LISTE: Disse superhelte-samleobjekter er steget i værdi
VideoLivsstil

LISTE: Disse superhelte-samleobjekter er steget i værdi

DBA Guide
DBA Guide

Du har sandsynligvis for længst pakket dine superheltefigurer fra barndommen væk. Men det har 34-årige Christian Saenjaina Hansen fra Odense ikke. Han har derimod dedikeret en god håndfuld klejner og store dele af sit hjem til de eventyrlige samleobjekter. 

For de fleste ligner Christians superhelte-staturer og filmrekvisitter måske legetøj – men det er det bestemt ikke, og det er prisen blandt andet med til at røbe.

Flere af Christians samleobjekter er steget voldsomt i værdi – hvilke objekter, der er tale om, og hvor meget værdien er øget, kan du finde svar på i denne artiklen.

Christians samling består primært af superheltestaturer og filmrekvisitter.
Christians samling består primært af superheltestaturer og filmrekvisitter.

Sådan bliver objekterne sikret mod kopiering 

Christian har på sin stuevæg et 10 kilo tungt sværd hængende. Men det er ikke et hvilket som helts sværd. Det er en original af sværdet ’Frostmourne’ fra ’World of Warcraft’ med tilhørende certifikat.

25.000 kroner har Christian set sværdet til. Så der er bestemt ikke tale om småpenge. Når objekterne har så stor værdi, bliver de ofte kopieret. Derfor medfølger der netop et certifikat, når man køber originale rekvisitter, der fastslår objektets ægthed.

LÆS OGSÅ: Unikt på DBA: Gamerstol

Christians sværd, ’Frostmourne’, har en central plads blandt de øvrige samleobjekter.
Christians sværd, ’Frostmourne’, har en central plads blandt de øvrige samleobjekter.

Denne ting er steget mest i værdi

Christian er indehaver af en helt særlig rekvisit fra ’Star Wars’-filmene. Nemlig den ’Han Solo Blaster’ som Harrison Ford bruger i filmene. Da det blev besluttet at producere en række nye ’Star Wars’-film, steg den pludselig voldsomt i værdi.

Rekvisitten anskaffede Christian i sin tid til omkring 4.000 kroner. I dag koster den omkring 15.000 til 20.000 kroner, hvis det overhovedet er muligt at finde den, fortæller Christian.

Find det på DBA

 1. 13 spil til PlayStation 4, PS4, 13 spil til PlayStation 4, i forskellige genre. Alle er i original æ

  13 spil til PlayStation 4, PS4, 13 spil til PlayStation 4, i forskellige genre. Alle er i original æske og medfølgende spillevejledning. Battlefield 1. Battlefield 4. Battlefield V. Call Of Duty - WW

  700,00 kr.28-09-2023
 2. Lego blandet, Super godt køb!

5 poser af det gode gamle lego med helt almindelige klodser. Masser a

  Lego blandet, Super godt køb! 5 poser af det gode gamle lego med helt almindelige klodser. Masser af basis klodser i 2x4, 2x3 og 2x2. Også mindre klodser, så der kan bygges efter fri fantasi. Du får

  540,00 kr.28-09-2023
 3. Lego Star Wars, Lego star wars 75304, Hej

Jeg sælger denne Lego Star wars Hjelm. Står I pæn stand u

  Lego Star Wars, Lego star wars 75304, Hej Jeg sælger denne Lego Star wars Hjelm. Står I pæn stand uden misfarvninger og fra røgfrit hjem. Desværre medfølger hverken manualen eller kasse. Manualen k

  275,00 kr.28-09-2023
 4. Star Wars stratego, Strategi, børne og famliespil, brætspil, Star Wars stratego. Reglerne følger des

  Star Wars stratego, Strategi, børne og famliespil, brætspil, Star Wars stratego. Reglerne følger desværre ikke med, der var dog en anden som solgte reglerne hvor jeg tog billeder af reglerne så de lig

  50,00 kr.28-09-2023
 5. Star wars, Spillekort, kortspil, To sæt ubrugte spillekort, hhv Star Wars og Toy Story. Byd

  Star wars, Spillekort, kortspil, To sæt ubrugte spillekort, hhv Star Wars og Toy Story. Byd

  25,00 kr.28-09-2023
 6. Lego Star Wars, luke skywalkers landspeeder, uåbnet æske

  Lego Star Wars, luke skywalkers landspeeder, uåbnet æske

  1.250,00 kr.28-09-2023

Derfor er Christians mest specielle objekt steget i værdi

Der kan være forskellige årsager til, at samleobjekter stiger i værdi. Hvis du har objektet i lang tid, vil det oftest stige i værdi. Derudover kan eksterne forhold, som eksempelvis de nyproducerede ’Star Wars’-film, påvirke værdien. Men også interne faktorer kan påvirke objekternes værdi.

Christian er indehaver af en ’life size'-byste af Boba Fett fra ’Star Wars’-filmene, som fra ny koster 750 dollars svarende til omkring 5.000 kroner.

Bysten havde Christian medbragt til en konference, hvor han fik æren af at møde skuespilleren, der spiller Boba Fett. Han har signeret bysten bagpå, hvorfor Christian formoder, at den er steget gevaldigt i værdi.

LÆS OGSÅ: Tjek om dine gamle computerspil er noget værd

Christian har mange ’Star Wars’-samleobjekter, men Boba Fett-bysten er det mest specielle.
Christian har mange ’Star Wars’-samleobjekter, men Boba Fett-bysten er det mest specielle.

Christian samler selv rekvisitterne

En anden afgørende faktor er naturligvis objektets stand. Netop standen og looket kan du selv påvirke i DIY-rekvisitter.

’Blade Runner’-pistolen, der ses på billedet nedenfor, har Christian selv samlet. Pistol-sættet består af en masse dele, som Christian selv har samlet. Afslutningsvis har han bruneret og poleret metaldelene.

Christian er indehaver af tre af de ’Blade Runner’-pistoler, som Harrison Ford bruger i filmen. Den mest værdifulde har han købt af en japaner, som er særligt god til at brunerer metal. Den har Christian givet 12.000 kroner for og er den dyreste af de tre.

LÆS OGSÅ: DBA's dyreste T-shirt

To af 'Blade Runner' -pistolerne har Christian købt som et DIY-kit.
To af 'Blade Runner' -pistolerne har Christian købt som et DIY-kit.

Vil du se flere fantastiske filmrekvisitter? Du kan her møde Jonas, der er indehaver af DBA's dyreste kostume - en Storm Trooper fra 'Star Wars'. 

Du kan også komme på besøg hos Brian, der sælger DBA's vildeste gamerstol. Hvorfor stolen er så vild, kan du se med egne øjne i videoen nedenfor.

 

Vil du læse mere om alle de mange tech-ting, som Brian har brugt sine sparepenge på, så læs artiklen bag videoen, her.

Relaterede artikler