Det skal du vide, når du vil sælge din hæk brugt
Udeliv

Det skal du vide, når du vil sælge din hæk brugt

Louise Guldager
Louise Guldager

At sælge brugt på DBA omfatter ikke kun legetøj, lamper og lædersofaer. Har du for eksempel overvejet at skille dig af med ligusterhækken? Det lyder nok mere omstændigt, end det rent faktisk er. For at få succes med projektet, skal du blot følge disse råd, for så er det faktisk lige til at gå til.

Måske har du lyst til at se på noget nyt i haven? Måske skal I have omrokeret indretningen af jeres udendørsarealer? Eller skiftet hækken ud med et hegn?

Uanset, så kan du sagtens sælge eksisterende planter - og altså også din hæk - brugt på DBA i stedet for bare at smide det ud. Mange benytter sig af chancen, fordi det giver mulighed for at bede eventuel køber om at hjælpe med at grave op. Det er nemlig oftest især gravearbejdet, der virker uoverskueligt for de fleste.

Uanset om det er en bøgehæk, en liguster eller for eksempel en buksbom, du vil af med, kan det faktisk lade sig gøre at sælge den på DBA. Det har vi masser af eksempler på, og lige nu er der flere, der også har udbudt deres hæk på genbrugssitet.

Du kan altså både tjene lidt penge og få hjælp til gravearbejdet samt finde glæde i at vide, at din hæk lever videre i nye rammer, hvis du sælger din hæk. Her kommer et par gode råd, der er værd at kende, hvis du har fået mod på dette.

Ligusterhæk til salg på DBA:

 1. Gyvel, Gyvel (Cytisus scoparius) er en 50-200 cm høj busk.


De er lige til at plante i haven. Plant

  Gyvel, Gyvel (Cytisus scoparius) er en 50-200 cm høj busk. De er lige til at plante i haven. Planten er i en 15 liter spand og er mellem 1 og 1,5 meter høje. I tilfælde at du gerne vil købe flere t

  100,00 kr.26-03-2023
 2. Liguster Liga 80/120 cm

  Liguster Liga 80/120 cm

  Hæk, Liguster, Nok Danmarks flotteste Liguster Liga hæk plante med et stort og kraftigt rodnet og 5-7 grene, som sikre at du får en ordentlig hæk. Liguster Liga er stedse grøn og trives i alle miljøer

  15,00 kr.25-08-2022
 3. Billige Liguster Liga 50/80 cm.

  Billige Liguster Liga 50/80 cm.

  Hæk, Liguster Liga, Stedse grønne Liguster Liga i 50/80 cm med 2-4 grene. Der plantes med 5 stk. pr meter. Sælges i bundter oplagt med 25 stk. pr bundt. Prisen er pr. stk. = 250 kr pr. bundt. Kan leve

  10,00 kr.30-08-2022
 4. Liguster - almindelig, Liguster eller Ligustrum Valgare de er mellem 1 til 2 meter.
.
De er lige til

  Liguster - almindelig, Liguster eller Ligustrum Valgare de er mellem 1 til 2 meter. . De er lige til at plante i haven som hæk eller en krukke udenfor. I tilfælde at du gerne vil købe flere træer/bus

  100,00 kr.01-03-2023
 5. Hæk, Liguster, Lille tilklippet ligusterhæk sælges. Du må selv lige sørge for opgravning osv.

  Hæk, Liguster, Lille tilklippet ligusterhæk sælges. Du må selv lige sørge for opgravning osv.

  50,00 kr.05-02-2023
 6. Liguster hæk, Liguster, Ung Liguster hæk sælges. 
Køber graver selv hækken op. 
Der er ca. 24 meter.

  Liguster hæk, Liguster, Ung Liguster hæk sælges. Køber graver selv hækken op. Der er ca. 24 meter. Har ikke tal på hver enkelt hæk/busk bundt. Men der rigtig mange. Når man planter ny hæk, sættes

  1.650,00 kr.22-11-2022

På DBA er der lige nu 20 annoncer med ligusterhække til salg – Dog skal du flytte dig noget, hvis du bor i Jylland, for 15 af dem befinder sig på Sjælland.

