Guide: 5 ting du skal vide, før du køber din fiskestang brugt
Udeliv

Guide: 5 ting du skal vide, før du køber din fiskestang brugt

Christine
Christine

Det kan blive dyrt at kaste snøren i vandet, men er du klar til at fange et par tips til, hvordan du sparer penge? DBA har snakket med en ekspert, som giver dig 5 gode råd til, hvordan du undgår at komme på dybt vand, når du køber din fiskestang brugt.

Sommeren skyller snart ind over Danmark, og de lyse aftener lokker lystfiskerne frem ved søer, kyster og havnemoler. En god fiskestang er alfa og omega, hvis du vil undgå at slutte fisketuren ved fiskehandleren, hver gang du har været ved vandet for at fiske. Det behøver ikke være dyrt at hive en god fangst i land, når du bare ved, hvad du skal kigge efter.

Vil du skifte lystfiskerhistorierne ud med godt grej? Før du køber din fiskestang brugt på DBA, kan vores guide sikre dig, at du ikke kun sparer penge, men også får god kvalitet for pengene. Derfor har vi taget en snak med Rene Busk, som fortæller dig, hvilke 5 ting du skal være opmærksom på, når du køber din fiskestang brugt.

En spinnestang kan være dyr at købe fra ny, men på DBA kan du finde stænger, der næsten ikke har været i brug.
En spinnestang kan være dyr at købe fra ny, men på DBA kan du finde stænger, der næsten ikke har været i brug.

Få hjælp til at vælge den rigtige fiskestang, når du handler brugt

Hvad vil du fange, når du står der ved vandet? Der findes et stort udvalg af fiskestænger, og hver især bruges de til forskellige former for fiskeri. Når du skal købe en fiskestang, er det derfor ikke uden betydning, hvilken model du vælger.

- Vil du fange store laks, fladfisk eller små sild? Det er det første, du skal spørge dig selv om, siger Rene Busk.

Drømmer du om at trække store laks og torsk ind over skibets ræling, skal du vælge en havfiskestang eller en pirkestang. De er nemlig meget kraftigere end spinnestænger. Spinnestænger skal  du bruge, hvis du vil fiske langs kysten eller i en put ’n’ take-sø. Netop kraften er vigtig, når du fisker til havs, for her får du brug for en solid kastevægt, der giver dig mulighed for lange kast.

- Man skal tilpasse sin fiskestang efter de fisk og de forhold, man vil fange under, forklarer Rene Busk, og så er det egentlig lige meget, om du køber brugte eller nye fiskestænger.

Vil du spare penge på din fiskestang, er der dog ingen tvivl om, at du skal følge strømmen med brugte tilbud! På DBA kan du finde et stort udvalg af fiskestænger, som stadig er i den originale indpakning. Du kan altså få en ny, ubrugt fiskestang til lagt under den pris, den normalt ville blive solgt til i butikken.

For eksempel koster en Shimano Speedmaster koster op til 1.500 kroner i butikkerne, men på DBA kan du finde samme stang, ubrugt til 700 kroner inklusiv levering. Synes du, det lyder som en lystfiskerhistorie? Du finder det store udvalg her.

Fiskestænger til mindre end 250 kroner til salg på DBA:

 1. Fiskestang, Dam, Dam fz pro spin 210cm 5-20 gram nu stang hentes i Helsingør ..

  Fiskestang, Dam, Dam fz pro spin 210cm 5-20 gram nu stang hentes i Helsingør ..

  280,00 kr.18-06-2024
 2. Fiskestang, Tubertini, Tubertini. virus power 180cm 6” 1-5 gram
Ftm..hentes eller porto 55kr..

  Fiskestang, Tubertini, Tubertini. virus power 180cm 6” 1-5 gram Ftm..hentes eller porto 55kr..

  250,00 kr.17-06-2024
 3. Fiskestang, Berkley, Berkeley Phazer pro ll 7 fod 3 -15 g - L 
 Berkeley E - motion 6,6 fod 5 - 20

  Fiskestang, Berkley, Berkeley Phazer pro ll 7 fod 3 -15 g - L Berkeley E - motion 6,6 fod 5 - 20 g - ML De er. Brugt på en tur - ser nye ud Samle pris 350 kr Pris pr stk 200 kr Begge kan sendes

  200,00 kr.17-06-2024
 4. Fiskestang, Berkley, Berkley Phazer pro ll 7 fod 3-15 g -L
Berkley E-motion 6,6 fod 5-20 g - ML
De

  Fiskestang, Berkley, Berkley Phazer pro ll 7 fod 3-15 g -L Berkley E-motion 6,6 fod 5-20 g - ML De er brugt på en tur. Ser ud som nye. Pris pr. Stk. 200 kr. Begge to for 350 kr. Kan blive sendt med g

  200,00 kr.17-06-2024
 5. Fiskestang, Forskellige mærker, Forskellige fiskestænger. 
Alle fungerende.

