På skattejagt: Se, om vi finder guld i Pias kælder!
Video

På skattejagt: Se, om vi finder guld i Pias kælder!

DBA Guide
DBA Guide

Dyrt mærketøj, lækre lædertasker og en ting, du HELT sikkert aldrig har set før. Vi garanterer sjove genbrugsfund i dette afsnit af ’Guld i gemmerne’, hvor genbrugsekspert Louise Trillingsgaard og redaktør for DBA Guide Julie Schoen, er taget hjem i kælderen hos Pia i Lyngby.

5.612 kroner kan du lige nu tjene på at sælge de ting, du ikke bruger! Ja, det lyder meget specifikt, og hvorfra ved redaktionen på DBA Guide det?

Det ved vi, fordi vi har undersøgt sagen: I en større undersøgelse har DBA nemlig fastlagt, hvor mange ting danskerne bare har liggende derhjemme. Ting, man ikke bruger. Disse ting har danskerne selv vurderet, og i alt ville danskerne altså gennemsnitligt kunne tjene 5.612 kroner på at sælge deres ting videre.

En af dem, der har hjemmet fyldt med ting, som bare ligger og samler støv, er Pia i Lyngby. Pia har en hel kælder fyldt med ting, som hun ikke kan overskue at få sat til salg. Men det lavede DBA Guide om på.

Vi sendte vores redaktør, Julie Schoen, og genbrugseksperten Louise Trillingsgaard ud for at grave i Pias ting, prissætte dem og få sat dem til salg. I videoen øverst i artiklen kan du se, hvordan det gik for sig. Sidst i videoen kan du se, hvem der i dag har købt en af Pias ting, og hvilken ny værdi tingen – som ellers bare skulle ligge og samle støv i kælderen – bringer til den nye ejer.

Find det på DBA

 1. Festkjole, Faiza saqlain, str. S, Helt ny cremefarvet kjole med løse bukser og flot broderet tørklæd

  Festkjole, Faiza saqlain, str. S, Helt ny cremefarvet kjole med løse bukser og flot broderet tørklæde fra designer Faiza Saqlain. Størrelse Small og nypris 2500kr Fejlkøb.

  2.000,00 kr.20-02-2024
 2. Anden kjole, Minitz, str. One size, Mørk oliven, Sælger den flotteste kjole fra Minitz - desværre k

  Anden kjole, Minitz, str. One size, Mørk oliven, Sælger den flotteste kjole fra Minitz - desværre klæder farven mig ikke og så hjælper det ikke at det er en af de lækreste kjoler jeg har ejet :o( "Mi

  750,00 kr.20-02-2024
 3. Anden kjole, Joseph cph, str. findes i flere str., Lyserød , Ubrugt, Jeg sælger min smukke og ubru

  Anden kjole, Joseph cph, str. findes i flere str., Lyserød , Ubrugt, Jeg sælger min smukke og ubrugt Joseph cph kjole. Den er kun prøvet på. Derfor stadig med mærke Modellen hedder : ROSEWATER

  750,00 kr.20-02-2024
 4. Konfirmationskjole, Bloch design, str. S, Hvid, Næsten som ny, Size 34

  Konfirmationskjole, Bloch design, str. S, Hvid, Næsten som ny, Size 34

  700,00 kr.19-02-2024
 5. Brudekjole, Iz wedding house, str. S, Jeg sælger min brudekjole, som kun blev brugt en gang. Den har

  Brudekjole, Iz wedding house, str. S, Jeg sælger min brudekjole, som kun blev brugt en gang. Den har nogle små brugstegn, men kan let vaskes af. Kjolen er designet fra bunden af i Istanbul, hver detal

  13.000,00 kr.19-02-2024
 6. Festkjole, Fatima khan , str. S, Helt ny rigtig flot lang kjole med bukser fra designer Fatima Khan.

  Festkjole, Fatima khan , str. S, Helt ny rigtig flot lang kjole med bukser fra designer Fatima Khan. Størrelse Small og nypris 3000kr Fejlkøb

  1.800,00 kr.19-02-2024

I skrivende stund er der 184.702 annoncer med dametøj og sko til salg på DBA.

DBA Guide kender godt Pia i forvejen. Selvom hun er rigtig ”slem” til ikke at få sine ting solgt videre, er hun en rigtig flittig DBA-bruger. Hun køber nemlig rigtig mange brugte ting, så hendes hjem kan i dag kvalificere sig til at være et ægte genbrugselsker-hjem. Se selv, her.

Pia betegner sin stil som meget ”James Bond”-præget, og hun elsker også specielle lamper. Men ikke alle lamper får lov at stå og gøre gavn oppe i stuen. En af dem fandt vi i Pias kælder, og i videoen øverst i artiklen, kan du se, hvordan lampen ser ud, og hvor meget Louise Trillingsgaard vurderede den til at koste.

LÆS OGSÅ: På besøg hos genbrugselskeren, Pia

Hvis du vil se, hvilke skatte vi fandt i Pias kælder, så kig med i videoen, som du finder øverst i artiklen
Hvis du vil se, hvilke skatte vi fandt i Pias kælder, så kig med i videoen, som du finder øverst i artiklen

Hvorfor købe en gammel radio, der ikke virker?

