Tech Tips: Byg din egen hjemmebiograf af brugt udstyr
Video

Tech Tips: Byg din egen hjemmebiograf af brugt udstyr

Peter, Sebastian & Stine
Peter, Sebastian & Stine

Er du vild med film og serier? Hvorfor ikke binge dine favoritfilm og -serier i gennemført biografstil med knivskarpe billeder og lyd, der blæser dig bagover. I videoen ovenfor kan du blive klogere på, hvordan du bygger din egen hjemmebiograf af brugt udstyr.

Sukker du også længselsfuldt efter en biograftur? Men vil du gerne være fri for sidemandens gnaskende popcornlyde, sladdertanternes ”lavmælte” hvisken og mobiltelefonernes blå skær. Så er den nemme løsning at bygge din egen hjemmebiograf.

Det lyder da overhoved ikke nemt at bygge en hjemmebiograf, tænker du måske. Men det er det faktisk – og det kan tilmed gøres billigt.

Sebastian Stork – DBAs nye Tech ”orakel” – har sat sig for at bygge sin egen hjemmebiograf af brugt udstyr købt på DBA – og du kan gøre præcis det samme ved at følge guiden i videoen ovenfor.

Så læn dig godt tilbage i sædet og nyd filmen. Og skynd dig bagefter på DBA, så du kan gøre Sebastian kunsten efter.

Find det på DBA

 1. Biografstole, Daells varehus, Flyttesalg 
Købt i juli 2023 og der er stadigvæk fabriksgaranti. 
Brug

  Biografstole, Daells varehus, Flyttesalg Købt i juli 2023 og der er stadigvæk fabriksgaranti. Brugt ganske få gange Samletpris for to biografstole 2500

  2.500,00 kr.18-05-2024
 2. Biografstole, 4 biograf stole sælges, mørkeblå/tæt på sort
Pt samlet 2 og 2, men kan samles i forlæn

  Biografstole, 4 biograf stole sælges, mørkeblå/tæt på sort Pt samlet 2 og 2, men kan samles i forlængelse alle 4, beslag medfølger - det gør støvet også - men ellers i rigtig fin stand. Pris samlet 1

  1.200,00 kr.18-05-2024
 3. Biografstole, Lækkert lille sæt af biografstole i den klassiske røde farve. Alt virker glimrende og

  Biografstole, Lækkert lille sæt af biografstole i den klassiske røde farve. Alt virker glimrende og de er stabile. Men lidt kærlighed og en klud er altid godt.

  600,00 kr.17-05-2024
 4. Andet, Gamle biograf stole fra Slangerup bio. Det er de originale fra 1948. Kan du selv lave en ekst

  Andet, Gamle biograf stole fra Slangerup bio. Det er de originale fra 1948. Kan du selv lave en ekstra galv har du 4 sæder i forlængelse af hinanden På trods af alderen er de rimelig pæne, betrækket p

  600,00 kr.15-05-2024
 5. Biografstole, gamle køkkenstole af træ,ca.1960
5 blå og 4 røde,sælges samlet og enkelt vis for60 kr.

  Biografstole, gamle køkkenstole af træ,ca.1960 5 blå og 4 røde,sælges samlet og enkelt vis for60 kr.per stk, sidde højde 46 cm sendes ikke

  540,00 kr.14-05-2024
 6. Biografstole, Gamle biografstole, muligvis fra 30’erne. God siddekomfort. Godt patinerede og ikke pe

  Biografstole, Gamle biografstole, muligvis fra 30’erne. God siddekomfort. Godt patinerede og ikke perfekte, men alligevel ret fine, med tanke på alderen.

  975,00 kr.07-05-2024

Hvorfor ikke gå ’all in’ og købe rigtige biografsæder? Se alle biografsæder til salg på DBA, her.

Så meget sparer du ved at lave din hjemmebiograf af brugt udstyr

Inden du får opskriften på, hvordan du sammensætter den perfekte hjemmebiograf, slår vi det lige fast med syvtommersøm, hvor fordelagtigt det er at købe biografudstyret brugt.

Der er nemlig god grund til at købe tech-udstyret til din nye hjemmebiograf brugt – i hvert fald hvis du gerne vil spare en hulens masse penge.

