På skattejagt: Se, om vi finder guld i Pias kælder!
Video

På skattejagt: Se, om vi finder guld i Pias kælder!

DBA Guide
DBA Guide

Dyrt mærketøj, lækre lædertasker og en ting, du HELT sikkert aldrig har set før. Vi garanterer sjove genbrugsfund i dette afsnit af ’Guld i gemmerne’, hvor genbrugsekspert Louise Trillingsgaard og redaktør for DBA Guide Julie Schoen, er taget hjem i kælderen hos Pia i Lyngby.

5.612 kroner kan du lige nu tjene på at sælge de ting, du ikke bruger! Ja, det lyder meget specifikt, og hvorfra ved redaktionen på DBA Guide det?

Det ved vi, fordi vi har undersøgt sagen: I en større undersøgelse har DBA nemlig fastlagt, hvor mange ting danskerne bare har liggende derhjemme. Ting, man ikke bruger. Disse ting har danskerne selv vurderet, og i alt ville danskerne altså gennemsnitligt kunne tjene 5.612 kroner på at sælge deres ting videre.

En af dem, der har hjemmet fyldt med ting, som bare ligger og samler støv, er Pia i Lyngby. Pia har en hel kælder fyldt med ting, som hun ikke kan overskue at få sat til salg. Men det lavede DBA Guide om på.

Vi sendte vores redaktør, Julie Schoen, og genbrugseksperten Louise Trillingsgaard ud for at grave i Pias ting, prissætte dem og få sat dem til salg. I videoen øverst i artiklen kan du se, hvordan det gik for sig. Sidst i videoen kan du se, hvem der i dag har købt en af Pias ting, og hvilken ny værdi tingen – som ellers bare skulle ligge og samle støv i kælderen – bringer til den nye ejer.

Find det på DBA

 1. Festkjole, Hånd syet, str. M, Lyserød , Næsten som ny, Brugt kun 2 timer og ingen fejl eller snavs

  Festkjole, Hånd syet, str. M, Lyserød , Næsten som ny, Brugt kun 2 timer og ingen fejl eller snavs , den er god designet håndsyet , Prisen kan forhandle hurtigt handel kan prøves

  550,00 kr.04-06-2023
 2. Gallakjole, Marianne Carøe, str. S, Sort, Råsilke, Utrolig smuk selskabskjole, skræddersyet og des

  Gallakjole, Marianne Carøe, str. S, Sort, Råsilke, Utrolig smuk selskabskjole, skræddersyet og designet af Marianne Carøe. Kjolen er hellang. Brug den med tylskørtet eller uden - det giver mulighed

  4.800,00 kr.04-06-2023
 3. Festkjole, Threads and Motifs , str. S, Rigtig fin cream/Rosa festkjole/brudepigekjole i net med fin

  Festkjole, Threads and Motifs , str. S, Rigtig fin cream/Rosa festkjole/brudepigekjole i net med fine perledetaljer. Kjolen passer en str S-M person og har kostet 1600kr. Den er skræddersyet og desig

  500,00 kr.04-06-2023
 4. Gallakjole, Marianne Carøe, str. M, Sort - beige, Utrolig flot skræddersyet selskabskjole, designet

  Gallakjole, Marianne Carøe, str. M, Sort - beige, Utrolig flot skræddersyet selskabskjole, designet af Marianne Carøe. Unika - der er kun den ene kjole. Kjolen glæder sig til at komme til fest igen

  4.000,00 kr.04-06-2023
 5. Anden kjole, Marimekko, sjælden vintage, str. M, rød med mønster, Næsten som ny, Sjælden vintage:

  Anden kjole, Marimekko, sjælden vintage, str. M, rød med mønster, Næsten som ny, Sjælden vintage: Marimekko designerkjole "Kohina/Vinkkeli" fra 1975. Designet af Pentti Rinta. Med 2 skjulte lomme

  2.500,00 kr.04-06-2023
 6. Sommerkjole, Dea Kudibal, str. L, Pink, Næsten som ny, Dea Kudibal er kendt for sine smukke design

  Sommerkjole, Dea Kudibal, str. L, Pink, Næsten som ny, Dea Kudibal er kendt for sine smukke designs og lette kjoler i smukke farver. Modelnavn: Celestine Nypris: 1.700 kr.

  950,00 kr.04-06-2023

I skrivende stund er der 184.702 annoncer med dametøj og sko til salg på DBA.

DBA Guide kender godt Pia i forvejen. Selvom hun er rigtig ”slem” til ikke at få sine ting solgt videre, er hun en rigtig flittig DBA-bruger. Hun køber nemlig rigtig mange brugte ting, så hendes hjem kan i dag kvalificere sig til at være et ægte genbrugselsker-hjem. Se selv, her.

Pia betegner sin stil som meget ”James Bond”-præget, og hun elsker også specielle lamper. Men ikke alle lamper får lov at stå og gøre gavn oppe i stuen. En af dem fandt vi i Pias kælder, og i videoen øverst i artiklen, kan du se, hvordan lampen ser ud, og hvor meget Louise Trillingsgaard vurderede den til at koste.