Pia er langt fra den eneste, som har haft besøg af genbrugsekspert Louise Trillingsgaard og Julie Schoen. ’Guld i gemmerne’-teamet har også været forbi Jakob i Ansager, der stod med et helt loft fyldt med ting og sager, han ikke vidste, hvad han skulle stille op med. Jakob fik sat en stor del af sine ting til salg, og en af dem købte Christiane fra Østerbro i København. Se hvordan det hele gik for sig, i videoen her.

’Guld i gemmerne’ rykkede også til Ebeltoft, hvor genbrugselskeren Kristiane havde et haveskur, som var proppet til randen med diverse ting og sager. Her fandt vi blandt andet spændende sager fra Afrika, retrofund til køkkenet samt ting til badeværelset. Kristiane fik sat sine ting til salg, og en af køberne var Jens, der bor på Mols med sin hund. Jens er i gang med at sætte sit hus i stand, og en af Kristianes ting faldt lige i hans smag. Hvad der i dag gør gavn i Jens’ hus, kan du få svar på i videoen, her.

Vi har også været forbi og filme ’Guld i gemmerne’ hos Anne Sophies mor i Charlottenlund. Hun havde to, store kælderrum fyldt med malerier, pelse, arkitekttegnede lamper, og jeg skal komme efter dig. Camilla fra Struer var blandt andet en af køberne til Anne Sophies mors ting. Hun købte en smuk, gammel mørkegrøn radio, som desværre ikke længere virker. Hvad Camilla skal bruge den til, kan du få svar på i videoen, som du finder, her.

Find det på DBA

 1. Rørradio, Andet, Herofon, Perfekt, Julevenlig for hipsters og andet kunstfolk:

Petite Herofon FM-10

  Rørradio, Andet, Herofon, Perfekt, Julevenlig for hipsters og andet kunstfolk: Petite Herofon FM-10 Ikonisk dansk radio ombygget til lyskilde. Omformet radio, som ikke længere giver lyd fra sig, men

  800,00 kr.05-02-2024
 2. Anden radio, Blaupunkt, Transistor, God, RETRO RETRO!!!!

Anden radio, Blaupunkt, DERBY Transistor.

  Anden radio, Blaupunkt, Transistor, God, RETRO RETRO!!!! Anden radio, Blaupunkt, DERBY Transistor. BLAUPUNKT - DERBY TRANSISTOR RADIO fra ca. 1970, se venligst billederne. Giv evt. et seriøst bud!!

  950,00 kr.04-02-2024
 3. Transistorradio, Bang & Olufsen, 600, God, Virkelig retro transistorradio fra 1970´erne.
Orangerød -

  Transistorradio, Bang & Olufsen, 600, God, Virkelig retro transistorradio fra 1970´erne. Orangerød - Antennen er fuld funktionsdygtig. Kr. 1500 - eller giv et seriøst bud

  1.500,00 kr.03-02-2024
 4. Transistorradio, Grundig, Grundig Satellit 2000, God, Gaveide Gave Ide : Grundig Satellit 2000 verde

  Transistorradio, Grundig, Grundig Satellit 2000, God, Gaveide Gave Ide : Grundig Satellit 2000 verdensradio 1973, rigtig fin stand også antennen, til 220v og batterier, 46cm X 27cm X 12cm, vejer 7kg.

  1.300,00 kr.01-02-2024
 5. Tuner, Mitsubishi, 600, God, Forstærkersæt, Mitsubishi, 600, God

misubishi effekt forstærker og rad

  Tuner, Mitsubishi, 600, God, Forstærkersæt, Mitsubishi, 600, God misubishi effekt forstærker og radio . god stand super fedt retro anlæg i højkvalitets matriale fra en svunden tid . se mine ander a

  3.800,00 kr.29-01-2024
 6. Luxman 5T10 – Laboratory Reference Series – Yderst flot – ISTANDSAT!

  Luxman 5T10 – Laboratory Reference Series – Yderst flot – ISTANDSAT!

  Tuner, Yderst fin og original High End vintage FM Stereo Tuner fra Luxman Laboratory Reference Series model 5T10 Accutouch. Årgang 1979. 1 ejers. I meget flot og velholdt stand – står næsten “mint”.

  7.990,00 kr.02-06-2023

Klik her og find gamle radioer til salg på DBA. Er du mere til moderne teknologi, kan du skam også købe nye radioer her.

Slå vejen forbi genbrugselskeren Trine, der nok er Danmarks største genbrugsnørd. I podcasten GODT BRUGT fortæller hun om, hvilke systemer hun har derhjemme for at kunne genbruge mest muligt.

Du kan også læse om hvilken dag, der er størst chance for, at du får solgt dine ting på DBA, her. Vi har nemlig dykket ned i statistikken og fundet ud af, hvilken dag på året der bliver foretaget flest køb på DBA.

Relaterede artikler