Hvad du bør gøre i haven lige nu
Udeliv

Hvad du bør gøre i haven lige nu

Louise // Mortilmernee.dk
Louise // Mortilmernee.dk

Der skete et eller andet med vejret, det er som om, at vi lige sprang foråret over og gik direkte til sommer. I hvert fald lige der midt i maj, midt i Kr. Himmelfartsferien, hvor de fleste heldigvis havde et par ekstra fridageog rigtig kunne nyde 20+ på terrassen og få lidt flere fregner på næsen.

Maj er også den måned, hvor man endelig kan få rigtig godt gang i haven. Frosten og de kølige nætter har vi vinket farvel til, og man kan se hvordan alting vokser fra dag til dag. De varme "sommerdage" gjorde, at jeg næsten ikke kunne følge med, og faktisk blev jeg også nervøs for nogle af mine stauder, for jeg følte pludselig, at vi var meget længere henne på året, og jeg holdt skarpt øje med alle mine stauder, og hvor de blev af. MEN.... de skal jo ikke allesammen komme op lige nu, så det er helt ok, at de faktisk bliver nede i jorden lidt endnu.
Lige nu blomstrer Bonderoser/pæoner og lupiner står i fuldt flor, skovjordbærene dækker allerede godt i bedene, vinen i drivhuset står grøn og funklende og de små frø som jeg satte for et par uger siden, er så småt på vej op af jorden. 
Maj måned er nemlig den måned, hvor du ikke længere behøver at forspire, du kan sætte alle frø direkte i jorden, du kan sætte agurker og tomater i drivhuset, og du kan endelig få fyldt dine krukker på terrassen med alle dine yndlingsblomster.
Men det er også helt okay, hvis du ikke har nået det endnu. For man kan sagten nå at så sine ting i juni også. For mig er det lidt forskelligt hvilken en af månederne jeg når det, men grundet den lækre sommerperiode midt i maj, så nåede vi her at sætte høstanemoner, agurker og tomater, og de første krukker blev fyldt med dahlia og roser.

Sidste år var jeg ret heldig på dba, jeg fandt nemlig en hel masse lækre havekrukker, som jeg i år har suppleret lidt op. Nogle er arvet, men nogle af dem har jeg igen fundet på dba. Krukker er altså dyre, og hvis du ligesom mig, godt kan li rigtig mange, så kan du altså nemt finde nogle på dba. Se fx lige her. Ligeledes kan du også finde blomsterfrø og stauder. Man kan også være heldig, at nogen er ved at omlægge have, og har en stor Rodedendron de gerne vil af med, dem er der fx et par stykker af lige HER.

Find stauder på DBA:

 1. Staude, Kærmindesøster, Små potter med kærmindesøster.

  Staude, Kærmindesøster, Små potter med kærmindesøster.

  30,00 kr.16-04-2024
 2. Staude, Løvefod, Små planter med løvefod

  Staude, Løvefod, Små planter med løvefod

  30,00 kr.16-04-2024
 3. Staude, Jacobstige, Mindre potter med skud af hvide jacobstige

  Staude, Jacobstige, Mindre potter med skud af hvide jacobstige

  25,00 kr.16-04-2024
 4. Stauder, Hosta, Store planter I store 12L/ 30 cm potter. Planterne har stået flere år i potter og ha

  Stauder, Hosta, Store planter I store 12L/ 30 cm potter. Planterne har stået flere år i potter og har dannet et stort rodnet, de vil dække godt når de er sprunget helt ud og vil ikke kræve megen pasni

  150,00 kr.16-04-2024
 5. Staude, Sankt hans urt, Rigtig fine planter. Får lyserøde blomster i sensommeren. Gode til buketter,

  Staude, Sankt hans urt, Rigtig fine planter. Får lyserøde blomster i sensommeren. Gode til buketter, da de holder længe i vand. Gode til insekter. Jeg har 5 stk. Prisen er pr stk.

  15,00 kr.16-04-2024
 6. Staude, Dagliljer iris, Se også mine andre annoncer med stauder og frø, også træliljer, trompet lilj

  Staude, Dagliljer iris, Se også mine andre annoncer med stauder og frø, også træliljer, trompet liljer og dobbelt orientalsk liljer.

  50,00 kr.15-04-2024
Lige nu drejer det sig bare om at komme ud i haven, og få lidt jord under neglene. Den her tid er helt fantastisk, man kan virkelig mærke man lever og man se at tingene spirer og giver liv.
Rigtig go havelyst til Jer :-)

Relaterede artikler