Martin kan sælge alt.. bortset fra denne ting fra svigerfar
UdelivLivsstil

Martin kan sælge alt.. bortset fra denne ting fra svigerfar

DBA Guide
DBA Guide

Han elsker stålcykler, han nørder gamle musikinstrumenter, og så kan han sælge alt fra gamle badevægte til kartoffelskrællere. 47-årige Martin får ifølge ham selv solgt næsten alt, hvad han sætter til salg. Undtagelsen er hans svigerfars synthesizer.

Prøv at forestil dig, hvor fantastisk det ville være, hvis alt det, du satte til salg, rent faktisk endte med at blive solgt.

Det lyder for godt til at være sandt, og som noget, man ville bruge i en reklame, men ikke desto mindre er det virkeligheden for 47-årige Martin Richer Olsen, som Tom Kampman har mødt i den ovenforstående episode af podcasten GODT BRUGT.

Martin fra Vanløse er hverken supersælger eller storforbruger af DBA. Han bruger kun genbrugsportalen, når han lige står og mangler noget, eller hvis han rydder op i skuret. Alligevel lykkes det ham at sælge alt, hvad han får sat til salg.

Det skyldes måske, at han sætter sine ting til salg til en god pris. Og Martin er ikke bange for at dele ud af sin erfaring og sine tricks. I podcasten, som du kan afspille herover, fortæller han, hvilket trick han bruger, når han skal prissætte sine ting.

Stål-cykeldele til salg på DBA:

 1. Nippelnøgle Bike Attitude 3,2 mm Sort Plast Med Stål Indsats

  Nippelnøgle Bike Attitude 3,2 mm Sort Plast Med Stål Indsats

  Udstyr > Værktøj, Nippelnøgle Bike Attitude 3,2 mm Sort Plast Med St, Nippelnøgle Bike Attitude 3,2 mm Sort Plast Med Stål Indsats

  39,00 kr.19-01-2024
 2. Støtteben, - sprit NY - dobbelt støtteben
- farve sort
- materiale stål
- til 28" hjul (normal hjuls

  Støtteben, - sprit NY - dobbelt støtteben - farve sort - materiale stål - til 28" hjul (normal hjulstørrelse) - centermontering - forhandlerpris 149,- kr. Afhentningspris 75,- kr. ----- PRIVAT SALG --

  75,00 kr.14-06-2024
 3. Wald 215 Bagagebærer Stål Krom

  Wald 215 Bagagebærer Stål Krom

  Bagagebærer, Wald 215 Bagagebærer Stål Krom, Wald 215 Rear Rack | Chrome

  375,00 kr.04-10-2022
 4. Stel, Fondriest stel, Fondriest stål 

Jeg vil gætte på størrelse 56 

Saddelpind sidder vist rimeli

  Stel, Fondriest stel, Fondriest stål Jeg vil gætte på størrelse 56 Saddelpind sidder vist rimeligt godt fast

  350,00 kr.13-06-2024
 5. Eger, Sapim 2 x 210 mm rustfri stål, Sælger disse eger.

Alm. blanke runde og med bukket hoved.

Kas

  Eger, Sapim 2 x 210 mm rustfri stål, Sælger disse eger. Alm. blanke runde og med bukket hoved. Kasser á 100 stk. m. nipler. Pris pr. kasse.

  200,00 kr.13-06-2024
 6. Sadel, FABRIC (Scoop Sport Shallow), Fabric 
Scoop Sport Shallow 

7mm stål rails
Bredde: 142mm
Læng

  Sadel, FABRIC (Scoop Sport Shallow), Fabric Scoop Sport Shallow 7mm stål rails Bredde: 142mm Længde: 282mm Vægt: 374g Helt ny og ubrugt sadel fra Fabric. Fast pris. Afhentes på Amager eller køber

  250,00 kr.13-06-2024

81 ståldele til cykler kan du lige nu finde i kategorien ’cykeldele og tilbehør’. Du kan også købe herrecykler på DBA, og dem er der lige nu 1.555 til salg af. Derudover kan du købe mountainbikes og racercykler på genbrugssitet.

Denne ting kan Martin dog ikke få solgt – indtil videre

Der er dog én ting, som Martin ikke kan få solgt. Og det er næsten flovt. Den 47-årige mand fra Vanløse fortalte nemlig svigerfar, at han ivrigt får solgt sine ting på DBA, og det resulterede i, at Martin fik til opgave at sælge svigerfars synthesizer.

Indtil videre kan han ikke få den solgt.

Det er lidt irriterende ikke at kunne reporterer tilbage, at den er solgt (…) Jeg har lovet ham, at den bliver solgt
fortæller Martin.

