Jakobs Nike-sneakers topper som DBAs dyreste
Video

Jakobs Nike-sneakers topper som DBAs dyreste

Kristoffer og Stine
Kristoffer og Stine

DBAs dyreste sneakers bærer hverken præg af guld og diamanter. De er heller ikke designet af en verdenskendt sportsstjerne. De er hvide med gule detaljer og et rødt Nike-logo, men hvor meget kan de lige være værd? Det korte svar er: mere end man skulle tro. Jakob sælger DBAs dyreste sneakers, som både er hypet og måske lidt grimme?

Opdatering: Siden denne artikel er blevet skrevet, er skoene blevet solgt

Kunne du forestille dig at bruge flere tusinde kroner på ét par sko? Måske ville du have det ligesom 20-årige Jakob Gielov, som er bange for at bruge de sko, der koster mere end et par tusind.

Ikke desto mindre har han 200 par sneakers stående i sit hjem i København, og især et af parrene er rigtig mange penge værd. De er så dyre, at de er de dyreste sneakers til salg på DBA. Jakob har aldrig gået med dem, selvom designeren bag faktisk siger, at formålet med skoen er, at de skal slides ned.

Der har tilbage i 2021 været et par sneakers til salg på DBA for svimlende 32.000 kroner, som dengang toppede og var DBAs dyreste - de er nu solgt. Jakob er den nye indehaver af DBAs dyreste af slagsen, og de kan altså blive dine.

Læs med her for at blive klogere på, om DBAs dyreste sneakers falder i Jakobs kærestes smag. Du kan også se videoen øverst i artiklen, hvor Jakob viser sin enorme samling af sneakers frem.

Find det på DBA

 1. Nike Sneakers, Jordan 1 Retro High OG 'Dark Marina Blue' (47)

  Nike Sneakers, Jordan 1 Retro High OG 'Dark Marina Blue' (47)

  Sneakers, Nike, str. EU 47, ⭐️ Blue Jordans Pasform Tryk på ‘Size Guide’, som er placeret lige over valg af størrelse. Dette Item passer omtrent ~ EU 47 Originalt tilbehør Af originalt tilbehør m

  1.900,00 kr.05-07-2023
 2. Nike Sneakers, Jordan 1 Retro High OG 'Heritage' (47.5)

  Nike Sneakers, Jordan 1 Retro High OG 'Heritage' (47.5)

  Sneakers, Nike, str. EU 47.5, ⭐️ Red/White Jordans Pasform Tryk på ‘Size Guide’, som er placeret lige over valg af størrelse. Dette Item passer omtrent ~ EU 47.5 Originalt tilbehør Af originalt t

  2.000,00 kr.05-07-2023
 3. Nike Sneakers, Jordan 1 Retro High OG 'Heritage' (47)

  Nike Sneakers, Jordan 1 Retro High OG 'Heritage' (47)

  Sneakers, Nike, str. EU 47, Nyeste Udvalg - LIVE preview med alt det nyeste. ⭐️ Professionelt renset forinden afsendelse⭐️ Pasform Tryk på ‘Size Guide’, som er placeret lige over 'valg af størrelse'

  1.600,00 kr.05-07-2023
 4. Nike Sneakers, Air Force 1 Low 'Supreme x Comme des Garcons (2018)' (47.5)

  Nike Sneakers, Air Force 1 Low 'Supreme x Comme des Garcons (2018)' (47.5)

  Sneakers, Nike, str. EU 47.5, Nyeste Udvalg - LIVE preview med alt det nyeste. ⭐️ Professionelt renset forinden afsendelse⭐️ Pasform Tryk på ‘Size Guide’, som er placeret lige over 'valg af størrels

  3.100,00 kr.05-07-2023
 5. Nike Sneakers, Jordan 1 Retro Low 'Bred' (2015)(47.5)

  Nike Sneakers, Jordan 1 Retro Low 'Bred' (2015)(47.5)

  Sneakers, Nike, str. EU 47.5, Nyeste Udvalg - LIVE preview med alt det nyeste. ⭐️ Professionelt renset forinden afsendelse⭐️ Pasform Tryk på ‘Size Guide’, som er placeret lige over 'valg af størrels

  2.200,00 kr.05-07-2023
 6. Nike Sneakers, React 87 Sail (37.5)

  Nike Sneakers, React 87 Sail (37.5)

  Sneakers, Nike, str. EU 37.5, Letvægts Sneakers! Kan købes både i en Størrelse EU 42 & EU 37.5. Læs mere om dette Item forneden. Vil du bytte? Hos DelsouX elsker vi, at du kan komme af med dit ite

  1.500,00 kr.31-03-2023

Du kan finde alle Nike-sko til mænd på DBA her, og alle Nike-skoe til kvinder, her.

Designet af kendt kunstner

DBAs dyreste sneakers er ikke bare hvilke som helst sko. Og selvom det er det velkendte Nike-flueben, der pryder siden af skoen, er det ikke bare en af Nikes designere, der står bag denne sneaker.