Nanna Louise Teckemeier er Haveredaktør hos Aller Grøn, og hun får ofte spørgsmål omkring, hvornår det er bedst at plante eller grave grønt op fra haven. Herunder giver hun gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når det handler om at grave din hæk op i forbindelse med et salg.

1. Dette er det bedste tidspunkt at grave hækken op

Det bedste tidspunkt at grave din hæk op på er om efteråret, hvor planten er i hvile, men hvor du stadig kan grave i jorden. Om foråret sætter planterne nye skud og danner nye rødder. Da din hæk gerne skal plantes lige efter opgravning, må du forsøge at passe det ind med en eventuel køber, fortæller Nanna Louise Teckemeier.

Faktisk er det af ret stor betydning, at hækken bliver plantet lige umiddelbart efter opgravning, for rødderne må ikke tørre ud. De skal holdes fugtige hele tiden, ellers kan planten tage skade. Derfor er det en god ide at sikre sig, at der er en køber, inden du går i gang med at grave hele hækken op og måske endda endnu vigtigere at få afstemt tidspunktet med køber, frem for alene blot med vejrguderne og årstidernes skifte.

Der er altid en vis risiko for, at du får ødelagt for meget af rodnettet, og planten tager skade, når du graver den op. Den risiko må man løbe, men som oftest kan det sagtens lykkes, hvis du er nænsom og omhyggelig og ikke volder rødderne alt for stor skade, forklarer Nanna Louise Teckemeier.

Det er også derfor, at du helst skal køre hækken direkte hjem og putte den i jorden, efter at den er gravet op. Rødderne må helst ikke få frost eller tørre ud. Derfor er en varm sommerdag heller ikke ideel.

Jo større rodklump, du kan få med op, jo bedre chancer har hækplanterne for at klare omplantningen. Det gælder især, hvis det er en plante, som har stået på samme sted i mere end 3-4 år.

Hækkeklipper til salg på DBA:

 1. Hækklipper, Black & Decker, Hækkeklipper er brugt 3 gange og fungerer fint.

Sendes ikke

  Hækklipper, Black & Decker, Hækkeklipper er brugt 3 gange og fungerer fint. Sendes ikke

  100,00 kr.29-03-2023
 2. Hækklipper, SOM NY Ryobi, OPT1845, hækkeklipper med teleskopskaft med en ekstra højde på 2,9 m.
Har

  Hækklipper, SOM NY Ryobi, OPT1845, hækkeklipper med teleskopskaft med en ekstra højde på 2,9 m. Har et aftageligt teleskopskaft med en fuld længde på 2,9 m for udvidet rækkevidde samt et 115° artikule

  900,00 kr.29-03-2023
 3. Hækklipper, Bosch, Hækkeklipper fra Bosch sælges.

Hentes i postnr. 8000 Aarhus

  Hækklipper, Bosch, Hækkeklipper fra Bosch sælges. Hentes i postnr. 8000 Aarhus

  250,00 kr.29-03-2023
 4. Hækklipper, Bosch, Bosch Hækkeklipper, Langt sværdskaft, Vedligeholdt og smurt, Fuld elektrisk Model

  Hækklipper, Bosch, Bosch Hækkeklipper, Langt sværdskaft, Vedligeholdt og smurt, Fuld elektrisk Model: AHS 6000-Pro-T Hej Jeg sælger denne Bosch hækkeklipper, som er i fin stand, da den kun er blevet

  700,00 kr.29-03-2023
 5. Hækklipper, Stihl HS45, Brugt fra 2001, kører og starter fint.
Skal afhentes.
Fast pris

  Hækklipper, Stihl HS45, Brugt fra 2001, kører og starter fint. Skal afhentes. Fast pris

  1.500,00 kr.29-03-2023
 6. Hækklipper, Bosch

  Hækklipper, Bosch

  150,00 kr.29-03-2023

På DBA er der lige nu 749 annoncer med hækkeklippere til salg. Det er flest i Jylland, hvor de 400 af dem befinder sig.

2. Gør dette forarbejde, INDEN du sætter hækken til salg

Er hækken mange år gammel, vil den have bedre chancer for at overleve en flytning, hvis du gør noget forarbejde, inden du sælger.

- Hvis du kan rodstikke din hæk eller plante og vente en sæson, før du graver den op og sælger, er det nu engang bedst. Men ellers kryds fingre for at det går, det gør det som regel, siger Nanna Louise Teckemeier.