Står du lige nu og mangler en synthesizer, så kan du gå til Martins DBA-profil her og byde på den. Hvis du ikke finder den på Martins profil er problemet løst – så er synthesizeren solgt.

Du kan også klikke på ’play’-knappen til podcasten, som du finder øverst i artiklen. Her får du svar på, hvilken slags billeder, der ifølge Martin er vigtige, at få taget af sine DBA-ting, hvis man vil have dem solgt.

LÆS OGSÅ: Disse 10 finurligheder kan du købe på DBA lige nu

Michael har blandt andet købt og solgt en del guitarer på DBA. Det her er en af de guitarer, som han har erhvervet sig brugt
Michael har blandt andet købt og solgt en del guitarer på DBA. Det her er en af de guitarer, som han har erhvervet sig brugt

Kartoffelskræller og badevægte

Nogle gange går der også lidt sælgersport i den for Martin. Det er ikke altid kun de gamle ting i skuret, han får sendt videre ud i livet fra sin DBA-profil.

Engang snublede Martin over en kasse billige badevægte, som han til en meget lav pris kunne købe i en butik. Martin købte hele kassen og solgte vægtene styk for styk på DBA.

Han gjorde det samme med en håndfuld kartoffelskræller-maskiner.

Så kommer der pludselig én torsdag aften og henter en kartoffelskræller (…) Det er meget rart lige at møde nogle folk og sælge i døren
fortæller Martin.

Han har også købt og solgt guitarer og guitarudstyr, og han er også glad for cykler. Både i forhold til at købe og sælge.

Men der er én type møbel, han ikke vil købe brugt. I podcasten kan du få svaret på, hvad det er for en slags.

Badevægte til salg på DBA:

 1. Badevægt, Withings, Withings Smart Body Analyzer WS-50 i fin stand - Quick Installation Guide på PDF

  Badevægt, Withings, Withings Smart Body Analyzer WS-50 i fin stand - Quick Installation Guide på PDF og MAC nr. - Bluetooth til Withings mobil app.

  250,00 kr.14-06-2024
 2. Badevægt, Specialfabrik for vægte, Gammel vægt, der har stået på en skole i sundhedsplejerskens klin

  Badevægt, Specialfabrik for vægte, Gammel vægt, der har stået på en skole i sundhedsplejerskens klinik. Følg instagramprofilen @guldkorn_von_guldkorn

  600,00 kr.14-06-2024
 3. Badevægt, Ginge

  Badevægt, Ginge

  275,00 kr.13-06-2024
 4. Top retro grøn badevægt

  Top retro grøn badevægt

  Badevægt, Soehnle , Top retro grøn Soehnle badevægt, sjælden set i så pæn stand. Fungerer upåklageligt 30,5x28x6,5 cm Kan sendes med GLS for 48 oveni Grøn retro badevægt Grøn badevægt Soehnle gr

  200,00 kr.20-04-2024
 5. Badevægt, Ginge, Retro / vintage badevægt fra Ginge
Tungt
Fungerer fint

  Badevægt, Ginge, Retro / vintage badevægt fra Ginge Tungt Fungerer fint

  150,00 kr.10-06-2024
 6. Badevægt, Fin badevægt sælges. Der er batterier i den. 
Slim Light Personvægt Tynd Stort LCD-Display

  Badevægt, Fin badevægt sælges. Der er batterier i den. Slim Light Personvægt Tynd Stort LCD-Display Kan afhentes i Aalborg. OBH NORDICA Type 6271 Læs mere på: https://www.obhnordica.dk/krops-pl

  200,00 kr.09-06-2024

380 badevægte kan du lige nu købe på DBA, og 161 af dem koster mindre end 200 kroner.

Martins passion for cykler

Efterhånden er det en stor ”portion” møbler og ting i Martin og konens hjem, som er købt brugte. De brugte ting, der betyder mest for ham, er hans gamle guitar og enkelte af cyklerne. De repræsenterer nemlig en hobby:

- Jeg har solgt alt fra hele cykler til sadler og alle mulige reservedele, som jeg har haft til overs fra nogle andre cykler. Jeg har også fundet cykler, som jeg har sat i stand og solgt, fortæller Martin.

Der er især lige nu stor efterspørgsel på gamle ståldele til cykler. De bliver nemlig ifølge Martin ikke lavet mere. Men hvis man på DBA kigger efter de rigtige cykelmærker, kan man nemmere grave efter cykelguldet på genbrugsportalen, fortæller han.