  Fiskestang, Forskellige mærker, Forskellige fiskestænger. Alle fungerende.

  100,00 kr.17-06-2024
 6. Fiskestang, Savage Gear, Salmonoid 9 fod kastevægt 7-25 gram , er som ny og stort set ikke brugt.

  Fiskestang, Savage Gear, Salmonoid 9 fod kastevægt 7-25 gram , er som ny og stort set ikke brugt.

  1.400,00 kr.17-06-2024

Lige nu kan du finde hele 127 fiskestænger, der koster 250 kroner eller derunder på DBA.

Dette skal du helst få med fra sælger, når du køber ny fiskestang

Det er ikke altid billigt at købe en ny fiskestang og bare tanken om skader, som sender stangen på pension efter de første par kast, er næsten ikke til at holde ud.

Derfor anbefaler Rene Busk, at du altid sørger for at få kvittering og garantibevis med, når du køber din fiskestang:

Det er jo ærgerligt at have investereret i et brugt, dyrt hjul, som går i stykker efter kort tid, men som sagtens kunne have været repareret inden for garantiperioden
fortæller Rene Busk.

Når du køber nyt udstyr, får du altid minimum 2 års garanti på din vare. Nogle firmaer tilbyder imidlertid livstidsgaranti på grej og fiskestænger. Det gælder for firmaer som Hardy, Guideline, Greys og Sage. Derfor er det vigtigt, du sørger for at få garantibevis og kvittering med i handlen – og gemme det til senere.

Husker du det altid? Nej vel. Det er ikke altid, vi husker at gemme de vigtigere papirer, når vi køber nyt udstyr. Derfor kan du heller ikke forvente, at papirerne følger med i handlen, når du går på udkig efter nye fiskestænger på DBA. Er det ikke oplyst i annoncen, om papirerne følger med, opfordrer Rene Busk til, at du spørger sælgeren. Det kan jo være, at de gemmer sig i en mappe bagerst på reolen.

LÆS OGSÅ: Vildt: Endnu et piratskib sat til salg på DBA

Det er vigtigt, du køber en fiskestang, som er designet til at fange de fisk, du går efter. Vær opmærksom på, der er mange, forskellige slags, og dem du typisk skal bruge, har vi beskrevet længere oppe i artiklen.
Det er vigtigt, du køber en fiskestang, som er designet til at fange de fisk, du går efter. Vær opmærksom på, der er mange, forskellige slags, og dem du typisk skal bruge, har vi beskrevet længere oppe i artiklen.

Det skal du spørge sælger om, når du køber en brugt fiskestang

Godt udstyr er halvdelen af oplevelsen ved at lade linen suse ud over vandet – det skal bare fungere! Derfor opfordrer Rene Busk til, at du går i dialog med sælger, når du skal finde en ny fiskestang.

- Den mest almindelige fejl folk begår, når de køber en fiskestang, er, at de køber den forkerte stang til de fisk, de vil fange, konstaterer Rene Busk.

- Derfor er det vigtigt, du helt konkret spørger ind til stangens længde og kastevægt.

En fiskestangs længde måles i fod, og det kan være en god idé at spørge mere specifikt ind til, hvor lang stangen er. Skal du fiske fra stranden? En havfiskestang skal være meget lang, så du kan kaste linen godt ud i bølgerne. Derfor skal du gå efter en stang på op til 18 fod, så du kan få en kastelængde på 180 meter. Er du mere til søfiskeri, skal du gå efter en mindre stang, der kun måler op til 9 fod. Her har du nemlig kun brug for korte kast.

Kastevægten er også en fordel at kende, forklarer Rene Busk, for den fortæller, hvilken vægt agnen skal have. Kender du kastevægten, vil du have den bedste chance for at lave gode, sikre kast med din stang. En kystfiskestang skal have en kastevægt på 20-40 gram, mens du nemt kommer over 40 gram, når du skal fiske fra båd.

Når du kender fiskestangens længde og kastevægt, er du godt på vej, og Rene Busk opfordrer derfor til, at du altid møder sælger for at se nærmere på stangen, før du bider på krogen og køber. Det vil nemlig guide dig i den rigtige retning, når du skal vælge den stang, der passer til dig.

