Børneværelse i vild forvandling med genbrugsmaterialer
VideoBørn

Børneværelse i vild forvandling med genbrugsmaterialer

Lise & Michael
Lise & Michael

Rodet vil ingen ende tage. Men nu gør vi noget ved det og laver god opbevaringsplads til alle hverdagens ting og sager, samtidig med at vores lille guldklump får et børneværelse. Se den vilde forvandling, her.

Du kender det selv – eller også kender du nogle, som kender det. Nogle, som har et rum, som i virkeligheden skulle være et legehimmerige til dit barn, men som i stedet bliver brugt til at opmagasinere støvsuger, rod og ekstragarderobe. Sådan et værelse havde vores søn. Indtil for nyligt:

For med ældre teaktræs-skabslåger fra DBA har vi fået bugt med al roderiet. Vi har nemlig bygget et indbygget skab kombineret med hems og seng til vores søn. Du kan selv se, hvordan det gik for sig i videoen herover, og herunder kan du læse, hvordan vi gjorde trin for trin.

Find det på DBA

 1. Skabslåger med karm, Retro teak, Gamle skabslåger i fineret teaktræ med ramme/karm. Amca håndtag. 
A

  Skabslåger med karm, Retro teak, Gamle skabslåger i fineret teaktræ med ramme/karm. Amca håndtag. Anvendt i entre til Indbygget skab. 4 fag med i alt 8 skabslåger. Rammen er delt i to del for at ku

  1.900,00 kr.02-02-2024
 2. Skabslåger med karm, Retro teak, Gamle skabslåger i fineret teaktræ med ramme/front. Oprindeligt til

  Skabslåger med karm, Retro teak, Gamle skabslåger i fineret teaktræ med ramme/front. Oprindeligt til indbygget skab. 3 fag, i alt 6 skabslåger. Håndtag i krom af mærket Amca. Brede 178 cm Højde 240

  1.650,00 kr.02-02-2024
 3. Skabslåger med ramme, Teaktræ, 5 fag med teak skabslåger (over- og underskabe) i ramme af træ. I alt

  Skabslåger med ramme, Teaktræ, 5 fag med teak skabslåger (over- og underskabe) i ramme af træ. I alt 10 skabslåger. Med krom håndtag mærket Amca. Brede ca 295cm. Højde ca 240 cm. Er taget ud af in

  2.400,00 kr.01-02-2024
 4. Skabslåger med ramme, Teak retro, Et sæt skabslåger incl træramme. Låger i traktræ med håndtag i kro

  Skabslåger med ramme, Teak retro, Et sæt skabslåger incl træramme. Låger i traktræ med håndtag i krom af mærket Amca. Mål118x240cm. Fronten er adskilt fra det indbygget skab.

  1.250,00 kr.01-02-2024
 5. Teak skabslåge, Teak, Lille teak skabslåge 46 x 46 cm udvendig lidt mindre på bagsiden. Der er hængs

  Teak skabslåge, Teak, Lille teak skabslåge 46 x 46 cm udvendig lidt mindre på bagsiden. Der er hængsler og håndtag. Har enkelte brugsspor.

  100,00 kr.19-11-2023
 6. Barskab, Lækkert møbel fremstillet af kabinet fra Bang & Olufsen højttalerkabinet

Monteret på ben a

  Barskab, Lækkert møbel fremstillet af kabinet fra Bang & Olufsen højttalerkabinet Monteret på ben af træ monteret med rullehjul. Fremstillet i fineret teak og med kant af aluminium. Skabslåge med h

  800,00 kr.05-01-2019

Lige nu kan du finde 17 annoncer på låger i teaktræ som vores.

Vil du selv bygge noget lignende? I denne rækkefølge gør du tingene

1. Nu starter jagten efter de perfekte låger. For at have noget at gå ud fra, skal du bruge alle dine kræfter på at finde lige præcis de skabslåger, du ønsker. Der findes forskellige træsorter og materialer. Vær opmærksom på, om beslagene dertil er med.

2. Når du har dine låger, skal du tegne, hvordan det endelige resultat skal se ud. Vi havde fundet tre høje skabslåger og tre små. Vi valgte at placerer alle tre ved siden af hinanden og i den anden ende bygge en seng og en hems til vores søn.

3. Din tegning er klar med de rette mål, og du kan nu bygge skelettet op. I byggemarkedet kan du købe træreglar, som er nemme at arbejde med. Spørg om hjælp på byggemarkedet til at finde de rette skruer.

