LISTE: Disse sodavand- og øl-etiketter kan du score kassen på
VideoBørn

LISTE: Disse sodavand- og øl-etiketter kan du score kassen på

Astrid
Astrid

Har du nogensinde tænkt over, at etiketterne på sodavand- og ølflasker kunne være penge værd? Det kan de – og endda ikke til så få penge. Se i videoen ovenfor hvilke etiketter, der er penge værd i dag.

Etiketter kommer i alskens former og farver, hvilket er med til at gøre en kedelig flaske interessant. Kan det virkelig passe, at disse papirlapper er penge værd, tænker du måske? Men den er god nok.

Vi har allieret os med supersamleren, Jakob, der har 10.000 etiketter i sin samling. Jakob har samlet på etiketter i 46 år. Samleriet blev skudt i gang, da han som barn ved et tilfælde fandt sin fars gamle samling af etiketter – og han har samlet lige siden.

Jakobs samling består af både lettilgængelige og helt unikke etiketter. Med en hjælpende hånd fra Jakob, guider vi til hvilke etiketter, du kan score kassen på i dag.

Find det på DBA

 1. Andre samleobjekter, Etiketter, Tuborg, diverse Guld og hals.

  Andre samleobjekter, Etiketter, Tuborg, diverse Guld og hals.

  15,00 kr.21-06-2024
 2. Andre samleobjekter, Etiketter, Tuborg,  Diverse, kun til intern brug..

  Andre samleobjekter, Etiketter, Tuborg, Diverse, kun til intern brug..

  20,00 kr.21-06-2024
 3. Andre samleobjekter, Etiketter, Tuborg grammer, alle forskellige..

  Andre samleobjekter, Etiketter, Tuborg grammer, alle forskellige..

  20,00 kr.21-06-2024
 4. Dåser, Gammel købmandsdåse, Stor gammel købmandsdåse fra Nørregade Bolcher, har indeholdt 3,5 kg van

  Dåser, Gammel købmandsdåse, Stor gammel købmandsdåse fra Nørregade Bolcher, har indeholdt 3,5 kg vanille Original etiket på låget Låget slutter meget tæt Dåsen har nogle buler på siden og noget rust i

  125,00 kr.21-06-2024
 5. Andre samleobjekter, Gamle sodavands etiketter- 49stk, - Et fint samling af ældre Sodavands etikette

  Andre samleobjekter, Gamle sodavands etiketter- 49stk, - Et fint samling af ældre Sodavands etiketter - Alle etiketter er i maget fin stand /brugte - Fra røgfrit hjem - Sælges kun samlet, fast pris -

  150,00 kr.20-06-2024
 6. Vin, Gaja, Gaja, Ca' Marcanda Promis Årgang 2016 magnum 1,5l 

Opbevaret ved 12 grader og flasken/

  Vin, Gaja, Gaja, Ca' Marcanda Promis Årgang 2016 magnum 1,5l Opbevaret ved 12 grader og flasken/ etiketten er i perfekt stand . Kan sendes

  450,00 kr.20-06-2024

Se alle etiketter til salg på DBA, her.

Jakobs mest værdifulde etiket

– Øl og sodavandsetiketter varierer meget i pris. Nogle koster få kroner, hvor andre er 2.000-4.000 kroner værd, fortæller Jakob.

Jakob selv tømmer gerne sparegrisen for at få fingrene i de helt særlige etiketter. Den dyreste etiket i Jakobs samling er mange penge værd. Og han har da også selv måtte slippe 1.040 kroner for den.

Etiketten har en del år på bagen. Den er nemlig fra 1888, hvor den oprindeligt sad på en Carlsberg Marts-øl. Hvordan etiketten ser ud, kan du se i videoen øverst i artiklen. 

LÆS OGSÅ: Disse ejere tåler ikke længere deres ting

Jakob holder styr på sine etiketter via et helt særligt registreringssystem.
Jakob holder styr på sine etiketter via et helt særligt registreringssystem.
Jakob har dedikeret 46 år til at samle på etiketter.
Jakob har dedikeret 46 år til at samle på etiketter.

En meget dyre etiket

Jakob er vild med etiketter fra 1888 – i hvert fald har han et par stykker i samlingen fra netop dette årstal. Det kommer næppe som en overraskelse, at gamle etiketter typiske er mere værd. Især, hvis de kun findes i et begrænset antal.

Ligesom med Jakobs mest værdifulde etiket, måtte han have den store tegnebog frem for at anskaffe sig denne mærkat fra Carlsberg. Etiketten kostede nemlig 1.000 kroner. Se etiketten på billede nedenfor.