Når du rodstikker, stikker du kort og godt en spade ned i jorden hele vejen rundt og kapper rødderne. Men lader planten stå. Det er normalt tilstrækkeligt, at rodstikke i et spadestiks dybe, altså omkring 2-3 centimeters dybde. Herfra vil den begynde at danne nye, friske rødder.

- På den måde, har planten stadig nogle intakte rødder, der kan forsyne den med vand og næring - og de rødder, der er kappet, vil den reparere selv, forklarer Nanna Louise Teckemeier.

LÆS OGSÅ: 5 gode råd til køb af brugt trampolin

– Det tager omtrent en sæson for planten at reparere sig selv. Vil du flytte en hæk om efteråret, kan du med fordel rodstikke den om foråret, og vil du flytte den om foråret, kan du rodstikke den først på efteråret.

Når du rodstikker danner hækken en masse små rødder, der fungerer. Når du graver planten op, må disse små rødder ikke beskadiges, så sørg for at grave lidt længere ude, end der hvor du stak spaden ned, da du rodbeskar.

Har du ikke tid at rodstikke og vente et helt år, skal du især være opmærksom på at flytte din hæk, når den er ”i dvale”, som Nanna Louise Teckemeier udtrykker det.

Og planen er, som tidligere skrevet, i dvale om efteråret og vinteren. 

LÆS OGSÅ: Denne ting jagter 100.000 havejere lige nu!

Billede sælge din HÆK brugt_DbaGuide2 Skal du lave om i haven? Så husk også at tjekke plantekategorien på DBA. Her er tre stauder, som alle er til salg på DBA: Løvefoden er en speciel staude i bedet, der håndterer regn og vanding rigtig godt, skriver Morten fra København NV, der sælger den for 10 kroner per plante. Sankthansurten, der er større end de almindelige, sælger Jacob fra Herlev til 50 kroner. Den lilla Iris 'Gracieuse', der er en Japansk iris, sælger Henrik fra Viborg til 50 kroner
Billede sælge din HÆK brugt_DbaGuide2 Skal du lave om i haven? Så husk også at tjekke plantekategorien på DBA. Her er tre stauder, som alle er til salg på DBA: Løvefoden er en speciel staude i bedet, der håndterer regn og vanding rigtig godt, skriver Morten fra København NV, der sælger den for 10 kroner per plante. Sankthansurten, der er større end de almindelige, sælger Jacob fra Herlev til 50 kroner. Den lilla Iris 'Gracieuse', der er en Japansk iris, sælger Henrik fra Viborg til 50 kroner

3. Men flyt (sælg) helst ikke på hækken, hvis den ikke opfylder dette krav

En god tommelfingerregel er, fortæller Nanna Louise Teckemeier, at det er bedst at flytte hæk, store planter og buske indenfor de første 2-4 år. Her er det rimelig nemt, fordi rødderne endnu ikke har bredt sig så meget endnu. Herfra bliver det mere vanskeligt, fordi det bliver sværere at undgå at ødelægge rodnettet for meget.

Som tommelfingerregel kan du regne med, at diameteren på rodklumpen skal være cirka 10 gange diameteren på plantens stamme. Er stammen 3 centimeter tyk, skal rodklumpen altså være cirka 30 centimeter bred.

Sørg som sagt for at have en aftale i hus med en køber allerede, så de kan plante hækken i jorden kort efter, den er gravet op.

Nanna Louise Teckemeier understreger, at disse råd hovedsageligt gælder store buske og hække. Det er knapt så farligt at flytte stauder og mindre beplantning. Opgravning af en velvoksen hæk kræver lidt mere snilde. Men har man mod på at lægge tid og arbejdskraft i det, er der intet i vejen for at give det et forsøg, mener hun:

- Hvad er det værste, der kan ske? At hækken går ud? Men ærlig talt: hvis du har fundet en hæk billigt, så skal det ikke være risikoen for at den går ud, der holder dig tilbage. Det kan jo ske. Vi kan alligevel kun til en vis grad bestemme over naturen. Hvis besparelsen står til måls med risikoen, vil jeg mene, at du bare kan kaste dig ud i det.

