Sebastian genbruger efterladte telte på Roskilde Festival
Udeliv

Sebastian genbruger efterladte telte på Roskilde Festival

Julie Schoen
Julie Schoen

150 telte. Så mange samler 27-årige Sebastian nogle år sammen, når Roskilde Festival slukker og lukker. Efterladte pop-up telte, som han redder fra ”telt-døden” for i stedet at vaske dem og sælge dem på DBA. Det tjener han rigtig mange penge på, men det er langt fra pengene, der driver ham.

Hvor mange penge tror du, du ville kunne tjene, hvis du tog rundt på Roskilde Festivals sidste dag og hentede nogle af de efterladte telte med hjem?

Det er netop det, 27-årige Sebastian Trostmann gør, og det har han tjent i omegnen af 25.000 kroner på det år, han indsamlede flest telte.

Sebastian samler hvert år mellem 40-150 pop-up telte sammen om søndagen på Roskilde Festival. Han renser dem, sætter dem til salg på DBA, og hvert år får han udsolgt alle sine genbrugs-telte, inden festivalsæsonen begynder igen.

Sebastian er en ægte ildsjæl – og betænksom businessmand.

Retro campingudstyr på DBA:

 1. Gasblus, Retro camping gasblus i orange fra Plein Air.
Fra 70erne.

  Gasblus, Retro camping gasblus i orange fra Plein Air. Fra 70erne.

  400,00 kr.26-11-2022
 2. Picnic kuffert, Super fed retro picnickuffert med indhold

Perfekt til gammel campingvogn, oldtimer,

  Picnic kuffert, Super fed retro picnickuffert med indhold Perfekt til gammel campingvogn, oldtimer, veteranbil, Vanlife mv. Vintage camping grej!

  500,00 kr.10-11-2022
 3. Campingbord, Super fint fransk retro campingbord i flot orange. Bordet har patina i form af nogle ri

  Campingbord, Super fint fransk retro campingbord i flot orange. Bordet har patina i form af nogle ridser og skrammer i bordets overflade + lidt overflade "rust" på stel. Se billeder. Bordet har 2 side

  1.100,00 kr.25-10-2022
 4. Camping bord, Retro camping bord med 2 stole og 2 skamler.

Kan foldes sammen som kuffert

Mål udslå

  Camping bord, Retro camping bord med 2 stole og 2 skamler. Kan foldes sammen som kuffert Mål udslået 86cm langt 71cm bredt 66cm højt

  400,00 kr.21-10-2022
 5. Sprite campingvogn sælges, Retro Sprite Alpine campingvogn sælges
Årgang 1974
Totalvægt: 775 kg.
Ege

  Sprite campingvogn sælges, Retro Sprite Alpine campingvogn sælges Årgang 1974 Totalvægt: 775 kg. Egenvægt: 550 kg. Last: 225 kg Sidst synet År: 1990 Uden indmad og med fugt i bla.døren Renovering på

  4.500,00 kr.20-10-2022
 6. Lille retro campingvogn sælges, Lille Adria campingvogn sælges

Med div. Ældre Fugtskader, samt mind

  Lille retro campingvogn sælges, Lille Adria campingvogn sælges Med div. Ældre Fugtskader, samt mindre hul i tagluge Lys mangler/virker ikke nok ikke. Ingen nøgle Unden papirer og nummerplade Sid

  5.500,00 kr.20-10-2022

193 forskellige muligheder har du for at campere med udstyr, der vækker nostalgi! Det er nemlig det antal af annoncer, som lige nu matcher ordet ’retro’ i kategorien: ’Campingudstyr’.

25.000 kroner lyder af meget, men..

Sebastian har samlet pop-up telte på Roskilde Festivals sidste dag i 10 år. På søndag er det hans 11 gang. Det første år samlede han 2 til sig selv. Han fandt ud af, at hans venner var interesseret i Sebastian ekstra-telt, så året efter samlede Sebastian 6-8 til kammeraterne, og solgte teltene for en vennepris til 100 kroner.

