LISTE: Disse floatpenne er værdifulde
VideoBørn

LISTE: Disse floatpenne er værdifulde

Astrid
Astrid

Gamle kuglepenne kan da ikke have andet end affektionsværdi, tænker du formentlig. Men det kan de! Vi har samlet en liste over gamle, værdifulde floatpenne. Læs med her. 

Selvom du ikke længere bruger dine gamle kuglepenne, er der god grund til at gemme de aflagte skriveredskaber – de kan nemlig stadig har værdi.

Værdien er floatpennene er i højgrad påvirket af efterspørgslen blandt samlere. De er nemlig villige til at betale i dyre domme for sjældne udgaver. Er du nysgerrig på om dine gamle floatpenne er sjældne og værdifulde? Læs med her.

Vi har allieret os med kuglepenseksperten, Anker Fogtmann fra Tjæreborg, der har en samling på intet mindre end 15.000 floatpenne. Floatpenne er en type kuglepen, der indeholder et bevægende motiv.

72-årige Anker har dedikeret 56 år af sit liv til at opbygge sin rekordvindende samling. Ja – du læste rigtigt. Ankers samling har slået både en national og international rekord – se hvilke i videoen ovenfor.

Med hjælp fra Anker tager vi nærmere kig på, hvilke gamle floatpenne der betragtes som sjældne, og som du muligvis vil kunne tjene på. Læs med nedenfor.

Find det på DBA

 1. Kuglepenne, Kuglepen sæt i træ, byd gerne

  Kuglepenne, Kuglepen sæt i træ, byd gerne

  200,00 kr.21-06-2024
 2. Kuglepenne, Reklamekuglepenne, Reklamekuglepenne samling. 
2 kasser.
Samlet fra ca 1980 og frem til

  Kuglepenne, Reklamekuglepenne, Reklamekuglepenne samling. 2 kasser. Samlet fra ca 1980 og frem til 2004

  150,00 kr.21-06-2024
 3. Kuglepenne, Mont Blanc kuglepind, Helt ny og ubrugt Mont Blanc kuglepind sælges. Fået i gave i 2023

  Kuglepenne, Mont Blanc kuglepind, Helt ny og ubrugt Mont Blanc kuglepind sælges. Fået i gave i 2023 (derfor haves kvittering ikke, men der medfølger et certifikat fra dansk forhandler). Kan findes f

  2.500,00 kr.21-06-2024
 4. Andre samleobjekter, Filmprogrammer - Dirch Passer, I alt 36 filmprogrammer - alle film med Dirch Pa

  Andre samleobjekter, Filmprogrammer - Dirch Passer, I alt 36 filmprogrammer - alle film med Dirch Passer sælges samlet. Generelt er programmerne i nydelig stand - ca. 10 har diskrete kuglepen noter p

  150,00 kr.21-06-2024
 5. Kuglepenne, R de Cartier rollerball pen, Klassisk Roller Diabolo de Cartier composite noir attributs

  Kuglepenne, R de Cartier rollerball pen, Klassisk Roller Diabolo de Cartier composite noir attributs finition platine, blue resincabochon. 151 mm. Original rød læder etui samt original æske. Aldrig br

  2.400,00 kr.19-06-2024
 6. Kuglepenne, Reklame kuglepenne, Kuglepenne samling ca 150 stk mange bil relaterede og fra midtjyllan

  Kuglepenne, Reklame kuglepenne, Kuglepenne samling ca 150 stk mange bil relaterede og fra midtjylland,men meget blandet

  300,00 kr.18-06-2024

Der er i skrivende stund 1.800 kuglepenne til salg på DBA. De dyreste af dem kan du ser, her.

Denne floatpen har en værdi af 2.000 kroner

Perlen i Ankers samling – eller rettere sagt kronen på værket – er en engelsk floatpen med en lille krone på toppen. Inde i selve kuglepennen gemmer sig en lille rødklædt garde, som vogter over kronen.

