Mød en samler: Magnus lever til lyden af 80’ernes ghettoblastere
VideoLivsstil

Mød en samler: Magnus lever til lyden af 80’ernes ghettoblastere

Astrid
Astrid

Kan du huske den ikoniske ghettoblaster fra Madonnas musikvideo ’Hung Up’? 30-årige Magnus har en ghettoblaster magen til. Men den er blot en ud af mere end 100 ghettoblastere, der bor hjemme hos Magnus. Se hele Magnus’ samling af ghettoblastere fra 80’erne i videoen, ovenfor.

A blast from the past. Det må Magnus’ samling af ghettoblastere fra 80’erne siges at være. 30-årige Magnus Klint Sørensen har fyldt sit hjem i Hørning med mere end 100 kodylfede ghettoblastere.

Men hvad dælen er fidusen ved at have så mange ghettoblastere stående? De fleste køber formentlig et anlæg udelukkende for lydens skyld – men ikke Magnus. Han er i stedet fascineret og betaget af den æstetik, de retro ghettoblastere har.

Kom med en tur tilbage i tiden, når vi i videoen ovenfor tager et nærmere kig på Magnus’ samling af ghettoblastere fra 80’erne. Her kan du blive klogere på, hvordan Magnus fik interesse for ghettoblastere, hvad hans kæreste synes om samlingen, samt hvilke ghettoblastere der er i høj kurs.

Find det på DBA

 1. Ghettoblaster, Panasonic, God, Mega fed retro ghettoblaster fra Panasonic. Fra start 90’erne. Super

  Ghettoblaster, Panasonic, God, Mega fed retro ghettoblaster fra Panasonic. Fra start 90’erne. Super velholdt og fungerer upåklageligt. Der kan sættes Bluetooth i, så den kan fjernstyres og bruges til

  135,00 kr.19-05-2023
 2. Ghettoblaster, Grundig, RR 455, God, Flot retro Radio. Nok fra 80’erne. Mangler strømkabel, men kan

  Ghettoblaster, Grundig, RR 455, God, Flot retro Radio. Nok fra 80’erne. Mangler strømkabel, men kan fremvises i funktionel stand. Kan skaffes for en 20er eller noget.

  250,00 kr.06-05-2023
 3. Hitachi TRK-P6E – Retro ghettoblaster

  Hitachi TRK-P6E – Retro ghettoblaster

  Ghettoblaster, Flot og velholdt retro transistorradio fra Hitachi model TRK-P6E. Står pæn og original. Velfungerende med FM-stereo radio og mulighed for at tilslutte telefon, iPad eller lignende (aux-

  499,00 kr.26-08-2020
 4. RETRO - GoldStar TSR-511 Quality Radio cassette Recorder

  RETRO - GoldStar TSR-511 Quality Radio cassette Recorder

  Ghettoblaster, Andet, GoldStar TSR-511, Denne GoldStar TSR-511 Quality Radio cassette Recorder er en klassisk stereo radio-kassette recorder, der blev produceret i Sydkorea. Den måler ca. 40x16x8.5 cm

  225,00 kr.27-04-2023
 5. Ghettoblaster, Hitachi, Rimelig, Retro radio med bånd afspiller/optager. 

Kan kører på batterier el

  Ghettoblaster, Hitachi, Rimelig, Retro radio med bånd afspiller/optager. Kan kører på batterier eller medfølgende strømstik. Radioen er fra 80’erne.

  350,00 kr.09-04-2023
 6. Ghettoblaster, JVC, God, Fin god Ghettoblaster fra jvc 
Hent for 499 kr
Sendes for 559 kr
Se også mi

  Ghettoblaster, JVC, God, Fin god Ghettoblaster fra jvc Hent for 499 kr Sendes for 559 kr Se også mine andre varer med værktøj, legetøj og Lego Søgeord Musik Bas Cd Ghetto Boom Boomblaster Radio N

  499,00 kr.09-04-2023

I skrivende stund er der 105 ghettoblastere til salg på DBA – se dem her.

De vildeste ghettoblasters i samlingen

Selvom samtlige ghettoblastere i Magnus’ samling fremstår særdeles iøjnefaldende i vores tid, hvor radioer og højtalere skal være så minimalistiske som muligt, er der alligevel nogle, der skiller sig ud fra mængden.

