Mette genbruger sit festivaltelt for 10. år: Her er hendes tricks
Udeliv

Mette genbruger sit festivaltelt for 10. år: Her er hendes tricks

Julie Schoen
Julie Schoen

Mette genbruger sit festivaltelt år efter år. I år er det 10. gang, hun skal have det med på Roskilde Festival, og forinden har hendes søster også ”festivallet” med det. Her får du hendes 5 tips til, hvordan du selv kan passe og vedligeholde et telt, så du kan genbruge det i mere end 10 festivalsæsoner.

Sovepose, liggeunderlag, kolde øl på festivalpladsen og en dyr festivalbillet. Der er mange ting, som skal anskaffes inden en festival, og det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse.

Derfor er det for mange nok tiltrængt at genbruge, men det er alligevel de færreste festivalgængere, der genbruger deres festivaltelt.

Men det kan der laves om på nu. Mette Berner, som har gæstet Roskilde Festival i 12 år, har formået at campere i det samme festivaltelt i 9 år i træk – og det på trods af, at hun som oftest bor i de campingområder, hvor der er mest gang i den.

Og den vane har indtil videre sparet hende omkring 2.500 kroner på festivalbudgettet. Og samtidig har teltet sikret hende 9 festivalår med et tørt og vindmodstandsdygtigt telt.

- Forleden sad mine kolleger og snakkede om, at folk på Roskilde Festival dyrkede brug-og-smid-ud-kulturen. Men så var det jo meget fint, at jeg kunne fortælle, at jeg altså har haft mit telt med hjem hvert år de sidste 9 år, fortæller Mette og tilføjer:

- Det blev de meget imponerede over.

Under disse telt-annoncer fra DBA får du hendes simple – men effektive – 5 tricks til, hvordan du sikrer dig et telt, som kan bruges igen og igen.

Telte til salg på DBA:

 1. 2 persons festivaltelt, Fint lille telt til festival eller bare til børn
Nyt
200 kr

  2 persons festivaltelt, Fint lille telt til festival eller bare til børn Nyt 200 kr

  200,00 kr.21-06-2024
 2. Festivaltelt, Pop up festivaltelt. Rundt, aldrig brugt

  Festivaltelt, Pop up festivaltelt. Rundt, aldrig brugt

  250,00 kr.14-06-2024
 3. Festivaltelt, Festivaltelt til 2 personer, med print. Nyt og ubrugt

Vores hjem er røg- og dyrefrit.

  Festivaltelt, Festivaltelt til 2 personer, med print. Nyt og ubrugt Vores hjem er røg- og dyrefrit. Varen kan afhentes på adressen mod kontant betaling. Sender også gerne med gls ved forudbetaling pr

  150,00 kr.10-05-2024
 4. Festivaltelt, Festivaltelt til 2 personer. Brugt få gange. Fra Harald Nyborg. Med myggenet. Gult. .

  Festivaltelt, Festivaltelt til 2 personer. Brugt få gange. Fra Harald Nyborg. Med myggenet. Gult. . Prisen er 50 kr.

  50,00 kr.16-04-2024
 5. Festivaltellt, Ubrugt/helt nyt 2 personers festivaltelt. Helt nyt/aldrig brugt. Fra Harald Nyborg.

  Festivaltellt, Ubrugt/helt nyt 2 personers festivaltelt. Helt nyt/aldrig brugt. Fra Harald Nyborg. Tlf 50722266

  75,00 kr.01-08-2023

Lige nu er der 613 telte til salg på DBA, og 130 af dem koster 200 kroner eller derunder. 237 af dem koster 500 kroner eller derunder.

1. Hellere lidt slidt end nyt og billigt

- Det er med telte som med cykler. Køber du en billig – men ny – cykel, holder den ikke mange år. Så kan det bedre betale sig at købe en brugt cykel, som er i en god kvalitet. Det koster ofte det samme, men den dyre kvalitetscykel holder på sigt længere, og derfor kan det bedst betale sig, fortæller Mette.

Hun overtog sit telt for ti år siden fra sin søster. Søsteren havde forinden selv brugt det på en eller flere festival er. Teltet blev søsterens i 2003, og dengang kostede det lidt over 2.000 kroner.

- Jeg er faktisk ikke så overrasket over, at teltet har holdt i så mange år. Det er jo god kvalitet, så det havde jeg også forventet, fortæller Mette.

