Børneværelse i vild forvandling med genbrugsmaterialer
VideoBørn

Børneværelse i vild forvandling med genbrugsmaterialer

Lise & Michael
Lise & Michael

Rodet vil ingen ende tage. Men nu gør vi noget ved det og laver god opbevaringsplads til alle hverdagens ting og sager, samtidig med at vores lille guldklump får et børneværelse. Se den vilde forvandling, her.

Du kender det selv – eller også kender du nogle, som kender det. Nogle, som har et rum, som i virkeligheden skulle være et legehimmerige til dit barn, men som i stedet bliver brugt til at opmagasinere støvsuger, rod og ekstragarderobe. Sådan et værelse havde vores søn. Indtil for nyligt:

For med ældre teaktræs-skabslåger fra DBA har vi fået bugt med al roderiet. Vi har nemlig bygget et indbygget skab kombineret med hems og seng til vores søn. Du kan selv se, hvordan det gik for sig i videoen herover, og herunder kan du læse, hvordan vi gjorde trin for trin.

Find det på DBA

 1. Teak skabslåge, Teak, Lille teak skabslåge 46 x 46 cm udvendig lidt mindre på bagsiden. Der er hængs

  Teak skabslåge, Teak, Lille teak skabslåge 46 x 46 cm udvendig lidt mindre på bagsiden. Der er hængsler og håndtag. Har enkelte brugsspor.

  100,00 kr.19-11-2023
 2. Barskab, Lækkert møbel fremstillet af kabinet fra Bang & Olufsen højttalerkabinet

Monteret på ben a

  Barskab, Lækkert møbel fremstillet af kabinet fra Bang & Olufsen højttalerkabinet Monteret på ben af træ monteret med rullehjul. Fremstillet i fineret teak og med kant af aluminium. Skabslåge med h

  800,00 kr.05-01-2019

Lige nu kan du finde 17 annoncer på låger i teaktræ som vores.

Vil du selv bygge noget lignende? I denne rækkefølge gør du tingene

1. Nu starter jagten efter de perfekte låger. For at have noget at gå ud fra, skal du bruge alle dine kræfter på at finde lige præcis de skabslåger, du ønsker. Der findes forskellige træsorter og materialer. Vær opmærksom på, om beslagene dertil er med.

2. Når du har dine låger, skal du tegne, hvordan det endelige resultat skal se ud. Vi havde fundet tre høje skabslåger og tre små. Vi valgte at placerer alle tre ved siden af hinanden og i den anden ende bygge en seng og en hems til vores søn.

3. Din tegning er klar med de rette mål, og du kan nu bygge skelettet op. I byggemarkedet kan du købe træreglar, som er nemme at arbejde med. Spørg om hjælp på byggemarkedet til at finde de rette skruer.

Her kan du se vores træskellet. Måske dit kommer til at se anderledes ud alt efter, hvilke låger du har fundet, og hvilket rum du er i gang med
Her kan du se vores træskellet. Måske dit kommer til at se anderledes ud alt efter, hvilke låger du har fundet, og hvilket rum du er i gang med

LÆS OGSÅ: Sådan for du gamle rammer til at få nyt liv

4. Når du laver en hems som vores, er det vigtigt, at den er understøttet rigtig - det vil sige, at der skal være forbindelse fra gulvet i hemsen og ned til husets gulv, og helst i alle fire hjørner. Således for du en hems, der kan holde til både forældre og barn på samme tid.

5. Vores skelet er beklædt både indvendigt og udvendigt med MDF-plader. For at gøre spartlearbejdet nemmere kan du med fordel skyde pladerne fast med sømpistol. For et godt resultatet har vi sat hjørnelister på ved hemsen og sengen. Så slår de små puds sig også knap så meget, hvis de banker hovedet ind i hjørnet.

6. Inden du går i gang med at slibe, spartle og male, skal du tjekke, om skabslågerne passer. Hvis de gør, har dine mål været perfekte, og du kan gå gang med det næste. Hvis ikke, må du se, om småjusteringer med pudsegrej kan gøre det.

LÆS OGSÅ: Fem gode råd til at bygge med genbrug

7. Nu er tiden til at spartle. Det er vigtigt at have lidt tålmodighed til dette, da det oftest giver det bedste resultat. Hellere spartle og pudse en gang for meget end en gang for lidt.

8. Malerarbejde! På med malertøjet og find din bedste malerrulle og pensel.

Find det på DBA

 1. Wienerstige 14 trins, Jumbo, Wienerstige 14 trins. Højde er 3,67 m.
Er kun brugt få gange.

Kontakt

  Wienerstige 14 trins, Jumbo, Wienerstige 14 trins. Højde er 3,67 m. Er kun brugt få gange. Kontakt mig på SMS.

  900,00 kr.15-04-2024
 2. Wienerstige, WIBE WTS, Solid fritstående stige i pæn stand

  Wienerstige, WIBE WTS, Solid fritstående stige i pæn stand

  320,00 kr.15-04-2024
 3. Stige, Super velholdt Træ Wienerstige med 6 trin.
Der er lidt maling på sig.
Men velholdt.

  Stige, Super velholdt Træ Wienerstige med 6 trin. Der er lidt maling på sig. Men velholdt.

  300,00 kr.14-04-2024
 4. Stige, Malerstige, Høj kvalitet og har været meget dyr. Skal sælges billigt og hurtigt giv et bud tr

  Stige, Malerstige, Høj kvalitet og har været meget dyr. Skal sælges billigt og hurtigt giv et bud trappestige foldestige wienerstige fungerer perfekt højde ca 2 meter

  650,00 kr.11-04-2024
 5. Jumbo Hobby Multistige 4-7 trin

  Jumbo Hobby Multistige 4-7 trin

  Jumbo Hobby Multistige 4-7 trin, Køb billigere end brugt? Kig forbi vores webshop og kig nærmere på denne og lignende varer samt tilbehør. Bestil i vores webshop hverdage før kl. 12 og få det leveret

  1.495,00 kr.23-11-2022
 6. wienerstige, 177 cm høj 6 trin

  wienerstige, 177 cm høj 6 trin

  500,00 kr.07-04-2024

Der er lige nu 28 annoncer med gamle wienerstiger til under 500 kroner.

9. I stedet for at købe en ny stige, fandt vi på DBA en Wienerstige, som vi skilte ad og har boret fast som opgang til hemsen. Vi har malet noget af stigen for at integrere den bedre til værelset.

10. Nu er det afprøvningstid! Lad ungerne kravle rundt og undersøge det hele. Jeg tør vædde med, at de vil elske det!

Nu er der plads til alle vores ting, og værelset er stadig rigeligt stort til sjov og leg
Nu er der plads til alle vores ting, og værelset er stadig rigeligt stort til sjov og leg
Det lille skrivebord i børnehøjde er rester fra henholdsvis skabene og træpladerne. Den øversteplade er den gamle bagbeklædning fra skabet
Det lille skrivebord i børnehøjde er rester fra henholdsvis skabene og træpladerne. Den øversteplade er den gamle bagbeklædning fra skabet

Når du har fat i saven, kan du vel godt lave en bænk af eventuelle rester fra reglarne, så den bliver ligesom denne.

Er det ikke lige et børneværelse, der skal have en makeover, så kan du måske blive inspireret til at lave din studiebolig om - se blot, her.

Relaterede artikler