DBAs dyreste: Guitar
Video

DBAs dyreste: Guitar

Astrid og Kristoffer // Skribent og fotograf
Astrid og Kristoffer // Skribent og fotograf

Har du sand rockstjerne gemt i maven? Så er det nu, du skal slå til! DBAs dyreste guitar er netop sat til salg, og den har tilhørt ingen ringere end en verdenskendt guitarist. Se den i videoen ovenfor.

Du har nu muligheden for at skifte dit slidte Guitar Hero-spil ud med en vaskeægte rock-guitar. DBAs dyreste guitar er netop sat til salg, og den har lidt af en rockhistorie bag sig.

Guitarens nuværende ejer, 38-årige Michael Jessen fra Hasselager, har passet godt på den og værnet om dens unikke historie. Guitaren har nemlig rejst jorden rundt og har blandt andet været brugt til en af verdens mest anerkendte guitar-soloer.

Hvem guitarens tidligere ejermand var samt, hvor meget du skal slipper for det famøse instrument, kan du blive klogere på i videoen ovenfor eller læse dig til lige her.

Derfor er guitaren så dyr

Den famøse guitar – en Fender Stratocaster – har tilhørt den verdenskendte guitarist John Norum, der spillede i bandet ’Europe’ frem til 1986. John Norum og guitaren var et særdeles godt makkerpar, hvilket blandt kommer til udtryk i den episke guitar-solo i hittet ’The Final Countdown’.

Udover, at guitarens værdi naturligvis er præget af at have tilhørt John Norum, er værdien steget yderligere, idet John Norum og bandets øvrige medlemmer har signeret bagsiden af guitaren.

Guitaren er gennem årene blevet modificeret af John Norum, hvor han blandt andet selv har installeret en Callaham-bridge. Guitaren er altså helt unik.

Find det på DBA

 1. Fender Custom Shop Stratocaster 59 Special Limited Edition Sea Form Green Relic

  Fender Custom Shop Stratocaster 59 Special Limited Edition Sea Form Green Relic

  Elguitar, Fender stratocaster, Fender Custom Shop Stratocaster 59 Relic i en Special Limited Edition 2021. Cool Sea Form Green Relic finish med en flot AAA flamed mable hals med 6100 frets og en fanta

  35.995,00 kr.22-06-2021
 2. Fender Custom Shop Thinline Telecaster Knotty Pine Limited Edition

  Fender Custom Shop Thinline Telecaster Knotty Pine Limited Edition

  Elguitar, Fender thinline telecaster, Fender Custom Shops 2021 Knotty Pine Thinline Limited Edition Telecaster er kort og godt det bedste vi har set og hørt i flere år fra Fender i Californien. Guita

  35.995,00 kr.29-11-2021
 3. Elguitar, Fender Jazzmaster, Tæt på mint.100% original med original kasse. 1966

  Elguitar, Fender Jazzmaster, Tæt på mint.100% original med original kasse. 1966

  85.000,00 kr.06-06-2023
 4. Elguitar, Fender Telecaster, CS '51 Lake Placid Blue, Fender CS Telecaster '51 i Lake Placid Blue sæ

  Elguitar, Fender Telecaster, CS '51 Lake Placid Blue, Fender CS Telecaster '51 i Lake Placid Blue sælges. Modellen er fra 2021 og lavet som en limited edition. Halsen har et blødt V og kroppen er i as

  23.000,00 kr.05-06-2023
 5. Lækker Stratocaster 1979

  Lækker Stratocaster 1979

  Vintage, Fender Stratocaster, Lækker Stratocaster fra 1979 i super lækker , godt justeret , fine bånd , i original stand med original kasse.

  17.000,00 kr.29-05-2023
 6. Vintage 1968 Gretsch thin body halv-akustisk guitar

  Vintage 1968 Gretsch thin body halv-akustisk guitar

  Halvakustisk, Gretsch, Blast from the past- let spillende Gretsch halv-akustisk, sunburst guitar.

  12.800,00 kr.13-08-2022

Lige nu kan du finde mere end 1.100 el-guitarer på DBA.

Så meget koster guitaren

Vil du have fingrene i DBAs dyreste guitar, skal du have den store tegnebog frem, for guitaren er bestemt ikke billig. Guitaren har Michael sat til salg på DBA for den nette sum af 214.995 koner.

Det lyder som en hel del, tænker du måske. Men guitaren er mere end bare en guitar. Ikke nok med, at den har et lækkert design og spiller som en drøm, kan den også betragtes som et kulturhistorisk effekt.

SE OGSÅ: Video – DBAs dyreste ATV

Efter John Norum forlod bandet, påbegyndte han en solokarriere.
Efter John Norum forlod bandet, påbegyndte han en solokarriere.
Skal vi filme din ting næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er DBAs dyreste i sin kategori? Eller har du en ting, du pønser på at sætte til salg på DBA, som vil blive den dyreste i sin kategori? Så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er din ting, den næste ’DBAs dyreste’-video omhandler.
Den famøse guitar er en reissue af en 1972’er med det store headstock.
Den famøse guitar er en reissue af en 1972’er med det store headstock.