I samlingen gemmer sig en udgave af den ikoniske ghettoblaster, Madonna svinger hofterne til i musikvideoen ’Hung Up’. Denne ghettoblaster kan ikke kun spille musik. Den har også indbygget diskolys, der med garanti sætter gang i hvert et dansegulv.

Blandt de største ghettoblasters i samlingen er Magnus’ transportable pladeafspiller fra Sharp. Midtersektionen fungerer som en stor vertikal pladespiller med en pickup på begge sider af pladen, så du aldrig behøver at vende pladen om.

- Den er mere avanceret end min stationære pladespiller, fortæller Magnus grinende.

LÆS OGSÅ: Tech ekspert – Derfor vil jeg aldrig bytte mit retro anlæg

- Du kan godt blive lidt forelsket i den lyd, som en båndoptager laver, siger Magnus grinende.
- Du kan godt blive lidt forelsket i den lyd, som en båndoptager laver, siger Magnus grinende.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Her ser du den ikoniske ghettoblaster med indbygget diskolys, der indgår i Madonnas musikvideo.
Her ser du den ikoniske ghettoblaster med indbygget diskolys, der indgår i Madonnas musikvideo.

Det synes Magnus’ kæreste om samlingen

At flytte sammen med sin kæreste kan være lidt af en udfordring – særligt idét begge parters ejendele skal bo under samme tag.

- Jeg havde min samling før, jeg lærte hende at kende. Så hun har altid vidst, at det var en del af pakken, fortæller Magnus.

Men uanset om man er til retro lydanlæg eller ej, kommer man ikke uden om, at så stor en samling af ghettoblastere er pladskrævende og yderst iøjnefaldende.

- Min kæreste er ret fantastisk. Hun har fuldt ud accepteret, at det er en ret stor del af mig, siger Magnus smilende.

Den store samling af ghettoblastere fylder godt i parrets hjem i Hørning, men heldigvis er alle familiemedlemmerne nede med de retro lydanlæg. Selv parrets datter på bare to år udviser stor interesse i de knappefyldte apparater.

LÆS OGSÅ: Sexolog – Mænd, sælg disse ting og få en glad kæreste

Ghettoblasterne bliver fra tid til anden luftet. Magnus tager gerne sine retro, transportable højtalere med ud om sommeren, hvor han sammen med venner nyder det gode vejr og musik fra fortidens lydanlæg.
Ghettoblasterne bliver fra tid til anden luftet. Magnus tager gerne sine retro, transportable højtalere med ud om sommeren, hvor han sammen med venner nyder det gode vejr og musik fra fortidens lydanlæg.

’Det var det bedste køb, jeg har lavet nogensinde’

Det kan være lidt af en udfordring at opstøve ghettoblasters fra 80’erne, da de jo har en del år på bagen og naturligvis skal købes brugt. Magnus går derfor ofte på jagt på online genbrugssider og loppemarkeder.

Efter at have brugt oceaner af tid på at bladre igennem billeder på nettet af ikoniske ghettoblastere, ved Magnus lige præcis, hvad han skal kigge efter, når han er på ghettoblaster-jagt.

På et loppemarked spottede Magnus den største ghettoblaster, JVC har lavet. Før Magnus kunne købe radioen, skulle sælger dog lige have salget godkendt af sin far, hvilket gav Magnus en anelse svedige håndflader.

- Så kommer faren. Det er sikkert fra hans barndom, og han ved godt, hvad det her koster, fortæller Magnus.

Til Magnus' store glæde har den monstrøse ghettoblaster stået uberørt hele weekenden, og farmand var derfor villig til at sælge den for blot 100 kroner. Hvor meget den egentlig er værd, kan du blive klogere på i videoen øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: 5 gode råd til at købe brugte højtalere

Inden Magnus skiller sig af med en ødelagt radio, nupper han knapper, antenne og andre brugbare elementer. Disse bruger han til at reparere andre radioer, han endnu ikke er klar til at skille sig af med.
Inden Magnus skiller sig af med en ødelagt radio, nupper han knapper, antenne og andre brugbare elementer. Disse bruger han til at reparere andre radioer, han endnu ikke er klar til at skille sig af med.

