Tøsefilm vi aldrig glemmer

Tøsefilm vi aldrig glemmer

27. januar 2022

Måske er det kombinationen af sjove replikker, flotte fyre og et simpelt plot, der gør, at vi igen og igen smækker en chick-flick på? Tøsefilmene er altid garanti for godt selskab, og her giver vi dig en liste over dem, du med sikkerhed aldrig glemmer.

'Skal det være den med Leonardo DiCaprio, Josh Hartnett eller Brad Pitt, vi skal se i aften?'
Ja, der var dilemmaer nok at tage stilling til, når der skulle vælges tøsefilm. For det var ikke kun slikstykkerne, der skulle være styr på. Lige så vigtigt var det at vælge en film med den fyr, der var flottest, og var pigeflokken ikke enige, kunne det give ”mean girl-vibes” på teenageværelset.

Så lad os lige undgå det…

Er du klar til at invitere pigerne over til popcorn, bland-selv-slik og tøsefilm fra teenagetiden? Vi garanterer, at nostalgien kommer til at sprede sig, når du læser med i denne artikel. Frem fra gemmerne har vi fundet nogle af de tøsefilm, vi aldrig glemmer.

Claus i Jægerspris sælger denne skønne tøsefilm til 25 kroner.

Overrasket? Chick-flick skrevet af Shakespeare

Hvis du troede, at Shakespeare kun svingede fjerpennen, når poesien løb i årene, må du tro om igen, for den verdensberømte forfatter, der blev født i 1564, står faktisk bag en af de mest ikoniske chick-flick-film: ’10 Things I Hate About You’.

I hvert fald næsten… For filmen er baseret på digterens ’The Taming of the Shrew’ – eller ’Trold kan tæmmes’, som den hedder på dansk.

Skift lidt ud i settingen, så vi befinder os på en amerikansk high school i 1990’erne, tilsæt et par sprøde sange, en ung, lækker Heath Ledger og en knivskarp Julia Stiles, så har du opskriften på en tøsefilm, som teenagepigerne stadig sukker over.

Godt gået Shakespeare!

LÆS OGSÅ: Disse Disney-film er steget i værdi

Brian i Sabro sælger den romantiske klassiker til kun 15 kroner.

Gå ikke glip af megahittet

Har du læst Jane Austens roman ’Emma’? Så vil du nok kunne genkende et par ting hist og pist, når du sætter ’Clueless’ på. Filmen fra 1995 er nemlig kraftigt inspireret af bogen, men alligevel er der dømt 1990’er-nostalgi i lange baner.

For vi tør godt sige, at der nok ikke var en teenagepige i 1990’erne, der ikke så med, da Alicia Silverstones mageløse liv med shopping, mode og make up pludselig tog en uventet, romantisk drejning. For, hvor meget ved gymnasiepigen egentlig om kærlighed?

Om Alicia er helt og aldeles ”cluesless”, lader vi stå hen i det uvisse, for det kan jo være, du er en af de få, der endnu ikke har set megahittet? Er det tilfældet, kan du heldigvis finde den på DBA.

Lige nu kan du på DBA finde flere annoncer med ’Clueless’, og her kan du se dem, der koster under 30 kroner. 

Fedtet hår og flotte fælge

Okay, her kan drengene altså også godt være med, for der er rå læderjakker, fedtede frisurer, lækre biler og benhårde boys i ’Grease’! En vaskeægte klassiker med Olivia Newton-John og John Travolta i hovedrollerne.

Uden at støde nogen kan vi godt afsløre, at plottet er simpelt, men krydret med catchy sange, lækre outfits og til tider alligevel ret komplekse problemstillinger gør det musicalen til en film, vi ser igen og igen.

Glæd dig til et gensyn med Pink Ladies, den rå Rizzo, sukkersøde Sandy, dejlige Danny og syng med på sange som 'Summer Nights' og 'Grease Lightning'.

Find ’Grease’ på DBA i dag.

'On Wednesdays we wear pink'

Her er vi ovre i high-school-genren, hvor en hardcore klike af mean girls sætter dagsordenen med Regina George i spidsen. Alligevel er det svært ikke at holde af pigerne, for under den hårde overflade banker trods alt hjerter af guld. Gør der ikke?

På samme måde som vi selvfølgelig aldrig glemmer, at vi går med pink om onsdagen, glemmer vi heller ikke ’Mean Girls’. En sjov, skør, kantet tøsefilm med Lindsay Lohan i hovedrollen og det klassiske budskab: Du er god nok, som du er. Bliver vi nogensinde trætte af at blive mindet om det? På ingen måde og netop derfor er filmen stadig et hit i dag.

LÆS OGSÅ: Byg din egene hjemmebiograf

Betina fra Hejnsvig sælger både ’Mean Girls 1 + 2” for 50 kroner, og hun sender dem gerne til dig med posten, hvis ikke du bor i nærheden.

Serien om singlerne, som blev til hele to film

To film er det blevet til i kølvandet på den populære serie ’Sex and the City’ om singlerne Miranda, Samantha, Charlotte og Carrie. Om filmene er lige så ”fabulous” som serien, var anmelderne ikke helt enige om, men et par lunke anmeldelser forhindrer os ikke i at sætte filmene på listen over tøsefilm, vi aldrig glemmer.

Hvorfor? At Mr. Big brænder Carrie af ved alteret må være grund nok. Av! For der findes nok ikke en kvinde derude, som ikke kunne tænke sig at give Carrie et stort kram efter den omgang.

I dag kan du finde filmene på DBA til under 30 kroner. 

Hang du idolerne på teenageværelsets vægge? Vi har vist alle sammen tapet plakater med Lindsay Lohan, Heath Ledger, Sarah Jessica Parker eller Hugh Grant op på væggene, men mon ikke også, de er kommet ned efterhånden, som vi er blevet ældre? Det er ikke sikkert, for retro filmplakater hitter faktisk. I denne artikel kan du se nogle af de mest ikoniske.

Det er ikke alle, der synes, streaming er et hit, og Johan er én af dem. Han samler nemlig på DVD-film, og i lejligheden kan han fremvise intet mindre end 3.000 forskellige udgivelser! I videoen herunder kan du komme med på tur i filmuniverset, hvor Johan også fortæller, hvor mange penge han har brugt på samlingen, som selvfølgelig ikke er komplet endnu.