På besøg hos en genbrugselsker: Anne
Video

På besøg hos en genbrugselsker: Anne

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Seng, undertøj og sofa. Det plejer at være her, grænsen for, hvad man vil købe brugt, går. Men ikke for Anne. Anne er en genbrugsshopper helt ud til fingerspidserne, som ikke holder sig tilbage for en brugt BH eller trusse fundet på genbrugsmarkedet, så længe standen og kvaliteten er god.

Der er mange fordele ved at købe genbrugsfund, og for 39-årige Anne er de alle sammen meget essentielle:

Anne Lund genbrugshopper nemlig både at lyst, men også på sin vis ”af nød”. Hun og manden har boet fem forskellige steder de seneste fire år, og de mange flytninger har gjort dem opmærksomme på, at de ofte er nødt til at købe møbler, der passer ind i den aktuelle bolig. Eksempelvis bor de lige for tiden i et lille bondehus i Brenderup, som kræver små og få møbler. Ved at købe genbrugsmøbler kan de mange møbelanskaffelser gøres billigt, så erhvervelsen ikke behøver at kræve alt for mange overvejelser.

Besparelsen ved at købe brugt er også vigtig for Anne og manden, der begge arbejder i kreative fag som freelance, og dermed kan deres indtjening måned for måned svinge.

Det kræver også nogle gange fantasi og kreativitet at købe brugte ting, og den del af det elsker Anne, der er som en fisk i vandet, når det handler om at sammensætte både møbler, nips og tøj, så det ligner noget fra magasinerne. Dertil går Anne også op i at være bæredygtig, og med alle de argumenter er det for Anne helt naturligt at købe brugte møbler.

I denne video har Anne inviteret os indenfor i sit og mandens hus, der mest af alt ligner noget fra Frilandsmuseet eller en Morten Korch-film. I videoen kan du blive klogere på, hvor stort Annes yndlings genbrugsfund egentlig er, mens du i artiklen får svar på hvad Anne lige nu leder efter på genbrugsmarkedet.

I dette hus står der en masse gode genbrugsfund. Et af dem er Annes sakselampe i træ, som Anne kun gav 20 kroner for på det lokale marked.
I dette hus står der en masse gode genbrugsfund. Et af dem er Annes sakselampe i træ, som Anne kun gav 20 kroner for på det lokale marked.

Nøje udvalgte ting har positiv effekt på opvasken

Anne bor med sin mand, Marco og sin søn Bille på 6 år i det charmerende, lille bondehus. Et hus, hvor den trange plads betyder, at Anne tænker over, hvor meget hun propper ind i hjemmet:

- Vi har jo virkelig ikke et særlig stort køkken, og derfor går jeg op i, at vi ikke har så meget service. Hele den der idé med, at man skal kunne dække op til 12, har vi for længst sluppet, griner hun, og tilføjer at middagsselskabet på 12 også sjældent melder sin ankomst, så hendes prioritering viste sig at være et rigtigt sats.

Annes køkken rummer lige præcis dét, familien anvender i dagligdagen og ikke mere end dét. Og det er også praktisk af andre årsager:

- Vi har ingen opvaskemaskine, så der kan hurtigt stå en stor opvask ved vasken, hvis man ikke ”passer på”. Det er endnu en god ting ved, at vi har få køkkensager: Vi har så lidt, at man er tvunget til at vaske servicen op lidt efter lidt for at kunne tage det i brug, fortæller Anne.

For eksempel rummet det lyseblå landkøkken kun tre skærebrædder, og dem bruger Anne og familien flittigt. Men står alle skærebrædderne til opvask, må man altså tage fat om opvaskebørste og sæben, før man kan tage ét i brug, frem for bare at rive et nyt ét ned fra køkkenhylden.

Find det på DBA

 1. Hellman's skærebræt, Nicolas Vahé, Jeg sælger dette kvalitets Hellman's skærebræt.
Kan ikke købes i

  Hellman's skærebræt, Nicolas Vahé, Jeg sælger dette kvalitets Hellman's skærebræt. Kan ikke købes i butikkerne. Lille læderstrop så brættet kan hænge på væggen. Længde: 51 cm. Bredde: 27 cm.

