Good gaming: Hvilket gaming-tastatur skal du vælge? cadiaN guider dig
Video

Good gaming: Hvilket gaming-tastatur skal du vælge? cadiaN guider dig

DBA Guide
DBA Guide

Hvad er værd at kigge efter, når du skal vælge keyboard til dit gaming-setup? Det fortæller pro CS:GO-gameren cadiaN i denne tredje video fra vores Good gaming-serie. Hør hvad hans præferencer er, samt hvad, du skal være opmærksom på, når du køber gaming-tastatur.

I denne videoserie Good gaming har vi teamet op med Casper ’cadiaN’ Møller, der er spiller og in-game leader for CS:GO-holdet 'Heroic'. Når ikke han giver dig gaming-tips her på DBA, kommenterer han også de vildeste CS:GO-kampe på TV2 Zulu (når han altså ikke selv spiller).

I de to foregående videoer i serien har cadiaN givet dig fifs til, når du skal vælge gamer computer, ligesom han også har fortalt, hvad der er vigtigt, når du skal finde den rette skærm at game på.

Denne gang bliver det noget mindre teknisk. Nu er turen nemlig kommet til tastaturet, og her er det mere spilfølelse og præferencer, der er afgørende, end det er tekniske specifikationer.

Præcist hvad det er for nogle præferencer, og hvad du skal kigge efter, når du vælger gaming-tastatur, forklarer cadiaN i videoen herover, ligesom vi går i dybden med hans guide i artiklen herunder.

Find det på DBA

 1. Tastatur, trådløs, Logitech, G915 TKL, Perfekt, Logitech G915 TKL tastatur i hvid, næsten aldrig bru

  Tastatur, trådløs, Logitech, G915 TKL, Perfekt, Logitech G915 TKL tastatur i hvid, næsten aldrig brugt. Kommer i orginal emballage. Med LIGHTSPEED trådløst, mekaniske RGB taster uden numeriske taste

  900,00 kr.06-02-2023
 2. Tastatur, trådløs, Apple, Magic Keyboard, Perfekt, Sælger dette keyboard da jeg har købt et større.

  Tastatur, trådløs, Apple, Magic Keyboard, Perfekt, Sælger dette keyboard da jeg har købt et større. Det fejler intet

  599,00 kr.06-02-2023
 3. Tastatur, trådløs, Apple, Magic keyboard , Perfekt, Sælger dette Apple Magic keyboard.

  Tastatur, trådløs, Apple, Magic keyboard , Perfekt, Sælger dette Apple Magic keyboard.

  750,00 kr.06-02-2023
 4. Tastatur, Steelseries, Steelseries Apex Pro, Perfekt, Jeg sælger det da min søn ikke bruger det mere

  Tastatur, Steelseries, Steelseries Apex Pro, Perfekt, Jeg sælger det da min søn ikke bruger det mere der er ikke håndstøtte den bliv væk efter vi flyttede.

  650,00 kr.06-02-2023
 5. Tastatur, Logitech, MX Master keyboard og mus til mac!, Perfekt, Dav!

Jeg ville gerne havde solgt m

  Tastatur, Logitech, MX Master keyboard og mus til mac!, Perfekt, Dav! Jeg ville gerne havde solgt min MX master "collection" til Mac. Da jeg ikke får brugt dem, så meget. De er blevet købt tilbage i

  1.800,00 kr.06-02-2023
 6. Tastatur, NuPhy, Air75, God, Info: https://nuphy.com/products/air75

NuPhy air75 wireless mechanical

  Tastatur, NuPhy, Air75, God, Info: https://nuphy.com/products/air75 NuPhy air75 wireless mechanical keyboard with Gateron Brown switches. Really nice wireless (can be used wired too) mechanical keyb

  600,00 kr.06-02-2023

Du finder 1.355 gaming-tastaturer til salg på DBA lige nu.

Mekanisk- vs. membrantastatur

Spørger du de fleste gamere om, hvilket type tastatur, de bruger, vil en overvejende del af dem svare mekanisk, selvom et membrantastatur er nyere i sin teknologi og typisk også billigere.

Et membrantastatur er populært blandt ikke-gamere til hverdags- og kontorbrug. Ikke alene på grund af prisen, men også fordi de er støjsvage. Et membrantastatur består nemlig af en printplade med en gummimembran ovenpå. Når du trykker på en tast, rammer gummimembranen printpladen, som via elektriske baner sender ’beskeden’ videre fra tastatur til computer.

Udfordringen med membrantastaturer er, at de sjældent er lige så holdbare som mekaniske tastaturer, mens der heller ikke er ligeså god feedback, når man trykker på tasterne.

