Mød en samler: Magnus lever til lyden af 80’ernes ghettoblastere
VideoLivsstil

Mød en samler: Magnus lever til lyden af 80’ernes ghettoblastere

Astrid
Astrid

Kan du huske den ikoniske ghettoblaster fra Madonnas musikvideo ’Hung Up’? 30-årige Magnus har en ghettoblaster magen til. Men den er blot en ud af mere end 100 ghettoblastere, der bor hjemme hos Magnus. Se hele Magnus’ samling af ghettoblastere fra 80’erne i videoen, ovenfor.

A blast from the past. Det må Magnus’ samling af ghettoblastere fra 80’erne siges at være. 30-årige Magnus Klint Sørensen har fyldt sit hjem i Hørning med mere end 100 kodylfede ghettoblastere.

Men hvad dælen er fidusen ved at have så mange ghettoblastere stående? De fleste køber formentlig et anlæg udelukkende for lydens skyld – men ikke Magnus. Han er i stedet fascineret og betaget af den æstetik, de retro ghettoblastere har.

Kom med en tur tilbage i tiden, når vi i videoen ovenfor tager et nærmere kig på Magnus’ samling af ghettoblastere fra 80’erne. Her kan du blive klogere på, hvordan Magnus fik interesse for ghettoblastere, hvad hans kæreste synes om samlingen, samt hvilke ghettoblastere der er i høj kurs.

Find det på DBA

 1. Ghettoblaster, Panasonic, RS-4300LJS, Rimelig, National Panasonic RS-4300LJS
4 Band Stereo Casette R

  Ghettoblaster, Panasonic, RS-4300LJS, Rimelig, National Panasonic RS-4300LJS 4 Band Stereo Casette Recorder Retro radio casette afspiller Radioen virker. Har prøvet med P4. Casette kan jeg ikke teste

  2.000,00 kr.17-06-2024
 2. Ghettoblaster , Sharp, GF-9191, Rimelig, Old school Ghettoblaster, Sharp GF-9191. Denne klassiske vi

  Ghettoblaster , Sharp, GF-9191, Rimelig, Old school Ghettoblaster, Sharp GF-9191. Denne klassiske vintage boombox er fra 1978/1979, og er stadig en klassiker. Ghettoblasteren er nok mest kendt fra 80'

  1.400,00 kr.02-06-2024
 3. Ghettoblaster , Grundig, RR 640 CD, God, Super fin ghettoblaster 

Radio cassette recorder with CD

  Ghettoblaster , Grundig, RR 640 CD, God, Super fin ghettoblaster Radio cassette recorder with CD Indbyggede højtalere Håndtag, så den er let at ta’ med Alt virker fint Sælges for KUN 175,-kr - N

  125,00 kr.14-05-2024
 4. Hitachi TRK-P6E – Retro ghettoblaster

  Hitachi TRK-P6E – Retro ghettoblaster

  Ghettoblaster, Flot og velholdt retro transistorradio fra Hitachi model TRK-P6E. Står pæn og original. Velfungerende med FM-stereo radio og mulighed for at tilslutte telefon, iPad eller lignende (aux-

  495,00 kr.26-08-2020
 5. Ghettoblaster, Philips, God, Retro Ghettoblaster

Trænger til rengøring

Kan sendes for 130,-

  Ghettoblaster, Philips, God, Retro Ghettoblaster Trænger til rengøring Kan sendes for 130,-

  800,00 kr.01-03-2024
 6. Ghettoblaster , JVC, Rimelig, Retro ghettoblaster i fedt design. Der er rimelig god bass og lyd. 
Cd

  Ghettoblaster , JVC, Rimelig, Retro ghettoblaster i fedt design. Der er rimelig god bass og lyd. Cd og radio virker fint. Kassettebånd-afspilleren virker ikke. 54 cm lang og 25 cm Ø.

  200,00 kr.25-11-2023

I skrivende stund er der 105 ghettoblastere til salg på DBA – se dem her.

De vildeste ghettoblasters i samlingen

Selvom samtlige ghettoblastere i Magnus’ samling fremstår særdeles iøjnefaldende i vores tid, hvor radioer og højtalere skal være så minimalistiske som muligt, er der alligevel nogle, der skiller sig ud fra mængden.

