DBAs dyreste: Sneakers
Video

DBAs dyreste: Sneakers

Astrid og Kristoffer // Skribent og fotograf
Astrid og Kristoffer // Skribent og fotograf

Hvad vil du helst: Tage en tur til Maldiverne eller købe et par brugte sneakers? For ja, det koster det samme – i hvert fald, hvis du køber 18-årige Augusts sneakers. Se de hammer dyre gummisko i videoen her!

Opdatering: Siden denne artikel er blevet skrevet, er skoene blevet solgt.

Har du svært ved at begribe, hvorfor man vil betale 10.000, 20.000, ja måske 50.000 kroner for et par sko? Det er du højst sandsynligt ikke alene om.

Men 18-årige August Plougheld Lorenzen fra København kan sagtens forstå, hvorfor man vil betale i dyre domme for et par gummisko. For August er sneaks nemlig ikke bare sneaks.

I videoen ovenfor inviterer August dig med indenfor til et smugkig i sin eksklusive sko-garderobe. Udover, at du kan se de sneakers, der er DBA’s dyreste, som August nu sælger, præsenterer han dig for sin kuraterede skosamling, der både tæller Nike Air Max og Scott-sneakers.  

August har sneaks i alle regnbuens farver. Se dem i videoen ovenfor.
August har sneaks i alle regnbuens farver. Se dem i videoen ovenfor.

Så meget koster DBA’s dyreste sneakers

Augusts Air Force 1-sneaker løber med prisen som DBA’s dyreste gummisko. Der findes selvfølgelig mange Air Force 1-sneakers, men netop denne er helt unik. Skoen er nemlig et resultat af et samarbejde mellem Vlone, som er lavet af A$AP Rockey og A$AP Bari, og Nike.
På verdensplan findes der cirka 400 par af netop denne Air Force 1-sneaker. Skoen blev første gang udgivet i 2016. Her blev det første par solgt på eBay til den nette sum af 100.000 US dollars svarende til 680.000 danske kroner.

Det er dog ikke den pris, August sælger sine sko for. Sidenhen er skoene nemlig blevet udgivet over flere omgange – men du ville stadig skulle tømme hele sparegrisen, hvis du vil have fingrene i Augusts sneakers. DBA’s dyreste sneakers sælges nemlig for 32.000 kroner!

August har på StockX – en hjemmeside, hvor der forhandles brugte mærkevare – set sneakersne til 150.000 kroner, hvorfor August pris virker helt gavmild på trods af det tårnhøje beløb.

LÆS OGSÅ: Slang-ordbog – Det betyder forkortelserne

August har sat sine Air Force 1 sneaks til salg på DBA.
August har sat sine Air Force 1 sneaks til salg på DBA.

Sådan skaffede August skoene

Det første par af de helt unikke Air Force 1-sneakers blev sat til salg på eBay. Efterfølgende udkom de i begrænset antal i London og New York, hvor du skulle være heldig, hvis du ville have fingrene i de eftertragtede sko. Det krævede nemlig en særlig invitation fra butikken – og sådan en havde August ikke.

August er, som de fleste unge mennesker, en glad bruger af sociale medier. Og det var da også her, han første gang blev præsenteret for den unikke Air Force 1.

- Første gang, jeg så dem, var på et Instagram-post fra butikken, og så vidste jeg bare, at jeg blev nødt til at have dem.

Butikken, August referer til, befinder sig i Las Vegas. De fleste ville nok være nervøse for, om det er den rigtig størrelse, når man bestiller online, og særligt når skoen er limited edition og vanvittig dyr.

- Men jeg kender Air Force 1 så godt, at jeg vidste, at 43 er min størrelse. Så selvom det er en dyr sko, så turde jeg godt købe dem, fortæller August.

Og sådan fik August altså fat i det eftertragtede sko. Spørgsmålet er bare, om han tør bruge så dyre sneakers? Det kan du få svar på i videoen eller læse dig svar på i teksten herunder.

LÆS OGSÅ: Kesi ville forære sin lillebror dette loppefund til 38.000 kroner

Find det på DBA

 1. Sneakers, Nike Air , str. 42, Hvid med sort , Læder, Næsten som ny, Nike Air Force sko, størrelse

  Sneakers, Nike Air , str. 42, Hvid med sort , Læder, Næsten som ny, Nike Air Force sko, størrelse 42. Stort set ikke brugt. Købt i forbindelse med konfirmation sidste år. Og har ikke været brugt si

  700,00 kr.13-04-2024
 2. Sneakers, Nike Air Force, str. 45, Hvid / sort kant, Ubrugt, Helt nye airforce 1 herre. 

