Lockheed jetfly til salg – eneste af sin slags i verden
UdelivSjov

Lockheed jetfly til salg – eneste af sin slags i verden

Louise Guldager
Louise Guldager

Martin købte sidste år spontant et jagerfly på DBA. Han havde ingen flycertifikat og havde ganske andre planer med flyet. Han ville nemlig omdanne flyet til et kunstværk og har siden udstillet det til fordel for Dansk Flygtningehjælp. Nu er flyet sat til salg på DBA igen. Og pengene skal gå til velgørende formål.

Det hele begyndte i vinter sidste år, hvor Martin Bracher sad og scrollede gennem sin Facebook-page. Her så han tilfældigt, at DBA annoncerede med et jagerfly. Egentlig var han ikke på jagt efter et fly, men der var alligevel noget, der fik det til at gippe i ham. Dagen efter stod han i en lade ude på landet og havde købt sit eget jagerfly.

24-årige Martin kan ikke flyve og har heller ingen planer om at lære det. Han er nemlig kunstner og havde helt andre planer med det originale T33 Lockheed jetfly, som også bliver kaldt T-bird på grund af flyets form.

Flyet, der er et amerikansk militærtræningsfly, fløj første gang i 1948 og har været brugt til at uddanne danske jægerpiloter med. Meded sit vingefang på 11 meter og den nette sum af 90.000 kroner var flyet et temmelig omfangsrigt, spontant køb, kan man sige. Men Martin havde en ide med sit noget atypiske køb. En ide, der fik stor mediebevågenhed, og som i dag betyder, at han nu har sat flyet til salg igen på DBA. Hvordan det hænger sammen kan du læse herunder.

Modelfly til salg på DBA:

 1. Modelbil, modelfly campingvogn, blandet biler 1/18 - 1/43 5 stk. biler 1 stk. camping og 1 stk. fly.

  Modelbil, modelfly campingvogn, blandet biler 1/18 - 1/43 5 stk. biler 1 stk. camping og 1 stk. fly. 550 kr. fragt 64 kr.

  550,00 kr.25-02-2024
 2. Modelfly, Tekno DSB-1 403, Tekno mini modelfly model DSB-1 403 i grøn og brun bemaling. Maling afska

  Modelfly, Tekno DSB-1 403, Tekno mini modelfly model DSB-1 403 i grøn og brun bemaling. Maling afskallet. Sælges samlet. Længde 7,5 cm - bredde (vingefang) 8,6 cm. Det ene fly mangler et landinghjul.

  600,00 kr.25-02-2024
 3. Fjernstyret fly, Jetfly SU57, skala 42 x 32 cm, Sælger dette fjernstyrede jetfly. Købt i december 23

  Fjernstyret fly, Jetfly SU57, skala 42 x 32 cm, Sælger dette fjernstyrede jetfly. Købt i december 23. Kun brugt få gange, men mangler et hjul. Flyver fint alligevel.

  300,00 kr.25-02-2024
 4. Fjernstyret fly, Airbus a380, skala 40 x 40 cm, Sælger dette fjernstyrede fly der er købt på Amazon

  Fjernstyret fly, Airbus a380, skala 40 x 40 cm, Sælger dette fjernstyrede fly der er købt på Amazon i december 23. Stort set ikke brugt.

  500,00 kr.25-02-2024
 5. Drone, DJI Avata, Velholdt og næsten ikke brugt, kvittering haves for alt. Dronen har en fantastisk

  Drone, DJI Avata, Velholdt og næsten ikke brugt, kvittering haves for alt. Dronen har en fantastisk rækkevidde, når man benytter den amerikanske DJI Fly app. DJI Avata, DJI Goggles 2, DJI FPV Control

  7.500,00 kr.07-11-2023
 6. Drone, DJI Air 2S, DJI Air 2S Fly more combo.

Alle dele fungerer perfekt og har ikke haft styrt me

  Drone, DJI Air 2S, DJI Air 2S Fly more combo. Alle dele fungerer perfekt og har ikke haft styrt med den. En fed drone med alt ekstraudstyr, bla. så man kan flyve ekstra lang tid med ekstra batterie

  4.200,00 kr.17-02-2024

Har du ikke lige pengene til dit eget fly, kan du også begynde med et mobel-hobbyfly. Lige nu er der 165 til salg af slagsen på DBA. 138 af disse ligger til under 2.000 kroner.