Her kan du se vores træskellet. Måske dit kommer til at se anderledes ud alt efter, hvilke låger du har fundet, og hvilket rum du er i gang med
Her kan du se vores træskellet. Måske dit kommer til at se anderledes ud alt efter, hvilke låger du har fundet, og hvilket rum du er i gang med

LÆS OGSÅ: Sådan for du gamle rammer til at få nyt liv

4. Når du laver en hems som vores, er det vigtigt, at den er understøttet rigtig - det vil sige, at der skal være forbindelse fra gulvet i hemsen og ned til husets gulv, og helst i alle fire hjørner. Således for du en hems, der kan holde til både forældre og barn på samme tid.

5. Vores skelet er beklædt både indvendigt og udvendigt med MDF-plader. For at gøre spartlearbejdet nemmere kan du med fordel skyde pladerne fast med sømpistol. For et godt resultatet har vi sat hjørnelister på ved hemsen og sengen. Så slår de små puds sig også knap så meget, hvis de banker hovedet ind i hjørnet.

6. Inden du går i gang med at slibe, spartle og male, skal du tjekke, om skabslågerne passer. Hvis de gør, har dine mål været perfekte, og du kan gå gang med det næste. Hvis ikke, må du se, om småjusteringer med pudsegrej kan gøre det.

LÆS OGSÅ: Fem gode råd til at bygge med genbrug

7. Nu er tiden til at spartle. Det er vigtigt at have lidt tålmodighed til dette, da det oftest giver det bedste resultat. Hellere spartle og pudse en gang for meget end en gang for lidt.

8. Malerarbejde! På med malertøjet og find din bedste malerrulle og pensel.

Find det på DBA

 1. Wienerstige, Stige, 4 trins wienerstige. kosmetiske fejl, men virker fint og ingen mangler/skader

  Wienerstige, Stige, 4 trins wienerstige. kosmetiske fejl, men virker fint og ingen mangler/skader

  200,00 kr.23-02-2024
 2. Wienerstige, Wienerstiger 5 trin, kan hentes i Odense el. Faaborg

  Wienerstige, Wienerstiger 5 trin, kan hentes i Odense el. Faaborg

  300,00 kr.21-02-2024
 3. Multi stillads, Multi stillads 6-1-1 fra Bauhaus. Nypris 2.845 kr. Kun brugt 2 gange. 

Produktinfor

  Multi stillads, Multi stillads 6-1-1 fra Bauhaus. Nypris 2.845 kr. Kun brugt 2 gange. Produktinformation: Arbejdshøjde, stillads: 4,00 m Arbejdshøjde, platform: 2,90 m Arbejdshøjde,10 trins stige:

  1.750,00 kr.21-02-2024
 4. Wienerstiger, 2 stk wienerstiger
250 kr pr stk.

  Wienerstiger, 2 stk wienerstiger 250 kr pr stk.

  250,00 kr.18-02-2024
 5. Stige Combi, Silkeborg stige, Combistige i aluminium, 7+8 trin. Kan anvendes som wienerstige og skyd

  Stige Combi, Silkeborg stige, Combistige i aluminium, 7+8 trin. Kan anvendes som wienerstige og skydestige/anlægsstige. Skydestige = 3.9m, wienerstige = 2m. Brugt 2 gange. ny pris 1300 kr

  750,00 kr.17-02-2024
 6. Wienerstige, 14 trins
2 år gammel 
Stået uden for.

  Wienerstige, 14 trins 2 år gammel Stået uden for.

  700,00 kr.16-02-2024

Der er lige nu 28 annoncer med gamle wienerstiger til under 500 kroner.

9. I stedet for at købe en ny stige, fandt vi på DBA en Wienerstige, som vi skilte ad og har boret fast som opgang til hemsen. Vi har malet noget af stigen for at integrere den bedre til værelset.

10. Nu er det afprøvningstid! Lad ungerne kravle rundt og undersøge det hele. Jeg tør vædde med, at de vil elske det!

Nu er der plads til alle vores ting, og værelset er stadig rigeligt stort til sjov og leg
Nu er der plads til alle vores ting, og værelset er stadig rigeligt stort til sjov og leg
Det lille skrivebord i børnehøjde er rester fra henholdsvis skabene og træpladerne. Den øversteplade er den gamle bagbeklædning fra skabet
Det lille skrivebord i børnehøjde er rester fra henholdsvis skabene og træpladerne. Den øversteplade er den gamle bagbeklædning fra skabet

Når du har fat i saven, kan du vel godt lave en bænk af eventuelle rester fra reglarne, så den bliver ligesom denne.

Er det ikke lige et børneværelse, der skal have en makeover, så kan du måske blive inspireret til at lave din studiebolig om - se blot, her.

Relaterede artikler