5 råd til køb af brugt trampolin
UdelivBørn

5 råd til køb af brugt trampolin

Louise Guldager
Louise Guldager

Har du købt en brugt trampolin, der trænger til en vask, så lad være med at fylde varmt vand i vaskespanden – eller sæbe. Det er nemlig ikke godt for trampolinen. Det er bare ét af de fem råd, jeg har til dig i denne artikel.

En trampolin er for mange af os med børn, noget vi elsker at hade. Men det er en sjov og udfordrende aktivitet. Den forbedrer motorik og balance, redder mange sure ulvetimer – og så behøver den faktisk ikke koste alverden.

Har du hus eller en lejlighed med have, overvejer du måske at anskaffe dig en? På DBA er der lige nu over 500 trampoliner til salg, og priserne starter fra 50 kroner. Her kommer 5 gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du køber brugt.

1. Kend historikken

Når du køber en brugt trampolin, kan det være en god ide at forhøre dig, hvor længe den før har været i brug og hvem, der har benyttet den. På DBA er det nemt at stille spørgsmål til sælger, så I kan få en god dialog i gang, inden du køber. Det kan have betydning for trampolinens elasticitet, om den har været brugt meget eller lidt, og om det er store eller små børn, der har hoppet på den. Det afhænger dog oftest af selve modellen, hvad den kan klare af vægt. Nogle tager den ind om vinteren, mens andre lader dem stå ude. Begge dele kan fint lade sig gøre, men står den ude i alt slags vejr, kan det have betydning, hvilken beskyttelse trampolinen har.

Tip: Sammensæt eventuelt selv din trampolin, da mange uden net er sat væsentligt billigere til salg og køb så herefter nettet særskilt.
Cykelolie kan du med fordel forkæle trampolinen med. I mit råd nummer 2 kan du læse, hvor og hvordan
Cykelolie kan du med fordel forkæle trampolinen med. I mit råd nummer 2 kan du læse, hvor og hvordan

2. Hurtig og nem rengøring

Nogle trampoliner kan måske se lettere brugte ud, når du køber en, som allerede har været i brug. Men du kan nemt rengøre den: Trampolindugen og kantpolstingen kan nemlig rengøres blot ved hjælp fra en klud og noget koldt vand. Lad være med at anvende opløsningsmidler, vaskepulver, sæbespåner eller varmt vand, da det vil ødelægge dugen.

Rammen – eller stålkonstruktionen – er den del af trampolinen, der holder længst, men kan begynde at knirke lidt efter et par år. Du kan smøre den, og så vil det hurtigt forsvinde. Fjedrene skal muligvis skiftes ud på et tidspunkt, hvis de er blevet for slappe. Fjedrene kan godt ruste lidt på overfladen, men det har ikke nogen stor betydning. Du kan nemt afhjælpe dette ved at give dem noget cykelolie-spray. 

Trampoliner til salg på DBA

 1. Trampolin, Berg inground trampolin. Favorit ø 380 
Godt brugt. Kantdugen er lidt i stykker og Fjedre

  Trampolin, Berg inground trampolin. Favorit ø 380 Godt brugt. Kantdugen er lidt i stykker og Fjedre er pænt rustne men der er fin affjedring.

  200,00 kr.15-06-2024
 2. Trampolin, Trampolin, Super fin zebra trampolin til de mindste.

Fejler ikke noget :)

Kan afhentes

  Trampolin, Trampolin, Super fin zebra trampolin til de mindste. Fejler ikke noget :) Kan afhentes i Køge *Se også mine andre annoncer

  250,00 kr.14-06-2024
 3. Trampolin, 430, God stand, skal hentes usamlet men net at samle.
Uden sikkerheds net

  Trampolin, 430, God stand, skal hentes usamlet men net at samle. Uden sikkerheds net

  800,00 kr.14-06-2024
 4. Trampolin, Nedgravet trampolin, Ældre trampolin, men den kan sagtens holde et par år endnu.

  Trampolin, Nedgravet trampolin, Ældre trampolin, men den kan sagtens holde et par år endnu.

  200,00 kr.14-06-2024
 5. Trampolin, Trampolin net, Helt nyt og ubrugt trampolin net med stænger.

Nypris uden stænger. 399,-

  Trampolin, Trampolin net, Helt nyt og ubrugt trampolin net med stænger. Nypris uden stænger. 399,-

  399,00 kr.14-06-2024
 6. Trampolin, Berg trampolin 3,80 m i diameter, Trampolin i god stand sælges, inkl. sikkerhedsnet og s

  Trampolin, Berg trampolin 3,80 m i diameter, Trampolin i god stand sælges, inkl. sikkerhedsnet og stige. Trampolinen er 4 år gammel og er 3,8 m i diameter.

  950,00 kr.14-06-2024

3. Vind og vejr


Det danske vejr kan være ret hårdt for havetrampoliner. Derfor er det en god ide at tjekke trampolinen for løse eller ødelagte fjedre og tjekke kantpuden, og om der skulle være revner i trampolindugen, når du køber brugt. Der må ikke være huller eller revner.

