5 råd til køb af brugt trampolin
UdelivBørn

5 råd til køb af brugt trampolin

Louise Guldager
Louise Guldager

Har du købt en brugt trampolin, der trænger til en vask, så lad være med at fylde varmt vand i vaskespanden – eller sæbe. Det er nemlig ikke godt for trampolinen. Det er bare ét af de fem råd, jeg har til dig i denne artikel.

En trampolin er for mange af os med børn, noget vi elsker at hade. Men det er en sjov og udfordrende aktivitet. Den forbedrer motorik og balance, redder mange sure ulvetimer – og så behøver den faktisk ikke koste alverden.

Har du hus eller en lejlighed med have, overvejer du måske at anskaffe dig en? På DBA er der lige nu over 500 trampoliner til salg, og priserne starter fra 50 kroner. Her kommer 5 gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du køber brugt.

1. Kend historikken

Når du køber en brugt trampolin, kan det være en god ide at forhøre dig, hvor længe den før har været i brug og hvem, der har benyttet den. På DBA er det nemt at stille spørgsmål til sælger, så I kan få en god dialog i gang, inden du køber. Det kan have betydning for trampolinens elasticitet, om den har været brugt meget eller lidt, og om det er store eller små børn, der har hoppet på den. Det afhænger dog oftest af selve modellen, hvad den kan klare af vægt. Nogle tager den ind om vinteren, mens andre lader dem stå ude. Begge dele kan fint lade sig gøre, men står den ude i alt slags vejr, kan det have betydning, hvilken beskyttelse trampolinen har.

Tip: Sammensæt eventuelt selv din trampolin, da mange uden net er sat væsentligt billigere til salg og køb så herefter nettet særskilt.
Cykelolie kan du med fordel forkæle trampolinen med. I mit råd nummer 2 kan du læse, hvor og hvordan
Cykelolie kan du med fordel forkæle trampolinen med. I mit råd nummer 2 kan du læse, hvor og hvordan

2. Hurtig og nem rengøring

Nogle trampoliner kan måske se lettere brugte ud, når du køber en, som allerede har været i brug. Men du kan nemt rengøre den: Trampolindugen og kantpolstingen kan nemlig rengøres blot ved hjælp fra en klud og noget koldt vand. Lad være med at anvende opløsningsmidler, vaskepulver, sæbespåner eller varmt vand, da det vil ødelægge dugen.

Rammen – eller stålkonstruktionen – er den del af trampolinen, der holder længst, men kan begynde at knirke lidt efter et par år. Du kan smøre den, og så vil det hurtigt forsvinde. Fjedrene skal muligvis skiftes ud på et tidspunkt, hvis de er blevet for slappe. Fjedrene kan godt ruste lidt på overfladen, men det har ikke nogen stor betydning. Du kan nemt afhjælpe dette ved at give dem noget cykelolie-spray. 

Trampoliner til salg på DBA

 1. Trampolin, Salto trampolin med net, combo , ø 366 cm, Salta trampolin med net, combo, ø 366 cm, inc

  Trampolin, Salto trampolin med net, combo , ø 366 cm, Salta trampolin med net, combo, ø 366 cm, incl stige og sikkerhedsnet. Brugt meget lidt. . Du skal selv tage den ned

  1.000,00 kr.06-06-2023
 2. Trampolin, Springdug ø305, Til Salta First Class 305 cm. Springmåtte. Original Salta reservedel. 537

  Trampolin, Springdug ø305, Til Salta First Class 305 cm. Springmåtte. Original Salta reservedel. 5372-010. Ny/ubrugt. (Kan sendes med GLS til Pakkeshop for 55 kr.). FAQ: -Er varen fortsat tilgængelig

  350,00 kr.06-06-2023
 3. Trampolin, Kantpude ø427, Til Salta Royal Baseground 427 cm. 5067-020. Original Salta reservedel. Ka

  Trampolin, Kantpude ø427, Til Salta Royal Baseground 427 cm. 5067-020. Original Salta reservedel. Kantmåtte. Ny/Ubrugt. Forsendelse og levering tilbydes ikke. Skal afhentes. https://www.salta.com/par

  1.200,00 kr.06-06-2023
 4. Trampolin, Trampolindug, Trampolindug - Ø 396
Fejlkøb, helt ubrugt springmåtte/trampolindug fra Scho

  Trampolin, Trampolindug, Trampolindug - Ø 396 Fejlkøb, helt ubrugt springmåtte/trampolindug fra Schou. Passer til 72 fjedre (medfølger ikke). Ø 396. Nypris 529 kr.

  200,00 kr.06-06-2023
 5. Trampolin, Berg beskyttelses stænger, Beskyttelses stænger - foret. Kender ikke model - Berg.

  Trampolin, Berg beskyttelses stænger, Beskyttelses stænger - foret. Kender ikke model - Berg.

  275,00 kr.06-06-2023
 6. Trampolin, Trampolin, Helt ny trampolin sælges grundet flytning købt for oktober måned I sidste år

  Trampolin, Trampolin, Helt ny trampolin sælges grundet flytning købt for oktober måned I sidste år vi har brugt 2 gange så have pakket ind igen ikke rust fejler ikke noget hentes i Brøndby ved siden

  600,00 kr.06-06-2023

3. Vind og vejr


Det danske vejr kan være ret hårdt for havetrampoliner. Derfor er det en god ide at tjekke trampolinen for løse eller ødelagte fjedre og tjekke kantpuden, og om der skulle være revner i trampolindugen, når du køber brugt. Der må ikke være huller eller revner.

