Det skal du vide, når du vil sælge din hæk brugt
Udeliv

Det skal du vide, når du vil sælge din hæk brugt

Louise Guldager
Louise Guldager

At sælge brugt på DBA omfatter ikke kun legetøj, lamper og lædersofaer. Har du for eksempel overvejet at skille dig af med ligusterhækken? Det lyder nok mere omstændigt, end det rent faktisk er. For at få succes med projektet, skal du blot følge disse råd, for så er det faktisk lige til at gå til.

Måske har du lyst til at se på noget nyt i haven? Måske skal I have omrokeret indretningen af jeres udendørsarealer? Eller skiftet hækken ud med et hegn?

Uanset, så kan du sagtens sælge eksisterende planter - og altså også din hæk - brugt på DBA i stedet for bare at smide det ud. Mange benytter sig af chancen, fordi det giver mulighed for at bede eventuel køber om at hjælpe med at grave op. Det er nemlig oftest især gravearbejdet, der virker uoverskueligt for de fleste.

Uanset om det er en bøgehæk, en liguster eller for eksempel en buksbom, du vil af med, kan det faktisk lade sig gøre at sælge den på DBA. Det har vi masser af eksempler på, og lige nu er der flere, der også har udbudt deres hæk på genbrugssitet.

Du kan altså både tjene lidt penge og få hjælp til gravearbejdet samt finde glæde i at vide, at din hæk lever videre i nye rammer, hvis du sælger din hæk. Her kommer et par gode råd, der er værd at kende, hvis du har fået mod på dette.

Ligusterhæk til salg på DBA:

 1. Liguster hæk, Liguster, Ca 42 stks liguster planter ca 90cm høj alle sammen. Sælges samlet. - står s

  Liguster hæk, Liguster, Ca 42 stks liguster planter ca 90cm høj alle sammen. Sælges samlet. - står stadig og lige til at trække op.

  400,00 kr.16-06-2024
 2. Hæk, Liguster, Liguster sælges
30-80 cm høje
15-40 kr pr stk
Mængderabat gives.

Har også:
Vinplante

  Hæk, Liguster, Liguster sælges 30-80 cm høje 15-40 kr pr stk Mængderabat gives. Har også: Vinplanter 50 kr Hyld 30-50 kr Hindbær 30-50 kr Tornfri brombær 30-50 kr Solbær 25 kr Jordbær 10 kr Skovjordb

  15,00 kr.05-06-2024
 3. Liguster hæk, Liguster, 20 m liguster hæk, der står 3 pr meter. 
Helt ny plantet, skyder godt og er

  Liguster hæk, Liguster, 20 m liguster hæk, der står 3 pr meter. Helt ny plantet, skyder godt og er allerede vokset en del. 140 cm høj.

  1.500,00 kr.01-06-2024
 4. Hækplanter, Færdig Hæk, Få et super godt tilbud på Færdig Hæk på klump. Flere størrelser og mulighed

  Hækplanter, Færdig Hæk, Få et super godt tilbud på Færdig Hæk på klump. Flere størrelser og muligheder i både Bøg og Liguster. Skriv eller ring - og få et godt tilbud. Prisen afhænger af antal og øn

  138,00 kr.19-02-2017

På DBA er der lige nu 20 annoncer med ligusterhække til salg – Dog skal du flytte dig noget, hvis du bor i Jylland, for 15 af dem befinder sig på Sjælland.

Nanna Louise Teckemeier er Haveredaktør hos Aller Grøn, og hun får ofte spørgsmål omkring, hvornår det er bedst at plante eller grave grønt op fra haven. Herunder giver hun gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når det handler om at grave din hæk op i forbindelse med et salg.

1. Dette er det bedste tidspunkt at grave hækken op

Det bedste tidspunkt at grave din hæk op på er om efteråret, hvor planten er i hvile, men hvor du stadig kan grave i jorden. Om foråret sætter planterne nye skud og danner nye rødder. Da din hæk gerne skal plantes lige efter opgravning, må du forsøge at passe det ind med en eventuel køber, fortæller Nanna Louise Teckemeier.

