Lego skjuler Xenias eltavle: Kom indenfor
VideoBolig

Lego skjuler Xenias eltavle: Kom indenfor

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Hvor langt vil du køre for et godt fund? Xenia har et af sine yndlingsmøbler på altanen, som hun har købt brugt. Det skulle hun hele vejen til Nordjylland for at finde, og skønt hun selv bor på Amager, skræmte det hende ikke, at det skulle transporteres hele vejen. Også selvom, Xenia ikke har bil eller kørekort. Møblet var nemlig en for god handel til at afstå.

Hun syr, ompolstrer, sliber, designer og maler selv. Xenia er lidt af en ”kreativist” i eget hjem, og resten sørger hun for bliver gjort. Som når den tunge sofa skal fragtes nogle kilometer hen til hendes hjem og op i hendes Amager-lejlighed på femte salg. Her kan hun ikke få hjælp af elevatoren, for den findes slet ikke i hendes opgang, men en sækkevogn og et par hjælpende hænder hjalp hende op med sofaen.

I denne video er vi taget hjem til 40-årige Xenia på Amager, der bor kreativt, moderne og ikke mindst omgivet af en masse nøje udvalgte genbrugsfund i matte farver.

I videoen herover kan du blandt andet se en af de få ting i hendes hjem, der ikke er holdt i svage nuancer: Hendes entréskab, som skal værne for det grimme syn, som en eltavle giver, har hun selv kreeret, og det er skabt ud af farverige Legoklodser.

Vil du derimod vide, hvilken ting Xenia Goesvig ikke køber brugt – af principielle årsager, kan du læse med herunder. Vi kan afsløre, at det er en ting, som mange ellers køber brugt.

Xenia er ikke bare lidt af en genbrugselsker. Hun samler tydeligvis også
Xenia er ikke bare lidt af en genbrugselsker. Hun samler tydeligvis også

Denne ting vil Xenia ikke købe brugt

Alt fra sofa til altanmøbler er købt brugte i Xenias husholdning, men der er også grænser for, hvad Xenia vil erhverve sig på genbrugsmarkedet. Af princip køber Xenia nemlig ikke keramik.

Det handler om, at hun gerne vil støtte danske keramikere.

Men ellers er Xenia tændt på genbrugsting. For hende handler kærligheden til brugtmarkedet om, at man kan gøre sig fund til små penge.

Jeg køber genbrugsting fordi, man kan gøre en god handel, og jeg kan også godt lide jagten. Jeg bruger blandt andet søgeagenter

fortæller Xenia.

DBAs søgeagent, der også går under navnet ’Annonceagent’, er DBAs tilbud til dig om, at vi holder øje med dét, du leder efter. Du laver blot en søgning på DBA, og så klikker du i feltet, hvor DBA spørger, om du vil have en mail eller sms, næste gang noget lignende bliver sat til salg.

Vil du have en mere nøje instruktion til at oprette annonceagenter, kan du finde den, her.  Du kan også gøre det modsatte af Xenia: Købe brugt keramik – for meget kan stige i værdi med årerne, og hvilket keramik du allerede nu kan købe med håbet om prisstigning, har vi svaret til dig på, her.

Altanmøbler på DBA:

 1. Cafesæt, Er FSC mærket , Træ, Fin lille Altan havemøbelsæt med klapsammen stole og bord har lidt pat

  Cafesæt, Er FSC mærket , Træ, Fin lille Altan havemøbelsæt med klapsammen stole og bord har lidt patina i det hvide lak, men pæn sæt til små penge, har sikker koster kassen af ny Sætte er med FSC mær

  400,00 kr.01-06-2023
 2. vidaXL lodret markise 100x800 cm oxfordstof gråbrun

  vidaXL lodret markise 100x800 cm oxfordstof gråbrun

  vidaXL lodret markise 100x800 cm oxfordstof gråbru, Denne lodrette markise giver den ideelle beskyttelse mod vind, og den tilbyder ligeledes mere privatliv i dit hjem. Materiale i høj kvalitet: Denne