Du sidder nok lige nu og tænker, at det er en rigtig god forretning for Sebastian, men det er han ikke selv helt enig i. Den ”pop-up”-glade fyr gør det langt fra for pengenes skyld:

- Timelønsmæssigt er det noget lort. Jeg bruger 4-5 timer på festivallen på at samle, og så bruger jeg 3-4 dage nonstop på at vaske teltene. Hvis teltene ikke er blevet rene, starter jeg forfra på at vaske teltet igen – nu med en fugtig klud.

Når teltene er rene skal de sættes til salg og sælges. Det tager også en del tid, erkender Sebastian.

Jeg gør det fordi, jeg godt kan lide det. I starten gjorde jeg det på grund af pengene. Det var nemmere at arbejde sådan for at få råd til festivallen end at arbejde for festivallen. Og med min metode fik jeg så også ”råd til” lommepenge. Nu er det bare blevet til en hobby.
siger Sebastian.

Sebastian sælger teltene for halv pris, når han sætter dem til salg igen på DBA. I år har folk dog derudover fået 50 kroner i rabat, hvis de likede hans Facebook-side.

- Jeg sælger teltene for alt mellem 100 kroner og 750 kroner. I år har rabatten dog gjort, at nogle kun er solgt for 50 kroner. Jeg har dog også givet flere telte gratis væk, siger han og siger:

- Jeg kunne snildt tage mere for dem, men egentlig ville jeg gerne tage mindre for dem. Det kan jeg dog kun, hvis det hele bliver sat lidt mere i system.

SE OGSÅ: Video: Frank tryller teltpløkker om til skrald

Sebastian sover selv i et pop-up-telt til 1.500 kroner. ’Det tog jeg engang på festivallen, selvom der var meget bræk på, og nu er det 5. år i streg, jeg sover i det på festivallen. Så det har minimum været 6 år på Roskilde Festival, men det er også ved at dø nu’, siger han, der i år tilbød teltet gratis til en ven. Sebastians telt er det beige i baggrunden på billedet. Det grønne og det orange telt er også pop-up telte i Sebastians lejr
Sebastian sover selv i et pop-up-telt til 1.500 kroner. ’Det tog jeg engang på festivallen, selvom der var meget bræk på, og nu er det 5. år i streg, jeg sover i det på festivallen. Så det har minimum været 6 år på Roskilde Festival, men det er også ved at dø nu’, siger han, der i år tilbød teltet gratis til en ven. Sebastians telt er det beige i baggrunden på billedet. Det grønne og det orange telt er også pop-up telte i Sebastians lejr

Sådan gør han teltene rene

Sebastian slæber kun pop-up telte med hjem, og netop pop-up telte er han ekspert i. Han kender alle de mærker, der produceres pop-up telte i, og han ved, hvilke han vil have og ikke have:

Hvis teltet er em billig model, og der er meget opkast på, så tager jeg det ikke. Men hvis det er en dyr model fra 1.000 kroner og op, så tager jeg det med og vasker det grundigt.
Længere nede i artiklen kan du læse, hvad Sebastian engang fandt af klamme sager i et telt.

- Jeg kan ikke vaske maling af teltene. Så jeg tager kun nogle af de pop-up telte, der er malet på. Er der malet meget på dem, lader jeg dem stå.

Sebastian vasker teltene med spulevand og sæbe. Er der klistermærker på, kan det fås af med rensebenzin. Lugter teltene meget, kan Rodalon klare det.

- Jeg har overvejet at udvide med en sprøjte. En skumsprøjte. Nogle af de forrige år har jeg lånt mig til en.

De dyre pop-up telte koster fra 1.200 kroner fra ny og op efter. De dyreste koster 5.000 kroner. Sidstnævnte har Sebastian aldrig fundet på Roskilde Festival. Men de dyre til omkring 1.200-3.000, som kan rumme fire mennesker, finder han ofte efterladt på pladsen.

