Marie-Louise: Denne ting forærede jeg gratis væk på DBA, for det kunne betale sig
Udeliv

Marie-Louise: Denne ting forærede jeg gratis væk på DBA, for det kunne betale sig

Marie-Louise
Marie-Louise

Det handler ikke altid om at få penge for sine ting, når man handler på DBA. I hvert fald ikke for mig. Ofte er det en lige så god handel at forære det gratis væk, for så er gevinsten, at man slipper for selv at slæbe det på genbrugsstationen. Det gjorde vi med vores bunke af sten i haven. Læs hvor stor en succes, det var for mig og min mand.

Vi har haft et rend af folk i forhaven dette forår. Jeg tror, at vi talte hele 12 besøg af haveejere, der godt kunne bruge sten til projekter i deres have. Og stenene, de var gratis. Til gengæld slap vi for det sure arbejde med at få dem fragtet til genbrugsstationen.

Til at begynde med lå der en ordentlig bunke natursten i alle størrelser. Lige fra sten i melon-størrelse, til æble- og helt ned til blommestørrelse.

Vi fik derfor faktisk talt en del ’frugt-snak’ med folk, der reagerede på vores DBA-annonce, fordi de for eksempel skulle bruge sten i 'honningmelon-størrelsen'. Eller da vi efter nogle dage måtte rette i annoncen og skrive, at nu var de største sten, der var tilbage, i 'æble-størrelsen'.

Belægningssten til salg på DBA:

 1. Belægningssten, Granit chaussesten, Granit chaussesten ca. 1 kvm. 98 stk.

  Belægningssten, Granit chaussesten, Granit chaussesten ca. 1 kvm. 98 stk.

  300,00 kr.23-03-2023
 2. Belægningssten, b: 14 l: 21 h: 5, ca. 31 kvm, Ca. 31 kvm rengjorte IBF Bondesten sælges

  Belægningssten, b: 14 l: 21 h: 5, ca. 31 kvm, Ca. 31 kvm rengjorte IBF Bondesten sælges Er stablet på 2 paller.

  1.800,00 kr.11-03-2023
 3. Belægningssten, b: 30 l: 30 h: 5, 120 stk 30x30 fliser pris stk 5kr

  Belægningssten, b: 30 l: 30 h: 5, 120 stk 30x30 fliser pris stk 5kr

  5,00 kr.21-03-2023
 4. Belægningssten, b: 14 l: 21 h: 5, 100, IBF Holmegaards sten sælges. 20 kr pr kvm. Har ca 100 kvm

  Belægningssten, b: 14 l: 21 h: 5, 100, IBF Holmegaards sten sælges. 20 kr pr kvm. Har ca 100 kvm

  20,00 kr.18-03-2023
 5. Belægningssten, ca 150 stk, Brosten, ca 150
Meget fine gamle bæredygtige brosten fra København. Fler

  Belægningssten, ca 150 stk, Brosten, ca 150 Meget fine gamle bæredygtige brosten fra København. Flere med glat side. De varierer lidt i farve og størrelse. Ligger i pallerammer. 15 kr pr stk

  15,00 kr.18-03-2023
 6. Belægningssten, 22 stk. cirkelsten eller måske hjertingsten?? til rundt bed eller lignelsen. 

Højde

  Belægningssten, 22 stk. cirkelsten eller måske hjertingsten?? til rundt bed eller lignelsen. Højde: 14 cm. Bredde forrest: 8,5 cm. Bredde bagerst: 12 cm. Sælges samlet og afhentet for 200kr.

  200,00 kr.18-03-2023

Klik her og se alle de belægsningssten, du netop nu kan finde på DBA.

Derfor traf vi valget om sten til nul kroner

Min mand havde ryddet op i vores forhave og samlet en masse sten, vi ikke længere skulle bruge. Nogle fik vi nemt afsat på DBA, men en større bunke beton- og natursten ville blive svære at komme af med, hvis vi ville have noget for dem. Vi har ikke trailer eller anhængertræk, og det kunne være rart at slippe for det hårde arbejde med at bugsere dem ind i bilen og køre dem afsted af flere omgange.

Desuden kunne stenene lige så godt komme andre til gode i stedet for at blive til affald på genbrugsstationen. Derfor valgte vi at se, om vi kunne komme af med dem ved at forære dem væk.

LÆS OGSÅ: 10 gode råd til at købe en brugt havetraktor

Her kan du se nogle af alle de sten, vi nu har fået afsat på DBA. Det havde kostet en del rygsmerter, hvis vi selv skulle få fragtet dem til genbrugsstationen
Her kan du se nogle af alle de sten, vi nu har fået afsat på DBA. Det havde kostet en del rygsmerter, hvis vi selv skulle få fragtet dem til genbrugsstationen
Sikke en bunke. Og du kan godt se, det var lidt af en blandet landhandel
Sikke en bunke. Og du kan godt se, det var lidt af en blandet landhandel

Så nemt gik det at få stenene afsat

Det blev en smal sag at få dem afsat. Kort efter at annoncen blev oprettet, fik vi henvendelser, og folk kom forbi fra nær og fjern for at forsyne sig med sten til forskellige haveprojekter:

Én skulle bygge en havedam, en anden en stensætning og en tredje et blomsterbed. Sidstnævnte var så sød at sende mig et foto af projektet, som jeg deler med jer her (se billedet herunder). Faktisk endte det med at være hyggeligt for mig og min mand at sludre med folk og samtidig tilfredsstillende at høre, hvordan stenene kom til gavn i deres haver.