  592,00 kr.12-07-2022
 3. Parasol, Tunis, Polyester, Helt ny altanparasol, købt i april 2023. Aldrig brugt.
270x150, i farven

  Parasol, Tunis, Polyester, Helt ny altanparasol, købt i april 2023. Aldrig brugt. 270x150, i farven antracit. Cover medfølger

  650,00 kr.01-06-2023
 4. Liggestol, Har være glad for mine stole , men de blev for stor til min altan .
Liggestole 150,00 stk

  Liggestol, Har være glad for mine stole , men de blev for stor til min altan . Liggestole 150,00 stk.

  150,00 kr.01-06-2023
 5. vidaXL loungesæt til haven 12 dele med hynder polyrattan sort

  vidaXL loungesæt til haven 12 dele med hynder polyrattan sort

  vidaXL loungesæt til haven 12 dele med hynder poly, Dette trendy loungesæt i polyrattan til haven består af 12 dele, og det er et glimrende supplement til dit uderum. Det føjer et strejf af moderne el

  8.538,00 kr.03-02-2023
 6. Parasol, Sally Altanbutikken, —— ALDRIG BRUGT - en smule sort ved låsen, kan nok vaskes af. Stadig m

  Parasol, Sally Altanbutikken, —— ALDRIG BRUGT - en smule sort ved låsen, kan nok vaskes af. Stadig mærke i. Fejler ingenting —— “De smukke Sally parasoller er dobbeltsidede med skønne ensfarvede flad

  949,00 kr.01-06-2023

Xenias dummeste køb

De fleste ting i Xenias hjem er i rotation. Det er en del af det sjove, fortæller Xenia. Når hun køber noget genbrug, går hun nemlig op i, at det har en god kvalitet, og at det nemt skal kunne sælges videre.

På den måde lever mit hjem

fortæller Xenia.

Nok derfor er hun heller ikke bleg for at lave køb, der kan betragtes som ”dumme”. Tingene kan jo sælges videre.

Xenias dummeste køb er ifølge hende selv en lampe, der lignede et corona-”spikeprotei”. Hun købte den endda under lockdown.

Men det er ikke den eneste særlige ting, Xenia huser i sit hjem: Hun er også leveringsdygtig i et gammel, stor, patineret vitrineskab, der nok syner en anelse smalt. Og det er der ikke noget at sige ting. Hun vurderede nemlig, at skabet blev for massiv til det hjørne, det skulle berige i lejligheden, og derfor blev der lige savet seks centimeter af dybden på skabet.

Vitrineskabet, som Xenia har savet kortere. Se dybden på skabet i videoen, som du finder øverst i artiklen
Vitrineskabet, som Xenia har savet kortere. Se dybden på skabet i videoen, som du finder øverst i artiklen

Genbrug internt i familien

Xenia bor i samme opgang som sin mor og søster, og det betyder ikke kun muligheden for jævnlige visit hos hinanden. Det afføder også, at Xenias genbrugsfund får endnu et liv, når hun en gang ikke vil have dem mere. Møblerne og tingene bliver tit ”arvet” af de to familiemedlemmer.

Men familien beriger nu også Xenias eget hjem. Billedet i stuen har moren eksempelvis skabt. Selv har Xenia stået for at sy puderne i sofaen, og skamlen i soveværelset er ompolstret af hendes selv også.

Mit univers skal være et sted, hvor jeg synes, det skal være estisk smukt og roligt at være, og så kan jeg godt lide, at mit hjem afspejler mig, og at der ikke er nogen, der kan kopiere det

fortæller Xenia.

Se blandt andet Xenias personlige billedvæg i stuen. Den kan du tage et kig på ved at se videoen, og videoen finder du øverst i artiklen.