  200,00 kr.19-02-2024
 2. Skærebræt, Trip trap

  Skærebræt, Trip trap

  250,00 kr.18-02-2024
 3. Skærebræt, Rosendahl, Nanna Ditzel skærebræt / smørrebræt af melamin, produceret af Rosendahl. 2 stk

  Skærebræt, Rosendahl, Nanna Ditzel skærebræt / smørrebræt af melamin, produceret af Rosendahl. 2 stk. sælges for 25 kr.

  25,00 kr.18-02-2024
 4. Skærebræt, ZWILLING, Unrugt skærebræt i bambus fra ZWILLING

  Skærebræt, ZWILLING, Unrugt skærebræt i bambus fra ZWILLING

  150,00 kr.18-02-2024
 5. Skærebræt, Kaj Bojesen, Skærebræt i eg. Helt nyt (stadigvæk i beskyttelsesfolie). 40x29 cm. Topkvali

  Skærebræt, Kaj Bojesen, Skærebræt i eg. Helt nyt (stadigvæk i beskyttelsesfolie). 40x29 cm. Topkvalitet. Vejl. nypris fra ca. 600 kr.

  275,00 kr.18-02-2024
 6. Brødkasse, Bodum, Stor Bodum brødkasse med bambuslåg i flot stand.
Farve: mørkegrå
Ny pris: 300kr

K

  Brødkasse, Bodum, Stor Bodum brødkasse med bambuslåg i flot stand. Farve: mørkegrå Ny pris: 300kr Kan hentes tæt på Holmbladsgade, Amager - eller sendes for købers regning. Om modellen: Friskt br

  85,00 kr.17-02-2024

Er du på jagt efter et skrærebræt, har du lige nu 405 styks at vælge mellem.
   

Brugt undertøj er okay, så længe …

I Annes hjem er 98 procent genbrugsfund eller arvestykker. Og det gælder også alle tekstiler.

- Vi køber også viskestykker, håndklæder og enkelte sokker brugte, smiler Anne.

Hun er heller ikke bleg for at fortælle, at nogle af hendes BH’er også er fundet på genbrugsmarkedet, og det samme gælder underbukserne - så længe trusserne er et fejlkøb, der videresælges med prismærke på.

- Så når jeg siger, at vores hjem er et genbrugshjem, mener jeg det virkelig. Jeg har altid været god til at gå på loppemarkeder og sådan noget, fortæller Anne.

Også sengetøjet er adopteret fra en genbrugsbutik. Men her er Anne en nem køber, for hun går allermest op i stoffets kvalitet frem for farve og mønster. Der er nemlig noget stof, der er bedre til at holde sig koldt om sommeren, mens noget andet sengetøj er godt til at holde på varmen om vinteren – ifølge Anne.

- Jeg har derfor vinter- og sommersengetøj. Men ellers går jeg ikke op i sengetøj eller i at ”style” vores seng med sengetæpper og puder. Det har jeg ikke noget af, men det er nok også mest fordi, vores soveværelse i vores nuværende bolig er så småt, fortæller Anne, der jo ellers i alle andre rum går op i den visuelle præsentation og udtryk.

SE OGSÅ: VIDEO: Guld i gemmerne: Følg vintage-sengetøjets vej til en ny ejer

Bambusbordet med den røgfarvet glasplade i stuen er købt i Kirkens Korshær for 175 kroner.
Bambusbordet med den røgfarvet glasplade i stuen er købt i Kirkens Korshær for 175 kroner.

Dette er Annes store genbrugspassion

Glimmer, farver og skulderpuder. Anne har en forkærlighed for genbrugstøj.

- Jeg synes, man kan få så meget pænt tøj i genbrugsbutikkerne, og jeg elsker at finde det, vælge det ud og eksperimentere med, hvordan det enkelte stykke tøj kan sættes sammen med noget andet og blive til et flot sæt, fortæller hun.

