Huskeliste til den perfekte strandtur

Huskeliste til den perfekte strandtur

15. juli 2019

Der findes ikke ret meget, der slår en dansk sommerdag på standen. Helst med hele familien samlet. Sådan en håndmad og et gnave-æg med lidt sand kan altså noget! Her får du en top 10 liste over de mest oplagte ting, du skal huske, når du pakker til den perfekte strandtur. Det er hverken dyrt eller svært. Det er faktisk lige det modsatte. Vi fortæller, hvor billigt det kan gøres, hvis du kigger brugt.

Det er følelsen af ægte sommerstemning, når man mærker de bare tæer gennem sandet ned mod vandkanten. Men hvis I planlægger en hel dag på stranden og også har børn med, så kræver det lidt forberedelse, hvis dagen skal blive god. Nogle ting giver helt sig selv, mens andre er dét, der adskiller jer fra håbløse amatør-strandgæster til gennemtrænede, veltilrettelagte sommer-genier. Og hvem vil ikke gerne høre til sidstnævnte? Her kommer den perfekte huskeliste, så I er forberedt til lidt af hvert.

Og fortvivl ikke, hvis ikke I ligger inde med det hele. For det kan findes på DBA. Til en billig penge – og hentes i nærheden af, hvor I bor, uden yderligere hensyn til sommerferielukning og helligdage. Der er nemlig ingen som helst grund til at betale for dyrt her. Det er ting, der skal med på stranden. Altså, skal det bruges og kunne tåle at få vand, sand og sol. Og hvorfor så ikke i stedet tænke i et prisvenligt alternativ til de mange overprized købmænd og supermarkeder i ferielandet?

Klik her og find badehåndklæder til voksne. Og her kan du finde badehåndklæder til børn.

1. Badetøj og badesko

Lad os da bare begynde med det allermest åbenlyse. Uanset om du påtænker at kaste dig i bølgen blå eller hellere vil ligge på et tæppe og nyde solen, så kræver en strandtur badetøj. Og du kan finde masser af den slags på DBA. Især badetøj til børn giver rigtig god mening at kigge efter brugt, fordi børnene ofte vokser så hurtigt ud af det, at det stort set ikke er brugt.

Så behøver I heller ikke stresse over, om der kommer is på mindstemusens badeshort eller solafblegning på badedragten. Det skal bruges – uden dårlig samvittighed. Sådan har man det nu engang sjovest.

De fleste foretrækker sandstrande med klart vand og lækker sandbund. Men mange steder, hvor der er særligt smukt, vil der også være sten. Så kig eventuelt efter et par badesko - igen især til børnene, så de står bedre fast og ikke risikerer at glide. Det er én af de ting, det slet ikke giver mening at betale for meget for. For der er alligevel ingen, der ser dem – de er jo kun i brug under vandet.

Lige nu er der 1.664 annoncer med badetøj til kvinder til salg på DBA. 1.323 af disse ligger til under 199 kroner. Så det behøver ikke koste alverden. Der er 3.205 annoncer med badetøj til børn.

2. Solcreme

Har man sagt strandtur og badetøj, så siger man også solcreme. De ting hænger uløseligt sammen, og faktisk behøver du ikke gå i en fysisk butik og købe den slags. Der er lige nu 131 annoncer på DBA med solcreme til salg, og rigtig mange af solcremerne er ubrugte. Mange familier køber måske lidt ekstra til ferien, og får det så ikke brugt. De fleste solcremer koster fra ny omkring 200 kroner. Alt afhængig af mærke. På DBA ligger 70 af annoncerne til under 100 kroner. Mange kun til omkring 50 kroner.

Hvis du ikke gider betale guld for dyrt, så gør dig selv den tjeneste lige at kigge på DBA, inden du betaler det dobbelte for samme solcreme i en butik.