Sådan fik Magnus interesse for ghettoblastere

Vi skal en tur tilbage til Magnus’ gymnasietid. Det er nemlig her hans interesse for ghettoblastere startede. Magnus og to af hans venner havde sat sig for at lære at breakdance – og det krævede naturligvis det helt rette udstyr. Vennerne fik hver især til opgave at anskaffe en del af det nødvendige udstyr. Kan du gætte, hvad Magnus skulle skaffe?

Den ene af vennerne skulle anskaffe køkkenlinoleumsgulv, de kunne bruge til at breakdance på. Den anden skulle købe hvide knophandsker. Og Magnus skulle skaffe en ghettoblaster, så de kunne danse til den helt rigtige lyd. Derefter greb det om sig – og i dag er Magnus’ hjem fyldt med mere end 100 retro ghettoblasters.

Find det på DBA

 1. JBL Bar 9.1 soundbar med 10" trådløs subwoofer

  JBL Bar 9.1 soundbar med 10" trådløs subwoofer

  Højttaler, JBL, Soundbar Incl. Sub, JBL Bar 9.1-channel soundbaren med 10" trådløs subwoofer og 2 aftagelige true wireless surroundhøjttalere med fordybende Dolby Atmos lyd skaber en virtuel surround

  3.373,00 kr.02-06-2023
 2. B&O Beoplay M5 trådløs højttaler - grå

  B&O Beoplay M5 trådløs højttaler - grå

  Højttaler, Bang & Olufsen, Bluetooth stationary, Brugt - tydelig tegn på brug, Nyd den fantastiske B&O Signature Sound og det moderne, stilrene design, som denne B&O Beoplay M5 trådløs højttaler komm

  3.485,00 kr.02-06-2023
 3. Højttaler, Andet mærke, Sackit Boom 150, aktiv, Sackit Boom 150 højtaler sælges. Stilren og super

  Højttaler, Andet mærke, Sackit Boom 150, aktiv, Sackit Boom 150 højtaler sælges. Stilren og super lækker trådløs og genopladelig højtaler med op til 6 timers batteritid. Original oplader inkluder

  650,00 kr.02-06-2023
 4. Trådløs 80 Watt kompakt forstærker med BT 5.0

  Trådløs 80 Watt kompakt forstærker med BT 5.0

  Forstærker, Andet, Texas Instruments, W 100, Perfekt, Kompakt og lækker - bygget med de bedste, nyeste kvalitetskomponenter fra Texas Instruments, Qualcomm m. fl. NY OG UÅBNET MED GARANTIBEVIS, RETUR

  785,00 kr.11-11-2022
 5. Højttaler, Andet mærke, Kähler Fugato, aktiv, Perfekt, KÄHLER 

NYPRIS 1899 KR-NU KUN 650 KR

Bru

  Højttaler, Andet mærke, Kähler Fugato, aktiv, Perfekt, KÄHLER NYPRIS 1899 KR-NU KUN 650 KR Brugt minimalt AFHENT 2770 Kastrup Den smukke og stilrene Fugato højtaler fra Kähler kombinerer smukt

  650,00 kr.01-06-2023
 6. Samsung Galaxy Buds2 Pro trådløse in-ear høretelefoner (graphite)

  Samsung Galaxy Buds2 Pro trådløse in-ear høretelefoner (graphite)

  hovedtelefoner In ear Noise Cancelling, Samsung, Samsung SM-R510NZAAEUB, Som ny - originalindpakning mangler, Samsung Galaxy Buds2 Pro trådløse in-ear-høretelefoner leverer intelligent og medrivende l

  1.583,00 kr.01-06-2023

Er du også helt vild med musik og lækre højtalere? Læs med her og bliv klogere på, hvordan du får bedre lyd ud af dine højtalere. DBAs tech-ekspert guider til, hvordan du med et par småjusteringen igen får musikken til at spille.

DBAs dyreste højtalere koster intet mindre end 2 millioner kroner! I videoen nedenfor kan du se de eksklusive højtalere og høre, hvad du får for pengene, hvis du investerer i det værdifulde anlæg.


Læs mere om Mark og hans dyre højtalere i artiklen, her.

Relaterede artikler