Så følg hendes råd og gå ind på DBA, hvor du lige nu kan finde mange kvalitetstelte til en god pris.

LÆS OGSÅ: Så meget sparer du ved at købe dit festivalgrej brugt

Mette har de seneste år boet i Roskilde Festivals Clean Out Loud-område, hvor man skal rydde op efter sig selv, når festivalen slutter. Mette er dog en af de eneste i hendes lejr, der tager teltet med hjem for at genbruge det igen næste år. De andre fra hendes lejr bærer deres telte op til containeren. Her kan du se, hvordan der så ud i Mettes lejr sidste år, efter hun havde pakket sit telt ned og de andre i lejren fjernet deres
Mette har de seneste år boet i Roskilde Festivals Clean Out Loud-område, hvor man skal rydde op efter sig selv, når festivalen slutter. Mette er dog en af de eneste i hendes lejr, der tager teltet med hjem for at genbruge det igen næste år. De andre fra hendes lejr bærer deres telte op til containeren. Her kan du se, hvordan der så ud i Mettes lejr sidste år, efter hun havde pakket sit telt ned og de andre i lejren fjernet deres

2. Sådan rengør Mette sit telt efter endt festival

Det behøver ikke være en stor ”tidsudgift” at vedligeholde sit festivaltelt. Det eneste, Mette har gjort ved sit telt efter festivalen, har været at tørre mudderet af teltet.

Det tager kun omkring et kvarter. Jeg bruger en fugtig klud til at fjerne det værste jord. Herefter hænger jeg teltdugen til tørre. Hvis det har været et særlig mudret år, spuler jeg teltet med en vandslange for at få jorden ordentlig af
fortæller Mette.

SE OGSÅ: Video: Se hvor meget de grisser på Smukfest

Hvis du er af den helt dovne karakter, kan du endda slippe afsted med ikke at gøre noget ved dit telt, før festivalsæsonen melder sig på banen igen året efter:

- Der har været nogle år, hvor jeg ikke lige har fået teltet gjort rent for jord efter festivalen er slut. Så gør jeg det bare, inden jeg tager afsted på festival året efter, fortæller Mette, der samtidig forsikrer, at teltet ikke lugter særlig grimt, på trods af at det nogle gange har ligget i næsten et år - fyldt med mudret jord.

Campingstole til salg på DBA:

 1. 2 Campingstole enkelt - Tyskland

  2 Campingstole enkelt - Tyskland

  2 Campingstole enkelt - Tyskland, Fri fragt | Markedets bedste priser | Stort sortiment Denne campingstol er den ideelle ledsager til alle dine fritidsaktiviteter: Tag den med på campingtur, fiskeri,

  309,00 kr.23-11-2021
 2. Sammenfoldelig campingstol

  Sammenfoldelig campingstol

  Sammenfoldelig campingstol , Produktbeskrivelse Denne foldelige campingstol er den ideelle ledsager til alle typer udendørsaktiviteter. Den foldes let sammen og inkluderer en bæretaske. Med en praktis

  410,00 kr.24-06-2024
 3. campingstol, festival stol, Luxus campingstol feststol med sidebord sidelommer. Nypris i THansen 31

  campingstol, festival stol, Luxus campingstol feststol med sidebord sidelommer. Nypris i THansen 319kr. Letvægt, god stand, kan leveres kbhn, gentofte.

  150,00 kr.24-06-2024
 4. Campingstol, Behagelig liggestol sælges. Den kan lægges ned i 7 forskellige niveauer. 
Sælges pga. f

  Campingstol, Behagelig liggestol sælges. Den kan lægges ned i 7 forskellige niveauer. Sælges pga. flytning.

  80,00 kr.23-06-2024
 5. campingstol, Fire camp forever campingstole i super stand. Der medfølger vaskbart betræk, som har be

  campingstol, Fire camp forever campingstole i super stand. Der medfølger vaskbart betræk, som har beskyttet stolene i deres levetid. Samlet pris er 800 for stolene og 300 kr. for betrækkene. Bedst at

  200,00 kr.23-06-2024
 6. Campingstol, Aldrig brugt.

Sort.

Sidde højde 40
Ryghøjde 83
Sidde plads 50*40

Afhentning i Vanløs

  Campingstol, Aldrig brugt. Sort. Sidde højde 40 Ryghøjde 83 Sidde plads 50*40 Afhentning i Vanløse.

