Mød en samler: Emil kan ikke få japansk legetøj nok
Video

Mød en samler: Emil kan ikke få japansk legetøj nok

Astrid
Astrid

Er du bekendt med de japanske Bakugan-figurer? For de fleste er Bakuganer ukendte – ikke desto mindre kan de små figurer være mange penge værd. Se 20-årige Emils samling af de finurlige japanske Bakuganer i videoen ovenfor.

Kan du huske de japanske animationsserier Dragon Ball, Pokémon og Hamtaro? Disser anime-serier er blevet vist på dansk TV adskillige gange – og med de dubbede danske versioner er det nemt at glemme, at disse serier faktisk er japanske.

Der findes dog et hav af anime-serier, der aldrig er blevet vist på dansk TV og formentlig er ukendte for de fleste danskere. Dette er endvidere ikke ensbetydende med, at disse serier ikke er højtelskede blandt fans.

20-årige Emil Madsen er som besat af den japanske-canadiske serier Bakugan og det tilhørende strategiske spil under samme navn. Faktisk er Emil fra Faxe på Sydsjælland så opslugt af spillet, at han har fyldet sit værelse til randen med de små metalfigurer og ofte deler videoer af sin samling på YouTube.

Hvor Emil køber sine Bakuganer, hvilken figur han er mest glad for samt hvilke to Bakuganer han mangler før samlingen er komplet, kan du blive klogere på i videoen ovenfor.

Find det på DBA

 1. Bakugan

  Bakugan

  125,00 kr.14-06-2024
 2. Andet legetøj, Bakugan battle brawlers, Kasse med 22 stk Bakugan incl kort 

Befinder sig i Aabenraa

  Andet legetøj, Bakugan battle brawlers, Kasse med 22 stk Bakugan incl kort Befinder sig i Aabenraa, kan evt medtages til Esbjerg. Sender gerne. :-)

  350,00 kr.14-06-2024
 3. Bakugan, Bakugan, Kan købe det hele eller alene

Bakugan 20kr pr stk

Bane 40kr

Den sorte og røde

  Bakugan, Bakugan, Kan købe det hele eller alene Bakugan 20kr pr stk Bane 40kr Den sorte og røde har misted sit horn og er derfor 15kr

  80,00 kr.14-06-2024
 4. Bakugan, Bakugans Figurer Kort Metalkort, Bakugan, Bakugan Figurer & massere af metalkort

Se mine v

  Bakugan, Bakugans Figurer Kort Metalkort, Bakugan, Bakugan Figurer & massere af metalkort Se mine varer for flere Bakugans, LEGO, Pokémon & mere Kan hentes på Østerbro, eller sendes på købers regnin

  250,00 kr.14-06-2024
 5. Bakugan, Bakugan med magnetkort, Pr billede/nummer, Blandede Bakugan pakket i poser med 8 stk i hver

  Bakugan, Bakugan med magnetkort, Pr billede/nummer, Blandede Bakugan pakket i poser med 8 stk i hver og 8 vilkårlige magnetkort. Bytter ikke om på dem. Der kan være fejl og mangler da det er brugt leg

  100,00 kr.14-06-2024
 6. Bakugan, Bakugan

  Bakugan, Bakugan

  225,00 kr.13-06-2024

I skrivende stund er der mere end 300 Bakugan-objekter til salg på DBA.

Disse to figurer jagter Emil

Bakugan-fanskaren er stor, og da det ikke er de samme Bakuganer, der forhandles i rundt om i verden, bevirker det, at nogle figurer er meget vanskelige at få fingrene i.

I USA blev der oprindeligt kun forhandlet Bakuganer i B1-størrelsen, hvilket er de mindste Bakuganer. I Europa er det derimod standardstørrelsen B2, der har været mest udbredt. De amerikanske Bakugan-samlere er derfor ellevilde efter at få fat i B2-figurerne.

På trods af at der findes Bakuganer i flere forskellige størrelser, der kan være vanskelig at erhverve sig, når man er bosiddende i Danmark, er Emils samling næsten komplet. Faktisk mangler han kun to figurer – nemlig ’Darkus BakuFlip Myriads Hades’ og ’Baku Phantom Khodokor’.

LÆS OGSÅ: Disse Disney-film er steget i værdi

På YouTube deler Emil videoer af sin Bakugan-samling og kommer blandt andet med gode råd til, hvordan man lukker sine Bakuganer korrekt. Du kan finde Emil på YouTube under navnet ’Mewawo Bakugan’.
På YouTube deler Emil videoer af sin Bakugan-samling og kommer blandt andet med gode råd til, hvordan man lukker sine Bakuganer korrekt. Du kan finde Emil på YouTube under navnet ’Mewawo Bakugan’.

Dette er den mest specielle figur i samlingen

Når det kommer til Bakugan, er Emil en vaskeægte ekspert. For det utrænede øje ligner de mange Bakuganer mistænkeligt meget hinanden – men det er ikke noget Emil udfordres af.

- Der findes ikke særlig mange Bakuganer, jeg ikke kan genkende. Alle Bakuganer er deroppe, siger Emil og peger på sit hoved.

Der er dog én figur, Emil er særligt betaget af – og det er hans 'Bakugan BakuSurge Infinity Helios'. Figuren er meget sjælden, og netop derfor vil Emil aldrig skille sig af med den.