- Det er en royal pen, fordi pennen har krone på. Det er da noget, der lugter kongeligt, siger Anker grinende.

Hvis Anker satte kuglepennen til salg på DBA, vurderer han, at den ville gå for mellem 1.000 og 2.000 kroner. Hertil skal det siges, at kuglepennen sælges med et tilhørende etui i det engelske flags farver.

SE OGSÅ: Video – Jans elskede pølsevogn kan blive din

Har du gamle floatpenne liggende derhjemme, er Anker måske interesseret i at købe dem til sin samling. Du kan kontakte ham via hans DBA-profil – find linket under videoen.
Har du gamle floatpenne liggende derhjemme, er Anker måske interesseret i at købe dem til sin samling. Du kan kontakte ham via hans DBA-profil – find linket under videoen.

Den dyreste floatpen Anker kender til

Anker har slået rekorden for Danmarks største samling af floatpenne. Samlingen gemmer på både nye og tudsegamle modeller. Med sin rekordvindende samling er Anker og hans samling kendt i floatpenne-miljøet.

De garvede samler holder naturligvis et skarpt øje med, hvilke floatpenne de øvrige samlere gemmer på. Den mest værdifulde floatpen, Anker kender til, ejer han desværre ikke selv.

Denne pen har en værdi af intet mindre end 3.700 kroner. Den tårnhøje værdi kan umiddelbart forklares ud fra sjældenheden af kuglepennen. Anker selv kender kun til ét eksemplar af denne pen!

Den 3.700 kroner værdifulde floatpen er udført opsigtsvækkende turkise plastik med en orange og gul skrift, hvor der står ”Kenya Safari”. Selve motivet i kuglepennen forestiller en savanne med buskads, dyr og en safaribil.

Har du denne floatpen liggende derhjemme, må du endelig ikke kassere den. Du kan nemlig med stor sandsynlighed tjene godt på den.

SE OGSÅ: Video – Gunnar sælger sin ikoniske røde Porsche Allgaier

Ankers samling af floatpenne fylder hele kælderen og adskillelige kasser rundt om i huset.
Ankers samling af floatpenne fylder hele kælderen og adskillelige kasser rundt om i huset.

De dyre damer

Ankers samling indeholder alle tænkelig afskygninger af floatpenne. Blandt de mest ikoniske penne i samlingen er de nøgne damer.

- Hun vil ikke af med tøjet, fordi du filmer, siger Anker muntert.

Når Anker fortæller, at han samler på floatpenne, svarer folk typisk: ”Det er da dem med nøgne damer i!?”. Og det må Anker jo give dem ret i.

Selvom Ankers samling af floatpenne med nøgne damer er blandt de ældste i samlingen, er det ikke disse, der løber med prisen som de mest kostbare damer.

I samlingen har tre prinsesser nemlig også hjemme. De tre prinsesser – Rose, Mary og Lily – er søstre og bor i hver deres floatpen. Prinsesse-floatpennene er ifølge Anker lavet i et lille oplag til en konkurrence.

- De er rigtig sjældne. Jeg kender inden andre samlere, der har dem, fortæller Anker.

Desto mere sjælden en floatpen er, desto større chance er der for, at floatpennen vil kunne afsættes for et højt beløb.

Find det på DBA

 1. Penalhus, 160/170. Meget fin stand, I meget fin stand. Ingen slitage eller huller. Indeholder det me

  Penalhus, 160/170. Meget fin stand, I meget fin stand. Ingen slitage eller huller. Indeholder det meste, som et penalhus skal have (tusser, blyanter, saks, lineal, blyantspidser og viskelæder. Vi ryge

  65,00 kr.22-06-2024
 2. Børnetaske, Satch pack, skoletaskesæt

Passer i højt 140 cm til 180 cm, 
En skoletaske med Aftagelig

  Børnetaske, Satch pack, skoletaskesæt Passer i højt 140 cm til 180 cm, En skoletaske med Aftagelig hoftespænde og stropper på front farve Happy Confetti En Satch Sportstaske farve Happy Confetti En

  1.579,00 kr.22-06-2024
 3. Penalhus, Satch, I god stand. Pænt og rent.
Se også andre ting til børn.
Giver gerne rabat ved køb a

  Penalhus, Satch, I god stand. Pænt og rent. Se også andre ting til børn. Giver gerne rabat ved køb af mere samtidig.

