Se indretningsarkitektens genbrugsbolig
VideoBolig

Se indretningsarkitektens genbrugsbolig

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Hvor går din grænse for, hvad du vil købe brugt? Martes grænse går ved tandbørsten. Den ser hun helst, at ingen andre har brugt før hende. Ellers er hun åben for det meste brugt. Så åben, at hun rent faktisk også køber genbrug i forbindelse med sit arbejde. I videoen herover er du inviteret indenfor i Martes genbrugshjem, og der kan du blandt andet se, hvordan hun ved brug af gamle skabslåger har udnyttet hver kvadratmeter i sit hjem.

Hvordan ser dit drømmehus ud?

For 48-årige Martes vedkommende består det primært af genbrugsmaterialer og unikke, specielle fund. Hun har selv tegnet sit hus, og i dag er 75 procent af alt i huset genbrug.

- Huset er klart vores drømmehus. Det har min mand, mine børns og min sjæl i sig, siger Marte, der til dagligt bor i Amager-huset med sin mand og sine to piger på henholdsvis otte og 14 år.

Det var dog ikke uden dogmer, at Marte Holten Nesheim designede sit hus. Hun havde forinden samlet på brugte, fine vinduer, der en dag skulle sidde i hendes drømmebolig. For 14 år siden byggede familien huset, og her blev tegningerne lavet ud fra vinduerne. Vinduer, som Marte i dag vurderer, at hun har sparet i omegnen af 100.000 kroner på at købe brugt.

- Det er vigtigt at sige, at genbrugsvinduer ikke behøver at være gamle, dårligt isolerede vinduer. Vinduer, du finder på DBA kan lige så fint være fejlkøb. Vinduer, der var i en forkert størrelse, fortæller Marte.

I videoen herover kan du komme med hjem til Marte, der åbner dørene til sit hjem på Amager. Et hjem fyldt med genbrugsfund – ja hvor selv trappen er købt brugt. Trappen, som Marte gav 1.200 kroner for, kan du se i videoen, som du finder øverst i artiklen.

Når Marte skal finde genbrugsting, benytter hun sig i stor stil af DBAs annonceagent. Annonceagenten er en måde at bede DBAs system om at sende dig en mail eller sms på, når den varer, i den prisklasse og det område, du leder efter, kommer til salg. Marte har annonceagenter, der holder øje med ting, der bliver sat til salg som ’specielle’, ’særlige’ og ’mærkelige’.
Når Marte skal finde genbrugsting, benytter hun sig i stor stil af DBAs annonceagent. Annonceagenten er en måde at bede DBAs system om at sende dig en mail eller sms på, når den varer, i den prisklasse og det område, du leder efter, kommer til salg. Marte har annonceagenter, der holder øje med ting, der bliver sat til salg som ’specielle’, ’særlige’ og ’mærkelige’.

Denne ting kommer Marte ofte til at købe brugt

Marte kan finde på at købe det meste brugt. Ja, hun siger selv, at hun intet har imod at købe det meste brugt som eksempelvis tøj, så hendes ”brugtgrænse” går nok nærmere ved tandbørsten. Selv emhætten er genbrug.

Men selvom hun i princippet kunne finde på at erhverve sig de fleste ting på DBA, er der alligevel én type ting, hun oftere end andre effekter kommer til at shoppe, når hun er på loppejagt:

Opbevaringsbokse. Opbevaringskasser. Krukker til at indrette med og opbevare i.

Dem kan man få relativt billige, og de er praktiske at indrette med

fortæller Marte.

Og nu, hvor hun selv nævner prisen, kan vi afsløre, at Marte har en grænse for, hvad hun maksimum vil give for sit genbrugskøb. Det beløb fortæller hun selv om i videoen, som du finder øverst i artiklen.

Vi kan dog fortælle så meget, at Marte gik over den grænse, da hun erhvervede sig sine to Christian Dell-lamper, som hun gav 1.000 kroner for stykket. Hun holdt dog virkelig sin prisgrænse, da hun skaffede et af møblerne til køkkenet i bytte for kun én bajer. Det møbel viser hun også frem i videoen.