I samlingen gemmer sig en udgave af den ikoniske ghettoblaster, Madonna svinger hofterne til i musikvideoen ’Hung Up’. Denne ghettoblaster kan ikke kun spille musik. Den har også indbygget diskolys, der med garanti sætter gang i hvert et dansegulv.

Blandt de største ghettoblasters i samlingen er Magnus’ transportable pladeafspiller fra Sharp. Midtersektionen fungerer som en stor vertikal pladespiller med en pickup på begge sider af pladen, så du aldrig behøver at vende pladen om.

- Den er mere avanceret end min stationære pladespiller, fortæller Magnus grinende.

LÆS OGSÅ: Tech ekspert – Derfor vil jeg aldrig bytte mit retro anlæg

- Du kan godt blive lidt forelsket i den lyd, som en båndoptager laver, siger Magnus grinende.
- Du kan godt blive lidt forelsket i den lyd, som en båndoptager laver, siger Magnus grinende.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Her ser du den ikoniske ghettoblaster med indbygget diskolys, der indgår i Madonnas musikvideo.
Her ser du den ikoniske ghettoblaster med indbygget diskolys, der indgår i Madonnas musikvideo.

Det synes Magnus’ kæreste om samlingen

At flytte sammen med sin kæreste kan være lidt af en udfordring – særligt idét begge parters ejendele skal bo under samme tag.

- Jeg havde min samling før, jeg lærte hende at kende. Så hun har altid vidst, at det var en del af pakken, fortæller Magnus.

Men uanset om man er til retro lydanlæg eller ej, kommer man ikke uden om, at så stor en samling af ghettoblastere er pladskrævende og yderst iøjnefaldende.

- Min kæreste er ret fantastisk. Hun har fuldt ud accepteret, at det er en ret stor del af mig, siger Magnus smilende.

Den store samling af ghettoblastere fylder godt i parrets hjem i Hørning, men heldigvis er alle familiemedlemmerne nede med de retro lydanlæg. Selv parrets datter på bare to år udviser stor interesse i de knappefyldte apparater.

LÆS OGSÅ: Sexolog – Mænd, sælg disse ting og få en glad kæreste

Ghettoblasterne bliver fra tid til anden luftet. Magnus tager gerne sine retro, transportable højtalere med ud om sommeren, hvor han sammen med venner nyder det gode vejr og musik fra fortidens lydanlæg.
Ghettoblasterne bliver fra tid til anden luftet. Magnus tager gerne sine retro, transportable højtalere med ud om sommeren, hvor han sammen med venner nyder det gode vejr og musik fra fortidens lydanlæg.

’Det var det bedste køb, jeg har lavet nogensinde’

Det kan være lidt af en udfordring at opstøve ghettoblasters fra 80’erne, da de jo har en del år på bagen og naturligvis skal købes brugt. Magnus går derfor ofte på jagt på online genbrugssider og loppemarkeder.

Efter at have brugt oceaner af tid på at bladre igennem billeder på nettet af ikoniske ghettoblastere, ved Magnus lige præcis, hvad han skal kigge efter, når han er på ghettoblaster-jagt.

På et loppemarked spottede Magnus den største ghettoblaster, JVC har lavet. Før Magnus kunne købe radioen, skulle sælger dog lige have salget godkendt af sin far, hvilket gav Magnus en anelse svedige håndflader.

- Så kommer faren. Det er sikkert fra hans barndom, og han ved godt, hvad det her koster, fortæller Magnus.

Til Magnus' store glæde har den monstrøse ghettoblaster stået uberørt hele weekenden, og farmand var derfor villig til at sælge den for blot 100 kroner. Hvor meget den egentlig er værd, kan du blive klogere på i videoen øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: 5 gode råd til at købe brugte højtalere

Inden Magnus skiller sig af med en ødelagt radio, nupper han knapper, antenne og andre brugbare elementer. Disse bruger han til at reparere andre radioer, han endnu ikke er klar til at skille sig af med.
Inden Magnus skiller sig af med en ødelagt radio, nupper han knapper, antenne og andre brugbare elementer. Disse bruger han til at reparere andre radioer, han endnu ikke er klar til at skille sig af med.

