LISTE: Disse floatpenne er værdifulde
VideoBørn

LISTE: Disse floatpenne er værdifulde

Astrid
Astrid

Gamle kuglepenne kan da ikke have andet end affektionsværdi, tænker du formentlig. Men det kan de! Vi har samlet en liste over gamle, værdifulde floatpenne. Læs med her. 

Selvom du ikke længere bruger dine gamle kuglepenne, er der god grund til at gemme de aflagte skriveredskaber – de kan nemlig stadig har værdi.

Værdien er floatpennene er i højgrad påvirket af efterspørgslen blandt samlere. De er nemlig villige til at betale i dyre domme for sjældne udgaver. Er du nysgerrig på om dine gamle floatpenne er sjældne og værdifulde? Læs med her.

Vi har allieret os med kuglepenseksperten, Anker Fogtmann fra Tjæreborg, der har en samling på intet mindre end 15.000 floatpenne. Floatpenne er en type kuglepen, der indeholder et bevægende motiv.

72-årige Anker har dedikeret 56 år af sit liv til at opbygge sin rekordvindende samling. Ja – du læste rigtigt. Ankers samling har slået både en national og international rekord – se hvilke i videoen ovenfor.

Med hjælp fra Anker tager vi nærmere kig på, hvilke gamle floatpenne der betragtes som sjældne, og som du muligvis vil kunne tjene på. Læs med nedenfor.

Find det på DBA

 1. Andre samleobjekter, Mont Blanc Boheme kuglepen, Brugt få gange
Der skal ny blækpatron i

  Andre samleobjekter, Mont Blanc Boheme kuglepen, Brugt få gange Der skal ny blækpatron i

  1.500,00 kr.27-05-2023
 2. Fyldepen, Kuglepen og fyldepen, Harley Davidson 
Samlet pris 170,/kr

  Fyldepen, Kuglepen og fyldepen, Harley Davidson Samlet pris 170,/kr

  170,00 kr.25-05-2023
 3. Kuglepenne, Omega kuglepen, Gave Ide : Ubrugt Omega Kuglepen
Kan sendes forsikret uden omdeling med

  Kuglepenne, Omega kuglepen, Gave Ide : Ubrugt Omega Kuglepen Kan sendes forsikret uden omdeling med DAO 41kr eller GLS 43kr Prisen er Fast

  500,00 kr.25-05-2023
 4. Kuglepenne, Supreme UZI Tactical Striker Pen #11, Fra Supreme's FW16 kollektion

Lavet i flykvalitet

  Kuglepenne, Supreme UZI Tactical Striker Pen #11, Fra Supreme's FW16 kollektion Lavet i flykvalitets aluminum. Kan bruges til selvforsvar og bl.a. bryde vinduesglas udover at fungere som en alm. kugl

  300,00 kr.25-05-2023
 5. Kuglepenne, Montblanc pen, Sælger denne Mont Blanc pen med stift blyant

Sælges fordi jeg ikke får d

  Kuglepenne, Montblanc pen, Sælger denne Mont Blanc pen med stift blyant Sælges fordi jeg ikke får den brugt desvære uden æske

  1.200,00 kr.25-05-2023
 6. Kuglepenne, Ravkuglepen, Kuglepen lavet udelukkende af poleret cognac-, cherry og mælkerav (bortset

  Kuglepenne, Ravkuglepen, Kuglepen lavet udelukkende af poleret cognac-, cherry og mælkerav (bortset fra skrivedelen...). Længden er 15,5 cm og samlet vægt er ca. 26 gram. Er varen stadig til salg? JA

  495,00 kr.25-05-2023

Der er i skrivende stund 1.800 kuglepenne til salg på DBA. De dyreste af dem kan du ser, her.

Denne floatpen har en værdi af 2.000 kroner

Perlen i Ankers samling – eller rettere sagt kronen på værket – er en engelsk floatpen med en lille krone på toppen. Inde i selve kuglepennen gemmer sig en lille rødklædt garde, som vogter over kronen.

- Det er en royal pen, fordi pennen har krone på. Det er da noget, der lugter kongeligt, siger Anker grinende.

Hvis Anker satte kuglepennen til salg på DBA, vurderer han, at den ville gå for mellem 1.000 og 2.000 kroner. Hertil skal det siges, at kuglepennen sælges med et tilhørende etui i det engelske flags farver.

SE OGSÅ: Video – Jans elskede pølsevogn kan blive din

Har du gamle floatpenne liggende derhjemme, er Anker måske interesseret i at købe dem til sin samling. Du kan kontakte ham via hans DBA-profil – find linket under videoen.
Har du gamle floatpenne liggende derhjemme, er Anker måske interesseret i at købe dem til sin samling. Du kan kontakte ham via hans DBA-profil – find linket under videoen.

Den dyreste floatpen Anker kender til

Anker har slået rekorden for Danmarks største samling af floatpenne. Samlingen gemmer på både nye og tudsegamle modeller. Med sin rekordvindende samling er Anker og hans samling kendt i floatpenne-miljøet.

De garvede samler holder naturligvis et skarpt øje med, hvilke floatpenne de øvrige samlere gemmer på. Den mest værdifulde floatpen, Anker kender til, ejer han desværre ikke selv.

Denne pen har en værdi af intet mindre end 3.700 kroner. Den tårnhøje værdi kan umiddelbart forklares ud fra sjældenheden af kuglepennen. Anker selv kender kun til ét eksemplar af denne pen!

Den 3.700 kroner værdifulde floatpen er udført opsigtsvækkende turkise plastik med en orange og gul skrift, hvor der står ”Kenya Safari”. Selve motivet i kuglepennen forestiller en savanne med buskads, dyr og en safaribil.

