Mød en samler: Lea samler på farvestrålende sko fra Lola Ramona
Video

Mød en samler: Lea samler på farvestrålende sko fra Lola Ramona

Stine Hansen / Skribent
Stine Hansen / Skribent

Ville du have plads og råd til at købe et par sko hver 14. dag i tre år i træk? Det er nemlig, hvad Lea har gjort. Hun samler på Lola Ramona, og nu har hun dedikeret et helt rum til dem. Lola Ramona støtter en vigtig sag, når de hvert år udgiver deres Pride-kollektion. Du kan se samlingen i videoen herover.

Har du ofte fået at vide, at du har lidt for mange sko af din kæreste eller mor? Så er det nu, du skal læse med. 30-årige Lea har formentlig overgået dig i både antallet af sko og tasker.

På kun tre år har Lea Hannibal Nørager Jensen fra Nakskov fået samlet en kæmpe bunke af stiletter og tasker fra mærket Lola Ramona. Hun er en ægte samler, fordi hun værner om samlingen, som har sit eget rum derhjemme, og fordi hun ikke kan lade være med at købe flere sko.

Samlingen tæller 206 par sko og 36 tasker. Og dem har Lea altså fået samlet sammen på kun tre år. Hvert et par sko er udvalgt til samlingen, men kun meget få af skoene er rent faktisk i brug.

De mange stiletter må selvsagt fylde en del, og det gør de også hjemme hos Lea og hendes kæreste. Du kan i artiklen her læse om, hvad Lea bruger sine sko til, hvilket par der er hendes yndlings, og så kan du høre, hvad hendes kæreste egentlig mener om samlingen. I videoen ovenfor kan du se alle de farvestrålende sko og tasker.

Find det på DBA

 1. Sandaler, str. 40, Lola Ramona, Sort, Læder, Næsten som ny, Flot sort læder sandal med træhæl str

  Sandaler, str. 40, Lola Ramona, Sort, Læder, Næsten som ny, Flot sort læder sandal med træhæl str 40

  250,00 kr.05-06-2023
 2. Anden damesko, str. 39, Lola Ramona, Sort  hæl stribet sort / lys, Læder, Ubrugt, ELEGANT Lola R

  Anden damesko, str. 39, Lola Ramona, Sort hæl stribet sort / lys, Læder, Ubrugt, ELEGANT Lola Ramona sko str 39 sort med stribet hæl og ankel ren

  300,00 kr.05-06-2023
 3. Sandaler, str. 40, Lola Ramona, Sort hvid og gul, Læder, Næsten som ny, Flot Lola Ramona Sandal.

  Sandaler, str. 40, Lola Ramona, Sort hvid og gul, Læder, Næsten som ny, Flot Lola Ramona Sandal. Som ny

  200,00 kr.05-06-2023
 4. Sandaler, str. 39, Lola Ramona, Rød sort og hvid, Læder, Ubrugt, Ny flot Sandal fra Lola Ramona.

  Sandaler, str. 39, Lola Ramona, Rød sort og hvid, Læder, Ubrugt, Ny flot Sandal fra Lola Ramona. Str 39

  250,00 kr.05-06-2023
 5. Pumps, str. 40, Lola Ramona, Grå, hvid, Lak,læder, Næsten som ny, Så smukke lak sko i farverne gr

  Pumps, str. 40, Lola Ramona, Grå, hvid, Lak,læder, Næsten som ny, Så smukke lak sko i farverne grå/hvid. Brugt få gange, så fremstår nærmest som nye. Absolut intet at se på dem. Ingen ridser i lakk

  350,00 kr.04-06-2023
 6. Pumps, str. 39, Lola Ramona, Næsten som ny

  Pumps, str. 39, Lola Ramona, Næsten som ny

  150,00 kr.03-06-2023

Du kan finde alle sko og stiletter fra Lola Ramona til salg på DBA, her.

Dette er Leas yndlingspar

Det kan være svært at vælge, hvilket par der er det absolutte yndlings i en stor samling. Men som en ægte samler, har Lea selvfølgelig et yndlingspar Lola Ramona-stiletter i beholdning:

- Det her par vil jeg aldrig skille mig af med. Jeg synes, de er så skæve og unikke. Derfor skal der en meget, meget, meget speciel begivenhed til, før jeg vil tage dem på, fortæller Lea med et smil.