Opbevaringsmuligheder på DBA;

 1. Little Black Dress opbevaringsbøjle, umbra, Opbevaring på bøjle - til smykker, bælter, tørklæder mm.

  Little Black Dress opbevaringsbøjle, umbra, Opbevaring på bøjle - til smykker, bælter, tørklæder mm. Transparente plastlommer på den ene side og stropper m. Velcro på den anden side. Aldrig brugt! Afh

  150,00 kr.22-03-2023
 2. Opbevaring / bankboks, Retro bankbokse i metal til fx opbevaring i grøn farve.
Måler L 45 cm B 29 cm

  Opbevaring / bankboks, Retro bankbokse i metal til fx opbevaring i grøn farve. Måler L 45 cm B 29 cm H 9 cm. Fremstår i flot stand med let/ god patina. Sælges enten enkeltvist for 400 eller samlet for

  700,00 kr.22-03-2023
 3. Opbevaring, Grünbag, Opbevaringspose med huller til ophæng. Rød, pink. Som ny. 40 cm høj, 35 cm bred

  Opbevaring, Grünbag, Opbevaringspose med huller til ophæng. Rød, pink. Som ny. 40 cm høj, 35 cm bred, 15 cm dyb

  100,00 kr.22-03-2023
 4. Click & store boks cube, Leitz, Ny og uåbnet

Farve: Sort

Materiale: PP lamineret robust kraftkarto

  Click & store boks cube, Leitz, Ny og uåbnet Farve: Sort Materiale: PP lamineret robust kraftkarton Mål med låg (BxHxD): 260 x 240 x 260 mm Iøjnefaldende og stilfuld opbevaringsboks til høje ting,

  50,00 kr.22-03-2023
 5. Forskelligt til børneværleset, Sælger ud af en masse ting til børn / børneværelse. Alt er godt brugt

  Forskelligt til børneværleset, Sælger ud af en masse ting til børn / børneværelse. Alt er godt brugt men fungerer som det skal. Spørg gerne efter mål ved interesse for køb. Farvet sættekasse m ophæn

  50,00 kr.22-03-2023
 6. Kiste, Antik, Flot metal antik gammel dekorativ Kiste/kuffert 

Utrolige farver som passer ind alle

  Kiste, Antik, Flot metal antik gammel dekorativ Kiste/kuffert Utrolige farver som passer ind alle steder og som til opbevaring eller bare pynt 68 cm lang 50cm høj 43cm dyb Utrolig velholdt Skal

  750,00 kr.22-03-2023
Christian Dell-lamperne i Martes hjem
Christian Dell-lamperne i Martes hjem
Skabet med glas skulle Marte slippe 600 kroner for på genbrugsmarkedet.
Skabet med glas skulle Marte slippe 600 kroner for på genbrugsmarkedet.

Sådan får Marte blandt andet udnyttet husets kvadratmeter

Pladsen under trappen bliver lavet til vægreoler, og under sengen finder du opbevaringskasser. Det er typisk løsninger som disse, du finder i hjem, hvor pladsen er trang. I Martes hus er der 100 kvadratmeter, hvilket ikke er meget for fire personer, men pladsen er virkelig godt udnyttet. Det skyldes blandt andet Martes kærlighed til ét specifikt møbel:

- Jeg elsker hjørneskabe, og jeg synes, det er en god måde at bryde et hjørne på.

Også under families bænk er der mulighed for at gemme ting, og under sofahynderne opbevares alt families vintertøj.

I Martes stue finder du også hendes sofabord, som hun købte brugt for 600 kroner, og sofaen er også et loppefund.

Stolen her har Marte anskaffet sig helt gratis. Det var ikke den, hun byttede sig til for en bajer. Hvordan hun fik fat i stolen, kan du se dig klogere på i videoen
Stolen her har Marte anskaffet sig helt gratis. Det var ikke den, hun byttede sig til for en bajer. Hvordan hun fik fat i stolen, kan du se dig klogere på i videoen
Hjørneskabe og -reoler har Marte en svaghed for. Læs hvorfor her i artiklen
Hjørneskabe og -reoler har Marte en svaghed for. Læs hvorfor her i artiklen

Når Marte endelig køber nyt, har hun en tendens til at …

Lidt olie, lidt maling eller et søm, der mangler hist og her. Ofte kan de brugte ting, man køber, godt trænge til en lille, kærlig hånd. Men det giver Marta også de møbler, hun køber nye, når det endelig sker:

- Jeg køber nye møbler for at upcycle dem, fortæller hun.

Badeværelsesmøblet er for eksempel et nyt Ikea-møbel, som Marte har puttet nye fronter på. Martes farverige badeværelse kan du se i videoen.

Men også når familien shopper på brugtmarkedet, bliver der tænkt i løsninger og muligheder frem for begrænsninger.

- Lampen over spisebordet har jeg lavet selv. Jeg fik en VVS’er til at lave mig en løsning, så lampen kunne hænge ind over spisebordet som en gulvlampe, fortæller Marte.