SE OGSÅ: Video – DBAs dyreste badekar

Jakobs samling har gennem årene udvidet sig. Nu samler han også på særlige flasker.
Jakobs samling har gennem årene udvidet sig. Nu samler han også på særlige flasker.

Jakobs bedste DBA-fund

DBA bruger Jakob ofte til at finde nye etiketter til sin samling. På DBA har han flere gange oplevet at finde hele samlinger med etiketter, hvori der af og til gemmer sig nogle helt unikke etiketter.

Jakobs yndlings-etikette fundet på DBA, havde han aldrig set eller hørt om, før han tilfældigvis faldt over den. Etiketten stammer fra 1910 og kommer fra en ’Sportsvand’. Etiketten formodes at være en del knaster værd, da den er helt unik.

Find det på DBA

 1. Black and White Whisky

  Black and White Whisky

  Spiritus, Black and White Whisky James Buchanan, Vi tilbyder en meget gammel whiskyflaske fra James Buchanan, BLACK & WHITE. Etiketten er falmet på grund af sin alder, og forseglingen er upåvirket. M

  1.750,00 kr.17-06-2024
 2. Flasker, Vintage uåbnet flaske Carlsberg ‘Export Water’, En vintage uåbnet flaske blødt mineralvand

  Flasker, Vintage uåbnet flaske Carlsberg ‘Export Water’, En vintage uåbnet flaske blødt mineralvand fra Carlsberg, ‘Export Water’. Oprindelig etikette og væske. Kom med et bud.

  200,00 kr.02-06-2024
 3. Spiritus, Rom de luxe, I denne anledninge releaser vi et Coffret set, som består af 3 x 25 cl. rum.

  Spiritus, Rom de luxe, I denne anledninge releaser vi et Coffret set, som består af 3 x 25 cl. rum. Flaskerne indeholder alle rom fra Monymusk. Rommen er ulagret og har et estercount på 200 - 300 gr

  2.500,00 kr.28-05-2024
 4. Vin, The history of the Lafite vineyard goes back a long way. In the late 17th century, Jacques de S

  Vin, The history of the Lafite vineyard goes back a long way. In the late 17th century, Jacques de Ségur laid out vines on a vineyard which already contained some areas of vines and his wine was alrea

  1.800,00 kr.16-03-2024
 5. Vin, Flemming Bamse Jørgensen, Her er et rigtigt samlerobjekt for den ægte fan af sangeren, sangskri

  Vin, Flemming Bamse Jørgensen, Her er et rigtigt samlerobjekt for den ægte fan af sangeren, sangskriveren og musikeren Flemming Bamse Jørgensen (1947-2001): En flaske vin, udsendt i anledning af hans

  850,00 kr.02-05-2023
 6. Øl, "Natten er sort som guld" - 6 flasker Carlsberg uåbnet Sort Guld øl meget gamle (over 30 år) Bem

  Øl, "Natten er sort som guld" - 6 flasker Carlsberg uåbnet Sort Guld øl meget gamle (over 30 år) Bemærk "...til og med Aug. 88" på etiketten. Næsten lige så pæne som da de blev købt. Se mine andre a

  450,00 kr.15-03-2023

Se alle flasker med etiketter, her.

Etiketter på DBA

Jakob har fundet flere af sine unikke og værdifulde etiketter på DBA. Her kan du både finde hele samlinger, hvilket kan været et godt udgangspunkt, hvis du ønsker at starte din egen samling af etiketter.

På DBA kan du både finde etiketter, der sælges på flaske eller løse. Den dyreste DBA flaske-etikette stammer fra 1993. Det, der gør denne helt unik, er kombinationen af flaske og etikette. Det er nemlig en Pepsi tappet på en Coca Cola-flaske med Pepsi-etiket og kapsel. Find den her såfremt den stadig er til salg.


LÆS OGSÅ: 6 biler du aldrig har hørt om, som du kan købe på DBA

I sin samling har Jakob en af de første cola-etiketter, der udkom i Danmark. Se etiketten i videoen øverst i artiklen.
I sin samling har Jakob en af de første cola-etiketter, der udkom i Danmark. Se etiketten i videoen øverst i artiklen.

Vil du gerne starte din egen samling, men er etiketter ikke lige sagen, kan du her lade dig inspirere af samleren Laila. Hele Andeby er flyttet ind hos Laila. Her bugner bogreolerne med Jumbobøger, og væggene er beklædt med store Anders And-malerier. Se Lailas samling, her.

I videoen nedenfor kan du møde Søs, der er gået all in på Mågestellet. Søs’ hjem minder faktisk mest af alt om et museum – et museum om Bing og Grøndahls ’Mågestel’.


Læs mere om Søs og hendes imponerende samling i artiklen, her.  

Relaterede artikler