Hvis Emil en dag kom i pengenød, kunne han dog med stor fortjeneste sælger sin 'Bakugan BakuSurge Infinity Helios'. Emil vurderer, at den har en værdi på 5.000-6.000 kroner!

SE OGSÅ: Video – Flystimulator til salg på DBA

Bakugans indeholde forskellige metaldele, hvorfor de nemt ruster. Emil opbevarer derfor sine Bakuganer på sit værelse, så han kan vogte over dem.
Bakugans indeholde forskellige metaldele, hvorfor de nemt ruster. Emil opbevarer derfor sine Bakuganer på sit værelse, så han kan vogte over dem.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Emil har en del uåbnede Bakuganer i sin samling, hvilket typisk øger figurernes værdi. I videoen øverst i artiklen, kan de se Emils mest værdifulde Bakuganer.
Emil har en del uåbnede Bakuganer i sin samling, hvilket typisk øger figurernes værdi. I videoen øverst i artiklen, kan de se Emils mest værdifulde Bakuganer.

Sådan skaffer Emil sine Bakuganer

Da det ikke er de samme Bakuganer, der forhandles over hele verden, kan det være vanskeligt at opspore de sjældne figurer.

Emil var blandt de første ’Baku-Tubere’ – altså fans der deler videoer på YouTube af deres samling. Gennem sin YouTube-kanal har Emil fået kontrakt til andre Bakugan-samlere verden over – og benytter den kontakt til at handle med de små figurer.

DBA har Emil også været heldig at gøre sig nogle gode fund. Her har han blandt andet anskaffet sig en uåbnet B2 ’Pyrus Dragonoid’ for blot 20 kroner. Figuren er meget sjælden og Emil forventer minimum at kunne sælge den for 3.000 kroner.

Find det på DBA

 1. Samlekort, Pokemonkort, Pokemon kort + tilbehør. Annoncen indeholder lidt over 160 billedekort samt

  Samlekort, Pokemonkort, Pokemon kort + tilbehør. Annoncen indeholder lidt over 160 billedekort samt en bunke med omkring 75 energi- og trænerkort så samlet over 200 kort. Der er en del byttere (se bil

  150,00 kr.14-06-2024
 2. Samlekort, Pokemon kort, 150 Pokemonkort samt 1 samleæske og 1 stor bunke løse lommer med og uden mo

  Samlekort, Pokemon kort, 150 Pokemonkort samt 1 samleæske og 1 stor bunke løse lommer med og uden motiv. Alle kort er originale engelske kort og størstedelen som nye - et fåtal har brugsspor, men inte

  100,00 kr.14-06-2024
 3. Samlekort, Pokemonkort - 65 kr./stk., Pokemon kort sælges ! 

65 kr./stk. 

Kortene kan sendes eller

  Samlekort, Pokemonkort - 65 kr./stk., Pokemon kort sælges ! 65 kr./stk. Kortene kan sendes eller hentes I Slagelse. Har mange flere kort, så man er velkommen til at skrive og høre ad. Se evt. Mi

  65,00 kr.14-06-2024
 4. Samlekort, Pokemonkort - 45 kr./stk, Pokemon kort sælges ! 

45 kr./stk. 

Kortene kan sendes eller

  Samlekort, Pokemonkort - 45 kr./stk, Pokemon kort sælges ! 45 kr./stk. Kortene kan sendes eller hentes I Slagelse. Har mange flere kort, så man er velkommen til at skrive og høre ad.

  45,00 kr.14-06-2024
 5. Samlekort, Pokemonkort - 35 kr./stk., Pokemon kort sælges ! 

35 kr./stk. 

Kortene kan sendes eller

  Samlekort, Pokemonkort - 35 kr./stk., Pokemon kort sælges ! 35 kr./stk. Kortene kan sendes eller hentes I Slagelse. Har mange flere kort, så man er velkommen til at skrive og høre ad.

  35,00 kr.14-06-2024
 6. Samlekort, Pokemonkort, Pokemon kort. 46 kort i hver bunke: 3 trainer, 3 energy og 40 almindelige ko

  Samlekort, Pokemonkort, Pokemon kort. 46 kort i hver bunke: 3 trainer, 3 energy og 40 almindelige kort (blandede årgange - god stand). 1 bunke: 20 kr. Tag alle 8 bunker: 120 kr. (sender gerne)

  20,00 kr.14-06-2024

Se alle Pokémon-objekter til salg på DBA, her.

Der er ingen grænser for, hvad man kan samle på. I videoen her kan du møde Ole, der samler på figurer fra Kinderæg. Selvom de små chokoladeindsmurte figurer ikke ser ud af meget, kan de være mange penge værdi. Ole, der ejer næsten 17.000 forskellige figurer, vurderer, at hans samling har en værdi på cirka 400.000-450.000 kroner.

Det vrimler med samlere i det ganske danske land. I videoen nedenfor kan du møde 26-årige Mark, der samler på uåbnede Pokémon-pakker. For spændingens skyld har vi dog lokket Mark til at åbne en af sine sjældne pakker. Se hvad pakken gemmer på nedenfor.


Læs mere om Mark og hans samling af Pokémon, her.

Relaterede artikler