Hendes specielle lampe består af rør, de fleste nok kender fra køkkenet og badeværelset, men som man også ser oftere og oftere ser anvendt som tøjstativ.

Tøjstativer lavet ud fra samme model som Martes lampe:

 1. Tøjstativ, Rackbuddy original, Wild Bill Elliot, Lækkert tøjstativ i sorte vandrør i kraftig kvalite

  Tøjstativ, Rackbuddy original, Wild Bill Elliot, Lækkert tøjstativ i sorte vandrør i kraftig kvalitet . Plads til langt og kort og et lille udhæng til tasker, bælter … Mål står på 3 billede

  1.000,00 kr.22-03-2023
 2. Tøjstativ, Rackbuddy, Stort tøj stativ fra rackbuddy, lavet i vandrør. Der kan købes bøjler med, til

  Tøjstativ, Rackbuddy, Stort tøj stativ fra rackbuddy, lavet i vandrør. Der kan købes bøjler med, til en lille merpris. Er skilt ad. H215xb165

  700,00 kr.22-03-2023
 3. Tøjstativ , Rackbuddy, Tøjstativ i vandrør, fra rackbuddy. Det måler ca. 131x152 cm. Der et tilkøbt

  Tøjstativ , Rackbuddy, Tøjstativ i vandrør, fra rackbuddy. Det måler ca. 131x152 cm. Der et tilkøbt ‘krogen’ til højre, som fungerer som knage til fx tasker, og bælter.

  500,00 kr.22-03-2023
 4. Andet skab, Rackbuddy, b: 130 h: 210, Rackbuddy tøjstativ til salg, tager gerne imod bud. Tøjstative

  Andet skab, Rackbuddy, b: 130 h: 210, Rackbuddy tøjstativ til salg, tager gerne imod bud. Tøjstativet måler 130 cm med krogen - uden krogen måler tøjstativet 120 cm

  1.200,00 kr.22-03-2023
 5. Fuld møbelpakke sælges - skal afhentes asap

  Fuld møbelpakke sælges - skal afhentes asap

  Tøjstativ, Flere mærker, NY PRIS fra 8.500. Følgende sælges i én samlet pakke (skal afhentes i lejlighed på 1. sal senest onsdag den 29/3): Reol - Ikea, model VITTSJÖ, nypris 899 kr. Sofabord - IL

  6.995,00 kr.20-03-2023
 6. Tøjstativ, RackBuddy, Fedt tøjstativ i vandrør. Rødfarve : mørk. 
Mål fremgår af billede. 
Fejler in

  Tøjstativ, RackBuddy, Fedt tøjstativ i vandrør. Rødfarve : mørk. Mål fremgår af billede. Fejler intet og er som nyt

  1.250,00 kr.19-03-2023

Denne ting leder Marte efter på brugtmarkedet

Noget så simpelt og kedeligt som en køkkenrulleholder spejder Marte lige for tiden efter. Hun fortæller nemlig, at dem, hun leder efter, er ret svære at finde. Det er nemlig nogle skabsmonterede nogle. I videoen kan du se, hvordan det ene eksemplar, hun allerede har, ser ud.

Noget, der dog ikke har været svært at skaffe, har været nogle gamle vinduer. Dem har Marte nemlig fået af sin nabo, og i dag giver de liv i Martes hjem som billederammer til hendes egne collager.

- Jeg tager ikke hensyn til om jeg mixer for mange materialer eller stilarter, så længe det fungerer fint sammen for mig, fortæller hun.

Et glimrende eksempel på et møbel, hvor mange nok ville stoppe op og tænke over, om det hele nu passede sammen, er Martes vægreol. Den er spækket med forskellige, brugte skabslåger. Det er dog ikke Martes yndlingsmøbel i hjemmet.

Hvad hun holder allermest af i hjemmet, kan du se dig klogere på i videoen.

De små detaljer i Martes hjem er der styr på
De små detaljer i Martes hjem er der styr på

Elsker du også genbrug?

Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på Julie.schoen(snabel-A)schibsted.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.

Marte arbejder til dagligt som indretningsarkitekt, og her bruger hun også ofte genbrug. Vil du se mere til Martes hjem, kan du følge hende på instagram på profilen @Kant_ideudvikling
Marte arbejder til dagligt som indretningsarkitekt, og her bruger hun også ofte genbrug. Vil du se mere til Martes hjem, kan du følge hende på instagram på profilen @Kant_ideudvikling

Relaterede artikler