Hvis din trampolin skal stå ude om vinteren, skal du huske at fjerne det tunge sne fra dugen jævnligt, så det ikke belaster trampolinen og beskadiger dugen. De fleste trampoliner kan godt tåle det, hvis de er dækket forsvarligt til hen over vinteren. Det mest optimale er dog at tage dug, kantpude og fjedre ind om efteråret og opbevare dem et tørt sted indtil foråret. Rammedelen kan du sagtens lade stå.

4. Tjek sikkerhedsnettet

Det er vigtigt at have et sikkerhedsnet, som holder og sidder fast rundt om selve trampolinen, selvom man ryger ind i nettet. Det sikrer størst bevægelsesfrihed, fordi der dermed ikke er risiko for, at I falder ud over kanten. Undersøg derfor hvilken stand, sikkerhedsnettet er i, når du køber brugt trampolin. Det er nemt at udskifte, så hvis standen ikke er i orden, behøver det ikke afskrække dig fra at købe selve trampolinen. Du skal måle diameteren på trampolinen og højden fra dug op til det øverste af stængerne, så kender du det rette mål.

Husk at trampolinen helst ikke må placeres på fliser - men på græs eller flis. Du kan købe begge dele på DBA
Husk at trampolinen helst ikke må placeres på fliser - men på græs eller flis. Du kan købe begge dele på DBA

5. Tjek kantbeskyttelsen efter i krogene

Kantbeskyttelsen er en anden vigtig del, måske trampolinens vigtigste detalje. Tjek derfor hvor mange kantforbindelser hoppepuden på trampolinen har, når du køber brugt. Dels for at sikre, om alle er intakte og om puden eventuelt skal skiftes. Dels fortæller det noget om holdbarheden.

Tip: Generelt er en hovedregel, at mange forbindelser er et tegn på en holdbar pude. Derudover skal den helst dække rammen og fjedrene, så den ligger ordentligt, når man hopper.

Find trampolinen på DBA

 1. Havetrampoliner - De bedste mærker til de bedste priser

  Havetrampoliner - De bedste mærker til de bedste priser

  Trampolin, Havetrampoliner, Der er næppe noget andet fitnessredskab så populært blandt børn og voksne som trampolinen – uanset om det er til privat fritidshygge i haven eller som helhedsorienteret fit

  1.780,00 kr.09-12-2019
 2. Trampolin, Berg Grand Champion oval trampolin 520 x 345, Grand champion modellen, der er lavet med s

  Trampolin, Berg Grand Champion oval trampolin 520 x 345, Grand champion modellen, der er lavet med specielle skråtplacerede fjedre, der gør springene mere fleksible og man får et større område på tram

  4.000,00 kr.14-06-2024
 3. Trampolin, Berg Champion 380, Berg champion trampolin 380 cm inground.
Berg kvalitets trampolin med

  Trampolin, Berg Champion 380, Berg champion trampolin 380 cm inground. Berg kvalitets trampolin med dobbelte fjedre. Velholdt og intakt. Har været indendørs om vinteren. Total diameter 380 cm. inkl. r

  2.500,00 kr.14-06-2024
 4. Trampolin, Berg Favorit 430, Fin stand. 5-6 år gammel. Enkelte syninger er gået lidt op i kantmåtte.

  Trampolin, Berg Favorit 430, Fin stand. 5-6 år gammel. Enkelte syninger er gået lidt op i kantmåtte. Står opslået nu og kan prøves. Kan hjælpe med nedtagning. Kan fint hentes i alm personbil.

  3.600,00 kr.13-06-2024
 5. Trampolin, Dejlig stor Firkantet trampolin ca. 5x3m, stige medfølger. Er adskilt. Har ligget inde om

  Trampolin, Dejlig stor Firkantet trampolin ca. 5x3m, stige medfølger. Er adskilt. Har ligget inde om vinteren. Brugt men Ok stand.

  1.550,00 kr.13-06-2024
 6. Trampolin, Berg favorit 330, Berg on ground trampolin, 330 cm. Med sikkkerhedsnet. Købt 21/06/2021 o

  Trampolin, Berg favorit 330, Berg on ground trampolin, 330 cm. Med sikkkerhedsnet. Købt 21/06/2021 og været pakket ned hver vinter. Velholdt uden skader. Ikke brugt meget sidste år. Nypris omkring 500

  2.300,00 kr.12-06-2024

Det var mine 5 råd til dig, der er på udkig efter en brugt trampolin. Derudover skal du huske, at der som hovedregel minimum skal være 4,5 – 6 meters frihøjde og 1,5 meter fri plads hele vejen rundt om trampolinen. Det skal sikre, at der er tilstrækkelig afstand til genstande, grene, gyngestativer, el-ledninger eller andet, der kan udgøre en potentiel fare.

En trampolin skal desuden gerne placeres på en jævn overflade som for eksempel græs eller flis. En trampolin bør ikke placeres på hårde overflader som eksempelvis fliser.

Hvis du elsker at være i haven og gerne vil have et møbel, der kan samle både børn og voksne, så se denne video, hvor Michael og Lise viser dig, hvor nemt du selv kan lave dig din egen hængekøje.

Relaterede artikler