Faktisk er det af ret stor betydning, at hækken bliver plantet lige umiddelbart efter opgravning, for rødderne må ikke tørre ud. De skal holdes fugtige hele tiden, ellers kan planten tage skade. Derfor er det en god ide at sikre sig, at der er en køber, inden du går i gang med at grave hele hækken op og måske endda endnu vigtigere at få afstemt tidspunktet med køber, frem for alene blot med vejrguderne og årstidernes skifte.

Der er altid en vis risiko for, at du får ødelagt for meget af rodnettet, og planten tager skade, når du graver den op. Den risiko må man løbe, men som oftest kan det sagtens lykkes, hvis du er nænsom og omhyggelig og ikke volder rødderne alt for stor skade, forklarer Nanna Louise Teckemeier.

Det er også derfor, at du helst skal køre hækken direkte hjem og putte den i jorden, efter at den er gravet op. Rødderne må helst ikke få frost eller tørre ud. Derfor er en varm sommerdag heller ikke ideel.

Jo større rodklump, du kan få med op, jo bedre chancer har hækplanterne for at klare omplantningen. Det gælder især, hvis det er en plante, som har stået på samme sted i mere end 3-4 år.

Hækkeklipper til salg på DBA:

 1. Hækklipper, Bosch hækkeklipper. 50 cm svær, 220v (til ledning) Kun 150,- Odense NV

  Hækklipper, Bosch hækkeklipper. 50 cm svær, 220v (til ledning) Kun 150,- Odense NV

  150,00 kr.19-06-2024
 2. Hækklipper, Matika DUH523, Brugt matika DUH523 hækkeklipper. Fungere fin og skæret er skarpt. Bemærk

  Hækklipper, Matika DUH523, Brugt matika DUH523 hækkeklipper. Fungere fin og skæret er skarpt. Bemærk den sælges uden batteri og lader.

  350,00 kr.19-06-2024
 3. Hækklipper, Husqvarna, Meget fin stabil og professional maskine sælges for 1/3 del af nypris.

  Hækklipper, Husqvarna, Meget fin stabil og professional maskine sælges for 1/3 del af nypris.

  850,00 kr.19-06-2024
 4. Hækklipper, God Hækklipper, Hækklipper.

SMS eller ring vedr. afhentning.

  Hækklipper, God Hækklipper, Hækklipper. SMS eller ring vedr. afhentning.

  100,00 kr.19-06-2024
 5. Hækklipper, BOSCH AHS, Bosch hækkeklipper AHS 550-24 ST.

  Hækklipper, BOSCH AHS, Bosch hækkeklipper AHS 550-24 ST.

  350,00 kr.19-06-2024
 6. Hækklipper, Metaba HS 8555, Hækkeklipper - Metaba HS 8555 

God Hækkeklipper, ikke brugt ret meget.

  Hækklipper, Metaba HS 8555, Hækkeklipper - Metaba HS 8555 God Hækkeklipper, ikke brugt ret meget. Den er på 550W og med 55cm lang sværd --- Vi sender gerne, men ved samlet varekøb under 50kr, tage

  350,00 kr.19-06-2024

På DBA er der lige nu 749 annoncer med hækkeklippere til salg. Det er flest i Jylland, hvor de 400 af dem befinder sig.

2. Gør dette forarbejde, INDEN du sætter hækken til salg

Er hækken mange år gammel, vil den have bedre chancer for at overleve en flytning, hvis du gør noget forarbejde, inden du sælger.

- Hvis du kan rodstikke din hæk eller plante og vente en sæson, før du graver den op og sælger, er det nu engang bedst. Men ellers kryds fingre for at det går, det gør det som regel, siger Nanna Louise Teckemeier.

Når du rodstikker, stikker du kort og godt en spade ned i jorden hele vejen rundt og kapper rødderne. Men lader planten stå. Det er normalt tilstrækkeligt, at rodstikke i et spadestiks dybe, altså omkring 2-3 centimeters dybde. Herfra vil den begynde at danne nye, friske rødder.