Skoen er blevet til ved et samarbejde mellem Nike og Tom Sachs, som er en amerikansk kunstner, der primært er kendt for sin samtidskunst.

Tom Sachs gør sig mest i installationskunst, hvor han bruger forskellige genstande udenfor kunstverdenen til at lave skulpturer og værker.

De sneakers, der i skrivende stund er DBAs dyreste, blev i 2017 lanceret af Nike og Tom Sachs, og modellen hedder ’Nike Mars Yard 2.0’.

Men hvorfor er så mange samlere og fans af sneakers ude efter lige præcis de sko, Jakob har på hylden derhjemme? Og hvorfor er de så kostbare?

- Det er fordi, der er så få af dem. Den er samtidig meget elsket blandt sneaker-elskere, fordi historien bag den er så fed. Og så har folk respekt for Tom Sachs, fortæller Jakob.

LÆS OGSÅ: Retro sneakers til de mindste

DBAs dyreste sneakers er i skrivende stund mere værd, end man lige gik og troede, nogen ville give for et par sneakers.
DBAs dyreste sneakers er i skrivende stund mere værd, end man lige gik og troede, nogen ville give for et par sneakers.

Det koster DBAs dyreste sneakers

Sidder du godt til rette? For nu løftes sløret for, hvad du skal punge ud med, hvis du vil være den nye ejer af DBAs dyreste sneakers. Det kan være, du lige skal have solgt lidt ud derhjemme af designermøblerne eller nogle af hustruens dyre tasker og sko, før du har råd.

Jakob prøver virkelig at tale til din fornuft, når han fremhæver, hvorfor du skal eje netop dette par sneakers:

- Hvis du kunne tænke dig at eje et par eksklusive sneakers i størrelse 43, og sko du endelig ikke skal have dårlig samvittighed over at slide i stykker, kan de blive dine for 34.000 kroner, fortæller Jakob.

LÆS OGSÅ: 21-årige Karl lever af kunst på brugte sneakers

Jakob Gielov håber at få hele 34.000 kroner for de unikke Nike 'Mars Yars 2.0'-sneakers.
Jakob Gielov håber at få hele 34.000 kroner for de unikke Nike 'Mars Yars 2.0'-sneakers.
Skal vi filme din ting næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er DBAs dyreste i sin kategori? Eller har du en ting, du pønser på at sætte til salg på DBA, som vil blive den dyreste i sin kategori? Så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er din ting, den næste 'DBAs dyreste'-video omhandler.
Der er tænkt komfort og praktik ind i skoene, der er svimlende dyre.
Der er tænkt komfort og praktik ind i skoene, der er svimlende dyre.

Derfor skal du ikke være bange for at gå i de meget dyre sneakers

Kunstneren Tom Sachs, der står bag DBAs dyreste sneakers er udover at være kendt for sine kunstværker også kendt for at være praktisk anlagt. Jakob fortæller, at Tom Sachs går meget op i funktionalitet, hvilket også præger skoene:

- ’Mars Yard 2.0’ er udgave nummer to af ’Mars Yard 1.0’. Ved den nye model har Tom Sachs gjort dem mere slidstærke og har altså bare forbedret dem. Tom Sachs går meget op i, at de er lavet til at kunne blive brugt, fortæller Jakob.

’Mars Yars 2.0’ er opgraderet med bedre og mere robuste materialer, hvilket afspejler de ting der medfølger skoen. Med Mars Yard 2.0 får du blandt andet korksåler, så du kan gå i skoen uden strømper.

På skoæsken star der:
”These shoes are only valid if worn and worn to death by you. Posers need not apply”.
På dansk betyder det, at skoen kun har gyldighed, når de bliver brugt og slidt ned af ejeren. Til sidst i citatet står der, at skoene ikke er lavet til folk, der bare vil have dem for at være en del af klubben.

LÆS OGSÅ: Disse sneakers er oplagte som investeringsobjekter

Æsken er præget af designerens ønske for, hvad skoen skal bruges til. Nemlig at blive gået så meget i, at de bliver slidt ned i bund.
Æsken er præget af designerens ønske for, hvad skoen skal bruges til. Nemlig at blive gået så meget i, at de bliver slidt ned i bund.

Derfor samler Jakob på grimme sko

Man skulle tro, alle synes, et par sneakers til 34.000 kroner var fede. Men det er ikke tilfældet med Nike Mars Yard 2.0 – ikke engang Jakobs kæreste synes, de er flotte:

- Min kæreste synes, de er skidegrimme, og det er bare mit kæreste eje, fortæller Jakob med et smil

Det kan da også godt være, Jakob ikke ville lægge mærke til skoen, hvis han bare så den på en hylde i en skobutik. Men han er altså helt vild med skoen.

- Måske er det fordi, jeg ved, hvad det er for en sko, at jeg synes, de er så fede. Ellers er det jo egentlig bare en sko, fortæller Jakob om DBAs dyreste sneakers.