Telte på DBA:

 1. Tæpper til 5m TentZing® glampingtelt, 2 stk., Blå/Hvid

  Tæpper til 5m TentZing® glampingtelt, 2 stk., Blå/Hvid

  Tæpper til 5m TentZing® glampingtelt, 2 stk., Blå/, Tæpper til 5m TentZing® glampingtelt, 2 stk., Blå/Hvid Produktspecifikationer: Bredde: 2,50 m. Længde: 5,00 m. Materiale: P

  1.756,00 kr.15-03-2022
 2. Telt, 6 pers. spejderpatruljetelt med fast bund og oversejl. 100 % vandtæt og åndbar. Ekstra oversej

  Telt, 6 pers. spejderpatruljetelt med fast bund og oversejl. 100 % vandtæt og åndbar. Ekstra oversejl som fungerer som fortelt

  1.000,00 kr.05-12-2022
 3. vidaXL festtelt PE 4x8 m grå

  vidaXL festtelt PE 4x8 m grå

  vidaXL festtelt PE 4x8 m grå, Dette havetelt vil være ideelt til enhver udendørsbegivenhed såsom et bryllup, en fest, grillfest, campingtur, festival, osv. Du kan også slå det op i din baghave som et

  3.959,00 kr.07-10-2022
 4. EASY CAMP Telt., Stort smart EASY CAMP Palmdale 600 telt.

6 personers telt.
2 soverum, som kan lave

  EASY CAMP Telt., Stort smart EASY CAMP Palmdale 600 telt. 6 personers telt. 2 soverum, som kan laves om til 1 stort soverum. Brugt 1 gang, sælges kun pga. Køb af campingvogn. Nypris: 3239 kr. http

  2.450,00 kr.05-12-2022
 5. vidaXL campingtelt 200x180x150 cm glasfiber hvid

  vidaXL campingtelt 200x180x150 cm glasfiber hvid

  vidaXL campingtelt 200x180x150 cm glasfiber hvid, Dette campingtelt er en god kombination af stil og funktionalitet. Det beskytter mod myg, samtidig med at det sørger for en perfekt luftcirkulation på

  284,00 kr.07-10-2022
 6. vidaXL pavillonvæg med vinduer 6x2 m antracitgrå

  vidaXL pavillonvæg med vinduer 6x2 m antracitgrå

  vidaXL pavillonvæg med vinduer 6x2 m antracitgrå, Denne pavillonvæg med vinduer er det perfekte valg til ethvert udendørs festtelt. Festteltsvæggen er lavet af stof, hvilket gør den stærk og holdbar.

  282,00 kr.12-05-2022

Lige nu er der 613 telte til salg på DBA, og 130 af dem koster 200 kroner eller derunder. 237 af dem koster 500 kroner eller derunder.

Er Sebastian ikke blot en tyv?

Roskilde Festival slutter deres musikprogram natten til søndag, og derfor vælger mange – de fleste – at tage direkte hjem efter den sidste koncert natten til søndag.

Klokken 14 søndag smider Roskilde Festival deres gæster på porten, hvis de ikke har forladt festivallen endnu, og herefter begynder så oprydningsarbejdet.

Ifølge Sebastian går nærmest samtlige telte på festivallen dog fløjten, hvis de ikke er blevet taget med hjem inden søndag klokken 14.

Hvis jeg først kommer ind på festivallen klokken 14 for at samle dem ind, er de alle skåret op og lagt helt flade. Det gør Roskilde Festival for at være sikker på, at der ikke er nogle mennesker inde i teltene, inden bulldozeren kører teltene helt-helt flade
siger Sebastian og fortsætter:

- Men hvis jeg først kommer, når teltene er skåret op, kan det jo være lige meget. Jeg kan ikke sidde og reparere 300 telte.

Han har flere gange spurgt, om han måtte blive på festivalen efter lukketid for at kunne samle teltene sammen og tage dem med hjem i 100 procent vished om, at de rent faktisk VAR efterladte, men det er indtil videre ikke lykkes. Sebastian har også spurgt, om festivallen kunne vente med at skære teltene op i et aftalt område af pladsen, så Sebastian havde tid til at samle endnu flere telte sammen, før de blev skåret i stykker. Men Roskilde Festival har ifølge Sebastian svaret ham, at det var for snævret et projekt.

Derfor må Sebastian rundt på pladsen fra søndag morgen og inden uret siger klokken 14 for at samle sine udvalgte telte. På den tid har han desværre vanskeligt ved at nå at få bakset alle teltene med hjem, og samtidig er det op til ham selv at sikre sig, at han ikke stjæler telte, som folk ville komme og hente inden klokken 14.

