Unik overnatningsmulighed hitter på DBA: Kun 1.200 kr. for 2 nætter
Udeliv

Unik overnatningsmulighed hitter på DBA: Kun 1.200 kr. for 2 nætter

Julie Schoen
Julie Schoen

I Hillerød har ægteparret Maj og Jonathan bygget en hule, der svæver seks meter oppe i deres træer. Heroppe kan gæster overnatte, der er isoleret, en terrasse, rindende vand, lagt strøm, en sovesofa og et tekøkken. Næsten alt er lavet på genbrugsmaterialer. Hytten lejer de ud med stor succes for 1.200 kroner for to nætter DBA.

Dagen kan starte dårligt, hvis man får det forkerte ben ud af sengen. Men hvis du overnatter i Maj og Jonathans trætopshytte, er det med at være helt sikker på, at du sætter dine ben det rigtige sted, når du træder ud af sengen. Der er nemlig 6,2 meter ned til jorden.

Maj og Jonathan har nemlig bygget en hule imellem deres tre, høje grantræer på deres 17.000 kvadratmeters store grund. I begyndelsen var projektet tiltænkt som en ”normal”, men meget højt beliggende hule til deres datter, men fritidsinteressen greb om sig, og i dag er hulen blevet til en hytte. Jonathan har isoleret den, lagt varme, strøm og vand ind i, og der er endda tilbygget en solterrasse ovenpå hyttens tag.

Siden Maj og Jonathan blev færdige med at bygge på hytten, har hele 55 par overnattet i trækronerne. Den unikke overnatningsmulighed er en succes på DBA, hvor hytten blandt andet udlejes.

Løverne gør det. Du kan også. Sove i et træ. Men du kan i Maj og Jonathans træhytte sove meget bedre end selv de mest luksusorienterede løver, for her er en blød seng, rindende vand, strøm og varme.
Løverne gør det. Du kan også. Sove i et træ. Men du kan i Maj og Jonathans træhytte sove meget bedre end selv de mest luksusorienterede løver, for her er en blød seng, rindende vand, strøm og varme.

En skydedør, en industriovn og en bordrundsav. Jonathan finder og køber en masse finurlige ting brugt. Han er en stor tingfinger og en ivrig byggeoptimist. Alle de dele, han ikke kan bruge til sit nuværende projekt, gemmer han, fordi han altid vil kunne anvende dem en anden god gang.

Det var sådan, Maj og Jonathans hytte blev til: Pludselig var der i Jonathans værksted fyldt med gamle bjælker og andet godt, der til sammen kunne danne rammen for en rigtig fornuftig hule.

- Jeg tænkte samtidig, at hvis min datter skal nå at have glæde af sådan en hule, er det nu, for om lidt bliver hun så stor, at  hun ikke gider sådan noget mere, fortæller Jonathan, hvis datter er 9 år.

Men Jonathan hyggede sig så meget med projektet, at det greb om sig, og pludselig havde han og Maj tilsammen bygget sig en genbrugshytte:

- Jeg har altid drømt om et ’tree top house’. Jeg har nok brugt omkring et halvt år på at bygge det. Der er lagt mange timer i hytten. Det har været svært at få bakset alle byggematerialer helt derop, griner Jonathan.

Træ og tømmer på DBA:

 1. Hårdttræs terrassebrædder

  Hårdttræs terrassebrædder

  Terrassebrædder, Hårdttræ, Bangkirai, Helt nye importerede terrassebrædder i Bangkirai, eksotisk hårdttræ. priser fra 65 kroner pr meter inklusiv moms. Dimensioner: bredde: 145 mm Tykkelse: 21 m

  65,00 kr.23-10-2023
 2. Tømmer, 55 m2 Træhus konstruktion for kolonihave råhus. Skelet + gulvbjælker + bjælkespær og bærende

  Tømmer, 55 m2 Træhus konstruktion for kolonihave råhus. Skelet + gulvbjælker + bjælkespær og bærende midterskillerum / stolpe / rem til træhus. Incl. udvendig utilvirket beklædningspakke, samt vinduer

  186.800,00 kr.21-02-2024
 3. krydsfinér/sporplader/spånplader/melamin, 2. sortering: fra 50 kr./stk.

  krydsfinér/sporplader/spånplader/melamin, 2. sortering: fra 50 kr./stk.