Anne er også god til at se, hvordan genbrugstøjet kan få nyt liv ved at bruge det på en ny og anderledes måde:

- For eksempel har jeg en kjole, som egentlig er en natkjole, men jeg synes, den er så fin, at den eksempelvis sagtens ville kunne du til stranden. Og jeg har også sommetider en nederdel udover den, så det kun er dens overdel, man kan se. Så er den pludselig ”bare” en bluse.

I Annes klædeskab hænger der tøj fra alverdens vintage-brands, man aldrig har hørt om før, men Anne er begyndt at genkende de forskellige mærker i nakken:

- Jeg har efterhånden en god fornemmelse for, hvilke gamle vintage-mærker der har produceret tøj i så god kvalitet, at det sagtens kan holde til flere ejere.

Iblandt hendes mange forskelligfarvede bøjler, der bærer på alt det særlige og farvestrålende tøj, finder du også klæder fra H&M.

- Jeg køber også en del genbrugstøj fra H&M. Det betyder intet for mig, om tøjet er fra et eksklusivt brand eller ej. Hvis jeg kan lide modellen, køber jeg den, siger Anne, der griner, da hun som nævner, at hun engang har købt en H&M-kjole, hvor der i nakken stod ’Hennes og Mauritz’:

- Så ved man, det er en gammel sag, griner hun.

Du kan se og høre mere om Annes flotte garderobe i videoen øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Jakke, str. 38, H&M , Grøn, Viskose, Ubrugt, Enkeltradet jakke / blazer med spidsrevers og paspol

  Jakke, str. 38, H&M , Grøn, Viskose, Ubrugt, Enkeltradet jakke / blazer med spidsrevers og paspolerede forlommer i den smukkeste vævet kvalitet i mørkegrøn farve med vævet tynde sort/ hvide striber

  350,00 kr.19-02-2024
 2. Jakke, str. 48, H&M , Støvet mint, Acryl, Næsten som ny, Skjortejakke. Kun brugt ganske få gange.

  Jakke, str. 48, H&M , Støvet mint, Acryl, Næsten som ny, Skjortejakke. Kun brugt ganske få gange. Bm 77x2, længde 83

  150,00 kr.28-10-2023
 3. Frakke, str. 40, H&M, Ubrugt, Fin frakke fra H&M, aldrig brugt. Nypris 349,-

  Frakke, str. 40, H&M, Ubrugt, Fin frakke fra H&M, aldrig brugt. Nypris 349,-

  100,00 kr.19-02-2024
 4. Jakke, str. 40, H&M, Uldjakke
Mærke: H&M
Str. 40
Længde: 93 cm
Brystvidde: 102 cm
Med to yder- og én

  Jakke, str. 40, H&M, Uldjakke Mærke: H&M Str. 40 Længde: 93 cm Brystvidde: 102 cm Med to yder- og én inderlomme Materiale: 60% Uld, 30% Viscose, 10% Polyester Foer: 100% Polyester Næsten ny Prisen e

  125,00 kr.19-02-2024
 5. Vinterfrakke, str. 52, H&M, Beige , Polyester/ polyamide , Næsten som ny, Super lækker vinterfrak

  Vinterfrakke, str. 52, H&M, Beige , Polyester/ polyamide , Næsten som ny, Super lækker vinterfrakke i super blød. Str XxL bm2x76 cm længde 125 cm. Fremstår ny

  275,00 kr.19-02-2024
 6. Jakke, str. 38, H&M, Sort og hvid, Næsten som ny, Kort jakke fra H&M brugt max 2 gange, i rigtig g

  Jakke, str. 38, H&M, Sort og hvid, Næsten som ny, Kort jakke fra H&M brugt max 2 gange, i rigtig god stand. Afh i Skovlunde eller sendes. Tjek også mine andre annoncer, mængderabat gives.

  95,00 kr.19-02-2024

Du kan finde en masse H&M-tøj på DBA, og du kan klikke her for at se det billigste til salg.
  