Sådan anskaffede Michael sig guitaren

- For mig var John Norum bare den helt store guitarhelt, fortæller Michael.

Derfor var Michael hurtig til at slå til, da han fandt ud af, at John Norum solgte en guitar i en musikbutik i Stockholm.

- Da jeg havde købt den første guitar, var jeg fræk nok til at skrive til dem for at spørge, om han ikke ville sælge en gammel Stratocaster.

Michael havde nemlig en ganske bestemt guitar i kikkerten – ’The Final Countdown’-guitaren. Efter en måneds vente var der bid. Efter 10 år i Michaels varetægt er guitaren nu på udkig efter et nyt hjem.

SE OGSÅ: Video – DBAs dyreste flygel

Har du set bandet Europe live i 80’erne, er det denne guitar John Norum spillede på.
Har du set bandet Europe live i 80’erne, er det denne guitar John Norum spillede på.
Efter 10 år i sin varetægt, sælger Michael nu John Norums 'The Final Countdown'-guitar.
Efter 10 år i sin varetægt, sælger Michael nu John Norums 'The Final Countdown'-guitar.

Dette samler-guf får du med udover guitaren

Udover, at du selvfølgelig får en hammerlækker guitar med en brandgod historie, sælges guitaren med lidt ekstra lir. Guitaren kommer i en nyere hardcase, hvortil der medfølger to af Norums originale plektre.

Oven i hatten følger en signeret udgave af ’The Final Countdown’-pladen samt en plade med en maxi-single fra John Norums efterfølgende solokarriere. Billedet på denne plade er tilmed taget til en ’Europe’-koncert, hvor Norum ses med selv samme guitar for 34 år siden.

Har du mod på - og knaster til - at udskifte dit elskede Guitar Hero med en vaskeægte rockguitar, kan du finde den her såfremt, den stadig er til salg.

Find det på DBA

 1. Elektronisk slagtøj, Elektroniske trommer / trommeplade / trommemodul / trommepads og 2 trommestikke

  Elektronisk slagtøj, Elektroniske trommer / trommeplade / trommemodul / trommepads og 2 trommestikker. Kan tilsluttes til høretelefoner. Mærke/model: Gear4Music DD40.

  150,00 kr.05-06-2023
 2. Elektronisk slagtøj, Alesis Performance Pad Pro, Trommestation med: 
500 lyde, 32 stemme polyfoni
10

  Elektronisk slagtøj, Alesis Performance Pad Pro, Trommestation med: 500 lyde, 32 stemme polyfoni 100 forudindstillede og 100 bruger mønstre/ Sæt 8 naturlige følelse, hastighed-følsomme tromme trædepu

  1.500,00 kr.05-06-2023
 3. Trommesæt, Mapex Mars Fusion, Jeg sælger dette dejlige sæt, da jeg ikke for spillet nok på det. Jeg

  Trommesæt, Mapex Mars Fusion, Jeg sælger dette dejlige sæt, da jeg ikke for spillet nok på det. Jeg sælger alt tilbehør med Sættet er et mapex Mars fusion Og det her er hvad der følger med til sæt

  7.500,00 kr.05-06-2023
 4. Trommesæt, Roland TD-3, Godt begyndersæt. Vi sælger da vores datter ikke vil spille trommer mere. Næ

  Trommesæt, Roland TD-3, Godt begyndersæt. Vi sælger da vores datter ikke vil spille trommer mere. Næsten ny stortrommepedal. Der skal skiftes en gumme dims i hi-hat pegalen. Dimsen er bestilt og komme

  2.400,00 kr.05-06-2023
 5. Elektronisk slagtøj, Roland TD4 K2, Godt digitalt begyndertrommesæt. Mesh på alle trommer, så det fø

  Elektronisk slagtøj, Roland TD4 K2, Godt digitalt begyndertrommesæt. Mesh på alle trommer, så det føles rigtigt at spille på. Enkelt at indstille. Nemt at transportere og fylder ikke alverden. Stortro

  3.000,00 kr.05-06-2023
 6. Trommesæt, Millenium, Godt sæt til drengen eller pigen som gerne vil lære at tromme. Består af: Stor

  Trommesæt, Millenium, Godt sæt til drengen eller pigen som gerne vil lære at tromme. Består af: Stortromme inkl pedal, lilletrommer, tamtam, gulvtamtam, bækken, hihat og trommestol. Er ikke brugt ret

  1.250,00 kr.04-06-2023

Lige nu kan du finde 197 trommer til salg på DBA.

Rock, guitar, plader. Ligger du inde med vinyler i generne ’progressive rock’, ’punk’, elektronisk musik’ eller ’moderne jazz’? Ja, så har du meget muligt en plade, som kan være mange penge værd. Læs ekspertens syv råd til, hvad der gør en plade mere værdifuld, l tester, hvad vi kan bytte os til på Roskilde Festival, når vi lægger ud med en kold cola.


Du kan se mere fra den gakkede bytte-leg her.

Relaterede artikler