LÆS OGSÅ: 15 gode råd til at købe en brugt motorsav

Her kan I se, hvordan vores gamle sten nu ligger og gør gavn i en andens bed. Billedet fik jeg sendt af en mand, - på hans eget initiativ - der kom og hentede nogle af vores sten
Her kan I se, hvordan vores gamle sten nu ligger og gør gavn i en andens bed. Billedet fik jeg sendt af en mand, - på hans eget initiativ - der kom og hentede nogle af vores sten
Disse sten skulle vi også bare af med
Disse sten skulle vi også bare af med

DBA er ofte mere miljøvenligt end genbrugsstationen

Når jeg deler min lille succes med gratis afhentning af sten her, er det selvfølgelig som en opfordring til jer andre om at bruge DBA eller andre medier til at forære de ting og materialer, som er svære at tjene på, men som kan komme andre til gode, væk.

Rigtig mange byggematerialer, sten, haveplanter og lignede, der intet fejler, havner på genbrugsstationerne. Her bliver de i mange tilfælde genanvendt, men de har altså stadig større miljømæssig værdi, når de bruges, som de er. Det koster ressourcer hver gang, nyt skal produceres, dyrkes eller hentes fra naturen, og det er det, vi undgår, når vi hjælpes ad med at bruge de ting, der i forvejen findes.

På DBA kan du ofte være heldig at finde noget gratis, byde på tingen ved selv at foreslå en pris, eller få den pågældende ting for et symbolsk beløb eller i bytte for eksempelvis ’en kasse øl’ eller ’en pose Matadormix’, som jeg selv er stødt på. Andre gange er kriteriet, for at få tingen gratis, at man selv flytter den.

Ligegyldigt hvad, glæder det mig hver gang gode ting bliver reddet fra en skæbne som affald, kommer til nytte i et nyt hjem, og måske endda erstatter et unødigt køb og produktion af nye ting. Så tak til jer (miljøhelte), der gør en ekstra indsats for et at sende jeres ting videre til andre, så de får en længere levetid!

Foruden de praktiske og miljømæssige fordele ved at forære ting væk, oplevede vi også en social værdi, fordi det også var hyggeligt med besøg af glade folk, der hentede sten til deres forskellige haveprojekter – helt gratis.

Kort sagt bliver man glad af at give – så mere af det derude!

Jeg er glad i haven, når der ikke ligger gamle sten og flyder, og når andre kan få glæde af de gamle sten
Jeg er glad i haven, når der ikke ligger gamle sten og flyder, og når andre kan få glæde af de gamle sten

Chaussten til salg på DBA:

 1. Chaussesten, 4-5m2, Flot slidt brugsflade 4 kr pr stk, hentes selv (4-5m2)
Ligger for enden af en st

  Chaussesten, 4-5m2, Flot slidt brugsflade 4 kr pr stk, hentes selv (4-5m2) Ligger for enden af en sti hvor trailer kan skubbes ned til med håndkraft eller LILLE bil.

  4,00 kr.22-03-2023
 2. Chaussesten, b: 9 l: 9 h: 9, Ca 30 stk, Chaussesten/brosten 
5 kr/stk

  Chaussesten, b: 9 l: 9 h: 9, Ca 30 stk, Chaussesten/brosten 5 kr/stk

  5,00 kr.22-03-2023
 3. Chaussesten, Chaussesten bladet mix
8/12 cm
Flotte brugte chaussesten i blandede farver

1 ton = 450

  Chaussesten, Chaussesten bladet mix 8/12 cm Flotte brugte chaussesten i blandede farver 1 ton = 450-500 sten 1 ton dækker ca. 4,8-5 m2 1800,- kr. + moms pr. ton Fragt kan tilbydes

  1.800,00 kr.22-03-2023
 4. Chaussesten, Blå Rønne 8/11
Flotte slidte/brugte bornholmske granit chaussesten.

2500,- kr. + moms

  Chaussesten, Blå Rønne 8/11 Flotte slidte/brugte bornholmske granit chaussesten. 2500,- kr. + moms pr ton

  2.500,00 kr.22-03-2023
 5. Chaussesten, Rigtig flotte nordiske slidte/Brugte chaussesten
Et ton dækker 4,8 m2

2575- + moms pr.

  Chaussesten, Rigtig flotte nordiske slidte/Brugte chaussesten Et ton dækker 4,8 m2 2575- + moms pr. ton. Fragt kan tilbydes .

  2.575,00 kr.22-03-2023
 6. Chaussesten, RØD MANGA
Rigtig flotte røde Manga chaussesten
De er meget ens i størrelsen 8/11

2000

  Chaussesten, RØD MANGA Rigtig flotte røde Manga chaussesten De er meget ens i størrelsen 8/11 2000 kr + moms pr. ton

  2.000,00 kr.22-03-2023

Lige nu er der 114 annoncer med Chaussten til salg på DBA. Du kan også finde granitsten og grus på DBA.

Er du blevet inspireret af mit sten-"salg”, så kan det være, at mit hjem kan inspirere dig endnu mere. Jeg har i hvert fald et hus, der er indrettet med en masse genbrugsting. I videoen herunder byder jeg dig indenfor i mit hjem:

Du kan læse mere om min genbrugsløsninger i artiklen bag videoen, her.

Du kan også både købe og sælge din hæk, din græsplæne og din busk på DBA. På DBA Guide kan du finde en guide til køb og salg af hver af disse ting. For eksempel kan du læse, alt du bør vide, hvis du skal sælge din hæk brugt, her.

Maj og Jonathan har nærmest købt hele deres have på DBA. Og de har sparet helt vildt mange penge. Sindssygt mange penge faktisk. Læs, hvordan de bar sig ad, og hvad de sparede, i artiklen og podcasten, som du finder her.

Relaterede artikler