Sofapuder på DBA:

 1. Linedance pyntepude, Farmor Design, Farmor Design, sød lille linedance pyntepude.
8 små puder der hæ

  Linedance pyntepude, Farmor Design, Farmor Design, sød lille linedance pyntepude. 8 små puder der hænger sammen i siderne i stoffet. Motiver bl.a... Cowboystøvler og hatte... Hestevogne... Linedanser

  25,00 kr.01-06-2023
 2. Sofapuder balie balie, Balie balie, To pudekugler - bløde plys. 

To størrelser. 

Sælges samlet.

  Sofapuder balie balie, Balie balie, To pudekugler - bløde plys. To størrelser. Sælges samlet. Fast pris for begge puder - 500

  500,00 kr.01-06-2023
 3. 2 stk. sofapuder, HAY, 2 stk. rigtig fine puder fra HAY sælges. Puderne er grå med grå knapper på de

  2 stk. sofapuder, HAY, 2 stk. rigtig fine puder fra HAY sælges. Puderne er grå med grå knapper på den ene side og mørkerøde knapper på den anden side. Puderne måler 67 cm i længden og 33 cm i højden.

  325,00 kr.01-06-2023
 4. Sofapude, HAY, Rigtig fin pude fra HAY sælges. Puden er grå med grå knap på den ene side og mørkerø

  Sofapude, HAY, Rigtig fin pude fra HAY sælges. Puden er grå med grå knap på den ene side og mørkerød knap på den anden side. Puden måler 55 cm i længden og 40 cm i højden. Puden fremstår som ny. Pris

  200,00 kr.01-06-2023
 5. sovesofa Ikea, Asarum, Brugt sovesofa sælges, der følger puder med. Den har været brugt i gæsteværel

  sovesofa Ikea, Asarum, Brugt sovesofa sælges, der følger puder med. Den har været brugt i gæsteværelse. Rigtig fin stand

  1.000,00 kr.01-06-2023
 6. Puder, Mål: 38x38 cm

  Puder, Mål: 38x38 cm

  35,00 kr.01-06-2023

Større projekter i hendes lejlighed

Også de større genbrugsprojekter finder vej til lejligheden på femte sal. Eksempelvis har Xenia blændet en dør i lejligheden, som går ind til stuen, og det har hun gjort ved at putte et gammelt vindue i døren i stedet for. Vinduet krævede nogle præcise mål, så Xenia brugte den føromtalte søgeagent på DBA, og en dag lykkedes det hende at finde et vindue, der matchede målene.

Et andet stort projekt i Xenias hjem har været at få sofaen bakset op på femte sal. Det er nok det møbel i lejligheden, som Xenia har haft mest besvær med. Andre møbler har hun også bøffet med, men på en mere hyggelig måde. Det gælder eksempelvis reolen ude i gangen, der huser kopper, glas og vaser: Reolen har Xenia selv designet, og så har hun fået en snedker til at bygge den.

Jeg går meget op i at pladsoptimere min lejlighed

fortæller Xenia.

Hun holder også af at sætte sit eget præg på tingene, så de gamle møbler får et nyt touch. Som for eksempel en reol, hun indvendigt har malet mørkeblå.

- Jeg sliber og maler alting, fortæller Xenia og fortsætter:

- Mange af tingene i mit hjem, ændrer jeg lidt på, så de passer ind i mit univers.

Du kan tage et kig på Xenias sofapuder og skamlen, hun har ompolstret, i videoen.

Vinduet fandt Xenia på DBA ved at gøre noget særligt. Læs i teksten herover, hvordan
Vinduet fandt Xenia på DBA ved at gøre noget særligt. Læs i teksten herover, hvordan
Her kan du se den reol, Xenia selv har designet, og som er resultatet af en af hendes mange idéer på at pladsoptimere i sin lejlighed. Hvis du har lyst til at følge mere med i Xenias boligs "udviklen", kan du følge hende på instagra, her: @Mxeniaz
Her kan du se den reol, Xenia selv har designet, og som er resultatet af en af hendes mange idéer på at pladsoptimere i sin lejlighed. Hvis du har lyst til at følge mere med i Xenias boligs "udviklen", kan du følge hende på instagra, her: @Mxeniaz

Relaterede artikler