Guide: Sådan køber du din billet på DBA sikkert
UdelivLivsstil

Guide: Sådan køber du din billet på DBA sikkert

Julie Schoen
Julie Schoen

Du kan ofte være heldig at finde billetter til udsolgte festivaller som Roskilde Festival, Smukfest og Musik i lejet på DBA! Vi guider dig til en sikker handel, og vi tipper dig om, hvordan du kommer først i køen til disse billetter.

Festival rimer på øl, sol og musik. En kombi, danskerne er vilde med. For hvert år bliver billetterne til flere større danske festivaller revet væk. Ja, nogle gange når festivalerne ikke engang at annoncere de spillende kunstnere, før stederne må melde ’udsolgt’.

Er du en af de mange, der ikke nåede at få billetter til for eksempel Roskilde Festival, Musik i lejet eller Smukfest, så fat mod. 'Hypen' omkring festivalerne får hvert år flere til at trykke på ”køb”-knappen i et så stort jag, at de glemmer at tænke sig om en ekstra gang. Derfor er der flere, der vælger at sælge deres billetter igen på DBA – og HER har du mulighed for at slå til.

Se videoen herunder, hvis du vil have DBAs råd til, hvordan du generelt handler mest forsvarligt på DBA. Råd anno 2023:

Her kan du se alle de billetter til Smukfest/Skanderborg-festival, som netop nu er til salg på DBA.

Sådan kommer du først i køen til en billet

Hvis du ikke har noget fast arbejde, ingen venner og ingen hobby, ja så har du sikkert intet problem med at sidde dag ud og dag ind og tjekke DBA for, om der er kommet nye billetter til salg. Men det er nok de færreste gennemsnitsdanskere, der gider at tjekke DBA hver dag. Selvom festivals-ånden gibber i dem.

Men det har vi selvfølgelig en løsning på. Gør brug af DBAs søgeagent, og du vil få en mail, lige så snart en billet, til den festival, du søger efter, bliver sat til salg.

LÆS OGSÅ: Video: Vi tjekker, om de er nogle grissebasser på Smukfest

Denne bjælke møder du nederst på alle de DBA-søgninger, du foretager dig. Indtast din mail og tryk 'tilmeld'. Så får du en mail fra DBA, hver gang der oprettes en annonce, som matcher den aktuelle søgning, du er inde på
Denne bjælke møder du nederst på alle de DBA-søgninger, du foretager dig. Indtast din mail og tryk 'tilmeld'. Så får du en mail fra DBA, hver gang der oprettes en annonce, som matcher den aktuelle søgning, du er inde på

Du opretter en søgeagent ved at stille dig i den aktuelle kategori. I det her tilfælde vil det være kategorien ’Koncerter og festivaler’, som du finder under kategorien ’Billetter’. I søgefeltet skriver du for eksempel ’Smukfest’, ’Skanderborg’ eller ’Musik i lejet’. Scroll helt ned på denne side.

Her spørger DBA, om du har lyst til at oprette en søgeagent, forbundet til sin mail (se billedet ovenover). En søgeagent, der sender dig en mail, hver gang en annonce, som matcher søgeordet i den pågældende kategori, bliver sat til salg.

Hvis du ikke forstod denne hurtige guide til at oprette en søgeagent, kan du også se denne videoguide til at oprette en søgeagent. Det tager under et minut.

Klik her for at se de billetter til Musik i lejet, som du lige nu kan finde på DBA.

Sådan handler du sikkert

Når du har fået øje på en billet til salg på DBA, som kan give dig adgang til den festival, du drømmer om at gæste, så sørg for, at handle sikkert.

Det kan du sikre ved at tage nogle få forholdsregler.

1. Når du søger efter billetter, så husk, at det er ulovligt at sælge billetter til en større værdi, end billetten oprindeligt har kostet. Så gå efter de billetter, der sælges til en lovlig pris. Oplever du, at billetten sælges for mere end dens oprindelige værdi, så anmeld dem endelig via ’Anmeld annonce’, og DBAs kundeservice undersøger hurtigt sagen.

2. Sørg for, at den sælger, du handler med, er NemID-valideret (se billedet herunder)

3. Tjek om sælgers profil er nyoprettet, og om sælger eventuelt har andre ting til salg.

LÆS OGSÅ: Video: Der er damer i genbrugstelte – det kan 25-årige Tore skrive under på

4.
Tjek om sælgers telefonnummer findes på Krak og om oplysningerne, som du finder på Krak, stemmer overens med adressen, som sælger har oplyst dig.

5. Når du skal afslutte handlen, så aftal at mødes med sælger, så du kan få billetten i hånden og se sælger i øjnene.

Den grønne linje viser, hvor du kan se, om en bruger er NEM ID-valideret
Den grønne linje viser, hvor du kan se, om en bruger er NEM ID-valideret

6. Tjek om billetten er gyldig ved at kontakte det sted, hvor billetten er udstedt.

7. Inden du afslutter handlen, er det en god dé at få sælgers fulde navn, telefonnummer og adresse, så du har dette, hvis noget skulle gå galt i handlen.

LÆS OGSÅ: Video: Her er Roskilde Festivals største genbrugs-lejr

8.
Er du usikker på, om en sælger eller køber er reel, er du også altid velkommen til at kontakte DBAs kundeservice på support@dba.dk, så tjekker de gerne brugeren for dig.

Oplever du mistænkelige annoncer, så anmeld dem endelig via ’Anmeld annonce’, og DBAs kundeservice undersøger hurtigt sagen. 

Du kan helt sikkert også finde en Roskildebillet inde på DBA! Sådan kan du til sommer stå face to face med det ikoniske orange telt
Du kan helt sikkert også finde en Roskildebillet inde på DBA! Sådan kan du til sommer stå face to face med det ikoniske orange telt

Her kan du se alle de festivalbilletter, som lige nu er til salg på DBA.

Når du har købt din festivalbillet, kan du også her på DBA Guide i bogstavligste forstand blive klædt på til festivalen med denne guide. Du kan også tjekke, hvor mange penge du sparer på at købe festivalgrejet brugt ved at læse denne artikel.

Relaterede artikler