- Hvis der ligger en madras og en dyne inde i teltet, tager jeg de to ting ud og slår teltet ned. Men alt mere end det, gør, at jeg lader teltet stå.

Sebastian har også oplevet at stå lige ved siden af politiet og slå teltene sammen. Politiet sagde intet, og Sebastian har aldrig nogensinde oplevet, at få klager.

LÆS OGSÅ: Udsolgt festival? Her er et effektivt trick til at finde udsolgte billetter til bl.a. Smukfest på DBA

Sebastian har kørt kampagner på de sociale medier for at huske folk på at tage deres ting med hjem. Selv bor han i Roskilde Festivals ’Leave No Trace’-område, hvor man SKAL have sine ting med hjem. Det lader dermed til, at genbrugstanken er vigtigere for Sebastian end selve dét at tjene penge på vores andres skrald
Sebastian har kørt kampagner på de sociale medier for at huske folk på at tage deres ting med hjem. Selv bor han i Roskilde Festivals ’Leave No Trace’-område, hvor man SKAL have sine ting med hjem. Det lader dermed til, at genbrugstanken er vigtigere for Sebastian end selve dét at tjene penge på vores andres skrald

Fået sat det en smule mere i system

Sebastian har ”udvidet” forretningen ved, at han nu fast har en hjælper, der hjælper ham om søndagen med at indsamle telte. Det får hun næste års festivalbillet for.

Men det er ikke hvem som helst, der kan være Sebastians hjælper. Det kræver, at du kan finde ud af at slå pop-up teltene ned. Og det er en svær disciplin:

- Det kan være svært. Jeg har bandet og svovlet, de første gange, jeg skulle slå teltene ned. Det kræver, du har gjort det 200 gange i træk nærmest, før den sidder der. De første år, jeg gjorde det, glemte jeg det hver gang, så der måtte jeg slå teknikken op på YouTube, siger Sebastian.

Han gad godt forære flere festivalbilletter væk, hvis han kunne finde flere, der ville hjælpe ham med at samle ind om søndagen, såfremt de er ”professionelle” til at slå teltene ned.

Men når man først har fat i de to typiske måder, et pop-up telt kan slås sammen på, tager det kun 10 sekunder at slå det sammen, siger Sebastian.

I år kan han slå teltene op i hans venindes farmors have, hvor fra han kan vaske dem. Der kan cirka stå 10 telte ad gangen, og de kræver som regel omkring en halv time at tørre, før næste omgang telte kan komme ”i bad”.

Men Sebastian lægger ikke skjul på, at det er sælge-arbejdet, der kræver de fleste af hans timer. Han har dog forsøgt også at sætte det i ”system” for at lette dét arbejde:

- Næste år tænker jeg, at jeg siger, at jeg står ved vest- og øst-indgangen (læs: til Roskilde Festivallen) lige inden festivallen begynder, så folk kan hente deres telte dér.

Men Sebastian store arbejdsindsats bærer dog også frugt. Hvert år kommer han af med alle sine telte, inden festivalsæsonen begynder.

Campingborde til salg på DBA:

 1. Campingbord med 2 stole, Letvægtsbord med 2 nye klapstole - alt i poser

  Campingbord med 2 stole, Letvægtsbord med 2 nye klapstole - alt i poser

  125,00 kr.03-12-2022
 2. Campingbord med 2 stole, Kan klappes sammen - har ikke været i brug

  Campingbord med 2 stole, Kan klappes sammen - har ikke været i brug

  275,00 kr.03-12-2022
 3. Campingbord, Med 4 stole - brugt 1 gang

  Campingbord, Med 4 stole - brugt 1 gang

  350,00 kr.03-12-2022
 4. Gammel campingbord, sammenklappelig.
Bordet er 80 x 61 cm

  Gammel campingbord, sammenklappelig. Bordet er 80 x 61 cm

  200,00 kr.29-11-2022
 5. Campingbord, Dejligt, solidt og velholdt Campingbord af mærket Dukdalff. Nemt indstilleligt, så det

  Campingbord, Dejligt, solidt og velholdt Campingbord af mærket Dukdalff. Nemt indstilleligt, så det står i vater. Sælges, da vi har købt et større. Størrelse:115 x 70 cm

  500,00 kr.22-11-2022
 6. Campingbord (retro), Et rigtig fint campingbord, ser ud til det er retro.