Parret, Lea omtaler, er hvide med prikker i forskellige, markante farver, og hælen er stribet i de samme kulører. På snuden er en lyserød sløjfe, og endda sålen nede i skoen er stribet. Yndlingsparret står udstillet blandt resten af de 206 stiletter i samlingen.

På trods af, at hun har frit valg på alle hylder og må have et par sko, der passer til et hvert outfit, mener Lea dog, at kun cirka to procent af samlingen faktisk er taget i brug - resten venter på en helt særlig lejlighed.

Det, der kendetegner mærket Lola Ramona, er de mange striber og prikker i alverdens farver på både tasker og sko. Det er dog ikke bare sorte og hvide striber. Skoene er designet, så de har flere mønstre på samme sko.

Derfor kan de også bruges til helt særlige lejligheder, hvor det virkelig skal være festligt. Lea er helt inde i den verden, Lola Ramona tilhører. Hun elsker at se på alle sine par. Derfor bruger hun dem heller aldrig, der er for hende noget helt særligt ved at se på skoene og ikke slide dem for meget op.

LÆS OGSÅ: På besøg hos genbrugselskeren, Pia

Lola Ramonas sko og tasker er designet af Gitte Sandquist. Mærket blev lanceret i 2006.
Lola Ramonas sko og tasker er designet af Gitte Sandquist. Mærket blev lanceret i 2006.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Lola Ramonas signaturdesign er de sorte/hvide/røde striber og prikker. Dog har mærket også mange tasker og sko med mange flere farver, så der er noget til enhver lejlighed.
Lola Ramonas signaturdesign er de sorte/hvide/røde striber og prikker. Dog har mærket også mange tasker og sko med mange flere farver, så der er noget til enhver lejlighed.

Det mener Leas kæreste om den vilde samling

Lea er godt selv klar over, at hun har rigtig meget fodtøj. Især hvis man tager i betragtning, at det kun har taget hende tre år at samle de 206 par sko sammen. Dette er hun helt klar over, og hun har også regnestykket klar:

- Det er minimum hver 14. dag, jeg køber et nyt par sko, fortæller en grinende Lea.

Taskerne er der også mange af i samlingen. Lea fortæller, at hun i gennemsnit har købt en taske hver måned. Dermed sniger antallet sig op på hele 36 tasker, og det må siges at være flere end de fleste har liggende, og så er det endda fra samme mærke.

Selvom det lyder som mange sko og tasker, er samlingen ikke komplet endnu. Lea bliver ved med at samle, for der er stadig stiletter og tasker, hun endnu ikke ejer.

Leas kæreste må altså finde sig i, at et helt værelse bliver tilegnet de meget tøsede og feminine sko og tasker.

- Min kæreste synes, jeg er tosset, men han elsker mig, for den jeg er, også selvom jeg samler på Lola Ramona, fortæller Lea.

Dog retfærdiggør hun sin samling med, at hendes kæreste jo også selv "samler" - bare på værktøj.

LÆS OGSÅ: 40 år med genbrug: Det kan vi forvente af 2020’erne

Der er både tasker og diverse sko i de forskellige kollektioner. Faktisk laver Lola Ramona både sneakers, stiletter, pumps, støvler og endda sko til børn.
Der er både tasker og diverse sko i de forskellige kollektioner. Faktisk laver Lola Ramona både sneakers, stiletter, pumps, støvler og endda sko til børn.

Sådan får Lea råd til sin samling

I nu tre år har Lea samlet på de farvestrålende stiletter, støvler og tasker fra Lola Ramona. Det var især de mange farver, mønstre og sammensætningen af dem, der nærmest talte til Lea. Hun synes, designeren bag gør et rigtig godt arbejde.

Helheden er bare skør, flot og fjollet, og det er lige mig,
fortæller Lea med et grin.

Det har altså ført til, at Lea i dag ejer så mange par sko. Stiletterne koster mellem 850 kroner og 2.700 kroner fra nye ifølge Lola Ramonas hjemmeside. Sådan en samling er altså ikke ligefrem billig at vedligeholde.

- Jeg køber primært mine Lola Ramona-sko brugte – mest på grund af prisen, fortæller Lea.

Hun køber dem blandt andet på DBA, hvor de kan fås til en pris, der er til at overkomme, når man som Lea vil eje dem alle sammen. På DBA sælges både stiletter, støvler og sneakers fra Lola Ramona i alverdens flotte farver og mønstre til mellem 150 kroner og 1.200 kroner.