  50,00 kr.22-06-2024
 4. Pung, Walina, Blå lilla pung / makeup taske / penalhus til opbevaring. Den er hæklet af bomuld og py

  Pung, Walina, Blå lilla pung / makeup taske / penalhus til opbevaring. Den er hæklet af bomuld og pyntet med en charm på den lyseblå lynlås.. Den måler 24 cm i bredden og 12 cm i længden. Se flere p

  65,00 kr.21-06-2024
 5. Penalhus, Fantasymodel/Topmodel, Super pænt og velholdt penalhus fra Fantasy Model/ Top Model.
Er li

  Penalhus, Fantasymodel/Topmodel, Super pænt og velholdt penalhus fra Fantasy Model/ Top Model. Er lidt blyantsstreger i. Nypris 399 kr. Se også mine andre annoncer.

  200,00 kr.21-06-2024
 6. Skoletaske, Jeva - Rainbow, Super flot og velholdt skoletaske. Brugt i 0. og 1. klasse.
Lille aftage

  Skoletaske, Jeva - Rainbow, Super flot og velholdt skoletaske. Brugt i 0. og 1. klasse. Lille aftagelig idrætstaske og penalhus medfølger.

  150,00 kr.21-06-2024

Dine kuglepenne skal selvfølgelig bo lunt og godt i et penalhus. Se alle penalhuse til salg på DBA, her.

DBAs dyreste kuglepen

Selvom Ankers samling er bevis for, at floatpenne kan være hammer værdifulde, er det ikke en floatpen, der løber med prisen som DBAs dyreste kuglepen.

Vi skal derimod have fat i en vaskeægte klassiker inden for kuglepenne. Nemlig en Mont Blanc. Kuglepennen kan blive din for blot 8.500 kroner. Du kan købe den her – såfremt den stadig er til salg.

Kuglepennen, der mere præcist går under navnet ’Mont Blanc Boheme Je Táime Rollerball’ er udført i et klassisk design med et rødt hjerte i rubin. Og ikke mindst har det blækfyldte skriveredskab endnu ikke sat en eneste krusedulle.

SE OGSÅ: Video – Jørn Utzons hjemmebyggede sejlbåd kan blive din

Kunne du finde på at købe en kuglepen eller floatpen til flere tusinde kroner?
Kunne du finde på at købe en kuglepen eller floatpen til flere tusinde kroner?

Gamle kaffedåser er i høj kurs! Anne-Mette har på bare seks år anskaffet sig intet mindre end 951 retro kaffedåser og samling vokser stadig støt. Blandt de mere end 900 forskellige dåser gemmer sig nogle hammer dyre af slagsen. Den mest værdifulde er Anne-Mette blevet tilbudt hele 20.000 kroner for. Se Anne-Mettes samling af kaffedåser og bliv klogere på, hvilke gamle dåser du kan score kassen på, her.

Jens Ove elsker reklamer! Faktisk elsker ham dem så højt, at han har fyldt sit hjem til randen med retro reklamefigurer og -plakater. Den mest værdifulde plakat i samlingen, anskaffede Jens Ove sig for 500 kroner. Et lignende eksemplar er netop blevet solgt for 75.000 kroner. Se Jens Oves værdifulde reklamesamling i videoen nedenfor.


Læs mere om Jens Ove og hans reklamesamling, her.

Relaterede artikler