LÆS OGSÅ: Smart trick: Sådan finder du dit smykke i sandet 

Tag på stranden. 10 ting du ikke kan undvære på en god strandtur. Læs dem her i artiklen på DBA Guide.
Solcremen fra Nivea sælger Jennie fra Frederiksberg, det er ubrugt, og hun sælger 3 stykker for i alt 100 kroner. Solcremen fra Dior består af to forskellige; 1 Dior bronze protection, spf 15 og 1 Dior bronze sublimater tan enhancer spf 10. Det er Lene fra Værløse, der sælger. Hun skal have 75 kroner. Sololien fra Lancaster sælger Sara fra Skagen til 100 kroner. Halv pris af nypris og helt ubrugt

3. Solbriller

Der er helt ærligt ikke meget morskab ved at ligge en hel dag på stranden uden et par solbriller. På DBA finder du et hav af solbriller til salg i alle modeller og farver. Det kan godt svare sig at kigge her. For igen: det er måske ikke så sjovt at have de allerfineste og dyreste med på stranden og risikere at få dem ødelagt af sand og fedtet solcreme og i værste fald ridser fra sten eller skaller.

Lige nu er over 3.000 annoncer med solbriller på DBA. Og det kan godt svare sig. For gennemsnitligt skal du af med omkring 1.000 kroner, hvis du skal købe dem fra ny. Mens du på DBA har hele 1.000 briller at vælge mellem til under 299 kroner.

Rigtig mange af os kan godt lide at skrifte solbrillerne ud sæson efter sæson for variationens skyld. Men det betyder ikke, at de fejler noget. Så du kan gøre en ret god handel her.

Lige nu er der 3.200 annoncer med solbriller til salg på DBA. Ud af disse er de 1.553 til kvinder, mens de 512 er til herre. Og der er 97 til børn.

4. Uden mad og drikke…..

Ja, uden mad og drikke, så bliver det altså en lang dag. Og derfor er en køletaske ret uundværlig. Den hører sig til på den perfekte strandtur. Der er heller ikke meget sjovt ved en varm flaske vand. Lige nu er der 153 annoncer med køletasker til salg på DBA. De ligger stort set alle sammen til under 150 kroner, som maksimum-pris. Mens du typisk skal give mellem 250 – 350 kroner for en ny.

Og lets face it – det er jo komplet ligegyldigt, hvordan den ser ud. Og om den måske har været brugt. Den skal stå i sandet under en parasol, og resten af året er den henvist til et pulterkammer. 

Psssst

Et godt tip til et hjemmelavet fryseelement. Hvis du ikke har et køle- eller fryseelement, så kan du faktisk lave dit eget på forhånd! Du gennemvæder bare en ren køkkensvamp og fryser den ned. Når den er helt frossen, pakker du den ind i en plasticpose og lægger den ned i frysetasken.
Tag på stranden. 10 ting du ikke kan undvære på en god strandtur. Læs dem her i artiklen på DBA Guide.
Køletasken med de tilhørende fire kølelementer er slagfast og koster bare 75 kroner hos Jens fra Frederiksværk. Køletasken, der også kan bruges som rygsæk har plads til både mad, køleelementer og service og koster 50 kroner hos Jette fra Søborg. Køletasken fra House Doctor er helt ny og ubrugt og sælges for 100 kroner af Anne fra Frederiksberg

5. Stråhat eller kasket

Uanset om du er mest til den ene version eller den anden, så er det en rigtig god ide at tænke i lidt solbeskyttelse til hovedet. Når I bruger en hel dag på stranden,er det hårdt, når solen banker ned i hovedet på dig, og om du er mest til stråhat eller en kasket er sådan set underordnet, så længe du husker at give dig selv lidt skygge, og så længe du passer på solen – særligt midt på dagen.

Lige nu er der 72 annoncer med stråhatte til salg på DBA og de 45 af dem ligger til en pris på under 75 kroner. Nypris kan variere en del, alt afhængig af mærke og produktion, men for de fleste gælder det, at du skal give fra 200 kroner og opefter for en ny.

Er du mere til kasket, så kan du vælge mellem 1.693 annoncer på DBA lige nu. Her ligger de 1.100 af dem til under 100 kroner, så her er der altså heller ikke megen grund til at betale langt over det dobbelte for en ny. Du kan således også bade med den på og få bedre samvittighed og ikke frygte fedtede solcremes-fingre eller sand på din hovedbeklædning.

Lige nu er der 72 annoncer med stråhatte til salg på DBA. Der er flest på Sjælland, hvor de 50 af dem befinder sig.

