LISTE: Disse superhelte-samleobjekter er steget i værdi
VideoLivsstil

LISTE: Disse superhelte-samleobjekter er steget i værdi

DBA Guide
DBA Guide

Du har sandsynligvis for længst pakket dine superheltefigurer fra barndommen væk. Men det har 34-årige Christian Saenjaina Hansen fra Odense ikke. Han har derimod dedikeret en god håndfuld klejner og store dele af sit hjem til de eventyrlige samleobjekter. 

For de fleste ligner Christians superhelte-staturer og filmrekvisitter måske legetøj – men det er det bestemt ikke, og det er prisen blandt andet med til at røbe.

Flere af Christians samleobjekter er steget voldsomt i værdi – hvilke objekter, der er tale om, og hvor meget værdien er øget, kan du finde svar på i denne artiklen.

Christians samling består primært af superheltestaturer og filmrekvisitter.
Christians samling består primært af superheltestaturer og filmrekvisitter.

Sådan bliver objekterne sikret mod kopiering 

Christian har på sin stuevæg et 10 kilo tungt sværd hængende. Men det er ikke et hvilket som helts sværd. Det er en original af sværdet ’Frostmourne’ fra ’World of Warcraft’ med tilhørende certifikat.

25.000 kroner har Christian set sværdet til. Så der er bestemt ikke tale om småpenge. Når objekterne har så stor værdi, bliver de ofte kopieret. Derfor medfølger der netop et certifikat, når man køber originale rekvisitter, der fastslår objektets ægthed.

LÆS OGSÅ: Unikt på DBA: Gamerstol

Christians sværd, ’Frostmourne’, har en central plads blandt de øvrige samleobjekter.
Christians sværd, ’Frostmourne’, har en central plads blandt de øvrige samleobjekter.

Denne ting er steget mest i værdi

Christian er indehaver af en helt særlig rekvisit fra ’Star Wars’-filmene. Nemlig den ’Han Solo Blaster’ som Harrison Ford bruger i filmene. Da det blev besluttet at producere en række nye ’Star Wars’-film, steg den pludselig voldsomt i værdi.

Rekvisitten anskaffede Christian i sin tid til omkring 4.000 kroner. I dag koster den omkring 15.000 til 20.000 kroner, hvis det overhovedet er muligt at finde den, fortæller Christian.

Find det på DBA

 1. Far Far Away - Jakob Burzynski , -, Far Far Away sealed 1st edition i mint condition.

Af forfattere

  Far Far Away - Jakob Burzynski , -, Far Far Away sealed 1st edition i mint condition. Af forfatteren og en af de største samlere af polske vintage Star Wars figurer Jakub Burzynski. Super sjælden i

  1.500,00 kr.24-06-2024
 2. Star Wars JEDI Fallen Order Deluxe Edition, PS4, Afhentning i Lyngby el Slangerup efter aftale 

Tlf

  Star Wars JEDI Fallen Order Deluxe Edition, PS4, Afhentning i Lyngby el Slangerup efter aftale Tlf 27637278

  65,00 kr.24-06-2024
 3. Lego Star Wars, 75018, Sættet sælges uden figurer men er ellers komplet og klodser nærmest som nye.

  Lego Star Wars, 75018, Sættet sælges uden figurer men er ellers komplet og klodser nærmest som nye.

  200,00 kr.24-06-2024
 4. Lego Star Wars, Minifigure dele, Forskellige dele og tilbehør. Sælges samlet.

Pris 1500kr.

Se sids

  Lego Star Wars, Minifigure dele, Forskellige dele og tilbehør. Sælges samlet. Pris 1500kr. Se sidste billede for et par dele med revne/solskade Købes som beset. Byd gerne

  1.500,00 kr.24-06-2024
 5. Lego Star Wars, 30611 - R2-D2, Nye og uåbnede polybags.
3 stk. haves, prisen er pr. stk.
Samlet pris

  Lego Star Wars, 30611 - R2-D2, Nye og uåbnede polybags. 3 stk. haves, prisen er pr. stk. Samlet pris for alle 3 er 250 kr. Kan sendes med GLS på købers regning. Se også mine andre LEGO annoncer

  100,00 kr.24-06-2024
 6. Lego Star Wars, 30497 - First Order Heavy Assault Walker, Nye og uåbnede polybag.
Fra røg- og dyrefr

  Lego Star Wars, 30497 - First Order Heavy Assault Walker, Nye og uåbnede polybag. Fra røg- og dyrefrit hjem. Kan sendes med GLS på købers regning. Se også mine andre LEGO annoncer.

  50,00 kr.24-06-2024

Derfor er Christians mest specielle objekt steget i værdi

Der kan være forskellige årsager til, at samleobjekter stiger i værdi. Hvis du har objektet i lang tid, vil det oftest stige i værdi. Derudover kan eksterne forhold, som eksempelvis de nyproducerede ’Star Wars’-film, påvirke værdien. Men også interne faktorer kan påvirke objekternes værdi.

Christian er indehaver af en ’life size'-byste af Boba Fett fra ’Star Wars’-filmene, som fra ny koster 750 dollars svarende til omkring 5.000 kroner.

Bysten havde Christian medbragt til en konference, hvor han fik æren af at møde skuespilleren, der spiller Boba Fett. Han har signeret bysten bagpå, hvorfor Christian formoder, at den er steget gevaldigt i værdi.

LÆS OGSÅ: Tjek om dine gamle computerspil er noget værd

Christian har mange ’Star Wars’-samleobjekter, men Boba Fett-bysten er det mest specielle.
Christian har mange ’Star Wars’-samleobjekter, men Boba Fett-bysten er det mest specielle.

Christian samler selv rekvisitterne

En anden afgørende faktor er naturligvis objektets stand. Netop standen og looket kan du selv påvirke i DIY-rekvisitter.

’Blade Runner’-pistolen, der ses på billedet nedenfor, har Christian selv samlet. Pistol-sættet består af en masse dele, som Christian selv har samlet. Afslutningsvis har han bruneret og poleret metaldelene.

Christian er indehaver af tre af de ’Blade Runner’-pistoler, som Harrison Ford bruger i filmen. Den mest værdifulde har han købt af en japaner, som er særligt god til at brunerer metal. Den har Christian givet 12.000 kroner for og er den dyreste af de tre.

LÆS OGSÅ: DBA's dyreste T-shirt

To af 'Blade Runner' -pistolerne har Christian købt som et DIY-kit.
To af 'Blade Runner' -pistolerne har Christian købt som et DIY-kit.

Vil du se flere fantastiske filmrekvisitter? Du kan her møde Jonas, der er indehaver af DBA's dyreste kostume - en Storm Trooper fra 'Star Wars'. 

Du kan også komme på besøg hos Brian, der sælger DBA's vildeste gamerstol. Hvorfor stolen er så vild, kan du se med egne øjne i videoen nedenfor.

 

Vil du læse mere om alle de mange tech-ting, som Brian har brugt sine sparepenge på, så læs artiklen bag videoen, her.

Relaterede artikler