Derfor er flyet så særligt

Efter Martin købte flyet, arbejdede han i døgndrift for at gøre den historiske museumsgenstand klar til Copenhagen Charity Week. Det gjorde han kort fortalt ved at dynge maling hen over flyet. I rigelige mængder.

Flyet blev nemlig malet og udstillet hos Dansk Arkitekturcenter til fordel for Dansk Flygtningehjælp. Værket hedder “Make art - not war”, fortæller Martin og skulle være et symbol på alle de rædsler, verden byder os.

Flyet skulle binde mennesker sammen på kryds og på tværs af religion, alder, kultur og hudfarve. Alle de besøgende på dagen fik lov at citere og tegne direkte på flyet og færdiggøre det i fællesskab med mig
fortæller Martin om flyet, der er det eneste af sin slags i verden.
Det malede fly blev udstillet hos Dansk Arkitekturcenter under Copenhagen Charity Week i marts til fordel for Dansk Flygtningehjælp. Værket hedder “Make art - not war”. Og det er, hvad Martin Bracher har forsøgt ved at hælde maling ud over sit jægerfly
Det malede fly blev udstillet hos Dansk Arkitekturcenter under Copenhagen Charity Week i marts til fordel for Dansk Flygtningehjælp. Værket hedder “Make art - not war”. Og det er, hvad Martin Bracher har forsøgt ved at hælde maling ud over sit jægerfly

Make art – not war

Flyet skulle egentlig kun have stået i 1 dag ved Dansk Arkitekturcenter, men endte med at stå der i 10 dage.

- De synes, det var så fedt og sådan et godt trækplaster, at de spurgte, om ikke vi kunne forlænge perioden. Så nu har det sådan set allerede rakt ud over happening-stadiet: Det ER en kunstværk. Det har været udstillet rigtigt, forklarer Martin.

Martin fortæller, at mange af de besøgende skrev politiske reaktioner på flyet. Det betyder, mener han, at de besøgende godt fangede ideen med det malede fly:

-  Det er lavet under titlen ”Make art, not war”, fordi jeg gerne vil have folk til at tænke over, hvad det er, der skaber flygtninge. Hvad betyder krig egentlig – for alle, der er involveret?

Malerier til salg på DBA:

 1. Akrylmaleri, Anthony Crossa, motiv: Musik/Instrumenter, b: 46,5 h: 46,5, Maleriet er på lærred og me

  Akrylmaleri, Anthony Crossa, motiv: Musik/Instrumenter, b: 46,5 h: 46,5, Maleriet er på lærred og med sort/sølv ramme.

  1.000,00 kr.25-02-2024
 2. Akrylmaleri, BeHa , motiv: Abstrakt, stil: Abstrakt, b: 90 h: 120, Flot maleri i gode farver 90x120

  Akrylmaleri, BeHa , motiv: Abstrakt, stil: Abstrakt, b: 90 h: 120, Flot maleri i gode farver 90x120 i ramme. Med levering eller fragt

  4.800,00 kr.25-02-2024
 3. Akrylmaleri, maling på lærred

Signeret.
Detaljer se fotos.
Perfekt stand.

Størrelse 80x80cm
Fra i

  Akrylmaleri, maling på lærred Signeret. Detaljer se fotos. Perfekt stand. Størrelse 80x80cm Fra ikke ryger hjem. Original kunst Kan afhentes i København eller sendes med post for 90kr. ////Se

  1.800,00 kr.25-02-2024
 4. Kul, Aage Ferdinand Willumsen, motiv: Andet, b: 34 h: 25, Gammelt maleri af det kongelig teater. Mal

  Kul, Aage Ferdinand Willumsen, motiv: Andet, b: 34 h: 25, Gammelt maleri af det kongelig teater. Malet mellem 1920-1929

  300,00 kr.25-02-2024
 5. Blandede medier, Fantasiformidler Lars Elgidh , motiv: Abstrakt, stil: Abstrakt, b: 100 h: 150, - "S

  Blandede medier, Fantasiformidler Lars Elgidh , motiv: Abstrakt, stil: Abstrakt, b: 100 h: 150, - "Stemning Af Påfugl Og Nøgne Kvinder" - dette er titlen på dette Maleri : en titel, som for mig handle

  1.500,00 kr.25-02-2024
 6. Akrylmaleri, maling på lærred

Signeret.
Detaljer se fotos.
Perfekt stand.

