5 råd til køb af brugt trampolin
UdelivBørn

5 råd til køb af brugt trampolin

Louise Guldager
Louise Guldager

Har du købt en brugt trampolin, der trænger til en vask, så lad være med at fylde varmt vand i vaskespanden – eller sæbe. Det er nemlig ikke godt for trampolinen. Det er bare ét af de fem råd, jeg har til dig i denne artikel.

En trampolin er for mange af os med børn, noget vi elsker at hade. Men det er en sjov og udfordrende aktivitet. Den forbedrer motorik og balance, redder mange sure ulvetimer – og så behøver den faktisk ikke koste alverden.

Har du hus eller en lejlighed med have, overvejer du måske at anskaffe dig en? På DBA er der lige nu over 500 trampoliner til salg, og priserne starter fra 50 kroner. Her kommer 5 gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du køber brugt.

1. Kend historikken

Når du køber en brugt trampolin, kan det være en god ide at forhøre dig, hvor længe den før har været i brug og hvem, der har benyttet den. På DBA er det nemt at stille spørgsmål til sælger, så I kan få en god dialog i gang, inden du køber. Det kan have betydning for trampolinens elasticitet, om den har været brugt meget eller lidt, og om det er store eller små børn, der har hoppet på den. Det afhænger dog oftest af selve modellen, hvad den kan klare af vægt. Nogle tager den ind om vinteren, mens andre lader dem stå ude. Begge dele kan fint lade sig gøre, men står den ude i alt slags vejr, kan det have betydning, hvilken beskyttelse trampolinen har.

Tip: Sammensæt eventuelt selv din trampolin, da mange uden net er sat væsentligt billigere til salg og køb så herefter nettet særskilt.
Cykelolie kan du med fordel forkæle trampolinen med. I mit råd nummer 2 kan du læse, hvor og hvordan
Cykelolie kan du med fordel forkæle trampolinen med. I mit råd nummer 2 kan du læse, hvor og hvordan

2. Hurtig og nem rengøring

Nogle trampoliner kan måske se lettere brugte ud, når du køber en, som allerede har været i brug. Men du kan nemt rengøre den: Trampolindugen og kantpolstingen kan nemlig rengøres blot ved hjælp fra en klud og noget koldt vand. Lad være med at anvende opløsningsmidler, vaskepulver, sæbespåner eller varmt vand, da det vil ødelægge dugen.

Rammen – eller stålkonstruktionen – er den del af trampolinen, der holder længst, men kan begynde at knirke lidt efter et par år. Du kan smøre den, og så vil det hurtigt forsvinde. Fjedrene skal muligvis skiftes ud på et tidspunkt, hvis de er blevet for slappe. Fjedrene kan godt ruste lidt på overfladen, men det har ikke nogen stor betydning. Du kan nemt afhjælpe dette ved at give dem noget cykelolie-spray. 

Trampoliner til salg på DBA

 1. Trampolin, Trampolin uåbnet 
1400 kr. 
nypris 1595

  Trampolin, Trampolin uåbnet 1400 kr. nypris 1595

  1.400,00 kr.24-03-2023
 2. Trampolin, Berg TwinSpring Gold, Berg Champion fjeder. 144 stk. så antallet passer med en Berg Grand

  Trampolin, Berg TwinSpring Gold, Berg Champion fjeder. 144 stk. så antallet passer med en Berg Grand Champion. Mange af dem har rust på, andre ikke. De virker helt fint. De sad på vores trampolin sids

  1.440,00 kr.24-03-2023
 3. Trampolin, En brugt tompolin, som har været stående ude vinteren over. Ca.3m i diameter. Har for nyl

  Trampolin, En brugt tompolin, som har været stående ude vinteren over. Ca.3m i diameter. Har for nyligt været på side. Nogle stænger(til sikkerhedsnet) er desværre bøjet. Men de kan tages af. Ellers f

  250,00 kr.24-03-2023
 4. Trampolin, Outra Sport, Outra Sport trampolin Ø366 cm.
Trampolinen har været adskilt og opbevaret i

  Trampolin, Outra Sport, Outra Sport trampolin Ø366 cm. Trampolinen har været adskilt og opbevaret i skur om vinteren. God, stærk elasticitet i bunden. Alle fjedre, beslag, mv. medfølger samt instrukti

  350,00 kr.24-03-2023
 5. Trampolin, Salta rektangulær trampolin, En rektangulær trampolin giver bedre fjedring og fylder knap

  Trampolin, Salta rektangulær trampolin, En rektangulær trampolin giver bedre fjedring og fylder knap så meget som en rund. Denne trampolin er fra kvalitetsmærket Salta og er 3 år gammel. Nettet er

  300,00 kr.24-03-2023
 6. Trampolin, Salta 396cm, Hjemmelavet trappe medfølger

  Trampolin, Salta 396cm, Hjemmelavet trappe medfølger

  500,00 kr.23-03-2023

3. Vind og vejr


Det danske vejr kan være ret hårdt for havetrampoliner. Derfor er det en god ide at tjekke trampolinen for løse eller ødelagte fjedre og tjekke kantpuden, og om der skulle være revner i trampolindugen, når du køber brugt. Der må ikke være huller eller revner.

