Unik overnatningsmulighed hitter på DBA: Kun 1.200 kr. for 2 nætter
Udeliv

Unik overnatningsmulighed hitter på DBA: Kun 1.200 kr. for 2 nætter

Julie Schoen
Julie Schoen

I Hillerød har ægteparret Maj og Jonathan bygget en hule, der svæver seks meter oppe i deres træer. Heroppe kan gæster overnatte, der er isoleret, en terrasse, rindende vand, lagt strøm, en sovesofa og et tekøkken. Næsten alt er lavet på genbrugsmaterialer. Hytten lejer de ud med stor succes for 1.200 kroner for to nætter DBA.

Dagen kan starte dårligt, hvis man får det forkerte ben ud af sengen. Men hvis du overnatter i Maj og Jonathans trætopshytte, er det med at være helt sikker på, at du sætter dine ben det rigtige sted, når du træder ud af sengen. Der er nemlig 6,2 meter ned til jorden.

Maj og Jonathan har nemlig bygget en hule imellem deres tre, høje grantræer på deres 17.000 kvadratmeters store grund. I begyndelsen var projektet tiltænkt som en ”normal”, men meget højt beliggende hule til deres datter, men fritidsinteressen greb om sig, og i dag er hulen blevet til en hytte. Jonathan har isoleret den, lagt varme, strøm og vand ind i, og der er endda tilbygget en solterrasse ovenpå hyttens tag.

Siden Maj og Jonathan blev færdige med at bygge på hytten, har hele 55 par overnattet i trækronerne. Den unikke overnatningsmulighed er en succes på DBA, hvor hytten blandt andet udlejes.

Løverne gør det. Du kan også. Sove i et træ. Men du kan i Maj og Jonathans træhytte sove meget bedre end selv de mest luksusorienterede løver, for her er en blød seng, rindende vand, strøm og varme.
Løverne gør det. Du kan også. Sove i et træ. Men du kan i Maj og Jonathans træhytte sove meget bedre end selv de mest luksusorienterede løver, for her er en blød seng, rindende vand, strøm og varme.

En skydedør, en industriovn og en bordrundsav. Jonathan finder og køber en masse finurlige ting brugt. Han er en stor tingfinger og en ivrig byggeoptimist. Alle de dele, han ikke kan bruge til sit nuværende projekt, gemmer han, fordi han altid vil kunne anvende dem en anden god gang.

Det var sådan, Maj og Jonathans hytte blev til: Pludselig var der i Jonathans værksted fyldt med gamle bjælker og andet godt, der til sammen kunne danne rammen for en rigtig fornuftig hule.

- Jeg tænkte samtidig, at hvis min datter skal nå at have glæde af sådan en hule, er det nu, for om lidt bliver hun så stor, at  hun ikke gider sådan noget mere, fortæller Jonathan, hvis datter er 9 år.

Men Jonathan hyggede sig så meget med projektet, at det greb om sig, og pludselig havde han og Maj tilsammen bygget sig en genbrugshytte:

- Jeg har altid drømt om et ’tree top house’. Jeg har nok brugt omkring et halvt år på at bygge det. Der er lagt mange timer i hytten. Det har været svært at få bakset alle byggematerialer helt derop, griner Jonathan.

Træ og tømmer på DBA:

 1. Lister, Trekant liste hvide. Ca 20 meter

  Lister, Trekant liste hvide. Ca 20 meter

  100,00 kr.13-04-2024
 2. Andet, Træ, Hej Malet Træhegn.
120 cm høj ca 14 meter.
Sektioner fejler ikke noget men stolper er ik

  Andet, Træ, Hej Malet Træhegn. 120 cm høj ca 14 meter. Sektioner fejler ikke noget men stolper er ikke gode. Gratis hvis du selv fjerner det

  1,00 kr.13-04-2024
 3. Limtræ, Limtræsbjælke, Limtræsbjælke sælges. Købt i i sidste weekend og den er i overskud nu. Pakket

  Limtræ, Limtræsbjælke, Limtræsbjælke sælges. Købt i i sidste weekend og den er i overskud nu. Pakket ind i plast og fuldt beskyttet. Dimensioner er 2500 x 115 x 200.

