve helt simpelt og solgte simpelthen hele molevitten på DBA. Læs hvor meget hun tjente, og hvordan det var at bo i en rygsæk, her.

Savner du kvalitetstid med ungerne, som samtidig er praktisk? Så se med i videoen herunder:

Vil du have en trin-for-trin-guide til, hvordan du laver Duplo-nøgleholderen, så læs med i artiklen bag videoen, som du finder, her.

Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen@schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.

Relaterede artikler