Hvis din trampolin skal stå ude om vinteren, skal du huske at fjerne det tunge sne fra dugen jævnligt, så det ikke belaster trampolinen og beskadiger dugen. De fleste trampoliner kan godt tåle det, hvis de er dækket forsvarligt til hen over vinteren. Det mest optimale er dog at tage dug, kantpude og fjedre ind om efteråret og opbevare dem et tørt sted indtil foråret. Rammedelen kan du sagtens lade stå.

4. Tjek sikkerhedsnettet

Det er vigtigt at have et sikkerhedsnet, som holder og sidder fast rundt om selve trampolinen, selvom man ryger ind i nettet. Det sikrer størst bevægelsesfrihed, fordi der dermed ikke er risiko for, at I falder ud over kanten. Undersøg derfor hvilken stand, sikkerhedsnettet er i, når du køber brugt trampolin. Det er nemt at udskifte, så hvis standen ikke er i orden, behøver det ikke afskrække dig fra at købe selve trampolinen. Du skal måle diameteren på trampolinen og højden fra dug op til det øverste af stængerne, så kender du det rette mål.

Husk at trampolinen helst ikke må placeres på fliser - men på græs eller flis. Du kan købe begge dele på DBA
Husk at trampolinen helst ikke må placeres på fliser - men på græs eller flis. Du kan købe begge dele på DBA

5. Tjek kantbeskyttelsen efter i krogene

Kantbeskyttelsen er en anden vigtig del, måske trampolinens vigtigste detalje. Tjek derfor hvor mange kantforbindelser hoppepuden på trampolinen har, når du køber brugt. Dels for at sikre, om alle er intakte og om puden eventuelt skal skiftes. Dels fortæller det noget om holdbarheden.

Tip: Generelt er en hovedregel, at mange forbindelser er et tegn på en holdbar pude. Derudover skal den helst dække rammen og fjedrene, så den ligger ordentligt, når man hopper.

Find trampolinen på DBA

 1. Trampolin, Berg Favorit 430, I ok stand. Nettet har et par huller og spændes lidt ekstra fast med sn

  Trampolin, Berg Favorit 430, I ok stand. Nettet har et par huller og spændes lidt ekstra fast med snor. Dog fungerer den som den skal hvis du kan leve med det. Ingen alger overhovedet. Altid været pak

  2.000,00 kr.06-06-2023
 2. Trampolin, Lindberg trampolin, Stor firkantet trampolin 3 x 5 meter ned sikkerhedsnet og stige.

  Trampolin, Lindberg trampolin, Stor firkantet trampolin 3 x 5 meter ned sikkerhedsnet og stige.

  3.499,00 kr.06-06-2023
 3. Trampolin, North Trampolin Explorer 500, Flot stor oval North Trampoline måler 500 x 350 cm
Inkl tra

  Trampolin, North Trampolin Explorer 500, Flot stor oval North Trampoline måler 500 x 350 cm Inkl trappe. Ca 3,5 år gammel. Nypris kr 12,500.- Vi hjælper selvfølgelig med at skille den ad og bære ud ti

  4.000,00 kr.06-06-2023
 4. Trampolin, Extreme Trampolin ø:366, Næsten ny. Købt i marts..

Rigtig god trampolin, men må desværre

  Trampolin, Extreme Trampolin ø:366, Næsten ny. Købt i marts.. Rigtig god trampolin, men må desværre sælges da vi skal flytte, og ikke får plads til den i det nye... Ny pris 3399 kr.

  2.700,00 kr.06-06-2023
 5. Trampolin, Salta Comfort Edition Ø396 cm, Solid og velholdt Salta-trampolin fra juni 2021. Alt har v

  Trampolin, Salta Comfort Edition Ø396 cm, Solid og velholdt Salta-trampolin fra juni 2021. Alt har været skilt ad og stået indenfor fra okt-maj. 2500 kr. hvis du ikke gider bøvle med at skille den ad

  2.500,00 kr.05-06-2023
 6. Trampolin, Springfree trampolin S155 4x4 meter, Kom trampolinskaderne i forkøbet og begræns dem med

  Trampolin, Springfree trampolin S155 4x4 meter, Kom trampolinskaderne i forkøbet og begræns dem med en Springfree. Ingen metalfjedre = mere plads til at hoppe på. Affjedringen sidder under hoppedugen.

  5.000,00 kr.05-06-2023

Det var mine 5 råd til dig, der er på udkig efter en brugt trampolin. Derudover skal du huske, at der som hovedregel minimum skal være 4,5 – 6 meters frihøjde og 1,5 meter fri plads hele vejen rundt om trampolinen. Det skal sikre, at der er tilstrækkelig afstand til genstande, grene, gyngestativer, el-ledninger eller andet, der kan udgøre en potentiel fare.

En trampolin skal desuden gerne placeres på en jævn overflade som for eksempel græs eller flis. En trampolin bør ikke placeres på hårde overflader som eksempelvis fliser.

Hvis du elsker at være i haven og gerne vil have et møbel, der kan samle både børn og voksne, så se denne video, hvor Michael og Lise viser dig, hvor nemt du selv kan lave dig din egen hængekøje.

Relaterede artikler