Mød en samler: Emil kan ikke få japansk legetøj nok
Video

Mød en samler: Emil kan ikke få japansk legetøj nok

Astrid
Astrid

Er du bekendt med de japanske Bakugan-figurer? For de fleste er Bakuganer ukendte – ikke desto mindre kan de små figurer være mange penge værd. Se 20-årige Emils samling af de finurlige japanske Bakuganer i videoen ovenfor.

Kan du huske de japanske animationsserier Dragon Ball, Pokémon og Hamtaro? Disser anime-serier er blevet vist på dansk TV adskillige gange – og med de dubbede danske versioner er det nemt at glemme, at disse serier faktisk er japanske.

Der findes dog et hav af anime-serier, der aldrig er blevet vist på dansk TV og formentlig er ukendte for de fleste danskere. Dette er endvidere ikke ensbetydende med, at disse serier ikke er højtelskede blandt fans.

20-årige Emil Madsen er som besat af den japanske-canadiske serier Bakugan og det tilhørende strategiske spil under samme navn. Faktisk er Emil fra Faxe på Sydsjælland så opslugt af spillet, at han har fyldet sit værelse til randen med de små metalfigurer og ofte deler videoer af sin samling på YouTube.

Hvor Emil køber sine Bakuganer, hvilken figur han er mest glad for samt hvilke to Bakuganer han mangler før samlingen er komplet, kan du blive klogere på i videoen ovenfor.

Find det på DBA

 1. Bakugan

  Bakugan

  175,00 kr.27-09-2023
 2. Bakugan, Bakugan og Kort, Bakugan og metalkort der er brugt men i god stand. Flere Bakugan med 660+

  Bakugan, Bakugan og Kort, Bakugan og metalkort der er brugt men i god stand. Flere Bakugan med 660+ point

  100,00 kr.25-09-2023
 3. Bakugan, Bakugan, Bakugan, Mange timers leg..
Oplagt kalendergave..

Sælges samlet

  Bakugan, Bakugan, Bakugan, Mange timers leg.. Oplagt kalendergave.. Sælges samlet

  200,00 kr.25-09-2023
 4. Bakugan figurer og udstyr, Bakugan, Bakugan figurer og udstyr
- 60+ Bakugan figurer
- 2 Bakugan mobi

  Bakugan figurer og udstyr, Bakugan, Bakugan figurer og udstyr - 60+ Bakugan figurer - 2 Bakugan mobile opbevaringskasser - Bakugan affyrer - En masse spillekort - Udfoldelig Bakugan Bane -Bakugan poin

  400,00 kr.24-09-2023
 5. Bakugan 3.0 Battle Ground Deluxe Arena - Figurer & Legesæt Hos Coop

  Bakugan 3.0 Battle Ground Deluxe Arena - Figurer & Legesæt Hos Coop

  Bakugan 3.0 Battle Ground Deluxe Arena - Figurer &, Bakugan, Deluxe Arena Turneringen er ved at gå i gang. Er du og din modstander klar? Der er masser af forhindringer for jeres Bakugans, når de slipp

  450,00 kr.24-09-2023
 6. Bakugan, Bakugan, Bakugan, 2 bakugan dvd med dansk tale og uden ridser. Den ene stadig i folie.
Pusl

  Bakugan, Bakugan, Bakugan, 2 bakugan dvd med dansk tale og uden ridser. Den ene stadig i folie. Puslespil er komplet. Kan sendes på købers regning, eller hentes i Måløv

  70,00 kr.21-09-2023

I skrivende stund er der mere end 300 Bakugan-objekter til salg på DBA.

Disse to figurer jagter Emil

Bakugan-fanskaren er stor, og da det ikke er de samme Bakuganer, der forhandles i rundt om i verden, bevirker det, at nogle figurer er meget vanskelige at få fingrene i.

I USA blev der oprindeligt kun forhandlet Bakuganer i B1-størrelsen, hvilket er de mindste Bakuganer. I Europa er det derimod standardstørrelsen B2, der har været mest udbredt. De amerikanske Bakugan-samlere er derfor ellevilde efter at få fat i B2-figurerne.

På trods af at der findes Bakuganer i flere forskellige størrelser, der kan være vanskelig at erhverve sig, når man er bosiddende i Danmark, er Emils samling næsten komplet. Faktisk mangler han kun to figurer – nemlig ’Darkus BakuFlip Myriads Hades’ og ’Baku Phantom Khodokor’.

LÆS OGSÅ: Disse Disney-film er steget i værdi

På YouTube deler Emil videoer af sin Bakugan-samling og kommer blandt andet med gode råd til, hvordan man lukker sine Bakuganer korrekt. Du kan finde Emil på YouTube under navnet ’Mewawo Bakugan’.
På YouTube deler Emil videoer af sin Bakugan-samling og kommer blandt andet med gode råd til, hvordan man lukker sine Bakuganer korrekt. Du kan finde Emil på YouTube under navnet ’Mewawo Bakugan’.

Dette er den mest specielle figur i samlingen

Når det kommer til Bakugan, er Emil en vaskeægte ekspert. For det utrænede øje ligner de mange Bakuganer mistænkeligt meget hinanden – men det er ikke noget Emil udfordres af.