Genbrugs-catwalk

Tøjet i Annes klædeskab koster som regel ikke alverden. Enkelte af hendes skjorter og kjoler har kostet helt ned til 25 kroner på genbrugsmarkedet, og noget punger hun mellem 100 og 200 kroner ud for. Anne har dog ikke en maksimumspris for, hvad hun vil give for genbrugstøjet:

En af mine dyreste tøjkøb på genbrugsmarkedet er en sort velourkjole. Den kostede 600 kroner. Jeg synes, den er så pæn, men jeg har endnu ikke fået den brugt, da jeg lige venter på en passende lejlighed
fortæller Anne.

Hendes passion for genbrugstøj har hun taget så langt, at hun har oprettet en instagram-profil, hvorfra hun viser, hvilket vintage-tøj hun har købt, og hvordan hun har tænkt sig at style det.
Annes profil kan også opleves i virkeligheden på den led, at hun nogle gange holder arrangementer, som hun kalder for ’kvindeaftener’:

- Så kommer jeg ud til en gruppe kvinder, og med mig har jeg 8 modeller, som viser omkring 4 forskellige outfits bestående af genbrugsfund. Så går de en slags catwalk, og så kan kvinderne købe tøjet bagefter, fortæller Anne, der ofte oplever, at kvinderne nærmest løber hen til hende for at lægge billet ind på noget af tøjet, fordi kvinderne har en fornemmelse af, at sidemakkeren også er på jagt efter netop dén ting.

- Det er selvfølgelig ulempen ved genbrugstøj: Der er kun én model af hver. Jeg kan ikke diske op med den samme bluse i flere partier eller forskellige størrelser, fortæller Anne.

LÆS OGSÅ: Tina: Jeg går i det samme tøj i en hel uge

Anne og Marco er begge udannet fra ’Den frie Lærerskole’, men siden har Marco taget en skuespiller-uddannelse i København. I dag arbejder han som skuespiller og freelance fotograf. Anne underviser deltid på den lokale skole, men drømmer om en dag at leve af at rådgive og oplyse om vintage-mode. Annes instagram-konto er @the_waywewere_
Anne og Marco er begge udannet fra ’Den frie Lærerskole’, men siden har Marco taget en skuespiller-uddannelse i København. I dag arbejder han som skuespiller og freelance fotograf. Anne underviser deltid på den lokale skole, men drømmer om en dag at leve af at rådgive og oplyse om vintage-mode. Annes instagram-konto er @the_waywewere_
Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på Julie.schoen(snabel-A)schibsted.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.
Annes veninder deler også ofte stil med Anne. I hvert fald er det sket flere gange, at veninder har ”skrevet sig på venteliste” til noget af Annes tøj, hvis hun en dag skulle blive træt af det.
Annes veninder deler også ofte stil med Anne. I hvert fald er det sket flere gange, at veninder har ”skrevet sig på venteliste” til noget af Annes tøj, hvis hun en dag skulle blive træt af det.

Dette er Annes yndlingsfund

Det er svært at vælge, og svaret falder skam heller ikke promte, når man spørger Anne hvilken ting eller stykke tøj, der er hendes favorit. Men når hun bliver tvunget til at udpege én ting, er det strandtæppet. Et stort og tungt strandtæppe, der er vævet i forskellige mønstre og i pastelfarver.

- Tæppet købte jeg for 90 kroner. Jeg kom hjem og viste det til min onkel, der straks sagde, at han gerne ville købe det af mig for 500 kroner, fortæller Anne, der dog ikke vil sælge.

Tæppet kan hun desuden vaske hos sin mor, der har en vaskemaskine, som kan vaske helt op til syv kilo, og derfor er det massive tæppe ingen hindring.

- Jeg kan godt lide tæppets størrelse, fordi der på den måde er plads til, at min søn kan løbe ind på det med en masse sand, uden at mine ting bliver dækket af sand. Der kan stadig være ”sandfrie” områder på tæppet, når det er så stort, forklarer Anne.