Jakob mener, det er helt normalt, at man i samlerverdenen ikke altid synes, objekterne er vildt pæne. Derimod er det mere den følelse og den opmærksomhed, der er omkring bestemte modeller, der er spændende.

- Det er ikke nødvendigvis en flot sko. Nike laver mange samleobjekter, som jeg ikke har lyst til at gå med, men jeg synes, det er sjovt at samle på, fordi de har en fed historie, fortæller Jakob.

LÆS OGSÅ: 5 grunde til at købe dine sneakers brugt

Denne Adidas-sneaker var Jakobs aller første af slagsen. Selvom han i dag mest er fan af Nike-sko, er det første par stadig hans yndlings.
Denne Adidas-sneaker var Jakobs aller første af slagsen. Selvom han i dag mest er fan af Nike-sko, er det første par stadig hans yndlings.

Så mange sneakers har Jakob

Jakob sælger ikke blot DBAs dyreste sneakers, han samler også på alverdens modeller. Samlingen af sneakers er oppe på mere end 200 par.

Jakob ejer ikke de mange dyre sneakers, fordi han vil gå rundt og blære sig med dem. For ham er det sjovt at samle på og gå i detaljer med deres design. Og så synes han, det er fascinerende, at nogle modeller er sjældne. 

Jakob er ikke vild med at gå rundt med 7.000 kroner dyre sko på gaden. For ham er komforten det vigtigste, når han køber sko til dagligdagsbrug. Ikke desto mindre har Jakob jo stadig en enorm samling sneakers til mange penge, og langt de fleste bruger han ikke. Men hvad er så de perfekte sneakers for ham?

- For mig er et par fede sneakers nogle, der står ud, men alligevel kan passe til det meste tøj, og som også kan bære et outfit, fortæller han.

De eftertragtede og sjældne sneakers er svære at få fat på, derfor har han netop startet en virksomhed op, der skal hjælpe andre sneakers-elskere. Virksomheden, der hedder 'Square Sneakers', gør sig i salg af sjældne sneakers, som er udsolgt alle andre steder, så man altid kan få sine sko.

Find det på DBA

 1. Kondisko, str. 42,5, Adidas, Grå, Tekstil, Næsten som ny, Brugt x 3 indendørs, ikke til sport

  Kondisko, str. 42,5, Adidas, Grå, Tekstil, Næsten som ny, Brugt x 3 indendørs, ikke til sport

  250,00 kr.22-06-2024
 2. Sneakers, str. 36,5, Adidas, Grå, Str 36 2/3

Sender ikke

  Sneakers, str. 36,5, Adidas, Grå, Str 36 2/3 Sender ikke

  200,00 kr.22-06-2024
 3. Sneakers, str. 37,5, Adidas, Str 37 1/3

Måler 23 cm

Brugt få gange

Sender ikke

  Sneakers, str. 37,5, Adidas, Str 37 1/3 Måler 23 cm Brugt få gange Sender ikke

  250,00 kr.22-06-2024
 4. Sneakers, str. 38,5, Adidas, Rød, Ubrugt, Adidas Gazelle “Scarlet Cloud White”

Størrelse. 38 2/3

  Sneakers, str. 38,5, Adidas, Rød, Ubrugt, Adidas Gazelle “Scarlet Cloud White” Størrelse. 38 2/3 Stand. Helt nye og ubrugte Original kasse + hvide laces medfølger Pris. 1249,-

  1.249,00 kr.21-06-2024
 5. Sneakers, str. 39, Adidas, Beige, Ubrugt, Adidas Campus 00s “Wonder White Gum”

Størrelse. 39 1/3

  Sneakers, str. 39, Adidas, Beige, Ubrugt, Adidas Campus 00s “Wonder White Gum” Størrelse. 39 1/3 Stand. Helt nye og ubrugte Original kasse + hvide laces medfølger Pris. 1149,-

  1.149,00 kr.21-06-2024
 6. Sneakers, str. 38, adidas , Ubrugt

  Sneakers, str. 38, adidas , Ubrugt

  50,00 kr.21-06-2024

Find alle annoncer med Adidas-sko til kvinder her, og til mænd, her.
 

Det er ikke første gang, et par sko er til salg for, det samme som en rejse til den anden side af jorden. I 2020 satte 18-årige August sine Nike ’Air Force 1’ til salg for 32.000 kroner. Du kan i artiklen læse om, hvorfor netop hans ’Air Force 1’ er specielle og ikke mindst yderst værdifulde.

Er du imponeret over Jakobs samling af sneakers? Cassandra samler også på dem. Hendes samling tæller både sko fra Nike, Adidas, Puma og Reebok. Modsat Jakob står hendes sneakers ikke bare og samler støv. Hun bruger dem alle sammen flittigt.

 

Du kan læse mere om Cassandras samling af sneakers i artiklen, her.

Relaterede artikler