- Der findes ikke særlig mange Bakuganer, jeg ikke kan genkende. Alle Bakuganer er deroppe, siger Emil og peger på sit hoved.

Der er dog én figur, Emil er særligt betaget af – og det er hans 'Bakugan BakuSurge Infinity Helios'. Figuren er meget sjælden, og netop derfor vil Emil aldrig skille sig af med den.

Hvis Emil en dag kom i pengenød, kunne han dog med stor fortjeneste sælger sin 'Bakugan BakuSurge Infinity Helios'. Emil vurderer, at den har en værdi på 5.000-6.000 kroner!

SE OGSÅ: Video – Flystimulator til salg på DBA

Bakugans indeholde forskellige metaldele, hvorfor de nemt ruster. Emil opbevarer derfor sine Bakuganer på sit værelse, så han kan vogte over dem.
Bakugans indeholde forskellige metaldele, hvorfor de nemt ruster. Emil opbevarer derfor sine Bakuganer på sit værelse, så han kan vogte over dem.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Emil har en del uåbnede Bakuganer i sin samling, hvilket typisk øger figurernes værdi. I videoen øverst i artiklen, kan de se Emils mest værdifulde Bakuganer.
Emil har en del uåbnede Bakuganer i sin samling, hvilket typisk øger figurernes værdi. I videoen øverst i artiklen, kan de se Emils mest værdifulde Bakuganer.

Sådan skaffer Emil sine Bakuganer

Da det ikke er de samme Bakuganer, der forhandles over hele verden, kan det være vanskeligt at opspore de sjældne figurer.

Emil var blandt de første ’Baku-Tubere’ – altså fans der deler videoer på YouTube af deres samling. Gennem sin YouTube-kanal har Emil fået kontrakt til andre Bakugan-samlere verden over – og benytter den kontakt til at handle med de små figurer.

DBA har Emil også været heldig at gøre sig nogle gode fund. Her har han blandt andet anskaffet sig en uåbnet B2 ’Pyrus Dragonoid’ for blot 20 kroner. Figuren er meget sjælden og Emil forventer minimum at kunne sælge den for 3.000 kroner.

Find det på DBA

 1. Samlekort, Pokemon, Scizor

205/197

Obsidian Flames

-Mint stand (helt nyt)
Har selv trukket det og

  Samlekort, Pokemon, Scizor 205/197 Obsidian Flames -Mint stand (helt nyt) Har selv trukket det og lagt direkte i sleeve. Illustration Rare Hyper Rare -Grade værdig Ligger 20% under netprisen. S

  90,00 kr.28-09-2023
 2. Samlekort, Pokemon, Mappe med 100 pokemonkort - alle kort er velholdte og forskellige - plads til 25

  Samlekort, Pokemon, Mappe med 100 pokemonkort - alle kort er velholdte og forskellige - plads til 252 kort i mappen - sender gerne

  200,00 kr.28-09-2023
 3. Samlekort, Pokemonkort, Mappe med 100 pokemonkort - alle kort er velholdte og forskellige - plads ti

  Samlekort, Pokemonkort, Mappe med 100 pokemonkort - alle kort er velholdte og forskellige - plads til 252 kort i mappen - sender gerne

  200,00 kr.28-09-2023
 4. Samlekort, Pokemon, Mappe med 100 pokemonkort - alle kort er velholdte og forskellige - plads til 25

  Samlekort, Pokemon, Mappe med 100 pokemonkort - alle kort er velholdte og forskellige - plads til 252 kort i mappen - sender gerne

  200,00 kr.28-09-2023
 5. Samlekort, Pokemon, Mappe med 100 forskellige og velholdte Pokemonkort. Plads til 252 kort. Sender g

  Samlekort, Pokemon, Mappe med 100 forskellige og velholdte Pokemonkort. Plads til 252 kort. Sender gerne. Fra røg/dyrefrit hjem.

  200,00 kr.28-09-2023
 6. Samlekort, Pokemon, Pokemon kort, Pokemon kort - 100 styks.

Der er garanti for mindst 10 sjældne og

  Samlekort, Pokemon, Pokemon kort, Pokemon kort - 100 styks. Der er garanti for mindst 10 sjældne og glimmerkort i alle bunker!(En bunke består af 100 kort) Jeg sælger bunker af 100 pokemonkort! I mi

  110,00 kr.27-09-2023

Se alle Pokémon-objekter til salg på DBA, her.

Der er ingen grænser for, hvad man kan samle på. I videoen her kan du møde Ole, der samler på figurer fra Kinderæg. Selvom de små chokoladeindsmurte figurer ikke ser ud af meget, kan de være mange penge værdi. Ole, der ejer næsten 17.000 forskellige figurer, vurderer, at hans samling har en værdi på cirka 400.000-450.000 kroner.

Det vrimler med samlere i det ganske danske land. I videoen nedenfor kan du møde 26-årige Mark, der samler på uåbnede Pokémon-pakker. For spændingens skyld har vi dog lokket Mark til at åbne en af sine sjældne pakker. Se hvad pakken gemmer på nedenfor.


Læs mere om Mark og hans samling af Pokémon, her.

Relaterede artikler