- På den måde, har planten stadig nogle intakte rødder, der kan forsyne den med vand og næring - og de rødder, der er kappet, vil den reparere selv, forklarer Nanna Louise Teckemeier.

LÆS OGSÅ: 5 gode råd til køb af brugt trampolin

– Det tager omtrent en sæson for planten at reparere sig selv. Vil du flytte en hæk om efteråret, kan du med fordel rodstikke den om foråret, og vil du flytte den om foråret, kan du rodstikke den først på efteråret.

Når du rodstikker danner hækken en masse små rødder, der fungerer. Når du graver planten op, må disse små rødder ikke beskadiges, så sørg for at grave lidt længere ude, end der hvor du stak spaden ned, da du rodbeskar.

Har du ikke tid at rodstikke og vente et helt år, skal du især være opmærksom på at flytte din hæk, når den er ”i dvale”, som Nanna Louise Teckemeier udtrykker det.

Og planen er, som tidligere skrevet, i dvale om efteråret og vinteren. 

LÆS OGSÅ: Denne ting jagter 100.000 havejere lige nu!

Billede sælge din HÆK brugt_DbaGuide2 Skal du lave om i haven? Så husk også at tjekke plantekategorien på DBA. Her er tre stauder, som alle er til salg på DBA: Løvefoden er en speciel staude i bedet, der håndterer regn og vanding rigtig godt, skriver Morten fra København NV, der sælger den for 10 kroner per plante. Sankthansurten, der er større end de almindelige, sælger Jacob fra Herlev til 50 kroner. Den lilla Iris 'Gracieuse', der er en Japansk iris, sælger Henrik fra Viborg til 50 kroner
Billede sælge din HÆK brugt_DbaGuide2 Skal du lave om i haven? Så husk også at tjekke plantekategorien på DBA. Her er tre stauder, som alle er til salg på DBA: Løvefoden er en speciel staude i bedet, der håndterer regn og vanding rigtig godt, skriver Morten fra København NV, der sælger den for 10 kroner per plante. Sankthansurten, der er større end de almindelige, sælger Jacob fra Herlev til 50 kroner. Den lilla Iris 'Gracieuse', der er en Japansk iris, sælger Henrik fra Viborg til 50 kroner

3. Men flyt (sælg) helst ikke på hækken, hvis den ikke opfylder dette krav

En god tommelfingerregel er, fortæller Nanna Louise Teckemeier, at det er bedst at flytte hæk, store planter og buske indenfor de første 2-4 år. Her er det rimelig nemt, fordi rødderne endnu ikke har bredt sig så meget endnu. Herfra bliver det mere vanskeligt, fordi det bliver sværere at undgå at ødelægge rodnettet for meget.

Som tommelfingerregel kan du regne med, at diameteren på rodklumpen skal være cirka 10 gange diameteren på plantens stamme. Er stammen 3 centimeter tyk, skal rodklumpen altså være cirka 30 centimeter bred.

Sørg som sagt for at have en aftale i hus med en køber allerede, så de kan plante hækken i jorden kort efter, den er gravet op.

Nanna Louise Teckemeier understreger, at disse råd hovedsageligt gælder store buske og hække. Det er knapt så farligt at flytte stauder og mindre beplantning. Opgravning af en velvoksen hæk kræver lidt mere snilde. Men har man mod på at lægge tid og arbejdskraft i det, er der intet i vejen for at give det et forsøg, mener hun:

- Hvad er det værste, der kan ske? At hækken går ud? Men ærlig talt: hvis du har fundet en hæk billigt, så skal det ikke være risikoen for at den går ud, der holder dig tilbage. Det kan jo ske. Vi kan alligevel kun til en vis grad bestemme over naturen. Hvis besparelsen står til måls med risikoen, vil jeg mene, at du bare kan kaste dig ud i det.