Tæppet kan du se i videoen, og videoen finder du øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Andet tæppe, Vattæppe, Velholdt vattæppe ca 100 x 80 cm. Fra røgfrit hjem

  Andet tæppe, Vattæppe, Velholdt vattæppe ca 100 x 80 cm. Fra røgfrit hjem

  40,00 kr.16-02-2024
 2. Andet tæppe, b: 160 l: 220, Vattæpper sælges, velholdte fra røgfrit hjem
lys/mørk grå vendbar
mål 16

  Andet tæppe, b: 160 l: 220, Vattæpper sælges, velholdte fra røgfrit hjem lys/mørk grå vendbar mål 160x220 cm

  100,00 kr.13-02-2024
 3. Andet tæppe, Vintage vattæppe i rigtig fin stand.
Der er lynlås i, så det kan bruges som sovepose.
M

  Andet tæppe, Vintage vattæppe i rigtig fin stand. Der er lynlås i, så det kan bruges som sovepose. Motivet er gamle biler som Rolls-Royce, Buick, Ford, Hudson m.fl. Et rigtig fint tæppe til samleren

  150,00 kr.11-02-2024
 4. Andet tæppe, Plaid med pude vattæppe dejligt varmt køber betaler fragt

  Andet tæppe, Plaid med pude vattæppe dejligt varmt køber betaler fragt

  120,00 kr.10-02-2024
 5. Andet tæppe, Bomuld, b: 125 l: 180, Smukkeste Retro vattæppe, i klare farver. I god brugt stand, enk

  Andet tæppe, Bomuld, b: 125 l: 180, Smukkeste Retro vattæppe, i klare farver. I god brugt stand, enkelte småhuller. Kan bruges som tæppe, men også til at sy om til jakke, vest el.a. Sendes ikke Er ikk

  250,00 kr.04-02-2024
 6. Andet tæppe, b: 150 l: 165, Vintage vattæppe i rigtig fin stand.
Der er lynlås i, så det kan bruges

  Andet tæppe, b: 150 l: 165, Vintage vattæppe i rigtig fin stand. Der er lynlås i, så det kan bruges som sovepose. Motivet er gamle biler som Rolls-Royce, Buick, Ford, Hudson m.fl. Et rigtig fint tæpp

  150,00 kr.08-12-2023

I skrivende stund er der 45 match, hvis du søger efter ’vattæppe’ på DBA. ’Plaid’, ’sengetæppe’ og ’kludetæppe’ kan du også søge på.
  

Andre genbrugsfund, Anne er særlig glade for

De genbrugsfund, Anne nævnte som ”runner up” i konkurrencen om at blive hendes bedste fund, giver vi også lige lidt spalteplads til her i artiklen, for bag hvert fund er der mange følelser og fine fortællinger.

Anne er for eksempel meget glad for den pyntegenstand, som har indtaget en fornem placering på familiens spisebord. En gullig glaskuppel, der står til pynt.

- Jeg synes, den er så fin, og jeg tænker, det engang har været en lampeskærm på en udelampe, fortæller Anne.

I dag har Anne derfor givet den en ny funktion.

Hun er også glad for billedet i hjørnet af stuen, som er malet af kunstneren Peter Chris. Billedet købte hun i Røde Kors for 300 kroner. En pris, der er lidt svær at hive ud af Anne, for en dårlig samvittighed lyser ud af hende:

- Han er jo en lokal kunstner, så jeg har det lidt skidt med, at jeg har købt hans billeder på brugtmarkedet, for så får han ikke selv pengene for salget, fortæller Anne.

Du kan se billedet i videoen. Det hænger til din højre fra sofaen.

LÆS OGSÅ: Karl lever af genbrugskunst. Læs og se her hvordan

100 kroner skulle Anne af med, da hun over nettet på et genbrugssite købte den store, grønne plante, som står på spisebordet i stuen.
100 kroner skulle Anne af med, da hun over nettet på et genbrugssite købte den store, grønne plante, som står på spisebordet i stuen.

Dette genbrugsfund leder Anne efter lige nu

Med hele hytten fuld af genbrugsfund og med et hjem, der er så lille og derfor dårligt kan rumme mere, er det svært at tro, at Anne er på jagt efter flere ting. Men det er hun.