6. Strandunderholdning til familien

En hel dag på stranden bliver kun bedre, hvis I også har god underholdning med. Diverse strandspil er altid gode at have med, en bold, eller eksempelvis en frisbee eller strandtennis. Det er noget, hvor alle kan være med, og det er både rart at kunne stå i vandkanten og køle ned – og så er det god underholdning.

Har I børn, skal I naturligvis have strandlegetøj med. Et godt tip, hvis du kigger brugt: Søg på 'sandkasse legetøj'. Her er flere annoncer i denne kategori.

Som det gælder på alle de nævnte ting på denne liste, skal tingene altså bruges og kunne tåle sand, vand og slid – og derfor kan I lige så godt kigge brugt. Der er ingen ide i at betale for dyrt. Det er ikke noget, I bruger på så mange andre dage om året – og hvorfor egentlig betale for meget?

LÆS OGSÅ: Drømmen om et friere liv realiseret af en cirkusvogn fra DBA

Tag på stranden. 10 ting du ikke kan undvære på en god strandtur. Læs dem her i artiklen på DBA Guide.
Den røde Coca Cola -frisbee koster 100 kroner hos Alex fra Thisted. Strandtennis-sættet er nyt og helt ubrugt. Det sælges af Irene fra Skanderborg, der skal have 40 kroner for det. Sandkasselegetøjet er komplet og består af flere spande, skovle, former, river, vandkander og en badering. Alt sammen er i strandtaske, som barnet selv kan trille. Det koster 100 kroner hos Vivian fra København Ø

7. Underholdning til dig selv

Det er ikke kun familien, der skal have lidt underholdning. Tag også noget med til dig selv – for eksempel en god bog, så du også kan hygge dig alene, mens de andre er ude at bade eller oppe i kiosken og hente is.

Eller lyt til en god podcast – det kræver bare et par høretelefoner. Og når det er nogle, der skal bruges på stranden, så skal det alligevel ikke være nogen, du er for sart overfor, så her kan du ligeså godt købe dig et par billige. Lige nu er der lidt over 400 annoncer med høretelefoner til under 300 kroner på DBA. Så behøver du ikke være alt for øm overfor dem. Det tager alt morskaben fra projektet, hvis du bare ligger og er bange for, om der kommer sand ind i hørebøfferne.

Hører du til de modige og dem, der gerne ofrer lidt mere på underholdningen, så er et af sommerens helt store hit et SUP-board. Stand-Up-Paddle, som det står for, er både super sjovt, mega god motion og noget som både (store) børn og voksne kan have rigtig meget god underholdning ud af. Det er jo noget dyrere end et strandtennis – men det er også proportionelt meget sjovere. Og hvis du vil prøve tendensen af og kunne hygge med familien på paddle-boardet i strandkanten, så er det måske dumt at gå ud og investere i et nyt, der typisk ligger på omkring 5.000 – 10.000 kroner fra ny. På DBA kan du erhverve dig ét for cirka det halve.

Lige nu er der 25 annoncer med Sup-boards til salg på DBA. Det er ikke helt billigt at købe sådan et, men de ligger til cirka halv pris af nypris på DBA, så du sparer mellem 3.000 – 6.000 kroner. Der er flest til salg i Jylland.

8. Tæppe

Selvom det er uundværligt med et par gode håndklæder på stranden, så er et godt picnictæppe heller ikke at foragte. Det er for eksempel rart at ligge under håndklæderne, så kommer der mindre sand rundt på alting. Man ligger også blødere. Og endelig giver det mulighed for at udvide til flere mennesker, hvis børnene finder legekammerater i vandkanten.

Søg på for eksempel ’quiltet tæppe’, ’udendørstæppe’ eller ’picnic-tæppe’. Der er masser at vælge mellem på DBA, og du kaster det jo direkte ned i sand og tørret tang alligevel, så det er næsten dumt, hvis du går ud og køber ét fra nyt. Efterfølgende er de super gode i sommerhuset eller på terrassen en lun sommeraften.