  800,00 kr.13-04-2024
 4. Tømmer, Spærtræ 45×250×5400, Spærtræ 45×250×5400 sælges.
Har disse tre stk. i overskud fra byggeri.

  Tømmer, Spærtræ 45×250×5400, Spærtræ 45×250×5400 sælges. Har disse tre stk. i overskud fra byggeri. Fair pris- tænker 500,- for alle tre... Skal gerne væk denne weekend

  500,00 kr.13-04-2024
 5. Stolper, Træ, 3 stk stolper fra terrasse. 

Højde :
2 stk måler 215 cm
1 stk måler 246 cm

Alle i 5

  Stolper, Træ, 3 stk stolper fra terrasse. Højde : 2 stk måler 215 cm 1 stk måler 246 cm Alle i 5 tommer

  500,00 kr.13-04-2024
 6. Tømmer, Brædder- brænde, GENBRUGSTRÆ

GRATIS GRATIS GRATIS

TIL GENBRUGSPROJEKTER


Brænde / brædder

  Tømmer, Brædder- brænde, GENBRUGSTRÆ GRATIS GRATIS GRATIS TIL GENBRUGSPROJEKTER Brænde / brædder til fri afhentning. God kvalitet . Afhentes i 2960 Ring 81454569

  1,00 kr.13-04-2024

Alle genbrugsmaterialerne

Hyttens træbjælker, døre og vinduer er skænket fra parrets gamle hus, som de rev ned, da de flyttede ind. Det resterende træ er overskudstræ fra byggepladser, og hoveddøren til hytten har Jonathan fundet i en container.

Det første, du møder, når du klatrer op til hyttens platform, er en lille, nordvendt terrasse, som er lavet af grene fra parrets 17.000 kvadratmeters store have. Også en del træer fra haven har lagt stamme til hytten.

Men en stor del af alt det indvendige i hytten har haft et liv før. Maj har sørget for at give hytten et tapet, som er lavet ud af en gammel bog om fugle, som engang har tilhørt Jonathans farmor.

- Vi har valgt at lave et dyretema i hytten, så knagerne er lavet ud af Schleich-dyr som min datter ikke leger med længere. Jeg har skåret dem midt over og bruger dem som knager, fortæller Jonathan og fortsætter:

- Madrassen har vi dog købt fra ny. Den er i virkelig god kvalitet, så den er lækker at sove på. Sengen fungerer også som sofa, når man pakker den sammen. Min kone har syet betrækket, og vores datter har hjulpet lidt med at lave gulvet.

Hvis du kan lide egern, burde du også have god mulighed for at spotte nogle i dit hytteophold. Jonathan fortæller, at et egern har sit forrådskammer i et af træerne tæt på hytten.
Hvis du kan lide egern, burde du også have god mulighed for at spotte nogle i dit hytteophold. Jonathan fortæller, at et egern har sit forrådskammer i et af træerne tæt på hytten.

En hytte, der aldrig bliver færdig

Da hulen stod færdig, begyndte parret at leje den ud på Aibnb, og anmeldelserne har været virkelig gode.

- Men vi kunne godt se, at terrassen foran hyttens dør vendte forkert i forhold til solen. Derfor har jeg nu bygget en terrasse ovenpå hyttens tag, så man også kan sidde oppe i træet og sole deroppe, fortæller Jonathan.

I det hele taget er hulen et ’ongoing’ projekt. Fordi Jonathan ikke kan lade være med at optimere på den. Drømmen er at lave en spindeltrappe rundt om træstammen, så man slipper for at klatre op til hytten via en stige.

Men lige nu har parret dog sørget for, at du på en nem, men lavpraktisk måde kan få serveret din morgenmad uden at få en fod til jorden; Et hejsesystem kan sende morgenmadsbakken og din taske til vejrs.

Morgenmadsbakken kommer ind i billedet, eftersom Maj og Jonathan også sælger morgenmad for lidt ekstra oveni prisen, hvis lager haves. Hjemmebagte boller. Du kan også tilkøbe dig brug af det vildmarksbad, som står cirka 50 meter fra huset, men hvis du bare foretrækker et normalt bad, har Jonathan installeret en varm udendørsbruser i haven, og her er der også opsat et lille ”skur”, og inden i er der placeret et campingtoilet.