Lige nu leder jeg efter et afsætningsbord ude til vaskerummet, fordi vores vaskemaskine står hævet. For ikke at bukke mig ned efter vasketøjskurven ville det være rart med et bord at sætte kurven på. Men det er jo en lidt røvsyg ting at lede efter
griner Anne.

Hun lægger dog ikke skjul på, at det for hende betyder meget, at de fund, hun finder, har en funktion eller bidrager til noget. Det skal fungere praktisk. Og det er netop, hvad hun går og tænker, at det ikke kommer til at gøre i sofaarrangementet til vinter:

- Jeg kigger lidt efter en flydersofa, fordi jeg ved, at den vi har nu bare ikke fungerer til lange vinteraftener. Vi kan ikke ligge og se film på samme måde som i en stor flydersofa. Men jeg vil elske, hvis jeg kunne finde én i blomstret stof.

Annes sofa er købt i Røde Kors for 300 kroner.

Find det på DBA

 1. Stor sofa

  Stor sofa

  Sofa, stof, 7 pers., Stor 7 personers sofa i fin tilstand - puder følger med

  5.500,00 kr.19-02-2024
 2. Sofa, andet materiale, 1 pers. , To be check, Width 195cm
Length 85cm
Depth 85cm

  Sofa, andet materiale, 1 pers. , To be check, Width 195cm Length 85cm Depth 85cm

  550,00 kr.19-02-2024
 3. Sofa, læder, 2 pers., Rød

  Sofa, læder, 2 pers., Rød

  450,00 kr.19-02-2024
 4. Sofa, 3 pers., 200cm

  Sofa, 3 pers., 200cm

  1.400,00 kr.19-02-2024
 5. Sofa, stof, 3 pers. , Bolia, Min elskede sofa søger nyt hjem <3

Det er ikke med min god vilje, men

  Sofa, stof, 3 pers. , Bolia, Min elskede sofa søger nyt hjem <3 Det er ikke med min god vilje, men min skønne sofa fra Bolia må videre i livet, da vi har brug for en sovesofa til familien i stedet. S

  2.000,00 kr.19-02-2024
 6. Sofa, læderlook, 3 pers., Sofa, læderlook, 3 pers., Oslo sofa med chaiselong vendbar I god stand - m

  Sofa, læderlook, 3 pers., Sofa, læderlook, 3 pers., Oslo sofa med chaiselong vendbar I god stand - mindre revner på det ene sæde Sælges pga flytning

  1.000,00 kr.19-02-2024

782 sofaer kan du lige nu finde på DBA med chaiselong. 677 hjørnesofaer er i skrivende stund til salg på DBA.
  

Her er Annes største besparelse

Anne er en haj til at købe genbrugssager, men hun er ikke lige så god til at få solgt dem igen, når de ikke skal bruges. Her går hun i højere grad ”bare” ned med sagerne i det lokale bytteskur. Det gør hun blandt andet, når sønnen Bille gerne vil have ”nyt” legetøj.

- Så spørger jeg ham, om han kan finde noget legetøj på værelset, som han ikke bruger, og så kan vi sætte dét ned på genbrugsstationen. Så køber vi noget andet legetøj til ham i den lokale genbrugsbutik i stedet for, fortæller Anne og tilføjer:

Jeg vil rigtig gerne lære ham, at ting har værdi, og at det derfor er fint at give sine ting videre. Dertil har vi også en pladsfaktor på hans værelse, som også er medvirkende til, at han ikke bare kan få og få. Man skal også kunne være på sit værelse uden at drukne i legetøj.

Men selvom hun ikke tjener de store penge på sin shopping, fordi hun nærmest aldrig sælger det videre, har Annes genbrugshobby alligevel økonomiske vindinger, hvis hun en dag går op i at få en skilling for sine ting. For nogle af hendes genbrugskøb har været yderst fordelagtige:

Det køb, hun har sparet flest penge på, er på en vinterjakke af mærket Max Mara, som hun gav 150 kroner for brugt. Den dag var der nemlig halv pris på de - i forvejen billige - varer i genbrugsbutikken. Jakken mener Anne nok vil koste mellem 2.500 - 10.000 kroner fra ny. Du kan se jakken i videoen.