LÆS OGSÅ: På besøg hos genbrugselskeren, Pia

Hvis du vil se, hvilke skatte vi fandt i Pias kælder, så kig med i videoen, som du finder øverst i artiklen
Hvis du vil se, hvilke skatte vi fandt i Pias kælder, så kig med i videoen, som du finder øverst i artiklen

Hvorfor købe en gammel radio, der ikke virker?

Pia er langt fra den eneste, som har haft besøg af genbrugsekspert Louise Trillingsgaard og Julie Schoen. ’Guld i gemmerne’-teamet har også været forbi Jakob i Ansager, der stod med et helt loft fyldt med ting og sager, han ikke vidste, hvad han skulle stille op med. Jakob fik sat en stor del af sine ting til salg, og en af dem købte Christiane fra Østerbro i København. Se hvordan det hele gik for sig, i videoen her.

’Guld i gemmerne’ rykkede også til Ebeltoft, hvor genbrugselskeren Kristiane havde et haveskur, som var proppet til randen med diverse ting og sager. Her fandt vi blandt andet spændende sager fra Afrika, retrofund til køkkenet samt ting til badeværelset. Kristiane fik sat sine ting til salg, og en af køberne var Jens, der bor på Mols med sin hund. Jens er i gang med at sætte sit hus i stand, og en af Kristianes ting faldt lige i hans smag. Hvad der i dag gør gavn i Jens’ hus, kan du få svar på i videoen, her.

Vi har også været forbi og filme ’Guld i gemmerne’ hos Anne Sophies mor i Charlottenlund. Hun havde to, store kælderrum fyldt med malerier, pelse, arkitekttegnede lamper, og jeg skal komme efter dig. Camilla fra Struer var blandt andet en af køberne til Anne Sophies mors ting. Hun købte en smuk, gammel mørkegrøn radio, som desværre ikke længere virker. Hvad Camilla skal bruge den til, kan du få svar på i videoen, som du finder, her.

Find det på DBA

 1. Transistorradio, Blaupunkt, Transistor, God, RETRO RETRO!!!!

Anden radio, Blaupunkt, DERBY Transist

  Transistorradio, Blaupunkt, Transistor, God, RETRO RETRO!!!! Anden radio, Blaupunkt, DERBY Transistor. BLAUPUNKT - DERBY TRANSISTOR RADIO fra ca. 1970, se venligst billederne. Giv evt. et seriøst b

  950,00 kr.23-05-2023
 2. Transistorradio, Grundig, Grundig Satellit 2000, God, Grundig Satellit 2000 verdensradio 1973, rigti

  Transistorradio, Grundig, Grundig Satellit 2000, God, Grundig Satellit 2000 verdensradio 1973, rigtig fin stand også antennen, til 220v og batterier, 46cm X 27cm X 12cm, vejer 7kg. Helst afhentet, kan

  1.200,00 kr.19-05-2023
 3. DAB-radio, Andet, Roberts, Perfekt, Skøn retro radio, den står som ny!

  DAB-radio, Andet, Roberts, Perfekt, Skøn retro radio, den står som ny!

  1.100,00 kr.17-05-2023
 4. Luxman 5T10 – Laboratory Reference Series – Yderst flot – ISTANDSAT!

  Luxman 5T10 – Laboratory Reference Series – Yderst flot – ISTANDSAT!

  Tuner, Yderst fin og original High End vintage FM Stereo Tuner fra Luxman Laboratory Reference Series model 5T10 Accutouch. Årgang 1979. 1 ejers. I meget flot og velholdt stand – står næsten “mint”.

  10.900,00 kr.02-06-2023
 5. Sanyo T33 Vintage FM Stereo Tuner – 1 ejers – Velfungerende

  Sanyo T33 Vintage FM Stereo Tuner – 1 ejers – Velfungerende

  Tuner, Sanyo T33 Vintage FM Stereo Tuner. Velfungerende. 1 ejers. Kosmetisk i pæn stand, dog med en enkelt ridse på toppen. Kan programmeres med faste stationer. Fin modtagelse og fungerer perfekt. K

  799,00 kr.03-11-2022
 6. Telefunken TT-350 – Vintage FM Stereo Tuner

  Telefunken TT-350 – Vintage FM Stereo Tuner

  Tuner, Telefunken vintage FM Stereo Tuner – model TT-350. I meget flot og velholdt stand. 1 ejers. Årgang 1979. Velfungerende. Har kun været yderst begrænset brugt. Tuneren har både DIN samt Phono/RCA

  1.195,00 kr.05-08-2022

Klik her og find gamle radioer til salg på DBA. Er du mere til moderne teknologi, kan du skam også købe nye radioer her.

Slå vejen forbi genbrugselskeren Trine, der nok er Danmarks største genbrugsnørd. I podcasten GODT BRUGT fortæller hun om, hvilke systemer hun har derhjemme for at kunne genbruge mest muligt.

Du kan også læse om hvilken dag, der er størst chance for, at du får solgt dine ting på DBA, her. Vi har nemlig dykket ned i statistikken og fundet ud af, hvilken dag på året der bliver foretaget flest køb på DBA.

Relaterede artikler