Har du denne floatpen liggende derhjemme, må du endelig ikke kassere den. Du kan nemlig med stor sandsynlighed tjene godt på den.

SE OGSÅ: Video – Gunnar sælger sin ikoniske røde Porsche Allgaier

Ankers samling af floatpenne fylder hele kælderen og adskillelige kasser rundt om i huset.
Ankers samling af floatpenne fylder hele kælderen og adskillelige kasser rundt om i huset.

De dyre damer

Ankers samling indeholder alle tænkelig afskygninger af floatpenne. Blandt de mest ikoniske penne i samlingen er de nøgne damer.

- Hun vil ikke af med tøjet, fordi du filmer, siger Anker muntert.

Når Anker fortæller, at han samler på floatpenne, svarer folk typisk: ”Det er da dem med nøgne damer i!?”. Og det må Anker jo give dem ret i.

Selvom Ankers samling af floatpenne med nøgne damer er blandt de ældste i samlingen, er det ikke disse, der løber med prisen som de mest kostbare damer.

I samlingen har tre prinsesser nemlig også hjemme. De tre prinsesser – Rose, Mary og Lily – er søstre og bor i hver deres floatpen. Prinsesse-floatpennene er ifølge Anker lavet i et lille oplag til en konkurrence.

- De er rigtig sjældne. Jeg kender inden andre samlere, der har dem, fortæller Anker.

Desto mere sjælden en floatpen er, desto større chance er der for, at floatpennen vil kunne afsættes for et højt beløb.

Find det på DBA

 1. Pung, Walina, Lille pung / makeup taske / penalhus til opbevaring. Den er hæklet af turkis bomuld og

  Pung, Walina, Lille pung / makeup taske / penalhus til opbevaring. Den er hæklet af turkis bomuld og pyntet med en lyseblå blomst og en turkis lynlås. Den måler 24 cm i bredden og 12 cm i længden. S

  60,00 kr.28-05-2023
 2. Anden taske, Disney Violetta, Stor og flot samling af Disney Violetta. 

2 penalhus
1 sengetøj str.

  Anden taske, Disney Violetta, Stor og flot samling af Disney Violetta. 2 penalhus 1 sengetøj str. 140 x 200 1 håndklæde 1 blødt tæppe 1 tykt stort skriveunderlag 1 par solbriller 1 pude-dagbog m. l

  250,00 kr.28-05-2023
 3. Børnetaske, Lego, Taske og penalhus fra Lego. Pæn stand

  Børnetaske, Lego, Taske og penalhus fra Lego. Pæn stand

  50,00 kr.27-05-2023
 4. Skoletaske, Lego friends, Meget velholdt skoletaske med penalhus, drikkedunk og madkasse. Der er ter

  Skoletaske, Lego friends, Meget velholdt skoletaske med penalhus, drikkedunk og madkasse. Der er termoisoleret rum til madkassen. Sættet sælges fra ny til ca. 800kr. Kan købes for 300kr

  300,00 kr.27-05-2023
 5. Penalhus, Kosmetikpung, Ubrugt. 9 cm tyk. 13x22 cm. 2 rum. Med lommer og holdere indvendig.

  Penalhus, Kosmetikpung, Ubrugt. 9 cm tyk. 13x22 cm. 2 rum. Med lommer og holdere indvendig.

  75,00 kr.27-05-2023
 6. Skoletaske, Bechmann classic unicorn, Trænger til en tur i vaskemaskine.. incl penalhus regnoverteæk

  Skoletaske, Bechmann classic unicorn, Trænger til en tur i vaskemaskine.. incl penalhus regnoverteæk og gymnastik taske

  100,00 kr.27-05-2023

Dine kuglepenne skal selvfølgelig bo lunt og godt i et penalhus. Se alle penalhuse til salg på DBA, her.

DBAs dyreste kuglepen

Selvom Ankers samling er bevis for, at floatpenne kan være hammer værdifulde, er det ikke en floatpen, der løber med prisen som DBAs dyreste kuglepen.

Vi skal derimod have fat i en vaskeægte klassiker inden for kuglepenne. Nemlig en Mont Blanc. Kuglepennen kan blive din for blot 8.500 kroner. Du kan købe den her – såfremt den stadig er til salg.

Kuglepennen, der mere præcist går under navnet ’Mont Blanc Boheme Je Táime Rollerball’ er udført i et klassisk design med et rødt hjerte i rubin. Og ikke mindst har det blækfyldte skriveredskab endnu ikke sat en eneste krusedulle.

SE OGSÅ: Video – Jørn Utzons hjemmebyggede sejlbåd kan blive din

Kunne du finde på at købe en kuglepen eller floatpen til flere tusinde kroner?
Kunne du finde på at købe en kuglepen eller floatpen til flere tusinde kroner?

Gamle kaffedåser er i høj kurs! Anne-Mette har på bare seks år anskaffet sig intet mindre end 951 retro kaffedåser og samling vokser stadig støt. Blandt de mere end 900 forskellige dåser gemmer sig nogle hammer dyre af slagsen. Den mest værdifulde er Anne-Mette blevet tilbudt hele 20.000 kroner for. Se Anne-Mettes samling af kaffedåser og bliv klogere på, hvilke gamle dåser du kan score kassen på, her.

Jens Ove elsker reklamer! Faktisk elsker ham dem så højt, at han har fyldt sit hjem til randen med retro reklamefigurer og -plakater. Den mest værdifulde plakat i samlingen, anskaffede Jens Ove sig for 500 kroner. Et lignende eksemplar er netop blevet solgt for 75.000 kroner. Se Jens Oves værdifulde reklamesamling i videoen nedenfor.


Læs mere om Jens Ove og hans reklamesamling, her.

Relaterede artikler