Det er i fin stand, ud fr

  Campingbord (retro), Et rigtig fint campingbord, ser ud til det er retro. Det er i fin stand, ud fra materialerne at bedømme at vil vi skynde på det er retro. Ben mål: Min. 50 cm Max. 67 cm Bordet

  249,00 kr.20-11-2022

Klik her for at se de campingborde, der lige nu er til salg på DBA.

Genbruger andet end telte

Sebastian er en mand, der har fundet ud af at gøre vores andres skrald til en forretning. Og det er ikke kun telteskraldet, han får genbrugt.

- Teltene, jeg finder, slår jeg sammen og lægger op i en trækvogn. Dem står der køer af ude foran festivallens indgange, når folk har forladt festivallen, siger Sebastian.

Og så er det ikke altid kun telte, han kommer hjem med fra festivallen:

Et år fandt jeg nogle solceller. Det var nice. De her briller, jeg har på lige nu, er også blevet fundet i et telt engang. Jeg finder også mange powerbanks. Et år fandt jeg også en boomblaster. Den spændte vi fast på trækvognen, så vi kunne høre musik, mens vi samlede telte.

Sebastian går dog uden om mad og det meste andet ”tingel-tangel”. Det er primært teltene, han samler op. Og andre værdigenstande bliver da også samlet op af en anden:

- De seneste 2 år har jeg mødt en fyr, der hedder Anders. Han er fra Odense og samler mad, øl og sodavand på Roskilde Festivals sidste dag.

Men det er desværre ikke kun ting, der er klar til at tage direkte med hjem, som Sebastian finder. Ofte kan det jo være lidt af en svinesti på Roskilde Festival, og Sebastian har da også fundet telte, hvor der er efterladt tis og lort i:

- Jeg fandt engang et pop-up telt, der var slået forkert sammen. Det var et af de gode telte, så jeg tænkte, jeg ville slå det op. Jeg slog det op, og så fløj der bare små stykker lort ud over det hele, da teltet foldede sig ud. Jeg åbnede teltet, og var der bare lort over det hele, fortæller Sebastian og laver opkastbevægelser for at understøtte sin fortælling.

Det telt tog Sebastian ikke med hjem.

SE OGSÅ: Video: Kan du spotte brugt festivaludstyr?

Sebastian har i år fået lavet t-shirts og bannere med sit logo på. Og han har fået sin kammerat til at lave ham et logo, som han vil spraye i bunden af sine pop-up-telte. Sådan kan han se, om de efterlades igen og igen på Roskilde Festival. Sebastian har også oprettet en Facebook-hjemmeside
Sebastian har i år fået lavet t-shirts og bannere med sit logo på. Og han har fået sin kammerat til at lave ham et logo, som han vil spraye i bunden af sine pop-up-telte. Sådan kan han se, om de efterlades igen og igen på Roskilde Festival. Sebastian har også oprettet en Facebook-hjemmeside

Dobbelt genbrug

Sebastian tjener ikke kun penge på sin lille forretning. Han får også grøn samvittighed. Og endda til tider dobbelt op. For han har allerede op til flere gange oplevet at sælge det samme telt to gange.

- Der var et år, hvor vi puttede lilla negellak et sted på teltet, så vi kunne genkende, hvilke vi havde solgt. Så fandt vi nogle af dem igen på festivallen året efter.

Og fra nu af vil Sebastian markere teltene med sit logo, som han sparymaler på, så han endnu nemmere kan følge teltenes måske-rejse tilbage til ham igen.

Men ofte ved businessmanden dog nærmest på forhånd hvilte af hans telte, der står tilbage til ham endnu engang, når festivallen er slut:

- Det gør de telte, hvor køberne har virket temmelig ligeglade med teltet, da de skulle købe det. Der er andre, der spørger mere ind til teltets mål, og hvad det kan holde til. De købere ved man, vil passe på det. De andre lader det typisk bare stå.