Sebastian har samlet spenderet 1.260 kroner på det brugte biografudstyr – bestående af en projektor, højtaler og AUX-forlænger. Havde Sebastian købt samme udstyr fra ny, havde regningen derimod været på hele 5.060 kroner.

Nu tænker du sikkert: Er det brugte udstyr lige så godt, som hvis det var købt fra ny? Det kort svar er, JA. Der er dog en række ting, du bør være opmærksom på, når du køber udstyret brugt – læs hvilke længere nede i artiklen.

SE OGSÅ: DBAs store udvalg af techudstyr

Vil du lave din egen hjemmebiograf, er der mange penge at spare, når du køber udstyret brugt.
Vil du lave din egen hjemmebiograf, er der mange penge at spare, når du køber udstyret brugt.

Nogle gange er det størrelsen, der tæller

Da Sebastian er grøn i hjemmebiografs-branchen, har han allieret sig med Thomas Nedergaard, der må siges at være en vaskeægte hjemmebiografsentusiast. På indkøbslisten til det helt rigtige set-up fremhæver Nedergaard særligt én ting:

- Det aller vigtigste er faktisk at få fat i så stort et billede som muligt. Og den rigtige måde at få et rigtig stort billede på, er ved at købe en projektor, fortæller Nedergaard.

Ved køb af projektor er det vigtig at undersøge, hvor mange timer pæren har gået. Vil du helgardere dig, bør du gå efter en pære, der har vist under 1.000 timer – ellers kan du risikere, at pæren springer.

Vil du have et knivskarpt billede, bør projektoren køre 1080p – også kendt som Full HD – og lyse med 1.000-2.500 lumen.

Derudover anbefaler Nedergaard, at du køber en projekter med HDMI-indgang, da det er hammernemt at forbinde med din computer, PlayStation eller Appel TV.

Find det på DBA

 1. Projektor, Benq, God, BENQ projektor w2000
Fra 2018
God stand, fungerer som den skal
Har også et lær

  Projektor, Benq, God, BENQ projektor w2000 Fra 2018 God stand, fungerer som den skal Har også et lærred (120 tommer) du kan få med til prisen

  2.500,00 kr.20-05-2024
 2. Projektor, Panasonic, Pt-ax100e

  Projektor, Panasonic, Pt-ax100e

  780,00 kr.20-05-2024
 3. Projektor, Sanyo, PLV-Z5, God, Tag biografen hjem til dig med Sanyo PLV-Z5 og oplev billedet af høj

  Projektor, Sanyo, PLV-Z5, God, Tag biografen hjem til dig med Sanyo PLV-Z5 og oplev billedet af høj kvalitet i de vante omgivelser. Projektoren virker, som den skal. Lampen har kørt i 2567 timer. Eks

  700,00 kr.20-05-2024
 4. Projektor, Optoma, HD82, God, Projektor til salg – God stand og fantastisk billedkvalitet

Jeg sælge

  Projektor, Optoma, HD82, God, Projektor til salg – God stand og fantastisk billedkvalitet Jeg sælger min trofaste projektor, som har været i brug i 8-10 år. Den har kørt ca. 2000 timer i alt, og den

  1.900,00 kr.18-05-2024
 5. Projektor, Benq, bp6210, Rigtig fin Benq BP6210 DLP projektor inkl. lærred (ca. 155x95cm), div. kabl

  Projektor, Benq, bp6210, Rigtig fin Benq BP6210 DLP projektor inkl. lærred (ca. 155x95cm), div. kabler og fjernbetjening. Har utrolig skarpt billede.

  2.600,00 kr.18-05-2024
 6. Projektor, Ultra HD, Perfekt, Sælger denne rigtig fede Mini Projector som du kan have med overalt.

  Projektor, Ultra HD, Perfekt, Sælger denne rigtig fede Mini Projector som du kan have med overalt. Den er meget nem og enkel, projektoren på Android og derfor har den også indbygget YouTube og Netfl

  1.250,00 kr.18-05-2024

Se de mere end 1.500 projektorer til salg på DBA, her.

Denne genstand er uundværlig

Du kan leve med er grynet billede, men skratter lyden, er det umuligt at nyde filmen. Det er derfor alfa og omega, at du anskaffer et par gode højtalere til din hjemmebiograf.

- Nogle projektorer har faktisk en indbygget højtaler. Det er nok det, jeg vil anbefale aller mindst, understreger Nedergaard.

