DBAs dyreste spejl
VideoTech

DBAs dyreste spejl

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

’Lille spejl på væggen dér, hvem er skønnest i landet her’? Køber du DBAs dyreste spejl, risikerer du, at det svarer dig. Ærligt. I videoen herover kan du se, hvordan det hænger sammen.

Opdatering: Siden denne artikel er blevet skrevet, er spejlet blevet solgt

Hvordan ville du have det med at kigge dig i spejlet, og det du så var den smukkeste supermodel?

Den drøm kan blive til virkelighed, hvis du køber 43-årige Simons spejl. Han har nemlig et ganske særligt spejl til salg, som kan forvandle dit spejlbillede til et billede, en vejrudsigt eller tv. Spejlet er et såkaldt ’smart mirror’. Det er udstyret med spionglas, som betyder, at displayet på skærmen kan lyse igennem glasset. Men når det ikke sker, virker spejlet som et almindeligt spejl.

Hvis du synes, det lyder interessant, kan det blive dit, for det er lige nu til salg på DBA. Og selvom Simon Jacobsen fra Kruså selv har bygget det, er det ikke småpenge, han vil have for det. Spejlet har vi været hjemme og kigge nærmere på, fordi det i skrivende stund er DBAs dyreste spejl.

Simons hjemmebyggede spejl kan smartstyr dit hjem, og teknikskabet, som medfølger, er udstyret med ladestationer til telefoner og ur.
Simons hjemmebyggede spejl kan smartstyr dit hjem, og teknikskabet, som medfølger, er udstyret med ladestationer til telefoner og ur.

Det koster spejlet

Du kender måske situationen. Du er på vej i byen med vennerne, du skal have sat hår og fundet det rigtige tøj, men samtidig er du ved at se et spændende afsnit af din yndlingsserie på Netflix. Begge dele kræver din opmærksomhed. Kræver dine øjne. Og du kan ikke nå begge at gøre begge dele, inden du skal afsted.

De fleste af os har prøvet at komme for sent i gang med forberedelserne inden en bytur eller en middagsaftale, og i de situationer ville man ønske, at man kunne købe sig til mere tid nu og her. Spørgsmålet er bare, hvor mange penge du vil betale for dét? For med Simons spejl vil du opleve, at du ofte vil kunne klare to ting på én gang.

Med hans 24 tommer spejl bliver det muligt for dig at sætte den perfekte frisure og vælge tøj, der passer godt sammen, samtidig med at du kan holde øjnene på Netflix-afsnittet. Simons smart mirror er nemlig så stort, at der er plads til at køre både spejlfunktion og tv, mens du smukserer dig.

Simon har sat spejlet til salg for 15.000 kroner. Om det er meget eller lidt kan være svært at vurdere, for du kan ikke rigtig sammenligne det én til én. Simon har selv bygget spejlet, og han har tænkt på det meste. Se i videoen, som du finder øverst i artiklen, hvilke funktioner det super-kloge-spejl mestrer. Du kan også læse dig klogere på dette herunder.

Find det på DBA

 1. Figurspejl, b: 63 h: 190, Højde: Ca 190cm
Bredde: 63 cm

Bagpladen har løsrevet sig lidt, men betyde

  Figurspejl, b: 63 h: 190, Højde: Ca 190cm Bredde: 63 cm Bagpladen har løsrevet sig lidt, men betyder ikke noget til dagligt.

  500,00 kr.21-06-2024
 2. Vægspejl, b: 80 h: 80, GILA Ø 80 SPEJL fra Ilva Sortmalet MDF

  Vægspejl, b: 80 h: 80, GILA Ø 80 SPEJL fra Ilva Sortmalet MDF

  700,00 kr.21-06-2024
 3. Gulvspejl, b: 73 h: 163, Stort gulvspejl i guld. Enkelte steder er der lidt slitage på rammen, men e

  Gulvspejl, b: 73 h: 163, Stort gulvspejl i guld. Enkelte steder er der lidt slitage på rammen, men ellers står den superflot. Afhentes nær Godsbanen, Aarhus C

  350,00 kr.21-06-2024
 4. Vægspejl, b: 38 h: 47, Sødt lille spejl

  Vægspejl, b: 38 h: 47, Sødt lille spejl

  200,00 kr.21-06-2024
 5. Vægspejl, b: 40 h: 75, Smukt gammelt spejl

  Vægspejl, b: 40 h: 75, Smukt gammelt spejl

  250,00 kr.21-06-2024
 6. Vægspejl, b: 50 h: 93, Meget smukt gammelt spejl sælges

  Vægspejl, b: 50 h: 93, Meget smukt gammelt spejl sælges

  350,00 kr.21-06-2024

I skrivende stund er der 5.565 spejle til salg på DBA. De billigste koster 5 kroner, mens de dyreste, næstefter Simons, kan findes her.
   