Størrelse 100x150cm
Fra

  Akrylmaleri, maling på lærred Signeret. Detaljer se fotos. Perfekt stand. Størrelse 100x150cm Fra ikke ryger hjem. Kan afhentes i København ////Se gerne mine andre malerier på min profil eller

  2.800,00 kr.25-02-2024

Er du mere til ’klassisk kunst’, kan du også finde mange originale malerier på DBA. Lige nu er der hele 19.307 annoncer med malerier til salg på DBA over hele landet.

’I år er et pytår’….’Be creative – avoid conflict’. Der er flere politiske budskaber på Martins overmalede jægerfly, og det fortæller ham, at de besøgende forstod bagtanken med hans kunstværk. Nemlig at forvandle en krigsmaskine til kunst og skabe dialog omkring krig – og de konsekvenser, som uenighed og krig fører med sig
’I år er et pytår’….’Be creative – avoid conflict’. Der er flere politiske budskaber på Martins overmalede jægerfly, og det fortæller ham, at de besøgende forstod bagtanken med hans kunstværk. Nemlig at forvandle en krigsmaskine til kunst og skabe dialog omkring krig – og de konsekvenser, som uenighed og krig fører med sig

Annoncen her er ’den store finale’

Det kan godt være, at Martin lever af at være kunstmaler i dag, og som udgangspunkt anskuer flyet som en medrivende nytænkning af en kunstgenstand, men han har faktisk også et lidt dybere kendskab til netop spørgsmålet om krig, end den gængse dansker måske har. Martin har nemlig selv været i Forsvaret som sanitetssoldat ved Ålborg kasserne. Og i 2015 fik han besked på, at han skulle udsendes på FN’s fredsbevarende mission i Mali.

Han kom aldrig af sted, men har mange gode venner i Forsvaret, der har været det. Og for ham kræver krig mange ofre. Både dem vi klart ser og aflæser – og dem, der er knap så tydelige for det utrænede øje:

- Pointen var at forvandle en krigsmaskine til kunst, der skaber dialog om flygtningearbejdet. Og det er lykkes. På udstillingsdagen kom der en stor, sort Range Rover med diplomatplader, som kørte helt op til flyet. Det var den belgiske ambassadør, som tog selfies med flyet, fortæller Martin om eventen ved Dansk Arkitekturcenter under Copenhagen Charity Week.

LÆS OGSÅ: Fly til salg på DBA – ejeren lider af højdeskræk

Politiet kom også forbi og lagde en hilsen, fortæller Martin, der nu altså har sat flyet til salg på DBA. Fordi han håber, at det dermed kan få en længere levetid og nå ud til endnu flere mennesker med sit budskab.

Men én ting er budskabet. Hvis man kan tage sådan en krigsgenstand og vende den til noget smukt, der tilmed genererer økonomisk hjælp til dem, der ligger under for krig – ja, så er det jo den perfekte ring, der sluttes. Annoncen, jeg har oprettet her, er på en måde den store finale.
Sådan her så flyet ud, da Martin købte det på DBA sidste år. Siden har han givet det noget af en ’make-over’. Den tidligere ejer var til at begynde med ikke klar over, at Martin havde tænkt sig at male flyet. Men hans tatovering afslører nu tydeligt, at Martin lever af at male – og gerne gør det på andet end lærred
Sådan her så flyet ud, da Martin købte det på DBA sidste år. Siden har han givet det noget af en ’make-over’. Den tidligere ejer var til at begynde med ikke klar over, at Martin havde tænkt sig at male flyet. Men hans tatovering afslører nu tydeligt, at Martin lever af at male – og gerne gør det på andet end lærred

Derfor er prisen så høj på Martins fly-kunstværk

Det amerikanske jetfly med sit vingefang på 11 meter og en vægt på omkring 3 tons står i dag adskilt i Nordsjælland og kan leveres og samles på et eventuelt kommende ståsted, fortæller Martin.

Med salget af flyet drømmer han om dels at kunne donere penge til en velgørende organisation, der arbejder med flygtningehjælp eller eventuelt et asylcenter. Men også om at kunne turnerer landet rundt med flyet eller få det udstillet et sted, hvor det kan skabe blikfang og glæde for endnu flere mennesker, og hvor det kan opfordre til dialog.

- Det skal jo opleves. Det er et kunstværk. Det skal ud og leve et sted, forklarer han.

