På besøg hos genbrugselskeren Lene Nissen
Video

På besøg hos genbrugselskeren Lene Nissen

Lene Nissen
Lene Nissen

I denne video viser jeg dig mit hjem, som jeg har indrettet med et miks af genbrugsfund og nyt. Du kan blandt andet se hvilke ting, jeg har fundet ganske gratis i storskrald. Se videoen øverst i artiklen eller læs mere om mit hjem og de tanker, der ligger bag, i artiklen herunder.

Jeg er passioneret loppejæger, og hele mit hjem emmer af personlig stil med finurlige detaljer. Nu har jeg åbnet sit hjem for DBA Guide, så du kan se, hvordan jeg blander det ”gamle skrammel” med nye designs for at skabe et moderne hjem.

Stilen er personlig og unik, fordi flere af mine fund er genbrugsfund, som du ikke bare lige kan finde magen til. Nogen gange køber jeg ting uden at vide, hvor de skal være i mit hjem. Jeg kan bare mærke, at de taler til mig. For eksempel har jeg i mange, mange år slæbt mit gamle kobberfarvede spejl med mig rundt i alle mine flytninger uden at vide, hvor det ville ende. Jeg vidste bare, at jeg en dag ville bruge det - på den ene eller den anden måde i min indretning.

I dag har det endelig fundet dets plads på væggen i mit soveværelse på Østerbro i København. Det gamle spejl fra min ungdom i Fredericia har endelig fundet sig tilrettte. Spejlet kan du se i videoen, som er øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Vægspejl

  Vægspejl

  300,00 kr.05-06-2023
 2. Vægspejl, b: 46 h: 110

  Vægspejl, b: 46 h: 110

  225,00 kr.05-06-2023
 3. Vægspejl, b: 42 h: 46

  Vægspejl, b: 42 h: 46

  125,00 kr.05-06-2023
 4. Vægspejl, Romantisk spejl

  Vægspejl, Romantisk spejl

  125,00 kr.05-06-2023
 5. Vægspejl

  Vægspejl

  145,00 kr.05-06-2023
 6. Vægspejl, Gamle, flotte facetslebne spejle. Kunne godt bruge en gang maling, men ellers fine.

  Vægspejl, Gamle, flotte facetslebne spejle. Kunne godt bruge en gang maling, men ellers fine.

  200,00 kr.05-06-2023

Lige nu er der 3.740 spejle på hele DBAMere end 200 af dem går under betegnelsen retro spejl.

Farvestrålende vaser lyser op i stuen

Her kan du se min samling af Holmegaard-vaser
Her kan du se min samling af Holmegaard-vaser

LÆS OGSÅ: Sådan kan du genbruge 80’ernes korkbrikker til lyddæmpende vægdeko

Jeg har en samling af Holmegaards farvede vaser fra 70’erne. De er designet af Michael Bang for Holmegaard op gennem 70’erne og 80’erne. Serien hedder 'Palet', og disse vaser anses i dag for et tydeligt aftryk af 70’ermes form- og farvesprog.

I dag produceres nye krukker til serien, men i mere afdæmpede farver. Det specielle ved disse glasvaser er, at de er lavet i opal glas hvilket gør, at de er hvide indvendigt og farvede på ydersiden.

Vasesamlingen har jeg i min stue, og du kan se, hvilke andre møbler jeg har mixet samlingen med i videoen, som du finder øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Vase, Vase , Holmegaard MB, Holmegaard lille slank MB vase i sjælden lyng Rosa farve - opalineglas.

  Vase, Vase , Holmegaard MB, Holmegaard lille slank MB vase i sjælden lyng Rosa farve - opalineglas.

  325,00 kr.03-06-2023
 2. Vase, Vase, Holmegaard cocoon, Holmegaard cocoon vase i farven sort. Måler 20,5 cm i højden.

Fremst

  Vase, Vase, Holmegaard cocoon, Holmegaard cocoon vase i farven sort. Måler 20,5 cm i højden. Fremstår som ny. Fra dyre- og røgfrit hjem.

  200,00 kr.31-05-2023
 3. Vase, Glasvaser, Holmegaard, 2 Holmegaard glasvaser designet af Per Lütken i farven aquablå, 250 kr.

  Vase, Glasvaser, Holmegaard, 2 Holmegaard glasvaser designet af Per Lütken i farven aquablå, 250 kr. stykket

  250,00 kr.29-05-2023
 4. Vase, Hyacintglas , Holmegaard, Hyacintglas fra Holmegaard i en fin grøn farve. 100 kroner pr. stk.

  Vase, Hyacintglas , Holmegaard, Hyacintglas fra Holmegaard i en fin grøn farve. 100 kroner pr. stk. Jeg har to til salg.

  100,00 kr.28-05-2023
 5. Vase, Vase, Holmegaard, Flot og fejlfri vase i smuk blå farve fra Holmegaard - designet af Per Lütke

  Vase, Vase, Holmegaard, Flot og fejlfri vase i smuk blå farve fra Holmegaard - designet af Per Lütken. Højde 12 cm - diameter 12 cm.

  150,00 kr.23-05-2023
 6. Vase, Vase, Holmegaard, 2 stk Holmegaard vaser “Cocoon” , 17 cm og 20 cm. Orange. Meget smukke brænd

  Vase, Vase, Holmegaard, 2 stk Holmegaard vaser “Cocoon” , 17 cm og 20 cm. Orange. Meget smukke brændte farver. Intakte, og velholdte. Afhentes i Søborg Ellers sendes med DAO mod forudbetaling af vas

  600,00 kr.11-05-2023

Her kan du se alle de vaser, der lige nu er til salg på DBA. 362 af vaserne på DBA er fra Holmegaard.

Sjove unika fund i soveværelset

I soveværelset pryder keramisk unika-relief min væg sammen med nye, grafiske billeder og et metal-blomsterrelief. Alt sammen danner et fint taktilt billede på væggen.

På natbordet har jeg nogle gamle messinglamper. De er blevet pudset op og har fået store glødepærer for at give et moderne, eksklusivt look.

LÆS OGSÅ: Sådan finder du den perfekte barvogn på DBA

Her kan du se nogle af de ting, jeg har i mit hjem. Se mere fra mit hjem i videoen øverst i artiklen
Her kan du se nogle af de ting, jeg har i mit hjem. Se mere fra mit hjem i videoen øverst i artiklen

Hvis du synes, det er sjovt at tage på besøg hos genbrugselskere, så kan du blandt andet i denne video komme med hjem til Rie, der elsker genbrug helt ind i hjertet. Hun har viet sit liv så meget til genbrug, at selv hendes hund er genbrug. Og så har Rie en ret sjov måde at bruge et gammelt dukkehus på. Hun bruger det nemlig ikke til at lege med. Se i videoen, hvad dukkehuset bruges til hjemme hos Rie.

Kirsten og Brian, der bor nord for Vejle, har også åbnet deres hjem for DBA Guide. Deres hjem indeholder blandt andet en scooter, som der kun findes 3 i verden af. Blandt andet ejer kongehuset den ene af dem. De har også hygget om deres hjem med sjove automater og arkitekttegnede møbler - alt sammen fundet billigt på DBA. Besøg deres hjem, her.

Kristiane fra Ebeltoft bor med vinduer, som hun har købt af et ungdomsfængsel. Vinduerne skulle skiftes ud, fordi de var for nemme at bryde ud af. Se dem i videoen herunder, og læs mange flere, sjove detaljer om Kristianes genbrugshjem i artiklen bag videoen, her.

Relaterede artikler