  Andet, krydsfiner/sporplader/melamin, 2. sorteringsplader. Det er plader med småskader, typisk trykskader fra truck. Vi tager forbehold for udsolgte varer/mellemsalg og trykfejl. Tagkrydsfinér (m. fe

  150,00 kr.09-03-2023
 4. Kalmarbrædder Douglasgran 25mm 150-300mm 5,10m.

  Kalmarbrædder Douglasgran 25mm 150-300mm 5,10m.

  Andet, douglas, Kalmarbrædder er oplagt som træ til shelters, beklæd dit shelter med kalmarbrædder og få et flot naturligt udseende. Der kan med fordel også anvendes kalmarbrædder til hegn, plankebor

  154,00 kr.20-08-2020
 5. SW12 AART medium - profilbrædder fra Superwood (2. sortering)

  SW12 AART medium - profilbrædder fra Superwood (2. sortering)

  Profilbrædder, Gran, Brædderne er til lodret beklædning og har fer/not samling samt profilspor. Brædderne fra Superwood er 2. sortering, og derfor kan der forekomme mindre skønhedsmæssige fejl. Bræd

  45,00 kr.07-07-2022
 6. Spærtræ

  Spærtræ

  Spær, Spærtræ gran , spærtræ C24 gran 45x245mm i længde 360cm der er 40stk i en pakke pris pr m ved hele pakke 39 kr prm FRA Spærtræ C 24 gran 45x245mm i længde 480cm der er 44stk i

  39,00 kr.30-05-2022

Alle genbrugsmaterialerne

Hyttens træbjælker, døre og vinduer er skænket fra parrets gamle hus, som de rev ned, da de flyttede ind. Det resterende træ er overskudstræ fra byggepladser, og hoveddøren til hytten har Jonathan fundet i en container.

Det første, du møder, når du klatrer op til hyttens platform, er en lille, nordvendt terrasse, som er lavet af grene fra parrets 17.000 kvadratmeters store have. Også en del træer fra haven har lagt stamme til hytten.

Men en stor del af alt det indvendige i hytten har haft et liv før. Maj har sørget for at give hytten et tapet, som er lavet ud af en gammel bog om fugle, som engang har tilhørt Jonathans farmor.

- Vi har valgt at lave et dyretema i hytten, så knagerne er lavet ud af Schleich-dyr som min datter ikke leger med længere. Jeg har skåret dem midt over og bruger dem som knager, fortæller Jonathan og fortsætter:

- Madrassen har vi dog købt fra ny. Den er i virkelig god kvalitet, så den er lækker at sove på. Sengen fungerer også som sofa, når man pakker den sammen. Min kone har syet betrækket, og vores datter har hjulpet lidt med at lave gulvet.

Hvis du kan lide egern, burde du også have god mulighed for at spotte nogle i dit hytteophold. Jonathan fortæller, at et egern har sit forrådskammer i et af træerne tæt på hytten.
Hvis du kan lide egern, burde du også have god mulighed for at spotte nogle i dit hytteophold. Jonathan fortæller, at et egern har sit forrådskammer i et af træerne tæt på hytten.

En hytte, der aldrig bliver færdig

Da hulen stod færdig, begyndte parret at leje den ud på Aibnb, og anmeldelserne har været virkelig gode.

- Men vi kunne godt se, at terrassen foran hyttens dør vendte forkert i forhold til solen. Derfor har jeg nu bygget en terrasse ovenpå hyttens tag, så man også kan sidde oppe i træet og sole deroppe, fortæller Jonathan.

I det hele taget er hulen et ’ongoing’ projekt. Fordi Jonathan ikke kan lade være med at optimere på den. Drømmen er at lave en spindeltrappe rundt om træstammen, så man slipper for at klatre op til hytten via en stige.

Men lige nu har parret dog sørget for, at du på en nem, men lavpraktisk måde kan få serveret din morgenmad uden at få en fod til jorden; Et hejsesystem kan sende morgenmadsbakken og din taske til vejrs.

Morgenmadsbakken kommer ind i billedet, eftersom Maj og Jonathan også sælger morgenmad for lidt ekstra oveni prisen, hvis lager haves. Hjemmebagte boller. Du kan også tilkøbe dig brug af det vildmarksbad, som står cirka 50 meter fra huset, men hvis du bare foretrækker et normalt bad, har Jonathan installeret en varm udendørsbruser i haven, og her er der også opsat et lille ”skur”, og inden i er der placeret et campingtoilet.