Alt det Simon spejl kan

Hvis du savner at hundse rundt med folk – eller mangler du bare en butler i dit liv, er de 15.000 kroner for Simons spejl måske givet meget godt ud. Simon har nemlig udstyret spejlet med ’Alexa’, som er Amazons virtuelle assistent.
Med Alexas hjerne inde bag spejlet kan du få dit ”magiske” spejl til at tjene dig med hvad som helst. ’Afspil Birthe Kjærs ’Pas på den knald røde gummibåd’’ kan du kræve af Alexa, og hun adlyder. Hun kan også læse vejrudsigten op for dig eller blot vise dig den.

Jeg har designet spejlet sådan, at der vises dato, klokkeslet, vejrudsigt og lidt fra nyhedsfeedet
fortæller Simon.

Du kan til en hver tid selv bestemme, hvad du vil have vist i spejlets skærm. Lige for tiden er det Simons søn, der er ”master mind” bag skærmens aktiviteter, og således er det nyheder fra Gaming-verdenen, spejlet tryller frem på skærmen.

- Lige nu er spejlet indstillet sådan, så du kan se, hvad der afspilles på Spotify, og på skærmen er der også en QR-kode, som gæster kan scanne for at koble sig op til internettet, fortæller Simon.

Familiens kalender, YouTube-videoer og billeder er også en mulighed at få bragt frem på skærmen.

- Det er en ’RaspberryPi’, der styrer skærmen, og den er programmerbar, så man selv kan vælge, hvordan man sætter tingene op, forklarer Simon og fortsætter:

- I spejlet har jeg integreret en HDMI-forbindelse, så du kan sætte din Apple TV-boks til.

Men Simons spejl kan mere end bare at vise dig praktiske og underholdende informationer. I videoen herover kan du se, hvordan spejlet også servicerer din mobil og dit Apple Watch.

SE OGSÅ: DBAs dyreste gamerstol koster 70.000 kroner fra ny 

’Google, afspil musik’. Du kan sende lige så mange ordre spejlets vej, som du vil, og dit spejl vil aldrig brokke sig over mængden af tjenester, det servicerer dig med. Simons 24 tommer spejl er ganske særligt og taknemmeligt
’Google, afspil musik’. Du kan sende lige så mange ordre spejlets vej, som du vil, og dit spejl vil aldrig brokke sig over mængden af tjenester, det servicerer dig med. Simons 24 tommer spejl er ganske særligt og taknemmeligt

Apple Watch og smartphonen er integreret i spejlet

Simons spejl består af to dele.

1. Selve skærmen, der altså kan agere spejlbillede og skærm.
2. Et hjemmebygget teknikskab i massivt egetræ, som kan hænge under spejlet.

Teknikskabet medfølger i købet.
I sidstnævnte skab har Simon installeret to iPhone-opladere og to trådløse Apple Watch-opladere.

Simons spejl kan også styres via app, hvad angår dets lys. Det er nemlig Philips Hue, som forsyner spejlet med lys, og belysningen kan du bestemme via telefonen.

Lige nu kan du finde 302 Smart TV-skærme på DBA. Nogle er fra Samsung, andre fra Philips samt Bang & Olufsen.
   

Her er spejlets akilleshæl

Simons spejl kan meget mere end, hvad vi forventer af et spejl, men der er én ting, som det teknologi-kyndige møbel ikke kan. Og det er også grunden til, at Simon nu sælger det:

- Jeg har lovet mine børn at lave et spejl, der er touch screen på, så man kan betjene det ligesom en iPad, fortæller Simon.

Der venter ham derfor et endnu større projekt forude, når han får solgt sit spejl.

SE OGSÅ: Video: DIY Tech-edition: Martin har bygget sit eget gaming-setup 

På DBA skriver Simon blandt andet om spejlet, at det er i en børstet rustfri ramme front, og at der er en aluminiumsramme bag. Spejlet er forsynet med egetræslameller på siden. Samsungs LED-panel agerer spejlets bagside. Er du utilfreds med Alexa, eller bliver I to uvenner, kan du i stedet erstatte den virtuelle assistent med Siri.
På DBA skriver Simon blandt andet om spejlet, at det er i en børstet rustfri ramme front, og at der er en aluminiumsramme bag. Spejlet er forsynet med egetræslameller på siden. Samsungs LED-panel agerer spejlets bagside. Er du utilfreds med Alexa, eller bliver I to uvenner, kan du i stedet erstatte den virtuelle assistent med Siri.

På DBA er der flere millioner af ting til salg, og derfor kan man godt regne med, at de ting, som er de dyreste i sin kategori, er helt unikke. De dyreste ting har vi været ude og se nærmere på for at høre historien bag, og du kan se flere videoer fra konceptet ved at søge på DBAs dyreste’ her på DBA Guide.

Er du vild med elektronik og nørderi, bør du tage forbi denne guide, hvor vi fortæller dig, hvor mange penge du kan spare ved at købe gamer-computeren brugt.

Teknisk er det også, når Mads bygger sine egne droner. I alt har han bygget 20 styks, og du kan se, hvordan han bærer sig ad – og du kan komme med ud på en flyvetur – i videoen, her:


Læs mere om XX droneprojekter i artiklen, her.

Relaterede artikler