Men generelt er det ikke så let for Sebastian at sige, hvilke typer der lader teltet stå, og hvem han opfatter passer bedre på sine ting. Han kan dog sige, at han får svære og svære ved at finde telte i Roskilde festivals vest-område, for her er en stor del af området et Clean Out Loud-område. Det betyder, at folk skal tage deres ting med hjem og rydde op efter sig selv. Hvert år bliver Clean Out Loud-området udvidet i vest, så Sebastian må nu også til øst-siden for at finde efterladte pop-up telte. Han har ellers de seneste tre år ikke nået over til øst, fordi der var så mange efterladte pop-up telte, at han ikke nåede flere, inden festivallen lukkede. 

Du kan også bo i campingvogn lidt uden for Roskilde Festival:

 1. Hobby Prestige 540 UL

  Hobby Prestige 540 UL

  Hobby Prestige 540 UL, 2003, kg egenvægt 1233, kg totalvægt 1550, enkeltseng, NR 13 Stor rummelig vogn i lys træfarve Synet og klar til ny ejer Front: soveafd. med 2 enkelt senge, natbord, overskabe

  54.800,00 kr.15-09-2022
 2. 2017 - Hobby Excellent 540 UFFRigtig pæn Hobby Excellent 540 UFF fra 2017 - K...

  2017 - Hobby Excellent 540 UFFRigtig pæn Hobby Excellent 540 UFF fra 2017 - K...

  Hobby Excellent 540 UFF, 2017, kg egenvægt 1250, kg totalvægt 1750, sengepladser 4, dobbeltseng, Rigtig pæn Hobby Excellent 540 UFF fra 2017 - Kan nu ses hos Camping-Specialisten.dk i Silkeborg Insta

  204.900,00 kr.08-10-2022
 3. Hobby 540 UK, 2003, 1175 kg egenvægt, 1500 kg totalvægt, 6 sengepladser, Isabella fortelt, køjeseng,

  Hobby 540 UK, 2003, 1175 kg egenvægt, 1500 kg totalvægt, 6 sengepladser, Isabella fortelt, køjeseng, Fin Campingvogn sælges, den har lidt brugsspor efter 19 års tjeneste, men ikke noget der kræver hve

  54.900,00 kr.05-12-2022
 4. 2023 - Hobby On Tour 390 SFSønderjyllands aut. HOBBY forhandler. Denne vogn E...

  2023 - Hobby On Tour 390 SFSønderjyllands aut. HOBBY forhandler. Denne vogn E...

  Hobby On Tour 390 SF, 2023, kg egenvægt 1017, kg totalvægt 1500, sengepladser 4, Sønderjyllands aut. HOBBY forhandler. Denne vogn ER NU PÅ LAGER TIL OMGÅENDE LEVERING !!NYHED FRA HOBBY, LET OG SMART L

  175.950,00 kr.08-09-2022
 5. 2019 - Hobby Prestige 620 CL -- 249.900 kr

  2019 - Hobby Prestige 620 CL -- 249.900 kr

  Hobby Prestige 620 CL, 2019, kg egenvægt 1638, kg totalvægt 2200, DENNE VOGN ER MED TRUMA MOVER, DOMETIC KLIMA, FABRIKSNYT ISABELLA COMMODORE FORTELT (2022) CYKELHOLDER, BYVAND. m.m. Super indretning

  249.900,00 kr.12-07-2022
 6. 2023 - Hobby Maxia 495 ULSønderjyllands aut. HOBBY forhandler. Denne 2023 vog...

  2023 - Hobby Maxia 495 ULSønderjyllands aut. HOBBY forhandler. Denne 2023 vog...

  Hobby Maxia 495 UL, 2023, kg egenvægt 1327, kg totalvægt 1800, sengepladser 5, Sønderjyllands aut. HOBBY forhandler. Denne 2023 vogn ER NU PÅ LAGER TIL OMGÅENDE LEVERING.NY 2023 MODEL. FANTASTISK FLOT

  281.950,00 kr.07-09-2022

3.311 campingvogne er lige nu til salg på DBA. Den billigste koster 4.000 kroner.

Glæder sig hvert år

En masse mennesker, øl, musik, liv og glade dage. Det er de ord, mange forbinder med festival, så man kunne jo snildt tro, at det lagde en dæmper på stemningen at blive til søndag og gå rundt alene i en stor plørevælling af skrald fra en uges kæmpe-fest.