Buskbom til salg på DBA:

 1. Hæk, Buskbom, 9 meter buskbomhæk ca. 50cm høj til salg da vi skal omlægge haven. 
Forvent at hjælpe

  Hæk, Buskbom, 9 meter buskbomhæk ca. 50cm høj til salg da vi skal omlægge haven. Forvent at hjælpe til med opgravningen.

  500,00 kr.08-06-2024
 2. Buskbom, Lille blad, BORTGIVES! Buskbom hæk, lille blad type, fra 2009. Planten trives godt. Den er

  Buskbom, Lille blad, BORTGIVES! Buskbom hæk, lille blad type, fra 2009. Planten trives godt. Den er 6 meter lang, 1,2 meter bred, og ca. 1,25 høj. Forudsætning: man skal selv grave den op med maskine,

  1,00 kr.03-06-2024
 3. Buskbom, Rundklippet, 1 stk Stor rundklippet buskbom,fejlkøb

  Buskbom, Rundklippet, 1 stk Stor rundklippet buskbom,fejlkøb

  199,00 kr.25-05-2024
 4. Buskbom, 12 buskbom 
4 meget store 
6 store

Skal graves op - men der er godt selskab i mellemtiden.

  Buskbom, 12 buskbom 4 meget store 6 store Skal graves op - men der er godt selskab i mellemtiden. Præcis langhårede nok til at du kan skære i alle former.

  1,00 kr.22-05-2024
 5. Buskbom, Buskbom, Buskbom cylinderform
Højde 110 cm

Er opgravet og står i storskraldspose

  Buskbom, Buskbom, Buskbom cylinderform Højde 110 cm Er opgravet og står i storskraldspose

  300,00 kr.22-05-2024
 6. Buskbom, Buskbom, Meget flot kugle buskbom med en diameter på 80 cm og en højde på 70 cm
Den er opgr

  Buskbom, Buskbom, Meget flot kugle buskbom med en diameter på 80 cm og en højde på 70 cm Den er opgravet og står i en murerbalje, som kan medfølge for 50 kr ekstra

  700,00 kr.22-05-2024

På DBA er der lige nu 47 annoncer med buksbom til salg. De er ofte populære og nemme at holde.  33 af dem ligger til under 300 kroner. Langt under halv pris af nypris.

Hække, som er nemme at flytte:

- Mindre fritvoksende hække som spiræa

- Ligusterhække

Hække, som er mere krævende at flytte:

- Store laurbærkirsebær

- Bøgehæk

LÆS OGSÅ: Foråret er på vej: 3 sjove udendørsting til børnene 

Sørg for at have en aftale i hus med en køber allerede, så de kan plante hækken i jorden kort efter, den er gravet op. Sådan sikrer du bedst, at den ikke lider skade. Og husk endelig at vande jorden, der hvor hækken skal genplantes, så hækken har noget at suge næring fra
Sørg for at have en aftale i hus med en køber allerede, så de kan plante hækken i jorden kort efter, den er gravet op. Sådan sikrer du bedst, at den ikke lider skade. Og husk endelig at vande jorden, der hvor hækken skal genplantes, så hækken har noget at suge næring fra

En anden ting, som rigtig mange sælger og køber brugt på DBA, er cykler. Særligt i foråret og om sommeren. Her er det en af de bedste og nemmeste måder at komme rundt på. Og det behøver jo ikke være en dyr investering. Ikke hvis du begynder med at kigge brugt. Og hvem elsker ikke at mærke sommervarmen i ansigtet, mens man suser gennem byen? Her er fem ting, du skal vide, når du køber brugt cykel.

Maj er ofte lig med sol og mere varme, og det er gerne her, de fleste begynder at gå i haven og gøre den klar til sommersæsonen og frem. Her kan du læse, hvad du bør gøre i haven lige nu.

Nu hvor du er i gang med haven, så giv da også lige dine havemøbler lidt kærlighed. Få fif til, hvordan du gør, ved at kigge med i videoen herunder. Du kan læse mere om, hvordan du bærer dig ad i artiklen bag videoen, her.

Relaterede artikler