  35,00 kr.22-06-2024

I skrivende stund er der 366 campingstole til salg på DBA, og flere af dem koster KUN 50 kroner eller derunder.

Seje genbrugstelte på Roskilde Festival 2017. Foto: Julie Schoen
Seje genbrugstelte på Roskilde Festival 2017. Foto: Julie Schoen

3. Mette har I år gjort lidt ekstra for at sikre, at hendes telt fortsat er regntæt

I år tænkte jeg, at det var ved at være tid til at pleje teltet lidt. Det er efterhånden lidt slidt, så for at sikre, at det stadig er regntæt, har jeg smurt silikone på alle teltets syninger. Det er nemlig ved syningerne, teltet er særlig sårbart
fortæller Mette.

Silikonen væltede på ingen måde hendes budget, og det tog kun omkring en time at få teltet smurt ind i silikone. Alt i alt en god investering frem for at skulle ud og købe nyt telt.

4. Sådan kan du passe bedst på teltet på selve festivalen

Det er ikke alt sammen kun forberedelse, der afgør, hvor godt dit telt holder. Det handler også om at passe godt på teltet nede på festivalen, og her har Mette to taktikker:

- Jeg krydser altid fingre for, at mit telt kan ligge lidt væk fra stierne på campingområdet, for så er der mindre risiko for, at folk tisser op af det eller vælter ind i det, fortæller Mette.

LÆS OGSÅ: Spar 4.673 kroner ved at købe disse fem klassikere til festivalgarderoben, brugt

Hun er også glad for sit telts farve. Det er nemlig mørkegrønt og skiller sig dermed ikke så meget ud. Sådan tiltrækker det ikke unødig opmærksomhed.

- Det eneste er, at teltet har fået lidt graffiti på sig gennem årerne, men det synes jeg kun er hyggeligt. Det er en del af teltets historie, fortæller Mette.

SE OGSÅ: Video: På besøg i Roskilde Festivals nok mest engagerede genbrugs-camp

Seje genbrugstelte på Roskilde Festival 2017. Foto: Julie Schoen
Seje genbrugstelte på Roskilde Festival 2017. Foto: Julie Schoen

Retro-campingudstyr på DBA:

 1. Telt 2 pers retro, Super lækkert telt.
Har en lille fejl ved den ene clips til stanghul.
Har ingen b

  Telt 2 pers retro, Super lækkert telt. Har en lille fejl ved den ene clips til stanghul. Har ingen betydning af teltets funktion. Super lækkert spejder telt. Kan sendes

  900,00 kr.23-06-2024
 2. Retro camping lampe, Retro plastik camping lampe, virker som den skal.

Eller følg os på Facebook vi

  Retro camping lampe, Retro plastik camping lampe, virker som den skal. Eller følg os på Facebook via dette link Der er der en hulens masse lækkerier https://www.facebook.com/share/1vPeG8NePtggmi3w/

  325,00 kr.22-06-2024
 3. 2 stk retro stole

  2 stk retro stole

  100,00 kr.22-06-2024
 4. Outwell 4-5 pers, Lækkert retro telt.

Kan sendes

  Outwell 4-5 pers, Lækkert retro telt. Kan sendes

  700,00 kr.22-06-2024
 5. picnic taske, Super lækker retro picnic taske med stof servietter og andre lækre ting.

  picnic taske, Super lækker retro picnic taske med stof servietter og andre lækre ting.

  150,00 kr.22-06-2024
 6. Campingstole, Retro klapsammen stole med blomstret betræk. 
3 styk. Sælges samlet for 500,-

  Campingstole, Retro klapsammen stole med blomstret betræk. 3 styk. Sælges samlet for 500,-

  500,00 kr.22-06-2024

193 forskellige muligheder har du for at campere med udstyr, der vækker nostalgi! Det er nemlig det antal af annoncer, som lige nu matcher ordet ’retro’ i kategorien: ’Campingudstyr’.

5. Du behøver ikke huske alle delene til teltet – det hele skal nok gå

Hvis du kommer hjem fra festival uden alt tilbehøret til dit telt, er der ingen grund til at gå amok eller ærgre sig – eller købte et nyt. Mette fortæller nemlig, at hun nærmest aldrig får taget alle teltpløkkerne med hjem, så dem køber hun nye hvert år, og det koster kun 17 kroner per pakke.