Er du mere til de kolde temperaturer, ligger der hele to søer på parret store grundejendom, og den ene er blevet renset, så man nu kan bade i den.

Føler du ikke for at blive våd, ligger parrets grund lige op ad en stor skov.

Der er god mobildækning fra hytten af
Der er god mobildækning fra hytten af

Maling på DBA:

 1. Imprægnering -Mur og Sten, Jotun, 10 liter, Fejlkøb

  Imprægnering -Mur og Sten, Jotun, 10 liter, Fejlkøb

  500,00 kr.13-04-2024
 2. Spartelsprøjte

  Spartelsprøjte

  Jetpro 120-7, EUROMAIR, 7 l liter, EUROMAIR JET PRO 120/7 Spartelsprøjte med sækkerulle. Spar 9000.- ved hurtig handel. Kun 1 stk til denne pris. 120 bar - 7 l. min. kar 110 l. Leveres klar til bru

  59.700,00 kr.05-03-2024
 3. Terrasseolie , Trip trap, Ca 4 ll liter, Sort

  Terrasseolie , Trip trap, Ca 4 ll liter, Sort

  200,00 kr.13-04-2024
 4. Gori 612 Kulsort 10 L, Gori 612 Kulsort, 10 L liter, Kulsort, Gori 612 Kulsort 10 L sælges for 600,-

  Gori 612 Kulsort 10 L, Gori 612 Kulsort, 10 L liter, Kulsort, Gori 612 Kulsort 10 L sælges for 600,- har aldrig været åbnet og har stået i opvarmet kælder Vandbaseret højkvalitets træbeskyttelse fra

  600,00 kr.13-04-2024
 5. Facademaling, Flugger, 10 liter, Råhvid, Flugger facade impredur sælges, helt ny spand.
Sælges grund

  Facademaling, Flugger, 10 liter, Råhvid, Flugger facade impredur sælges, helt ny spand. Sælges grundet fejlkøb

  800,00 kr.13-04-2024
 6. Træbeskyttelse, Flügger, 5,5 liter, Natsort, 5.5 liter Wood Tex træbeskyttelse. En uåbnet 3 l træbes

  Træbeskyttelse, Flügger, 5,5 liter, Natsort, 5.5 liter Wood Tex træbeskyttelse. En uåbnet 3 l træbeskyttelse i farven natsort. Og en åbnet 3 liter i natsort, hvoraf, der er brugt ca. 0,5 liter Træbesk

  450,00 kr.13-04-2024

Derfor besluttede de sig for at leje ud

- Jeg har i mange år lavet rigtig mange projekter, og det hele er jo mest på vores eget hus, som vi selv får glæde af. Nu trængte jeg lidt til at bygge noget, som andre også kunne bruge. Det kan virke fjollet at lægge så mange kræfter i noget, som bare er til ens egen fornøjelses skyld, og derfor fik vi tanken om at leje hytten ud, fortæller Jonathan.

Parret har desuden i mange år tænkt på at lave et ’bed and breakfast’, men det ville kræve, at de udvidede deres hus med et værelse og badeværelse, og det ville være et større projekt,

Jonathan og Maj har det fint med at være udlejerne frem for gæster. De kan lide værtskabet og hygger sig også med, hvis dem, der lejer trætopshytten, kan lide at smalltalke. Men selv har Jonathan og Maj ikke prøvet at sove sammen oppe i hytten:

- Det er faktisk lidt sjovt, nu du siger det, for nej; Maj og jeg har ikke sovet der samtidigt. Der er jo mest lagt op til, at man kan sove to personer, så vi har sovet med vores datter på skift deroppe. Jeg tror ikke, vores datter ville bryde sig om at sove alene i huset, mens vi lå helt oppe i hytten. Men man kunne da godt bare tage ene madras ned på gulvet i trætopshytten, så vi alle sammen kunne sove der, ja, fortæller Jonathan.

Jonathan fortæller, at det hovedsageligt er unge par, der har lejet hytten.
Jonathan fortæller, at det hovedsageligt er unge par, der har lejet hytten.