Men for Sebastian er det en fest i sig selv. Det er nærmest først her, festen begynder for ham. Med nærmest julelys i øjnene fortæller Sebastian:

- Det er næsten søndagen, jeg ser mest frem til. Til at få samlet teltene. Det er ikke Roskilde før, jeg har samlet de telte. Jeg bliver som et barn, der er lukket ind i en slikbutik, når jeg skal til at samle teltene igen, til at sælge dem og lave en annonce.

SE OGSÅ: Dette lykkes det os at bytte os til på Roskilde Festival for en kold cola

Her ses 4 pop-up telte, der er til salg lige nu på DBA. 299 kroner koster det grå telt oppe i venstre hjørne. Det har Maybrott fra Stege til salg. Det "tatoverede" telt har Elham fra Brabrand til salg for 450 kroner. Der kan også være hele 4 personer i teltet. Er du mere til det grå og grønne, skal du af med 350 kroner, for det er den pris, Joakim fra København S håber at få for sit telt. Det sorte og farvede telt koster 200 kroner, og det er Poul fra Brabrand, der har det til salg
Her ses 4 pop-up telte, der er til salg lige nu på DBA. 299 kroner koster det grå telt oppe i venstre hjørne. Det har Maybrott fra Stege til salg. Det "tatoverede" telt har Elham fra Brabrand til salg for 450 kroner. Der kan også være hele 4 personer i teltet. Er du mere til det grå og grønne, skal du af med 350 kroner, for det er den pris, Joakim fra København S håber at få for sit telt. Det sorte og farvede telt koster 200 kroner, og det er Poul fra Brabrand, der har det til salg

Dette mangler Sebastian for at kunne redde endnu flere telte

Sebastian er ikke nervøs for at stå frem og fortælle om hans smarte forretning. For han siger, at der er rigeligt med telte at tage af. Sebastian stopper nemlig ikke sin telteindsamling, fordi der ikke er flere pop-up telte tilbage på festivallen. Gør stopper, når han ved, der ikke er plads til flere i loftrummet. Eller når han ikke kan nå flere, inden festivallen lukker.

- Jeg har haft fat i Roskilde Festival om, hvorvidt de ville skaffe mig et sted, jeg kunne vaske teltene og opbevare dem. Så skulle jeg nok klare resten selv. For så kunne jeg jo tage mange flere. Der er jo begrænsning på, hvor mange telte jeg kan have i mit kælderrum. Men det ville Roskilde Festival ikke, siger Sebastian, der kalder sin lille business for ’T’s Telt Service’.

De forrige år har han kunne indsamle flere telte, fordi hans mor engang boede i hus, og der kunne han få lov at have teltene stående. De har også engang været opbevaret på Sebastians kammerats gård. Men nu er disse to muligheder ikke længere mulige.

Sebastian drømmer ellers om at kunne indsamle flere telte. Redde flere telte fra ”telte-døden”. Også dem, der ikke er pop-up:

- Nogle af de store seks-mands-telte, gad jeg også godt have. Men der er ikke så mange af dem, der er efterladte. Der er mange ok-store, men i en billig udgave, og jeg er i tvivl om, hvor godt de holder. Men det er primært pop-up telte, jeg samler ind og sælger, for de er nemmest at slå ned, og de er nemmest at omsætte, siger Sebastian.

Kender du andre, der har taget lignende initiativer som Sebastian, vil DBA Guide-redaktionen gerne høre fra dig. Skriv til os på jschoen@ebay.com

Fortelte til salg på DBA:

 1. Ventura Ventura Pacific D250 - 1075 12500.00 kr

  Ventura Ventura Pacific D250 - 1075 12500.00 kr

  Fortelt, Ventura Ventura Pacific D250 - 1075 , Fin og velholdt Ventura fortelt, med de lette IXL fiberstænger.