LÆS OGSÅ: 6 råd til dig, der vil sælge eller købe et træ eller en busk på DBA

Tag på stranden. 10 ting du ikke kan undvære på en god strandtur. Læs dem her i artiklen på DBA Guide.
Det quiltede tæppe i bomuld med klassisk Rose Garden motiv har ens mønster på begge sider, er helt nyt og koster 150 kroner hos Winnie fra Frederikssund. Nypris er 300 kroner. Picnictæppet med vandtæt bagside måler 130x150 og koster 70 kroner hos Marie i Gentofte. Hos Pia fra Tåstrup kan du både få picnictæppe og dug, køletaske og stolehynder, alle med jordbærmotiv. Dugen og picnictæppet har ikke været i brug. Kølertasken og havehynderne har været brugt nogle få gange. Alt er i god stand. Det koster 70 kroner for tæppet og 40 kroner for resterende

9. Strandstol

Selvom et godt tæppe er en god ide, så er det måske endnu bedre med en strandstol eller to. Hvis I skal være på stranden en hel dag, kan man godt blive lidt øm af at ligge på sandet i alle de timer.

I behøver ikke have en stol til hver mand, for I kan skiftes til at sidde i den, ligesom I sikkert kan skiftes til at bade og lege i vandkanten. Men sådan en stol er rar at have med. Man læser også bedre i sådan en.

Lige nu er der 40 annoncer med strandstole til salg på DBA, og de ligger alle til en pris på under 100 kroner. Du kan også prøve at søge på  ”festivalstol” eller på ”campingstol”. Så får du endnu flere muligheder.

Skal du til nogle sommerkoncerter, kan de også fint bruges til dét.

Lige nu er der 40 annoncer med strandstole til salg på DBA. Hvis du søger på campingstol, så kommer der 439 annoncer op. Ud af disse ligger 150 af dem til under 100 kroner.  

10. Parasol eller læ-telt

Ligesom du skal huske at beskytte hovedet med en hat, så er det guld værd at have et læ-sted eller skyggested, hvor I kan søge ind, hvis solen bliver for skarp. Har I helt små børn med, er det også her, de skal ligge og sove middagslur. Så en parasol er rigtig godt givet ud. Endelig ikke for fin – den skal kunne tåle at blive smidt på sandet og på parkeringspladsen, når I pakker bilen for eksempel.

I kan også finde et strand-telt eller læ-telt, som de også kaldes. De er rigtig gode til børnene. I kan bruge det hjemme i haven bagefter eller på andre ferie-destinationer. De er rare at have med, når man skal være mange timer i solen. Køb med god samvittighed den slags brugt, for de holder sig alligevel sjældent pæne længe, så der er ingen grund til at betale alt for meget her.

Pro-tip

Hader du også, når sandet klistrer til dig, og I slæber det hele med ind i bilen eller hjem i sommerhuset? Så skal I bare tage en dunk babypudder med! Jo, du læste rigtigt. For med det bliver du sandfri på rekordtid. Bare drys en smule ud i hånden og brug det til at børste sandet af med. Det bliver ikke nemmere.

Lige nu er der 294 annoncer på solparasoller til salg på DBA. Herunder er de 81 af dem til under 100 kroner. De er lige til at stikke i sandet, og I vil takke jer selv for det.

Den 11. ting du mangler på din standtur, er den helt oplagte slæde. Og hvilken bil er mere oplagt end Michaels blå, unikke bil, som du kan se i videoen herunder. En bil, der aldrig kommer til salg på DBA, men som du ind i mellem kan være heldig at finde på genbrugssitet, hvis du søger efter veteranbiler

Læs mere om Michaels elskede veteranbil i artiklen bag videoen, som du finder ved at klikke, her.

Sandleg er ikke kun forbeholdt stranden. Det kan også fint foregå hjemme i haven – mange børn elsker deres sandkasse. Drømmer I også om at gøre havelivet lidt sjovere – uden at det skal koste en bondegård? Så læs med her, hvor du får gode tips og ideer til tre klassikere til haven, der giver ekstra top-point hos børnene.

Skal I cykle til stranden? Så husk hjelmen! Men hvordan er det nu, det er? Er cykelhjelm lovpligtigt? Hvordan skal den sidde korrekt? Børnenes sikkerhed er det vigtigste, men har du styr på, hvad du skal være særligt opmærksom på?