Nypris 1

  Sneakers, Nike Air Force, str. 45, Hvid / sort kant, Ubrugt, Helt nye airforce 1 herre. Nypris 1100. Brugt 1 gang. Størrelse 45. Sælges da de ikke er mig, og var lidt et fejl køb. Kasse have

  700,00 kr.12-04-2024
 3. Nike Air Force 1 Low Travis Scott (AF100) (40)

  Nike Air Force 1 Low Travis Scott (AF100) (40)

  Sneakers, Nike, str. Ukendt, Bestemt et Sommer Grail Model: ’Air Force 1’ Colour Way: White Størrelse: EU 40 Fits: TTS Varens stand: 7.5/10* Originalt tilbehør: Boks, “Swooshes” & Metal plates medføl

  5.700,00 kr.31-03-2023
 4. Nike Air Force 1 Low Travis Scott 'Cactus Jack' (40)

  Nike Air Force 1 Low Travis Scott 'Cactus Jack' (40)

  Sneakers, Nike, str. EU 40, Én til samlingen Model: ’Air Force 1 Low’ Colour Way: Cactus Jack Størrelse: EU 40 Fits: TTS Varens stand: 8.5/10* Originalt tilbehør: Boks, Zippers, Laces & Kvittering me

  3.200,00 kr.31-03-2023
 5. Nike Air Force 1 Low Off-White Black/White (41) ♣️

  Nike Air Force 1 Low Off-White Black/White (41) ♣️

  Sneakers, Nike, str. Ukendt, Black Off’White ✔️ Model: ’Air Force 1 Low’ Colour Way: Black/White Størrelse: EU 41 Fits: TTS Varens stand: 7.5/10* Originalt tilbehør: Boks & Ekstra Laces medfølger Udg

  4.900,00 kr.31-03-2023
 6. Herresko, Nike Air Force 1 hightop, str. 42, Hvid, Læder og tekstil , Ubrugt, Spritnye Nke Air Fo

  Herresko, Nike Air Force 1 hightop, str. 42, Hvid, Læder og tekstil , Ubrugt, Spritnye Nke Air Force 1 high top.

  600,00 kr.12-04-2024

Lige nu kan du finde mere 140 par Nike Air Force 1-sneakers på DBA.

August bruger kun skoene, når han er til…

Med et par sneakers så dyre vil de fleste nok ikke turde gå i dem. For ligeså snart de er det mindste brugt, falder de i værdi.

August bruger dog heller ikke de famøse sneaks til hverdag. Det er kun til særlige begivenheder, han vover at beklæde sine fødder med dem.

Sidst August havde dem på var til det såkaldte Sneaker Banquet, som er en begivenhed, der tiltrækker de vildeste sneakers-nørder. Men skulle mene, at der til sådan en begivenhed måtte være andre med sneakers mindst lige så fede som Augusts. Men ifølge ham selv, var han iklædt begivenhedens fedeste gummisko.

LÆS OGSÅ: Maja har tjent 10.000 kroner på at sælge ud af garderoben

Den ikoniske Air Force 1-sneaker udkom for første gang i 1982.
Den ikoniske Air Force 1-sneaker udkom for første gang i 1982.
Skal vi filme din ting næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er DBAs dyreste i sin kategori? Eller har du en ting, du pønser på at sætte til salg på DBA, som vil blive den dyreste i sin kategori? Så tøv ikke med at skrive til os på dbaguide@ebay.com. Så kan det være, det er din ting, den næste 'DBAs dyreste'-video omhandler.
Hvis du ikke er sneaker-entusiast, er det nok ikke til at se, at disse sneakers er helt unikke.
Hvis du ikke er sneaker-entusiast, er det nok ikke til at se, at disse sneakers er helt unikke.

Her er Augusts yndlings sneakers

Augusts værelse af popfyldt med sneaks i alskens former og farver. De fedeste – og nok også de dyreste – har han udsmykket sit værelse med, så de står til skue for en hver, der træder ind i hans gemakker.

På reolen, der rummer Augusts sneaker-udstilling, findes også hans yndlingssko. Et par Travis Scott-Dunks. Skoene er et samarbejde mellem Nike og den amerikanske rapper, Travis Scott.

Yndlingskoen udkom for cirka en måned siden, men med Augusts sneaker-glade hjerte må de formentlig snart vige fra pladsen som nummer et.

LÆS OGSÅ: Guide til at finde Supreme på DBA

Sådan ser Augusts yndlingssko ud.
Sådan ser Augusts yndlingssko ud.