I podcasten kan du høre, hvilke cykelmærker der er Martins favoritter. Her deler han også et råd til, hvordan du lynhurtigt kan tjekke, om cykelstellet er skævt. Det er nyttigt at vide, når du skal købe en brugt cykel eller sælge din gamle.

LÆS OGSÅ: Nu kan du købe OL Guld-cykelrytterens cykel på DBA

Her er en af Michaels stålcykler
Her er en af Michaels stålcykler
Endnu en af Michaels cykler
Endnu en af Michaels cykler

Martin: Du kan stadig være heldig at gøre gode guitar-fund

Ud over cykler er musikinstrumenter som nævnt, også Martins store hobby og passion. Og ”melodien har han også fundet” på DBA

Her har han købt og solgt blandt andet guitarer og basser. Men det er om at se dig for, for Martin er godt klar over, at der ikke går lang tid før, at hele Danmark ved, at for eksempel en Fender-guitar fra 1962 er mange penge værd.

Men man kan godt være heldig nogle gange og være lidt på forkant og gøre nogle gode køb (læs: på DBA)
fortæller Martin.

Du skal dog ikke regne med, at Martin byder dig ned i pris, hvis det er dig, han opsøger for at købe dit gamle musikudsyr eller en cykelpind fra en gammel stålcykel. Martin fortæller nemlig, at man godt kunne være lidt mere krejler-agtig.

Han har dog et andet trick til, hvordan han får sikret sig, at folk ikke sælger for dyrt til ham, når han køber på DBA. En slags tommelfingerregel, som han deler med lytterne i podcasten GODT BRUGT. Den kan du lytte til eller downloade øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Lars-Ole bruger DBA til at udvide sin store samling af guitarer

Martin og en af hans elskede guitarer
Martin og en af hans elskede guitarer

Fender-guitarer til salg på DBA:

 1. Western, Fender Sonoran California Series, Fender Sonoran California Series 

FAST PRIS 

Med pickup

  Western, Fender Sonoran California Series, Fender Sonoran California Series FAST PRIS Med pickupsystem Lettere brugsspor men intet der har betydning for spilbarheden eller lyd. Afhentes på adre

  1.350,00 kr.14-06-2024
 2. Western, Fender Telecoustic, Fender Telecoustic 

I super fin stand. 

Lækker flot metallisk farve.

  Western, Fender Telecoustic, Fender Telecoustic I super fin stand. Lækker flot metallisk farve. Denne type guitar lyder ikke helt som en aimindelig western guitar. Der er ikke så meget "power" u

  1.899,00 kr.14-06-2024
 3. Klassisk, Fender Malibu, Guitar + guitar-rygsæk. Begge dele som ny.

  Klassisk, Fender Malibu, Guitar + guitar-rygsæk. Begge dele som ny.

  1.700,00 kr.13-06-2024
 4. Western, Fender CD60 BLK, western guitar, har lidt brugsmærker og mærker som kan ses på billeder. Me

  Western, Fender CD60 BLK, western guitar, har lidt brugsmærker og mærker som kan ses på billeder. Men fungerer som den skal. Oplagt køb til begynderen, der ikke vil købe en ny guitar. Skriv hvis du h

  400,00 kr.10-06-2024
 5. Western, Fender Sierra Vista, Made in Korea. Købt i 2002. Kvittering haves. Fishman pickup. Grandæk,

  Western, Fender Sierra Vista, Made in Korea. Købt i 2002. Kvittering haves. Fishman pickup. Grandæk, mahogni sider og bund. 43 mm bred ved første bånd. I perfekt stand. Kun afhentning i København.

  1.695,00 kr.10-06-2024
 6. Klassisk, Fender, Fender FA-125CE Bk akustik stål guitar, versæt tekst med dit kamera
dreadnought, c

  Klassisk, Fender, Fender FA-125CE Bk akustik stål guitar, versæt tekst med dit kamera dreadnought, cutaway, toplamineret gran, bag- og siderlamineret basswood, nato hals, valnød gribebræt, radius 300

  700,00 kr.09-06-2024

Klik her og find akustiske Fender-guitarer på DBA, og 165 el- og halvakustiske Fender-guitarer.

Hvis du også er vild med cykler, ligesom Martin, så kan du læse de her 10 ting, som du bør vide, når du skal ud og investere i en brugt elcykel.

Du kan også læse vores guide til dig, der er på jagt efter en racercykel på DBA.

Er du mere interesseret i mountainbikes, kan du i videoen hernedenfor se, hvad du skal vide, inden du køber en brugt mountainbike:

Læs mere om vores mountainbike-guide, her.

Relaterede artikler