Mike har været computernørd siden han var 4 år
Video

Mike har været computernørd siden han var 4 år

Stine Hansen / Skribent
Stine Hansen / Skribent

Kan du huske de store, grå maskiner, der udgjorde de første modeller af computere? Mike samler på de ældste computere og reservedele til dem. Han elsker at reparere de gamle skærme og tastaturer. Se den store samling af computere i videoen ovenfor.

Måske er du gammel nok til at kende til de første computere, der tog en krig om at starte op, og som ikke kunne noget nær det, en computer kan i dag. Måske er du alt for ung, og har kun set de store, klodsede maskiner i film eller serier, eller måske har du hørt dine forældre snakke om dengang, computere blev allemandseje.
PC’er af ældre dato er for længst røget ud af de fleste hjem. Hos Mikkel Mikker Christensen, som kalder sig for Mike, er situationen lige omvendt. Han samler på de ældste maskiner, han kan få fat på.

Mike er 38 år, og han kan derfor godt huske, hvordan det var at sidde foran de gamle maskiner, vente på den startede op og bruge timer på at spille og trykke løs på tastaturet. I Fredericia, hvor han bor, bruger Mike alle sine vågner timer på samlingen af retro-maskiner, -skærme og -tastaturer, og så deler han ud af passionen på sin YouTube-kanal.

I videoen øverst i artiklen kan du se eller gense alle de maskiner, du spillede på som barn. Du kan også læse med her og blive klogere på, hvordan interessen for computere begyndte, og hvorfor Mike valgte at gå en helt anden vej end it, da han skulle vælge uddannelse.

Find det på DBA

 1. Andet mærke, Perfekt, Jeg sælger dette sæt med PC, 2x skærme, Keyboard, mus og musemåtte samt alle n

  Andet mærke, Perfekt, Jeg sælger dette sæt med PC, 2x skærme, Keyboard, mus og musemåtte samt alle nødvendige kabler. Der er absolut ingen mangler/fejl, og brugt meget lidt. PC specifikationer: Inte

  10.500,00 kr.30-09-2023
 2. Selvbyg, 32 GB ram, 500 GB harddisk, God, Selvbyg i lille formfaktor (Mini ITX)

Kabinet: Fractal De

  Selvbyg, 32 GB ram, 500 GB harddisk, God, Selvbyg i lille formfaktor (Mini ITX) Kabinet: Fractal Define Nano S Motherboard: MSI B450I Gaming AC PLUS RAM: Corsair Vengeance LPX 3200Mhz 32GB CPU: Ryze

  5.000,00 kr.30-09-2023
 3. Andet mærke, Selv bygget AMD - Corsair komputer, Ryzen 5 3600 Ghz, 2x8GB GB ram, HDD 1TB GB harddis

  Andet mærke, Selv bygget AMD - Corsair komputer, Ryzen 5 3600 Ghz, 2x8GB GB ram, HDD 1TB GB harddisk, God, Sort stationær selvbygget i starten af 2020 Fået ny Thermal paste på den 29/09/2023 AMD Rade

  3.999,00 kr.30-09-2023
 4. Andet mærke, God, Sælger denne gamer pc. Købt for et par måneder siden af en anden herinde. Jeg må d

  Andet mærke, God, Sælger denne gamer pc. Købt for et par måneder siden af en anden herinde. Jeg må desværre indrømme, at jeg ikke har tiden til det alligevel. Virker rigtig godt til diverse spil. Sp

  2.500,00 kr.30-09-2023
 5. Andet mærke, Msi Mag Infinite, Perfekt, Brugt cirka 2 år

Specifikationer
Intel® Core™ i5-10400F pro

  Andet mærke, Msi Mag Infinite, Perfekt, Brugt cirka 2 år Specifikationer Intel® Core™ i5-10400F processor Nvidia GeForce GTX 1660 Super 8 GB DDR4 RAM, 512 GB SSD

  3.000,00 kr.30-09-2023
 6. Intel, DC3217IYE, 4 GB ram, 128 GB harddisk, God, 

Fin minimalistisk NUC, som er nem at gemme væk u

  Intel, DC3217IYE, 4 GB ram, 128 GB harddisk, God, Fin minimalistisk NUC, som er nem at gemme væk under skrivebordet. Starter hurtigt op. Gode tilslutningsmuligheder.

  800,00 kr.30-09-2023

Du kan finde alle annoncer med computere på DBA, her.

Fik sit første job indenfor IT som 14-årig

IT og computere er langt fra nogen ny interesse, Mike har fået inden for de senere år. Han har, siden han var barn, været fascineret af IT på et helt andet plan end mange andre børn og unge.