  12.500,00 kr.15-03-2022
 2. Isabella Commodore 925 Blue 5500.00 kr

  Isabella Commodore 925 Blue 5500.00 kr

  Fortelt, Isabella Commodore 925 Blue 550, Dette Isabella Commodore 925 er brugt men i pæn stand. Der medfølger IXL stænger, som er lette fiberstænger samt gardiner. Yderligere infor

  5.500,00 kr.08-09-2022
 3. Isabella Capri Lux Blue 825 2500.00 kr

  Isabella Capri Lux Blue 825 2500.00 kr

  Fortelt, Isabella Capri Lux Blue 825 2500.00 kr, Dette Capri Lux Blue sælges med stål stænger. Stand er uvist og det samme med yderligere informationer om forteltet - Kom gerne og se inden ev

  2.500,00 kr.08-09-2022
 4. Combi-Camp Dørmarkise sand 1800.00 kr

  Combi-Camp Dørmarkise sand 1800.00 kr

  Fortelt, Combi-Camp Dørmarkise sand 1800.00 kr, Brugt få gange. Pæn stand.

  1.800,00 kr.08-09-2022
 5. Fortelt, Isabella Villa 650, Opstillet af campingforhandler i forbindelse med en midlertidig bolig.

  Fortelt, Isabella Villa 650, Opstillet af campingforhandler i forbindelse med en midlertidig bolig. Teltet er tømt og kan nedtages, når det er nødvendigt. Teltet er 4 år gammelt, velholdt, udstyret

  65.000,00 kr.05-12-2022
 6. Fortelt, Isabella, a-mål: 900, Dette Isabella fortelt fulgt med i købet.
Lidt ældre model men i pæn

  Fortelt, Isabella, a-mål: 900, Dette Isabella fortelt fulgt med i købet. Lidt ældre model men i pæn stand. Der medfølger alle stænger. 3 meter dybt. Ingen huler og alle lynlås fungere perfekt. Brugt

  3.500,00 kr.05-12-2022

552 fortelte kan du lige nu købe på DBA.

Derfor satser festivallen ikke på Sebastians initiativ

Roskilde Festival svarer, at de rigtig nok har haft kontakt til Sebastian, og de understreger, at de synes, Sebastians initiativ er rigtig godt.

- Roskilde Festival vælger at satse på færre og skalérbare løsninger, hvor det er muligt at indsamle og genbruge større mængder campingudstyr. Et eksempel er partnerskabet med Utopia Camping Solutions om opsætning af genbrugstelte på tværs af flere europæiske festivaler, oplyser programleder for bæredygtighed på Roskilde Festival, Sanne Stephansen, i en mail til DBA Guide. 

- Her et døgn efter at pladsen lukkede, har festivalen endnu ikke overblikket over, hvor mange telte, der er indleveret af deltagere. Forventningen er, at Utopia tager cirka 1.000-2.000 telte med herfra, og derudover et større antal soveposer og luftmadrasser, tilføjer hun.

SE OGSÅ: Video: Sådan forvandles disse to gamle stole til et nyt møbel

Sebastian sætter teltene til salg på DBA midt i april – god tid inden, festivalsæsonen begynder, og så bliver han kimet ned de sidste to uger op til Roskilde Festival. ’Jeg får altid udsolgt teltene op til festivallen. Og det er lige meget, om jeg har samlet 40 eller 150. Og om vinteren køber folk ikke telte. Derfor begynder jeg først salget i april’
Sebastian sætter teltene til salg på DBA midt i april – god tid inden, festivalsæsonen begynder, og så bliver han kimet ned de sidste to uger op til Roskilde Festival. ’Jeg får altid udsolgt teltene op til festivallen. Og det er lige meget, om jeg har samlet 40 eller 150. Og om vinteren køber folk ikke telte. Derfor begynder jeg først salget i april’

Vil du se en af Roskilde Festivals mest engagerede genbrugscamp? Så kom med, da vi tog ud og besøgte camp 'Take On Me', som blandt andet fornyede deres anlæg med energi fra solseller, og de fleste telte var genbrugstelte.

Du kan også se og høre, hvor meget der egentlig bliver sviner på Smukfest. Vi tog nemlig temperaturen på, hvor store grissebasser festivalgæsterne er i denne video.

Hvordan laver man sit eget festivalanlæg? Og kan man gøre det lidt miljørigtigt? I videoen herunder får du svar på dette, og du kan læse mere om, hvordan drengene har båret sig ad i artiklen bag videoen, som du finder ved at klikke, her.

Relaterede artikler