Kæresten lader sig inspirere

I år er det som sagt 10. år, at Mette skal campere på Roskilde Festival med sit telt, og hun skal igen, igen i år sove i teltet med en veninde. Det er dermed ikke kun Mette, der nyder godt af genbrugsteltet – også en veninde sparer hvert år penge – og undgår et vådt telt – ved at benytte sig af Mettes genbrugstelt.

- Det gode ved, at teltet er et genbrugstelt, er også, at man ikke er så øm over for det. Hvis jeg købte det samme telt fra ny, ville jeg bekymre mig for meget om, hvorvidt det holdt, fortæller Mette.

Hendes ”telt-tradition” har dog ikke inspireret Mettes lejr, som hvert år slæber nye telte af dårlig kvalitet med. Men Mette har inspireret kæresten: 

Han har ledt på DBA efter et. Han ved meget om friluftlivet, og han kan godt se det smarte i at købe god kvalitet for en god pris
siger Mette.
Seje genbrugstelte på Roskilde Festival 2017. Foto: Julie Schoen
Seje genbrugstelte på Roskilde Festival 2017. Foto: Julie Schoen

Campingborde til salg på DBA:

 1. Retro campingbord, Retro campingbord, der kan klappes sammen. 
Mål som bord. H. 62 cm. B. 72 cm. L.

  Retro campingbord, Retro campingbord, der kan klappes sammen. Mål som bord. H. 62 cm. B. 72 cm. L. 89 cm. Mål sammen slået. L. 72 cm. B. 44.5 cm. D. 8 cm. Perfekt til veteranbilen. Picnicbord.

  100,00 kr.19-06-2024
 2. Retro campingbord, Retro campingbord som kan klappes sammen, med to klapstol. 
Bordet er med læder h

  Retro campingbord, Retro campingbord som kan klappes sammen, med to klapstol. Bordet er med læder håndtag. Der er et skilt på det, hvor der står "Carl Lassen & co. Tlf. Slagelse 47" Bord H. 64 cm,

  150,00 kr.19-06-2024
 3. Picnicbord m/3 stole, Campingbord/Picnicbord med 3 stole. Det ene stk. betræk bør udskiftes. Flot bo

  Picnicbord m/3 stole, Campingbord/Picnicbord med 3 stole. Det ene stk. betræk bør udskiftes. Flot bord med blåt laminat og stole der passer til i farve. Bordet måler sammenklappet 72 cm x 47 cm x 8 cm

  275,00 kr.10-06-2024
 4. Picnicborde, Picnicbord, mål: 65x 85,5 x 67

  Picnicborde, Picnicbord, mål: 65x 85,5 x 67

  150,00 kr.08-06-2024
 5. Bord, Ældre camping picnicbord. Brugt men fedt. Retro, strand sommer vanlife, minimalistisk.

  Bord, Ældre camping picnicbord. Brugt men fedt. Retro, strand sommer vanlife, minimalistisk.

  400,00 kr.31-05-2024
 6. Retro Campingbord, Havebord, Strandbord, Klapbord, Picnicbord

Skønt Gl. Retro Campingbord
H: 63cm
L

  Retro Campingbord, Havebord, Strandbord, Klapbord, Picnicbord Skønt Gl. Retro Campingbord H: 63cm L: 79cm B: 59cm Kan sendes eller leveres mod betaling SMS besvares ikke

  650,00 kr.27-05-2024

Klik her for at se de campingborde, der lige nu er til salg på DBA.

Andre genbruger også deres telte på festival - se blot med her 

Mette er ikke den eneste, der genbruger sit festivaltelt. Redaktionen tog en tur rundt på Roskilde Festival og fandt tre genbrugstelte, som skilte sig ud i mængden. Her kan du se dem og høre, hvad ejerne siger om deres specielle telte:
Hvis du mangler endnu flere argumenter for at købe festivalteltet brugt, så kan du i denne video møde tre mennesker, der har købt deres telte brugte, og som camperede med dem på Roskilde Festival 2017.

Du kan læse alle vores tips og tricks til, hvordan du med genbrug skaber dit eget musikanlæg. Vi har fået rådene fra de bedste – og dem får du i videoen, her.

Relaterede artikler