- Alle mine IT-evner har jeg lært mig selv, fortæller Mike.

Disse evner har også givet ham et imponerende CV i en meget ung alder:

- Jeg var otte år, da jeg lærte at programmere. Jeg var 12 år, da jeg fik min første computer fra regnecentralen. Og jeg tror nok, jeg var 14 år, da jeg fik mit første arbejde indenfor it, fortæller Mike.

Passionen har også fra en tidlig alder givet Mike mulighed for at gøre karriere indenfor det, han brænder for. Han er enhver chefs drømmemedarbejder, fordi han både har en stor interesse indenfor området, og samtidig har han en kæmpe selvlært viden.

Men Mike ville ikke læse IT, da han skulle vælge uddannelse. Her tænkte han strategisk og valgte en uddannelse, der ville udfordre ham:

- Jeg er uddannet økonom, fordi IT ikke er svært. Alt det der med at forstå tal og forretningsstrukturer er svært, så det har jeg gået i skole for at lære, fortæller Mike.

LÆS OGSÅ: Disse gamle computerspil kan du få mange penge for i dag

Samlingen af computere af ældre dato er kæmpe stor. Den fylder mange reoler, hvor man også finder utallige kasser med reservedele.
Samlingen af computere af ældre dato er kæmpe stor. Den fylder mange reoler, hvor man også finder utallige kasser med reservedele.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Selvfølgelig har Mike et eksemplar af den første computer, han selv spillede på som barn stående i samlingen. Det er en Comet 3400.
Selvfølgelig har Mike et eksemplar af den første computer, han selv spillede på som barn stående i samlingen. Det er en Comet 3400.

Interessen begyndte foran farens computer

Allerede da Mike var 4 år gammel, sad han første gang foran en computer. Han eksperimenterede ved at trykke på og lege med farens computer, der var en Comet 3400.

- Jeg kunne få lov til at tæve løs på den maskine. Den var en kampvogn, fortæller Mike om sine første erfaringer med en computer.

Det var altså helt tilbage i den tidlige barndom, at Mike tog sine spæde skridt indenfor tech-verdenen.
I dag er begejstringen for computere den samme. Den barnlige glæde, når han finder en maskine fra 90’erne, har ikke ændret sig, selvom Mike i dag er en voksen mand.

Den glæde, han dengang havde for at spille, har han de sidste 25 år haft for at samle på slidte, gamle computere - også selvom de ikke virker.

LÆS OGSÅ: Disse tech-dimser blev der sat flest of færrest til salg af i 2021

Mike restaurerer gamle computere med reservedele han får foræret eller finder på brugtmarkedet.
Mike restaurerer gamle computere med reservedele han får foræret eller finder på brugtmarkedet.

Det mener familien om Mikes passion for computere

I dag bruger Mike meget af sin tid på at reparere og få de gamle computere til at virke igen. Når han får kendskab til hele eller dele af en ældre computer, andre ikke længere vil have stående, tager han glædeligt imod det. De små dimser og dutter, andre ikke ser værdi i, bruger Mike, når han restaurerer maskinerne.

Og interessen og begejstringen deler han med sine nærmeste:

- Når jeg entusiastisk fortæller, at jeg har fundet en gammel, støvet computer i en kælder i Slagelse, er min familie lige så meget oppe at køre over det, som jeg er. De forstår, hvor fedt jeg har det over at have fundet den her gamle, støvede computer, fortæller Mike.

Han oplever det, enhver samler drømmer om, nemlig en familie, der ikke synes, at samlingen bare fylder eller koster for mange penge.

- Min far, min mor, mine fire søskende og min kæreste er kæmpe nørder alle sammen. Så de synes, det er megafedt, jeg går så meget op i computere, fortæller Mike begejstret.

LÆS OGSÅ: Med dette trick bliver din gamle computer hurtig igen

Mike vil gøre meget for at få fingrene i et eksemplar af den første danskproducerede computer. Det er en ICL MPS Comet 2000.
Mike vil gøre meget for at få fingrene i et eksemplar af den første danskproducerede computer. Det er en ICL MPS Comet 2000.

Mike har fået lavet 3D-tegning af denne model, som han leder med lys og lygte efter

Samlingen af de ældre maskiner er stor, og den tæller både mange hele maskiner, utallige tastaturer og skærme, og så har Mike gennem årene også samlet Lego Technic-sæt, som børn engang brugte til at lære at kode og programmere på deres computere med.

Selvom samlingen indeholder mange forskellige PC'er, er der dog én bestemt model, han endnu ikke har haft held med at finde, og som han virkelig længes efter at få fingrene i. Modellen er en ICL MPS Comet 2000, som er den første micro-computer i Danmark. Derfor er den ekstra vigtig for Mike at få fat på.