LÆS OGSÅ: Her er de dyreste ting på DBA

Derfor er prisen også en hel del højere nu, end den var, da Martin selv købte flyet. Faktisk har Martin allerede fået et attraktivt tilbud. Et tilbud, hvor han har råderet over flyet de næste tre år. Det betyder, at han eksempelvis kan udstille det i udlandet, som han drømmer om at tage det med på en Danmarkstur. Men han har ikke låst sig fast endnu, for der er mange tanker og drømme om flyet, der skal gå op i en højere enhed, fortæller han.

- Den pris, jeg har fået tilbudt lige nu, er lidt lav. Jeg drømmer jo om, at kunne afleverer en stor check til eksempelvis Dansk Flygtningehjælp, fortæller Martin, der også har overvejet muligheden i at finde en sponsor. Han indrømmer, at det er lidt vemodigt, at flyet er sat til salg, for der ligger rigtig mange timers arbejde i det. Men det er omvendt ikke noget, han gider dvæle for meget i:

- Det er da lidt underligt, at skulle afgive det - men det er ikke lavet, for at skulle stå i min egen baghave.

Du kan se hele annoncen og hvad Martin i dag sælger flyet, for lige her

Droner til salg på DBA:

 1. Drone med camera, Se foto, Helt ny ubrugt . Fast pris

  Drone med camera, Se foto, Helt ny ubrugt . Fast pris

  350,00 kr.25-02-2024
 2. DJI Mini 2 SE drone Fly More Combo

  DJI Mini 2 SE drone Fly More Combo

  DJI Mini 2 SE drone Fly More Combo, DJI, Se alting ovenfra med næste generation af DJI s foldbare droner - DJI Mini 2 SE. Den har et foldbart design og lav vægt på 249 g. Dronen har et 3-akset drejeho

  3.095,00 kr.24-02-2024
 3. Drone mini 2, DJI MINI 2, Combo med alt tilbehør. Du skal have teori certifikat og dronen skal regis

  Drone mini 2, DJI MINI 2, Combo med alt tilbehør. Du skal have teori certifikat og dronen skal registeres ( tages på nettet)

  2.900,00 kr.24-02-2024
 4. Drone, Denver

  Drone, Denver

  150,00 kr.23-02-2024
 5. Drone, Est, Salg som defekt. Det vil ikke start. Battrie ok .

  Drone, Est, Salg som defekt. Det vil ikke start. Battrie ok .

  50,00 kr.22-02-2024
 6. Droner/oprydning, Phantom 3, Se her alle legebørn og Phantom 3 nørder
Masser af Phantom 3 udstyr og

  Droner/oprydning, Phantom 3, Se her alle legebørn og Phantom 3 nørder Masser af Phantom 3 udstyr og reservedele: Professionelle droner til træning og leg: 2 stk flyveklare Phantom 3 Advanced med Cont

  3.900,00 kr.22-02-2024

Du kan også købe en drone på DBA og flyve dine egne veje. Lige nu er der 424 annoncer med droner til salg på DBA. 265 af dem ligger under 1.000 kroner.

Alle besøgende fik en sort tusch, som de kunne tegne på flyet med, så det ikke blot blev et kunstværk fra Martins hånd, men et samlet værk bestående af tanker og input fra mange forskellige hænder. Børn som voksne deltog, og i dag står flyet fuld af citater og budskaber, skabt af interesserede besøgende
Alle besøgende fik en sort tusch, som de kunne tegne på flyet med, så det ikke blot blev et kunstværk fra Martins hånd, men et samlet værk bestående af tanker og input fra mange forskellige hænder. Børn som voksne deltog, og i dag står flyet fuld af citater og budskaber, skabt af interesserede besøgende

Er du vild med Martins fly og dets iøjnefaldende ydre, så er du måske også til biler som dén, Jan har sat til salg her. For Jans Chevrolet Corvette fra 1968 er nemlig alt andet end diskret. Den kan høres på flere meters afstand og bliver da også ofte kaldt for Batman-bilen. Men nu skal den på nye eventyr.

Er du generelt bidt af alt, der kan flyve, så kender du måske også de nye droneregler? Hvis ikke, så læs med her, hvor du kan få styr på, hvad du må – og ikke må.

I videoen herunder kan du se, hvilken udsigt du kunne købe dig til på DBA, dengang vi havde dette, skønne røde fly til salg på DBA. Sælgeren var David, og du kan jo klikke på artiklen bag videoen, for at se, om han stadig har flyet til salg på DBA.

Relaterede artikler