Sådan fungerer hytten under storm

Hytten bliver udlejet i al slags vejr. Jonathan har sikret sig, den kan holde i regn, blæst og slud. Han har nemlig afstivet træerne med stålwirere, og han har været oppe i hulen og måle under stormvejr. Det eneste, der ændrer sig med årstiden og vejrforholdene, er muligheden for rindende vand:

Man kan bo i hytten året rundt uden problemer. Der er jo både lagt vand, varme og strøm ind. Men når der er frostgræder udenfor, må vi slukke for vandet. Så bliver det noget med, at man får nogle dunke med vand med op i hytten

siger han.

Planter på DBA:

 1. Task busk, Task busk, Ca 150 høj 
Du skal selv grave den op

  Task busk, Task busk, Ca 150 høj Du skal selv grave den op

  300,00 kr.13-04-2024
 2. Palme - Dupsis LutesCens , Dupsis LutesCens, Palme, Dupsis Lutenscens sælges ( uden potteskjuler ).

  Palme - Dupsis LutesCens , Dupsis LutesCens, Palme, Dupsis Lutenscens sælges ( uden potteskjuler ). Den er 130 cm høj med fine blad som har stor rumfang. De stærkeste blade er omkring 170 cm lange.

  500,00 kr.13-04-2024
 3. Regnskovsplante, Fingerfilodendron, Stor monstera deliciosa sælges i stor krukke.

Fast pris. Kontan

  Regnskovsplante, Fingerfilodendron, Stor monstera deliciosa sælges i stor krukke. Fast pris. Kontant eller mobilepay betaling.

  500,00 kr.13-04-2024
 4. Øko Jordbærstiklinge, Senga Sengana, Høst dine egne øko jordbær om 2 måneder!

Tænkte du ligesom mig

  Øko Jordbærstiklinge, Senga Sengana, Høst dine egne øko jordbær om 2 måneder! Tænkte du ligesom mig at købe jordbær er blevet sindssygt dyre med alt den inflation? Her er løsningen: Køb mine mega læk

  5,00 kr.13-04-2024
 5. Ficus Binnendijkii, Plante

Ficus Binnendijkii

150 cm i höjd
120 cm i bredd

krukke 
36 cm i diamet

  Ficus Binnendijkii, Plante Ficus Binnendijkii 150 cm i höjd 120 cm i bredd krukke 36 cm i diameter 33 cm i höjde säljes med kruka ( krukken har en lille hvid streg på sidan, se bilde) 600 DKK H

  600,00 kr.13-04-2024
 6. Divers plants and pots, Hi, I am selling a bunch of different plants and pots for pick up in Aarhus

  Divers plants and pots, Hi, I am selling a bunch of different plants and pots for pick up in Aarhus C, very central Little woven pot ca. 8x8cm: 5dkk White Ikea Papaja pot (12cm diameterx20cm): 15dkk

  20,00 kr.13-04-2024

Jonathans næste projekt

Selvom hytten står fint, som den er i dag, hygger Jonathan sig med at forbedre på den. Og foruden spindeltrappen er et næste ønske – og projekt – for Jonathan at lave et værelse mere til hytten:

- Ikke et værelse i forlængelse af selve hytten. Det bliver lidt længere nede på træstammen. Som bliver holdt oppe af nogle stolper. For at man kan leje hytten hele fire mennesker, hvis man vil.

Hytten har været udlejet siden, den blev færdig i marts. 55 par har på den tid overnattet til vejrs, og det er endda uden, at juni var en udlejningsmåned. I den måned var Maj og Jonathan selv på ferie og kunne derfor ikke være hjemme til at leje ud.
Hytten har været udlejet siden, den blev færdig i marts. 55 par har på den tid overnattet til vejrs, og det er endda uden, at juni var en udlejningsmåned. I den måned var Maj og Jonathan selv på ferie og kunne derfor ikke være hjemme til at leje ud.

Mere med Jonathan

Du kan læse mere til Jonathan her på DBA Guide. Jonathan har blandt andet i en tidligere artikel her på DBA Guide fortalt om nogle af sine bedste handler.

Han har også delt ud af sine bedste salgsråd, når man skal sælge sine brugte ting videre, og så kan du også læse mere til hans og Majs DBA-forbrug i artiklen og podcasten, her.

Relaterede artikler