- Jeg har også gjort en god handel på min stol i soveværelset. Den er fra Ikea og har koster omkring 2.300 kroner fra ny, men jeg fik den til 150 kroner, fortæller Anne.

Stolen kan du se i videoen. Den er i øvrigt magen til de gule stole, som står i Annes stue.

LÆS OGSÅ: Her er det totaltudsolgte Ikea-skab, som alle vil have, men som er udgået 

Det meste af sønnens Billes legetøj er genbrug – også farverne på bordet her. Også genbrug i den forstand, at meget af det har været hans forældres. Alt Billes Lego legede Marco med som barn. Bille har også et TV på værelset, fordi han ingen iPad ejer. TV’et kan kun vise DVD-film, så Anne er en af de få, der rent faktisk køber DVD’er, fordi bedst sådan kan sønnen Bille se film.
Det meste af sønnens Billes legetøj er genbrug – også farverne på bordet her. Også genbrug i den forstand, at meget af det har været hans forældres. Alt Billes Lego legede Marco med som barn. Bille har også et TV på værelset, fordi han ingen iPad ejer. TV’et kan kun vise DVD-film, så Anne er en af de få, der rent faktisk køber DVD’er, fordi bedst sådan kan sønnen Bille se film.

Anne er blandt de mest flittige genbrugs-købere

Fynboerne er dem i Danmark, der køber mest genbrug, viser DBAs undersøgelse. På Fyn har 72 procent af indbyggerne købt en eller flere brugte ting inden for de seneste 12 måneder. Dem, der køber mindst, er vestjyderne med kun 60 procent.

Kilde: DBAs Genbrugsindeks 2021

Find det på DBA

 1. Symaskine, Singer Inspiration, Fint velfungerende maskine jeg ikke får brugt sælges 
Bud modtages ge

  Symaskine, Singer Inspiration, Fint velfungerende maskine jeg ikke får brugt sælges Bud modtages gerne

  800,00 kr.19-02-2024
 2. Symaskine, Hugin, Brugt virker som den skal.

  Symaskine, Hugin, Brugt virker som den skal.

  549,00 kr.19-02-2024
 3. Symaskine, Brother, Virker som den skal Afhentes I Kolding

  Symaskine, Brother, Virker som den skal Afhentes I Kolding

  549,00 kr.19-02-2024
 4. Symaskine, Elna 3005, Virker som den skal brugvisning medfølger Afhentes i Kolding

  Symaskine, Elna 3005, Virker som den skal brugvisning medfølger Afhentes i Kolding

  1.150,00 kr.19-02-2024
 5. Symaskine, Husqvarna Viking h-Claus 20, Symaskinen fremstår som ny da den kun er brugt i få timer si

  Symaskine, Husqvarna Viking h-Claus 20, Symaskinen fremstår som ny da den kun er brugt i få timer siden blev købt i 2021. Det er en rigtig god begynder maskine. Den overleveres i original papkasse.

  800,00 kr.19-02-2024
 6. Symaskine, Major Fladbord 22, Godt gammelt kvalitet, alt kører som det skal. 

I fin stand.

  Symaskine, Major Fladbord 22, Godt gammelt kvalitet, alt kører som det skal. I fin stand.

  550,00 kr.19-02-2024

Du kan klikke her og se alle de symaskiner, der lige nu er til salg på DBA.

Hvis du ligesom Anne går op i genbrugstøj, vil denne artikel måske interessere dig, for her guider vi dig til, hvordan du bevare den sorte farve på dit tøj, så det ikke går hen og bliver mørkegråt og falmet.

Isabella er en anden genbrugselsker, der ligesom Anne også er vild med genbrugstøj – især kjoler. I videoen herunder kan du se Isabella trække i de mange kjoler, og du får også en rundtur i hendes fine genbrugshjem.

Læs mere om Isabellas genbrugsovervejelser, her.

Relaterede artikler