Buskbom til salg på DBA:

 1. Busk, Buskbom, Tre stk. 

1 stk ; 1,5 meter høj og ca 70 bred
1700kr incl potte med dræn - af krafti

  Busk, Buskbom, Tre stk. 1 stk ; 1,5 meter høj og ca 70 bred 1700kr incl potte med dræn - af kraftig plast 1 stk 1 meter høj og ca 60 bred 1350kr incl potte med dræn. - af kraftig plast 1 stk 0,7

  1.000,00 kr.05-03-2023
 2. Buskbom, Stor flot buskbom 110 cm høj 80 cm i diameter klippet som koala bjørn står plantet i jorde

  Buskbom, Stor flot buskbom 110 cm høj 80 cm i diameter klippet som koala bjørn står plantet i jorden hjælp til opgravning og læsning kan tilbydes

  1.500,00 kr.04-03-2023
 3. Buskbom, Stor buskbom sælges. 
Køber graver selv op

  Buskbom, Stor buskbom sælges. Køber graver selv op

  400,00 kr.20-09-2022
 4. Stor Buksbom, Buskbom, En stor nyklippet buksbom. Den er ca. 30 år gammel. 

Den er 130 cm høj og 90

  Stor Buksbom, Buskbom, En stor nyklippet buksbom. Den er ca. 30 år gammel. Den er 130 cm høj og 90 cm i diameter.- Den er blevet klippet regelmæssigt hvert år og er derfor meget tæt i løvet. Du skal

  500,00 kr.14-06-2022
 5. busk, buskbom, buskbom i god vækst 140 i æ 130 i højden. 
pris pr stk. 600 kr
.OBS grav selv op.
 me

  busk, buskbom, buskbom i god vækst 140 i æ 130 i højden. pris pr stk. 600 kr .OBS grav selv op. men at lave rund . der er ialt 4 stk Hvis du er interesseret, SMS. besvares IKKE/jeg skriver ikke SMS

  600,00 kr.28-05-2022
 6. busk, buskbom, buskbom  den flade model grøn hele året ca 120 i dia. og ca 50 cm pris pr stk 125

  busk, buskbom, buskbom den flade model grøn hele året ca 120 i dia. og ca 50 cm pris pr stk 125 kr sukkertop gran grøn hele året pris pr stk 40 kr. fastnet 86 26 12 99 tlf 2360 2364 ingen sms

  125,00 kr.27-09-2016

På DBA er der lige nu 47 annoncer med buksbom til salg. De er ofte populære og nemme at holde.  33 af dem ligger til under 300 kroner. Langt under halv pris af nypris.

Hække, som er nemme at flytte:

- Mindre fritvoksende hække som spiræa

- Ligusterhække

Hække, som er mere krævende at flytte:

- Store laurbærkirsebær

- Bøgehæk

LÆS OGSÅ: Foråret er på vej: 3 sjove udendørsting til børnene 

Sørg for at have en aftale i hus med en køber allerede, så de kan plante hækken i jorden kort efter, den er gravet op. Sådan sikrer du bedst, at den ikke lider skade. Og husk endelig at vande jorden, der hvor hækken skal genplantes, så hækken har noget at suge næring fra
Sørg for at have en aftale i hus med en køber allerede, så de kan plante hækken i jorden kort efter, den er gravet op. Sådan sikrer du bedst, at den ikke lider skade. Og husk endelig at vande jorden, der hvor hækken skal genplantes, så hækken har noget at suge næring fra

En anden ting, som rigtig mange sælger og køber brugt på DBA, er cykler. Særligt i foråret og om sommeren. Her er det en af de bedste og nemmeste måder at komme rundt på. Og det behøver jo ikke være en dyr investering. Ikke hvis du begynder med at kigge brugt. Og hvem elsker ikke at mærke sommervarmen i ansigtet, mens man suser gennem byen? Her er fem ting, du skal vide, når du køber brugt cykel.

Maj er ofte lig med sol og mere varme, og det er gerne her, de fleste begynder at gå i haven og gøre den klar til sommersæsonen og frem. Her kan du læse, hvad du bør gøre i haven lige nu.

Nu hvor du er i gang med haven, så giv da også lige dine havemøbler lidt kærlighed. Få fif til, hvordan du gør, ved at kigge med i videoen herunder. Du kan læse mere om, hvordan du bærer dig ad i artiklen bag videoen, her.

Relaterede artikler