Af den grund er et mekanisk tastatur at foretrække, hvis du er gamer. Her kan du ganske enkelt bedre fornemme, hvornår tasten er trykket ned, når du spiller. Det er klart, at du ikke vil være i tvivl, om tasten er trykket ned, når du står midt i at defuse!

Et mekanisk tastatur er faktisk en ældre teknologi end membrantastaturet, og kræver den mekaniske bevægelse af en knap eller en 'switch', som det kaldes, der skubber til fjeder i metal. Det er dyrere, men er også mere holdbart og giver langt bedre feedback, når du spiller.

Keyboards til gaming er i dag typisk meget flotte og farverige. Dette fra Steelseries står skarpt i regnbuens farver!
Keyboards til gaming er i dag typisk meget flotte og farverige. Dette fra Steelseries står skarpt i regnbuens farver!

Gør din mor glad

Bare fordi du vil game, og derfor gerne vil spille med mekanisk tastatur, behøver du ikke holde alle i huset vågne med dine kliklyde. Du kan nemlig vælge keyboards med mange forskellige typer switches.

Der skelnes typisk mellem tre typer af switches: Linear, tactile og clicky. En Linear switch giver følelsen af en blød og lineær bevægelse fra top til bund, når du trykker den ned. En Tactile switch har et lille bump midtvejs fra top til bund, mens en Clicky switch også har et bump samt en dertilhørende kliklyd, når den trykkes ned.

Det er klart, at hvis du skal game hele natten, og bor sammen med enten dine forældre, din kæreste eller en ikke-gamer kammerat, er det smart at undgå et keyboard med Clicky switches.

Min mor, hun var utroligt meget efter mig i tidernes morgen, fordi at mit keyboard larmede rigtig meget
griner cadiaN.

Derfor kan det være en god idé at have lillemor i baghovedet, når der skal købes keyboard.

Find det på DBA

 1. Kontorstol, Dacota gaming, 2 år gammel gaming stol med nogen skrammer ny pris 1499

  Kontorstol, Dacota gaming, 2 år gammel gaming stol med nogen skrammer ny pris 1499

  400,00 kr.06-02-2023
 2. Andet, HP OMEN, Gaming stol sælges da jeg ikke har plads til dem. 
Ny pris 3500kr.

  Andet, HP OMEN, Gaming stol sælges da jeg ikke har plads til dem. Ny pris 3500kr.

  2.000,00 kr.06-02-2023
 3. Andet, Dutzi, Lækker dutzo premio gaming stol, brugt en enkelt gang, ingen ridser

  Andet, Dutzi, Lækker dutzo premio gaming stol, brugt en enkelt gang, ingen ridser

  1.500,00 kr.05-02-2023
 4. Andet, Reservedele til Bite Dark gray cloth gaming chair, Armstøtter og hjul samt nakkepude til gami

  Andet, Reservedele til Bite Dark gray cloth gaming chair, Armstøtter og hjul samt nakkepude til gaming chair. Helt nyt og aldrig brugt. NB. Selve stolen er ikke til salg. 2 armstøtter som højdeindstil

  50,00 kr.05-02-2023
 5. Kontorstol, Akracing, Gamer stol til gaming

  Kontorstol, Akracing, Gamer stol til gaming

  450,00 kr.04-02-2023
 6. Andet, PIRANHA, Gaming stol i fin stand. Ca. Et år gammel.

  Andet, PIRANHA, Gaming stol i fin stand. Ca. Et år gammel.

  500,00 kr.03-02-2023

Vælg mellem 75 gamerstole på DBA, når du skal købe ind til dit gaming-setup.

Små switches, stor betydning

Det er også switches, der betyder meget for cadiaN, når han skal vælge keyboard. Derfor har han et par parametre, du skal vurdere, når du vælger:

- Hvor meget larmer de? Hvor meget trykkraft skal der til, før den reagerer på det, du har gang i? Siger cadiaN og tilføjer:

- Det ligger meget i følelsen, det ligger i størrelsen og i farverne.

Keyboards og deres switches er forskellige i, hvor mange gram kraft, du skal ligge på knappen med fingeren, før den reagerer. Der også er forskel på, hvor langt knappen vandrer fra top til bund, og selvom der sjældent er mere end 5 millimeters forskel, kan det have betydning for, hvordan du oplever det i en spilsituation.

Det er derfor vigtigt, at du får trykket godt på knapperne, inden du køber. Mærk, hvordan keyboardets switches føles og lyt efter, om lyden er for høj til, at dine forældre eller din kæreste kan holde ud at høre på det.

Når det kommer til de mange lysende farver, som gamer keyboards i dag har, slår cadiaN fast, at det bare er lir, som de fleste producenter laver i dag. Det er altså som udgangspunkt ikke noget, du skal vælge det ud fra, men kan godt være et plus for dit køb.