Sådan ser resten af samlingen ud

De fleste opbevarer typisk tøj i deres garderobeskab – men ikke August. I det store skab, der går helt op til loftet, er alle Augusts hverdagssko sirligt linet op. Skabet gemmer på både Vans, Off White og Travis Scott-sneakers.

Et stereotypisk teenageværelse flyder med bunker af tøj, skolebøger og er generelt en rigtig rodebutik. August falder dog ikke inden for den kategori – i hvert fald ikke, hvad angår hans sko.

Skoene er nemlig inddelt efter et særligt system. Hvad det er for et system, August har inddelt skoene efter, kan du blive klogere på i videoen øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Sneakers, Nike 98, str. 45, Hvid, Ubrugt, Jeg sælger Min nike 98 supreme i hvid helt nye

  Sneakers, Nike 98, str. 45, Hvid, Ubrugt, Jeg sælger Min nike 98 supreme i hvid helt nye

  3.900,00 kr.12-04-2024
 2. Sneakers, Nike 98, str. 45, Sort, Ubrugt, Jeg sælger Min nike 98 supreme de er helt ny

  Sneakers, Nike 98, str. 45, Sort, Ubrugt, Jeg sælger Min nike 98 supreme de er helt ny

  4.400,00 kr.12-04-2024
 3. T-shirt, Supreme x Futura box logo tee, str. L, Hvid, Cotton, Ubrugt, Supreme x Futura box logo t

  T-shirt, Supreme x Futura box logo tee, str. L, Hvid, Cotton, Ubrugt, Supreme x Futura box logo tee Str. Large Hvid 100% Cotton Helt ny i original indpakning. Købt hos Supreme Made in USA

  600,00 kr.12-04-2024
 4. T-shirt, Supreme tee Diego Maradona, str. L, Grå, Cotton, Ubrugt, Supreme tee Diego Maradona
Str.

  T-shirt, Supreme tee Diego Maradona, str. L, Grå, Cotton, Ubrugt, Supreme tee Diego Maradona Str. Large Grå Cotton Helt ny i original indpakning. Købt hos Supreme Made in USA

  750,00 kr.12-04-2024
 5. Hættetrøje, Supreme, str. M, Sort, God men brugt, Fed hoodie fra Supreme i collab med CHAMPION 

N

  Hættetrøje, Supreme, str. M, Sort, God men brugt, Fed hoodie fra Supreme i collab med CHAMPION Nypris 4199 på farfetch Kan sendes på købers regning

  1.500,00 kr.12-04-2024
 6. Gucci Sneakers, Supreme GG Canvas 'Bloom' Print Blue Flower Slip On (43)

  Gucci Sneakers, Supreme GG Canvas 'Bloom' Print Blue Flower Slip On (43)

  Sneakers, DelsouX Universe, str. EU 43, Findes disse Sneakers andre steder end hos DelsouX? Læs mere om dette Item forneden. 360˚ graders dybdegående video Vil du bytte? Hos DelsouX elsker vi, at

  2.900,00 kr.31-03-2023

Lige nu kan du finde mere end 417 Supreme items på DBA.

Derfor er skotøjsæsken speciel

Er du ligesom August en rigtig sneaker-nørd, ved du sikkert allerede, at det altså ikke er helt lige meget, hvilken boks, der følger med dine sneakers.

For de uvidende, kan vi oplyse, at der nærmest findes en hel skoæske-religion. Når du køber nye sneakers, giver det sig selv, at skoene ligger i den originale æske, men hvis du videresælger skoene, er de mere værd, hvis den originale boks medfølger.

Hvis du bliver den heldige ejer af DBA’s dyrste sneakers, er det ikke alene den originale boks, der medfølger. Nææhnej, det er nemlig en særlig boks. For selvom der kun findes godt og vel 400 par af skoen, findes der to slags æsker. Og den æske, August har, findes der kun 100 styks af. Hvordan æsken ser ud, kan du se med egne øjne i videoen øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Netop solgt – Her er verdens dyreste sneaker

Augusts sneakers er så fede, at han ikke kan lade være med at vise dem frem.
Augusts sneakers er så fede, at han ikke kan lade være med at vise dem frem.

August er ikke den eneste sneakers-entusiast, der har fundet vej til DBA. 21-årige Karl lever af at lave kunst på brugte sneakers. Hvordan det hænger sammen, kan du blive klogere på her.

I videoen nedenfor kan du møde sneakers-dronningen Cassandra, der lever og ånder for sneakers. Se med, når hun inviterer dig med inden for til et kig på hende gigantiske sneaker-samling.


Vil du vide mere om Cassandra og hendes samling, kan du læse med her.

Relaterede artikler