Sådan fik Magnus interesse for ghettoblastere

Vi skal en tur tilbage til Magnus’ gymnasietid. Det er nemlig her hans interesse for ghettoblastere startede. Magnus og to af hans venner havde sat sig for at lære at breakdance – og det krævede naturligvis det helt rette udstyr. Vennerne fik hver især til opgave at anskaffe en del af det nødvendige udstyr. Kan du gætte, hvad Magnus skulle skaffe?

Den ene af vennerne skulle anskaffe køkkenlinoleumsgulv, de kunne bruge til at breakdance på. Den anden skulle købe hvide knophandsker. Og Magnus skulle skaffe en ghettoblaster, så de kunne danse til den helt rigtige lyd. Derefter greb det om sig – og i dag er Magnus’ hjem fyldt med mere end 100 retro ghettoblasters.

Find det på DBA

 1. Ultimate Ears EPICBOOM bærbar trådløs højttaler (kulsort)

  Ultimate Ears EPICBOOM bærbar trådløs højttaler (kulsort)

  Højttaler, Ultimate Ears, Bluetooth portable, Som ny - I originalindpakning, Ultimate Ears EPICBOOM bærbare trådløse højttaler giver 360-graders surroundsound, der er fuld af bas og bliver endnu høje

  2.631,00 kr.21-03-2024
 2. Polaroid Music P3 trådløs, transportabel højttaler (rød/hvid)

  Polaroid Music P3 trådløs, transportabel højttaler (rød/hvid)

  Højttaler, Polaroid, Bluetooth portable, Brugt - tydelig tegn på brug, Denne Polaroid Music P3 trådløse og transportable højttaler leverer stor lyd i en stilfuld pakke. Tilslut dine smart-enheder og

  1.189,00 kr.24-10-2023
 3. Sony bærbar trådløs højttaler SRS-XP500 (sort)

  Sony bærbar trådløs højttaler SRS-XP500 (sort)

  Højttaler, Sony, High power portable, Brugt - lidt brugsridser kan forekomme, Denne bærbare og trådløse Sony højttaler SRS-XP500 giver kraftfuld, men velbalanceret kvalitetslyd med en stærk bas, lang

  1.608,00 kr.04-12-2023
 4. Ultimate Ears Boom 3 trådløs højttaler (sort)

  Ultimate Ears Boom 3 trådløs højttaler (sort)

  Højttaler, Ultimate Ears, Bluetooth portable, Som ny - originalindpakning mangler, Den utrolig robuste Ultimate Ears Boom 3 trådløse højttaler lader dig høre din musik overalt. Og den leverer en kraf

  832,00 kr.14-05-2024
 5. Samsung Sound Tower MXST50B bærbar højttaler (sort)

  Samsung Sound Tower MXST50B bærbar højttaler (sort)

  Højttaler, Samsung, High power portable, Som ny - originalindpakning mangler, Sæt gang i festen med denne Samsung Sound Tower MXST50B bærbare højttaler, der har bi-direktionel lyd i høj kvalitet, Bas

  3.560,00 kr.15-05-2024
 6. Sony SRS-XG300 trådløs og transportabel højttaler (lysegrå)

  Sony SRS-XG300 trådløs og transportabel højttaler (lysegrå)

  Højttaler, Sony, Bluetooth portable, Brugt - lidt brugsridser kan forekomme, Med denne Sony SRS-XE300 trådløse og transportable højttaler kan du tage festen med dig. Nyd højkvalitetslyd i flere retni

  1.455,00 kr.03-12-2023

Er du også helt vild med musik og lækre højtalere? Læs med her og bliv klogere på, hvordan du får bedre lyd ud af dine højtalere. DBAs tech-ekspert guider til, hvordan du med et par småjusteringen igen får musikken til at spille.

DBAs dyreste højtalere koster intet mindre end 2 millioner kroner! I videoen nedenfor kan du se de eksklusive højtalere og høre, hvad du får for pengene, hvis du investerer i det værdifulde anlæg.


Læs mere om Mark og hans dyre højtalere i artiklen, her.

Relaterede artikler