Her viser cadiaN et 'Tournament Edition'-keyboard fra Logitech, hvor numpad i højre side mangler.
Her viser cadiaN et 'Tournament Edition'-keyboard fra Logitech, hvor numpad i højre side mangler.

Størrelsen og de tre gamle kendinge

Render du tit til LAN-party med dine kammerater, kan det være smart at gå med et keyboard i ’Tournament Edition’, som er dem, de fleste pro gamers spiller med. Her er intet unødvendigt numpad i højre side, men kun den mest essentielle side af knapperne, som du spiller med. Det er mere kompakt at tage med dig.

Derudover handler det for cadiaN mest om, hvordan det pågældende keyboard føles. Hvilke switches, hvilken lyd og hvilken trykkraft, der passer til dig, må du prøve dig frem med.

Alligevel pointerer han, at det kan være en god idé at holde sig til de gode, gamle og anerkendte keyboardproducenter, hvis du er ny på området, og der skal købes nyt udstyr.

Det er de tre gamle kendinge Logitech, Steelseries og Zowie, som cadiaN udpeger som gode, solide keyboardproducenter, der er værd at kigge efter. Herudover tåler mærkerne Razer og Corsair også en benævnelse, da de i den grad også er dygtige på området.

Find det på DBA

 1. Asus, Z590, 1080 Rog Strix, 4,4 Ghz, 16 GB ram, 1,5 GB harddisk, Perfekt, Nybygget" flot sort pc i m

  Asus, Z590, 1080 Rog Strix, 4,4 Ghz, 16 GB ram, 1,5 GB harddisk, Perfekt, Nybygget" flot sort pc i minimalistisk design. Total renset og rengjort samt repastet CPU og GPU Spiller rigtigt godt med GTX

  5.899,00 kr.06-02-2023
 2. Selvbyg, i9 9900K Ghz, 32GB GB ram, 2TB GB harddisk, Sælger hele mit setup, da gaming er blevet dødt

  Selvbyg, i9 9900K Ghz, 32GB GB ram, 2TB GB harddisk, Sælger hele mit setup, da gaming er blevet dødt for mig, og synes det skal gå til en der vil nyde det mere end mig. Der er tale om alt der skal bru

  8.000,00 kr.06-02-2023
 3. Lenovo, Lenovo legion y520 Tower stationær gaming computer, Processor	i5-7400 CPU @ 3.00GHz, 3000 Mh

  Lenovo, Lenovo legion y520 Tower stationær gaming computer, Processor i5-7400 CPU @ 3.00GHz, 3000 Mhz Ghz, 8 GB ram, 465 GB harddisk, God, sælger denne pc da jeg ik skal bruge den mere og måske en and

  2.999,00 kr.06-02-2023
 4. Andet mærke Khameleon RTX 2070 MAX-Q 8GB 144Hz GAMING , Intel Core i7-9750H GHz, 16 GB ram, 256 GB h

  Andet mærke Khameleon RTX 2070 MAX-Q 8GB 144Hz GAMING , Intel Core i7-9750H GHz, 16 GB ram, 256 GB harddisk, Perfekt, Computerens mærke/model: Khameleon P9 Processor: Intel Core i7-9750H Grafikkort:

  6.499,00 kr.06-02-2023
 5. Asus TuF 1650 4GB GAMING, AMD RYZEN 5 3550H GHz, 8 GB ram, 512 GB harddisk, Perfekt, Computerens mæ

  Asus TuF 1650 4GB GAMING, AMD RYZEN 5 3550H GHz, 8 GB ram, 512 GB harddisk, Perfekt, Computerens mærke/model: Asus TuF FX505DT-BQ138T Processor: AMD RYZEN 5 3550H Grafikkort: Nvidia Geforce GTX 165

  2.999,00 kr.06-02-2023
 6. Andet mærke, Gaming PC / Workstation, 


Mangler du en Gaming PC, med server kapacitet i et super ka

  Andet mærke, Gaming PC / Workstation, Mangler du en Gaming PC, med server kapacitet i et super kabinet, så er her et bud på en sådan løsning. Workstation bundkort med Dual Gigabit Netkort, 10x US

  8.900,00 kr.06-02-2023

Leder du efter computer til gaming, er der 359 stationære og 109 bærbare til salg på DBA lige nu.

Hvis du efter cadiaNs gode guide har fået blod på tanden for at købe dit eget gaming-setup, bør du kigge med her. På DBA kan du nemlig købe det komplette gamer-sæt til halv pris.

Skal du bruge lidt flere af cadiaNs vise ord, før du køber? I den seneste video fra vores serie 'Good gaming', fortalte cadiaN om hvilke faktorer, der er de vigtigste, når du skal vælge skærm til dit gaming-setup. Se videoen herunder:

Relaterede artikler