Er du mere til de kolde temperaturer, ligger der hele to søer på parret store grundejendom, og den ene er blevet renset, så man nu kan bade i den.

Føler du ikke for at blive våd, ligger parrets grund lige op ad en stor skov.

Der er god mobildækning fra hytten af
Der er god mobildækning fra hytten af

Maling på DBA:

 1. Vægmaling, GJØCO Proff Solid, 10 minus en sjat liter, Hvid, Gjøco Maling ; Proff Solid, Hvid vægmali

  Vægmaling, GJØCO Proff Solid, 10 minus en sjat liter, Hvid, Gjøco Maling ; Proff Solid, Hvid vægmaling, vaskbar, i rigtig god kvalitet ; Købte 10 liter, malet 1 gang på vær. 16 kvm, ikke brugt ret meg

  500,00 kr.21-02-2024
 2. Træmaling indendørs , Flügger interior 40 , 3 liter, Hvid Ral 9010, Indendørs træmaling til maling a

  Træmaling indendørs , Flügger interior 40 , 3 liter, Hvid Ral 9010, Indendørs træmaling til maling af fodpaneler dørkarme døre skabslåger og vinduer. Fast pris

  285,00 kr.21-02-2024
 3. Flügger pro 5 loft og vægmaling , Flügger pro glans 5 , 50 liter, Råhvid, Nye og uåbnet, fast pris p

  Flügger pro 5 loft og vægmaling , Flügger pro glans 5 , 50 liter, Råhvid, Nye og uåbnet, fast pris pr spand 350kr

  350,00 kr.21-02-2024
 4. Interior stop primer spærregrunder , Flugger, 6 liter, Hvid, Flügger Interior Stop Primer spærregrun

  Interior stop primer spærregrunder , Flugger, 6 liter, Hvid, Flügger Interior Stop Primer spærregrunder - netop åbnet - 10 liters spand hvor der er ca 6 liter tilbage. Det ses på billedet at spanden e

  300,00 kr.21-02-2024
 5. Glasfilt bedste kvalitet 150 m2 , 150 m2 liter, Superkvalitet til foræringspris 1500kr for det hele

  Glasfilt bedste kvalitet 150 m2 , 150 m2 liter, Superkvalitet til foræringspris 1500kr for det hele

  500,00 kr.20-02-2024
 6. Vægmaling silkemat, Tendens, 6,5L liter, Modehvid, Tendens vægmaling - silkemat, modehvid vægmaling.

  Vægmaling silkemat, Tendens, 6,5L liter, Modehvid, Tendens vægmaling - silkemat, modehvid vægmaling. 10L spand hvor der ca er 2/3 tilbage. Spanden er ikke så køn, da vi tabte lidt maling over den. M

  200,00 kr.20-02-2024

Derfor besluttede de sig for at leje ud

- Jeg har i mange år lavet rigtig mange projekter, og det hele er jo mest på vores eget hus, som vi selv får glæde af. Nu trængte jeg lidt til at bygge noget, som andre også kunne bruge. Det kan virke fjollet at lægge så mange kræfter i noget, som bare er til ens egen fornøjelses skyld, og derfor fik vi tanken om at leje hytten ud, fortæller Jonathan.

Parret har desuden i mange år tænkt på at lave et ’bed and breakfast’, men det ville kræve, at de udvidede deres hus med et værelse og badeværelse, og det ville være et større projekt,

Jonathan og Maj har det fint med at være udlejerne frem for gæster. De kan lide værtskabet og hygger sig også med, hvis dem, der lejer trætopshytten, kan lide at smalltalke. Men selv har Jonathan og Maj ikke prøvet at sove sammen oppe i hytten:

- Det er faktisk lidt sjovt, nu du siger det, for nej; Maj og jeg har ikke sovet der samtidigt. Der er jo mest lagt op til, at man kan sove to personer, så vi har sovet med vores datter på skift deroppe. Jeg tror ikke, vores datter ville bryde sig om at sove alene i huset, mens vi lå helt oppe i hytten. Men man kunne da godt bare tage ene madras ned på gulvet i trætopshytten, så vi alle sammen kunne sove der, ja, fortæller Jonathan.