LÆS OGSÅ: De 6 vildeste fund i DBAs historie

Tasken på billedet er fra en af Lola Ramonas 'Pride'-kollektioner. Overskuddet fra salget går til Pride, og den er lavet i samarbejde med dem.
Tasken på billedet er fra en af Lola Ramonas 'Pride'-kollektioner. Overskuddet fra salget går til Pride, og den er lavet i samarbejde med dem.

Sådan hylder Lola Ramona mangfoldigheden

Lola Ramona er et farverigt og festligt mærke, og det passer perfekt ind i Priden. Derfor har de også lavet en kollektion til den regnbuefarvede begivenhed. Kollektionen er særlig på flere måder: man genkender den hurtigt, fordi skoene og taskerne i kollektionen er prydet af regnbuens farver, udover det produceres skoene i større størrelser, så de fleste kan passe dem.

Leas samling indeholder også stiletter og en taske fra kollektionen, der støtter mangfoldighed, fordi hun også bakker op om sagen.

- Lola Ramona har lavet en kollektion, hvor alt overskuddet går til Pride. Det, synes jeg, bare er supercool, fortæller Lea.

Find det på DBA

 1. Weekendtaske, Lola Ramona, b: 43 l: 23 h: 23, Lola Ramona første udgave weekend klassiker taske.

  Weekendtaske, Lola Ramona, b: 43 l: 23 h: 23, Lola Ramona første udgave weekend klassiker taske.

  200,00 kr.31-05-2023
 2. Andet, Lola Ramona, b: 12 l: 28 h: 30, Lola Ramona rygsæk med de klassiske sort hvide striber. God s

  Andet, Lola Ramona, b: 12 l: 28 h: 30, Lola Ramona rygsæk med de klassiske sort hvide striber. God stand næsten ikke brugt. Nemt plads til en mindre bærbar, tablet mm.

  400,00 kr.31-05-2023
 3. Håndtaske, Håndtaske, Lola ramona Brun Ny

  Håndtaske, Håndtaske, Lola ramona Brun Ny

  550,00 kr.16-05-2023
 4. Håndtaske, LYDC London taske med sløjfe, Sød ny taske fra England. Helt ny i Lola Ramona stil :)
Lan

  Håndtaske, LYDC London taske med sløjfe, Sød ny taske fra England. Helt ny i Lola Ramona stil :) Lang strop og dustbag medfølger. Den er ikke for stor, men rummelig :) Tjek også mine andre annoncer.

  240,00 kr.16-04-2023
 5. Håndtaske, Lækker rummelig taske fra Lola Ramona I vegan leather.
1 stort rum, 3 mindre indeni (2 åb

  Håndtaske, Lækker rummelig taske fra Lola Ramona I vegan leather. 1 stort rum, 3 mindre indeni (2 åbne, 1 lynlås). Bredde 33 Højde 26 Dybde 17 Hanke 13 cm Ny Aldrig brugt.

  550,00 kr.18-02-2023
 6. Håndtaske, Lola Ramona – Pinup & Rockabilly sko og tasker i høj kvalitet taske, Lola ramona Ny Brun

  Håndtaske, Lola Ramona – Pinup & Rockabilly sko og tasker i høj kvalitet taske, Lola ramona Ny Brun Aldrig brugt Fin NY brun taske med guld. pris mærke er stadig på tasken.

  550,00 kr.28-01-2023

Find alle tasker fra Lola Ramona til salg på DBA, her.

Mange kvinder drømmer om sko fra de dyreste designere. De færreste har råd til dem. Men måske du alligevel kan få fingrene i de eftertragtede stiletter, støvler og sneakers. Du kan med fordel købe designersko på DBA. Her kan du få dem for færre penge og måske være heldig at finde dine drømmesko.
Det er dog ofte mere fascinationen end den egentlige trang til at gå i dyre sko. I artiklen her, har DBA Guide fundet de ti dyreste sko til salg på DBA på daværende tidspunkt. Du kan læse artiklen, her.

Er du ikke så meget til stiletter, men mere til sneakers og kondisko? DBA Guide har mødt Cassandra, der samler på lige netop sneakers. Hun er faktisk så besat af dem, at de ikke kun står på hylderne derhjemme, hun har fået nogle modeller foreviget på sin krop. Se samlingen i videoen herunder.

 

Du kan læse meget mere om Cassandras samling i artiklen, her.

Relaterede artikler