Hvad du bør gøre i haven lige nu
Udeliv

Hvad du bør gøre i haven lige nu

Louise // Mortilmernee.dk
Louise // Mortilmernee.dk

Der skete et eller andet med vejret, det er som om, at vi lige sprang foråret over og gik direkte til sommer. I hvert fald lige der midt i maj, midt i Kr. Himmelfartsferien, hvor de fleste heldigvis havde et par ekstra fridageog rigtig kunne nyde 20+ på terrassen og få lidt flere fregner på næsen.

Maj er også den måned, hvor man endelig kan få rigtig godt gang i haven. Frosten og de kølige nætter har vi vinket farvel til, og man kan se hvordan alting vokser fra dag til dag. De varme "sommerdage" gjorde, at jeg næsten ikke kunne følge med, og faktisk blev jeg også nervøs for nogle af mine stauder, for jeg følte pludselig, at vi var meget længere henne på året, og jeg holdt skarpt øje med alle mine stauder, og hvor de blev af. MEN.... de skal jo ikke allesammen komme op lige nu, så det er helt ok, at de faktisk bliver nede i jorden lidt endnu.
Lige nu blomstrer Bonderoser/pæoner og lupiner står i fuldt flor, skovjordbærene dækker allerede godt i bedene, vinen i drivhuset står grøn og funklende og de små frø som jeg satte for et par uger siden, er så småt på vej op af jorden. 
Maj måned er nemlig den måned, hvor du ikke længere behøver at forspire, du kan sætte alle frø direkte i jorden, du kan sætte agurker og tomater i drivhuset, og du kan endelig få fyldt dine krukker på terrassen med alle dine yndlingsblomster.
Men det er også helt okay, hvis du ikke har nået det endnu. For man kan sagten nå at så sine ting i juni også. For mig er det lidt forskelligt hvilken en af månederne jeg når det, men grundet den lækre sommerperiode midt i maj, så nåede vi her at sætte høstanemoner, agurker og tomater, og de første krukker blev fyldt med dahlia og roser.

Sidste år var jeg ret heldig på dba, jeg fandt nemlig en hel masse lækre havekrukker, som jeg i år har suppleret lidt op. Nogle er arvet, men nogle af dem har jeg igen fundet på dba. Krukker er altså dyre, og hvis du ligesom mig, godt kan li rigtig mange, så kan du altså nemt finde nogle på dba. Se fx lige her. Ligeledes kan du også finde blomsterfrø og stauder. Man kan også være heldig, at nogen er ved at omlægge have, og har en stor Rodedendron de gerne vil af med, dem er der fx et par stykker af lige HER.

Find stauder på DBA:

 1. Stauder A , 2 forskellige, Rød Astilbe - 10 kr
Astilbe ardensii Fanal 
Røde blomster juni-juli, 60 c

  Stauder A , 2 forskellige, Rød Astilbe - 10 kr Astilbe ardensii Fanal Røde blomster juni-juli, 60 cm Planter på 10 cm sælges Astilbe trives i fugtig, næringsrig jord, og blomstrer bedst i fuld solen

  10,00 kr.05-06-2023
 2. Krydderurter 2, flere forskellige	, Timian krybende - 10 kr
Thymus serpyllum 'Coccineus' 5-10 cm høj

  Krydderurter 2, flere forskellige , Timian krybende - 10 kr Thymus serpyllum 'Coccineus' 5-10 cm høj. Stedsegrøn med røde blomster i juni. God bunddækker på tørre steder i fuld sol. Blomstrer i juni

  10,00 kr.05-06-2023
 3. Staude Trækantblomst Allunrod ligularia, KÆRMINDESØSTER (BRUNNERA MACROPHYLLA 'JACK FROST', Se også

  Staude Trækantblomst Allunrod ligularia, KÆRMINDESØSTER (BRUNNERA MACROPHYLLA 'JACK FROST', Se også mine andre annoncer med stauder og frø.

  60,00 kr.04-06-2023
 4. Blomsterfrø Staude, Akelejer mix

  Blomsterfrø Staude, Akelejer mix

  50,00 kr.04-06-2023
 5. Staude, Jacobsstige Polemonium caeruleum Alba, Se også mine andre annoncer med stauder og frø.

  Staude, Jacobsstige Polemonium caeruleum Alba, Se også mine andre annoncer med stauder og frø.

  50,00 kr.04-06-2023
 6. Stauder bunddække planter stenbedet, Rosenskovmærke geranium guldknap sedum, 1 art 30 kr.
8 arter he

  Stauder bunddække planter stenbedet, Rosenskovmærke geranium guldknap sedum, 1 art 30 kr. 8 arter hele annoncen 160 kr + andre sorter af sedum + andre planter.

  30,00 kr.04-06-2023
Lige nu drejer det sig bare om at komme ud i haven, og få lidt jord under neglene. Den her tid er helt fantastisk, man kan virkelig mærke man lever og man se at tingene spirer og giver liv.
Rigtig go havelyst til Jer :-)

Relaterede artikler