Jonathan fortæller, at det hovedsageligt er unge par, der har lejet hytten.
Jonathan fortæller, at det hovedsageligt er unge par, der har lejet hytten.

Sådan fungerer hytten under storm

Hytten bliver udlejet i al slags vejr. Jonathan har sikret sig, den kan holde i regn, blæst og slud. Han har nemlig afstivet træerne med stålwirere, og han har været oppe i hulen og måle under stormvejr. Det eneste, der ændrer sig med årstiden og vejrforholdene, er muligheden for rindende vand:

Man kan bo i hytten året rundt uden problemer. Der er jo både lagt vand, varme og strøm ind. Men når der er frostgræder udenfor, må vi slukke for vandet. Så bliver det noget med, at man får nogle dunke med vand med op i hytten

siger han.

Planter på DBA:

 1. Hængepotte, Hængepotte inkl. ophæng
Diameter 26 cm
Ampel
Hængeampel
Hænge ampel
Hængende krukke
Plas

  Hængepotte, Hængepotte inkl. ophæng Diameter 26 cm Ampel Hængeampel Hænge ampel Hængende krukke Plastik Hvid God til fx jordbær, sommerblomster, hængetomater Sender ikke Se evt. mine angre annoncer

  30,00 kr.21-02-2024
 2. Mini drivhus, Weibulls, 2 stk uåbnede minidrivhuse i plast fra Weibulls

Med 18 rum


Samlet pris

  Mini drivhus, Weibulls, 2 stk uåbnede minidrivhuse i plast fra Weibulls Med 18 rum Samlet pris

  60,00 kr.21-02-2024
 3. Potter, Diverse potter. 
Store (4 stk): H: 55 B: 44
300kr pr stk. 
Lille (1 stk): H: 43 B: 33
100kr

  Potter, Diverse potter. Store (4 stk): H: 55 B: 44 300kr pr stk. Lille (1 stk): H: 43 B: 33 100kr Samlet pris med rabat: 1000kr. Kun afhentning.

  300,00 kr.21-02-2024
 4. Grøn plante inkl. potte, Mellem stor grøn plante inkl. super fin stentøjspotte. Kom gerne med et bud

  Grøn plante inkl. potte, Mellem stor grøn plante inkl. super fin stentøjspotte. Kom gerne med et bud.

  100,00 kr.21-02-2024
 5. Hoya, Fungii, Stikling med rodnet Lige klar til at plante
Den har 9 blade

Dyr/røgfrit hjem

Kan sen

  Hoya, Fungii, Stikling med rodnet Lige klar til at plante Den har 9 blade Dyr/røgfrit hjem Kan sendes med DAO på købers regning Kun SMS eller opkald på 21819629 besvares Se også alle mine andre an

  35,00 kr.21-02-2024
 6. Vanilla orchid , Vanilla orchid, 3 vanilla orchid cutting . 100 for all

  Vanilla orchid , Vanilla orchid, 3 vanilla orchid cutting . 100 for all

  100,00 kr.21-02-2024

Jonathans næste projekt

Selvom hytten står fint, som den er i dag, hygger Jonathan sig med at forbedre på den. Og foruden spindeltrappen er et næste ønske – og projekt – for Jonathan at lave et værelse mere til hytten:

- Ikke et værelse i forlængelse af selve hytten. Det bliver lidt længere nede på træstammen. Som bliver holdt oppe af nogle stolper. For at man kan leje hytten hele fire mennesker, hvis man vil.

Hytten har været udlejet siden, den blev færdig i marts. 55 par har på den tid overnattet til vejrs, og det er endda uden, at juni var en udlejningsmåned. I den måned var Maj og Jonathan selv på ferie og kunne derfor ikke være hjemme til at leje ud.
Hytten har været udlejet siden, den blev færdig i marts. 55 par har på den tid overnattet til vejrs, og det er endda uden, at juni var en udlejningsmåned. I den måned var Maj og Jonathan selv på ferie og kunne derfor ikke være hjemme til at leje ud.

Mere med Jonathan

Du kan læse mere til Jonathan her på DBA Guide. Jonathan har blandt andet i en tidligere artikel her på DBA Guide fortalt om nogle af sine bedste handler.

Han har også delt ud af sine bedste salgsråd, når man skal sælge sine brugte ting videre, og så kan du også læse mere til hans og Majs DBA-forbrug i artiklen og podcasten, her.

Relaterede artikler