Hvad du bør gøre i haven lige nu
Udeliv

Hvad du bør gøre i haven lige nu

Louise // Mortilmernee.dk
Louise // Mortilmernee.dk

Der skete et eller andet med vejret, det er som om, at vi lige sprang foråret over og gik direkte til sommer. I hvert fald lige der midt i maj, midt i Kr. Himmelfartsferien, hvor de fleste heldigvis havde et par ekstra fridageog rigtig kunne nyde 20+ på terrassen og få lidt flere fregner på næsen.

Maj er også den måned, hvor man endelig kan få rigtig godt gang i haven. Frosten og de kølige nætter har vi vinket farvel til, og man kan se hvordan alting vokser fra dag til dag. De varme "sommerdage" gjorde, at jeg næsten ikke kunne følge med, og faktisk blev jeg også nervøs for nogle af mine stauder, for jeg følte pludselig, at vi var meget længere henne på året, og jeg holdt skarpt øje med alle mine stauder, og hvor de blev af. MEN.... de skal jo ikke allesammen komme op lige nu, så det er helt ok, at de faktisk bliver nede i jorden lidt endnu.
Lige nu blomstrer Bonderoser/pæoner og lupiner står i fuldt flor, skovjordbærene dækker allerede godt i bedene, vinen i drivhuset står grøn og funklende og de små frø som jeg satte for et par uger siden, er så småt på vej op af jorden. 
Maj måned er nemlig den måned, hvor du ikke længere behøver at forspire, du kan sætte alle frø direkte i jorden, du kan sætte agurker og tomater i drivhuset, og du kan endelig få fyldt dine krukker på terrassen med alle dine yndlingsblomster.
Men det er også helt okay, hvis du ikke har nået det endnu. For man kan sagten nå at så sine ting i juni også. For mig er det lidt forskelligt hvilken en af månederne jeg når det, men grundet den lækre sommerperiode midt i maj, så nåede vi her at sætte høstanemoner, agurker og tomater, og de første krukker blev fyldt med dahlia og roser.

Sidste år var jeg ret heldig på dba, jeg fandt nemlig en hel masse lækre havekrukker, som jeg i år har suppleret lidt op. Nogle er arvet, men nogle af dem har jeg igen fundet på dba. Krukker er altså dyre, og hvis du ligesom mig, godt kan li rigtig mange, så kan du altså nemt finde nogle på dba. Se fx lige her. Ligeledes kan du også finde blomsterfrø og stauder. Man kan også være heldig, at nogen er ved at omlægge have, og har en stor Rodedendron de gerne vil af med, dem er der fx et par stykker af lige HER.

Find stauder på DBA:

 1. Stauder D- E, 2 forskellige, Almindelig kartebolle 10 kr
Dipsacus fullonum
Første år sætter den en r

  Stauder D- E, 2 forskellige, Almindelig kartebolle 10 kr Dipsacus fullonum Første år sætter den en roset - andet år blomstrer den. 2-årig plante, som bliver op til 2 meter høj næste år Fuld sol. Nem

  10,00 kr.06-06-2023
 2. Stauder D , 3 forskellige, Studenternelliker -10 kr 
Dianthus barbatus 
Frøplanter fra 2022, der blo

  Stauder D , 3 forskellige, Studenternelliker -10 kr Dianthus barbatus Frøplanter fra 2022, der blomstrer til Sankthans eller lidt senere i år. Mange nuancer fra hvid til mørkerød, ingen farvegaranti

  10,00 kr.06-06-2023
 3. Stauder A , 2 forskellige, Akeleje - 10 kr.
Aquilegia vulgaris
Blomstrer i maj-juni, de bliver 50-1

  Stauder A , 2 forskellige, Akeleje - 10 kr. Aquilegia vulgaris Blomstrer i maj-juni, de bliver 50-100 cm Mange lyse pastelfarver og enkelte mørkeblå og lilla. Der er ikke farvegaranti, før de blomst

  10,00 kr.06-06-2023
 4. Heracleum Pink Cloud, Staude, Heracleum sphondyllum Pink Cloud - Staudebjørneklo - smuk Rosa skærmpl

  Heracleum Pink Cloud, Staude, Heracleum sphondyllum Pink Cloud - Staudebjørneklo - smuk Rosa skærmplante (breder sig ikke) der bliver ca 150/170 cm. Trives i alm. havejord i sol/halvskygge - sælges i

  50,00 kr.06-06-2023
 5. Chrysanthemum , Staude, Gammeldags Chrysanthemum i pink - bliver ca 70/80 cm sol/halvskygge kr 25,-

  Chrysanthemum , Staude, Gammeldags Chrysanthemum i pink - bliver ca 70/80 cm sol/halvskygge kr 25,- pr stk Asserbo

  25,00 kr.06-06-2023
 6. Staude, Geranium, Store Lilla blå blomster.
Rig blomstring i juni og juli
Ca. 40cm høj
Sælger aflægg

  Staude, Geranium, Store Lilla blå blomster. Rig blomstring i juni og juli Ca. 40cm høj Sælger aflæggere af min plante. Ca. 15x15cm. ved rod over jord Jeg har 2 stk.

  25,00 kr.05-06-2023
Lige nu drejer det sig bare om at komme ud i haven, og få lidt jord under neglene. Den her tid er helt fantastisk, man kan virkelig mærke man lever og man se at tingene spirer og giver liv.
Rigtig go havelyst til Jer :-)

Relaterede artikler