Hvis din trampolin skal stå ude om vinteren, skal du huske at fjerne det tunge sne fra dugen jævnligt, så det ikke belaster trampolinen og beskadiger dugen. De fleste trampoliner kan godt tåle det, hvis de er dækket forsvarligt til hen over vinteren. Det mest optimale er dog at tage dug, kantpude og fjedre ind om efteråret og opbevare dem et tørt sted indtil foråret. Rammedelen kan du sagtens lade stå.

4. Tjek sikkerhedsnettet

Det er vigtigt at have et sikkerhedsnet, som holder og sidder fast rundt om selve trampolinen, selvom man ryger ind i nettet. Det sikrer størst bevægelsesfrihed, fordi der dermed ikke er risiko for, at I falder ud over kanten. Undersøg derfor hvilken stand, sikkerhedsnettet er i, når du køber brugt trampolin. Det er nemt at udskifte, så hvis standen ikke er i orden, behøver det ikke afskrække dig fra at købe selve trampolinen. Du skal måle diameteren på trampolinen og højden fra dug op til det øverste af stængerne, så kender du det rette mål.

Husk at trampolinen helst ikke må placeres på fliser - men på græs eller flis. Du kan købe begge dele på DBA
Husk at trampolinen helst ikke må placeres på fliser - men på græs eller flis. Du kan købe begge dele på DBA

5. Tjek kantbeskyttelsen efter i krogene

Kantbeskyttelsen er en anden vigtig del, måske trampolinens vigtigste detalje. Tjek derfor hvor mange kantforbindelser hoppepuden på trampolinen har, når du køber brugt. Dels for at sikre, om alle er intakte og om puden eventuelt skal skiftes. Dels fortæller det noget om holdbarheden.

Tip: Generelt er en hovedregel, at mange forbindelser er et tegn på en holdbar pude. Derudover skal den helst dække rammen og fjedrene, så den ligger ordentligt, når man hopper.

Find trampolinen på DBA

 1. Trampolin, Salat comfort 366 cm, Salta comfort trampolin 366 cm i diameter

Komplet med sikkerhedsne

  Trampolin, Salat comfort 366 cm, Salta comfort trampolin 366 cm i diameter Komplet med sikkerhedsnet, afskærmningsmåtte og alle dele. Adskilt og i tørvejr hver vinter. Således næsten som ny. Er skil

  1.800,00 kr.22-03-2023
 2. Trampolin, Stor trampolin, med stige, kantpuder (er lidt slidt) og net, stå samlet, ny pris 6000kr

  Trampolin, Stor trampolin, med stige, kantpuder (er lidt slidt) og net, stå samlet, ny pris 6000kr

  3.200,00 kr.22-03-2023
 3. Havetrampoliner - både klassisk, flatground og inground. Mange modeller

  Havetrampoliner - både klassisk, flatground og inground. Mange modeller

  Trampolin, Havetrampoliner, Der er næppe noget andet fitnessredskab så populært blandt børn og voksne som trampolinen – uanset om det er til privat fritidshygge i haven eller som helhedsorienteret fit

  1.780,00 kr.12-10-2017
 4. Trampolin, Jumpxfun, 305 x 457 under 2 gammel - har faktura

  Trampolin, Jumpxfun, 305 x 457 under 2 gammel - har faktura

  1.975,00 kr.21-03-2023
 5. Trampolin, Berg 430cm, Trampolin til nedgravning, med ny skumkant(1år) 
430cm 
Vinter overdækning me

  Trampolin, Berg 430cm, Trampolin til nedgravning, med ny skumkant(1år) 430cm Vinter overdækning medfølger. Afhentes i Herning

  2.800,00 kr.20-03-2023
 6. Trampolin, Salta trampolin model Comfort, Ø396 med stige, cover og sikkerhedsnet. Købt december 2019

  Trampolin, Salta trampolin model Comfort, Ø396 med stige, cover og sikkerhedsnet. Købt december 2019, sat op i foråret 2020. Vil blive rengjort for vinterens alger inden salg. Nypris v Coop 3499,-

  2.500,00 kr.20-03-2023

Det var mine 5 råd til dig, der er på udkig efter en brugt trampolin. Derudover skal du huske, at der som hovedregel minimum skal være 4,5 – 6 meters frihøjde og 1,5 meter fri plads hele vejen rundt om trampolinen. Det skal sikre, at der er tilstrækkelig afstand til genstande, grene, gyngestativer, el-ledninger eller andet, der kan udgøre en potentiel fare.

En trampolin skal desuden gerne placeres på en jævn overflade som for eksempel græs eller flis. En trampolin bør ikke placeres på hårde overflader som eksempelvis fliser.

Hvis du elsker at være i haven og gerne vil have et møbel, der kan samle både børn og voksne, så se denne video, hvor Michael og Lise viser dig, hvor nemt du selv kan lave dig din egen hængekøje.

Relaterede artikler