Har du en bluetooth-højtaler derhjemme, kan du som en start forbinde den med projektoren. Vil du have en vaskeægte biografoplevelse, skal der dog en smule mere til.

- Det bedste er at købe en form for surround receiver og sætte nogle højtalere op rundt omkring, fortæller Nedergaard.

Har du netop vundet i lotto, kan du peppe din hjemmebiograf op med DBAs dyreste højtalere. De kan blive dine for ”kun” 2.000.000 kroner. Til gengæld er du garanteret verdensklasse surround sound.

SE OGSÅ: Video – Hans Henrik har bygget verdens hurtigste elmotorcykel

I videoen øverst i artiklen kan du se, hvordan du indstiller din projektor og lyd.
I videoen øverst i artiklen kan du se, hvordan du indstiller din projektor og lyd.

Dette vil ændre hele oplevelsen

Inden du suser ind på DBA for at købe udstyr til din nye hjemmebiograf, får du lige en pose blandede bolsjer af gode råd med på vejen.

Selvom du anskaffer dig en suveræn projektor, får du ikke et skarpt billede, før hjemmebiografen er blevet mørkelagt. Har du ikke en kælder til rådighed, du kan dedikere til formålet, kan du anskaffe dig mørklægningsgardiner eller hænge et par tæpper for vinduerne.

Det er selvfølgelig også vigtigt, at projektoren kaster lyset op på en jævn, hvid overflade. Dyrker du den minimalistiske indretning med billedløse, hvide vægge, kan du trykke ’play’ med det samme. Er dette ikke tilfældet, kan du bruge et hvidt lagen eller bagsiden af en voksdug som lærred.

Og sidst men ikke mindst skal du selvfølgelig også kunne sidde behageligt under hele forestillingen. Har kæresten bandlyst din gamle, sorte lædersofa, kan du med fordel anskaffe dig en ordentlig sækkestol eller oppustelig madras.

Rigtig god fornøjelse!

Find det på DBA

 1. Popkorn maskine, Ariete, Popkorn maskine med ubrugt kasser til en hyggelig aften med familien

  Popkorn maskine, Ariete, Popkorn maskine med ubrugt kasser til en hyggelig aften med familien

  100,00 kr.20-05-2024
 2. Popkornmaskine, Emerio POM-110523, Lille velholdt popkornmaskine, hvor man kan lave en god skål hjem

  Popkornmaskine, Emerio POM-110523, Lille velholdt popkornmaskine, hvor man kan lave en god skål hjemmelavet popkorn.

  200,00 kr.02-04-2024
 3. Popkorn maskine, Ariete, Ny

  Popkorn maskine, Ariete, Ny

  169,00 kr.09-10-2023
 4. Popkorn maskine, Silvercrest, Hej.

Har denne popkorn maskine stående som ikke er brugt særlig meget

  Popkorn maskine, Silvercrest, Hej. Har denne popkorn maskine stående som ikke er brugt særlig meget. Kan du bruge denne maskine til dejlige varme popkorn tilhjemnelig hygge når man ser en god film el

  99,00 kr.08-02-2021
 5. Popkorn maskine, Fodbold Emerio, Hej med dig.

Har denne popkornmaskine som har været i brug 1 gang.

  Popkorn maskine, Fodbold Emerio, Hej med dig. Har denne popkornmaskine som har været i brug 1 gang. En ganske udemærket maskine til hjemmelig hygge og friske varme popkorn på få minutter. Kan du bru

  175,00 kr.08-02-2021

Popcorn skal der til! Se alle popcorn-maskiner til salg på DBA, her.

Det er ikke kun Sebastian, der er vild med brugt tech-udstyr. 33-årige Martin har bygget den vildeste gamer PC af brugte dele. Det har han gjort af to årsager. Først og fremmest er det en langt billigere løsning. For det andet har Martin fået en computer, der kan spille lige præcist så ’smooth’, som han drømte om. Se den unikke computer i videoen, her.

I videoen nedenfor inviterer 24-årige Mads dig med på hæsblæsende droneflyvning. Mads’ store passion er droner – hjemmebyggede droner. Indtil videre har han bygget intet mindre end 20 droner, og de hurtigste i samlingen kan flyve op mod 200 kilometer i timen.


Læs mere om Mads og hans droner i artiklen, her.

Relaterede artikler