- Jeg har fået en 3D-tegner til at modellere den bare for at få et billede af den, så jeg kan oprette en annonce på DBA, hvor jeg efterspørger den her maskine, fortæller Mike.

 

Han er fortrøstningsfuld over, at den nok skal blive en del af hans store samling en dag.

Det er ikke kun, fordi det er den første danske computer, Mike så gerne vil eje lige netop den model. Han er faktisk i fuld gang med at skrive en bog om blandt andet ICL MPS Comet 2000. Bogen har været undervejs i fire år, men han regner med at den er færdig i år.

Du kan se et billede af computeren ovenfor.

Find det på DBA

 1. Lenovo ThinkPad W510, Intel i7 Q720 1.60 GHz, 12 GB ram, 256 SSD GB harddisk, God, Fuld HD Perfekt t

  Lenovo ThinkPad W510, Intel i7 Q720 1.60 GHz, 12 GB ram, 256 SSD GB harddisk, God, Fuld HD Perfekt til skole billedredigering, film, netbank, Internet spil, Web-TV osv frisk installeret windows 10 pro

  1.000,00 kr.30-09-2023
 2. Acer Swift X R5-5/16/512/3050 14"-bærbar computer

  Acer Swift X R5-5/16/512/3050 14"-bærbar computer

  Acer Acer Swift X, GHz AMD Ryzen 5 5625U-processor, Brugt - lidt brugsridser kan forekomme, Denne Acer Swift X 14" bærbare computer er en daglig følgesvend, der har masser af kraft, takket være AMD Ry

  6.089,00 kr.27-07-2023
 3. Asus 18.4" (SSD hdd) Geforce Grafik, Intel Core i7-3630QM 2.4-3.4 GHz, 16 GB ram, SSD 500 GB harddi

  Asus 18.4" (SSD hdd) Geforce Grafik, Intel Core i7-3630QM 2.4-3.4 GHz, 16 GB ram, SSD 500 GB harddisk, Rimelig, Stor 18.4" Asus Bærbar Model : K93sv God til mange spil Super velkørende 18.4" Skær

  2.500,00 kr.30-09-2023
 4. Lenovo Yoga Pro 9i i7/16/1000 14,5" bærbar computer (storm grey)

  Lenovo Yoga Pro 9i i7/16/1000 14,5" bærbar computer (storm grey)

  Lenovo Lenovo Yoga Pro 9 14IRP8 83BU0042MX, GHz Intel® Core i7-13705H-processor, Som ny - I originalindpakning, Denne Lenovo Yoga Pro 9i bærbare computer lader dig tage din kreativitet til nye højder.

  12.599,00 kr.16-08-2023
 5. Asus VivoBook 14 X413 i3/8/256 14" bærbar computer

  Asus VivoBook 14 X413 i3/8/256 14" bærbar computer

  Asus Asus VivoBook 14 X413, GHz Intel® Core i3-1005G1 processor, Brugt - tegn på brug, Denne bærbare Asus VivoBook 14 X413 computer er udstyret med kompetent Intel® processor, som kombinerer multitask

  3.668,00 kr.11-09-2023
 6. HP Probook 15.6" (Ny SSD hdd) , Intel Core i5-4210u 1.7-2.7 GHz, 8 GB ram, Ny SSD 256 GB harddisk, G

  HP Probook 15.6" (Ny SSD hdd) , Intel Core i5-4210u 1.7-2.7 GHz, 8 GB ram, Ny SSD 256 GB harddisk, God, Hp Probook 15.6" Model : 450 G2 15.6" Skærm 1366 x 768 Cpu : Intel Core i5-4210u 1.7-2.7 ghz Hdd

  1.600,00 kr.30-09-2023

Der er masser computere til salg på DBA, du kan finde alle annoncer med bærbare, her.

Har du også spillet computer på din store, grå maskine i flere timer som barn? DBA Guide har fundet fem nostalgiske genstande frem, som igen er blevet populære, og som ikke går i glemmebogen lige foreløbigt. Commodore 64 var den første hjemmecomputer og tog derfor verden med storm. Læs mere om den og de andre nostalgiske fund i artiklen, her.

Er du mere til de nyere computere, du også kan bruge til at game på? I videoen herunder kan du møde Martin, der har bygget en gamer-computer af brugte dele helt fra bunden. Den store fordel ved at bygge selv var for Martin, at han kunne tilpasse den hans ønsker. Derudover er der mange penge at spare. Se hans fede gamer-setup i videoen.

 

Du kan læse mere om de unikke detaljer ved Martin gamer-computer i artiklen, her.

Relaterede artikler