Vælg mellem mange flotte spinnestænger på DBA lige nu:

 1. Spinnestang, Bluefox Five X, God 9" stang 15-50 g og med kun mindre brugstegn

  Spinnestang, Bluefox Five X, God 9" stang 15-50 g og med kun mindre brugstegn

  149,00 kr.14-06-2024
 2. Spinnestang, Abu Garcia Buron, God 9" stang 10-35g og med mindre brugstegn

  Spinnestang, Abu Garcia Buron, God 9" stang 10-35g og med mindre brugstegn

  199,00 kr.14-06-2024
 3. Spinnestang, Sealine Pro, Ældre kaste kanon som er ok i orden 9,5," og 15-35 g

  Spinnestang, Sealine Pro, Ældre kaste kanon som er ok i orden 9,5," og 15-35 g

  99,00 kr.14-06-2024
 4. Spinnestang, ABU, ABU Conolon D5, 9 fod kastevægt 7-29g.
Som ny. Kun brugt en håndfuld gange.
Sendes

  Spinnestang, ABU, ABU Conolon D5, 9 fod kastevægt 7-29g. Som ny. Kun brugt en håndfuld gange. Sendes ikke.

  300,00 kr.13-06-2024
 5. Spinnestang, Shimano, Alivio 8' 10-30g - helt ny, aldrig brugt.

  Spinnestang, Shimano, Alivio 8' 10-30g - helt ny, aldrig brugt.

  120,00 kr.10-06-2024
 6. Spinnestang, Pandion Axial Kyststang 4 delt, Fantastisk 10 fods stang, en ren kaste kanon, købt til

  Spinnestang, Pandion Axial Kyststang 4 delt, Fantastisk 10 fods stang, en ren kaste kanon, købt til ydre kyst og Sverige efter de helt store havørreder. Læs mere her: https://www.grejxperten.dk/fiske

  1.000,00 kr.09-06-2024

Lige nu er der 50 spinnestænger til salg på DBA, og du kan få 30 af dem til under 500 kroner.

To ting du ikke må glemme, når du køber fiskestænger brugt

Er stangen blevet brugt til saltvandsfiskeri? Saltvand får nemt en fiskestang til at ruste eller irre, tipper Rene Busk, og derfor må du tjekke, om sælger har vasket og tørret den efter hver tur til kysten. Vil du have en fiskestang, hvor standen er helt i top mange år endnu? Så er der 2 ting, du skal undersøge grundigt, når du køber en brugt fiskestang: hjulet og øjerne. Her må nemlig ikke være tegn på rust.

Hjulet er den vigtigste del af fiskestangen, men samtidig også et komplekst stykke mekanik. Derfor må du være meget grundig med at undersøge, om det fungerer, når du køber en fiskestang brugt.

Et hjul kræver meget vedligehold, hvis det skal blive ved med at glide ordentligt. Det skal derfor både tørres af, renses og olieres efter en fisketur, så der ikke kommer rust i lejerne
forklarer Rene Busk.

Heldigvis er det meget tydeligt at se, om der er rust i hjulet, og lyden vil også afsløre tilstanden. Kan du høre hakkende lyde? Så kan du godt være sikker på, at lejerne er rustne, og det betyder, at stangen ikke kan bruges længere.

Rust finder du også på øjerne, som linen kører igennem, så dem må du også nærstudere. Sidder de fastspændte, er de rene og rustfri? Så står du med en god stang i hånden med øjer, der kan klare mange flere fisketure.

LÆS OGSÅ: Så meget sparer du på at købe jagtudstyret brugt

Rene Busk forklarer, hvor vigtigt det er at vedligeholde hjulet, så lejerne ikke ruster.
Rene Busk forklarer, hvor vigtigt det er at vedligeholde hjulet, så lejerne ikke ruster.

Det her må du aldrig glemme, før du tager på fisketur

Det sidste råd Rene Busk sender din vej, før du er klar til at spare penge på godt, brugt fiskegrej, har egentlig ikke noget med selve fiskestangen at gøre – og så alligevel. Et fisketegn er nemlig en forudsætning for, at du overhovedet kan få lov til at kaste snøren i vandet.

Derfor skal du altid huske at indløse et fisketegn på fisketegn.dk, før du pakker fluer og blink i tasken. En fisketegn, der gælder en enkelt dag, koster 40 kroner, hvorimod du for 130 kroner kan fiske så meget du vil i en uge. På årsbasis skal du slippe 185 kroner for et fisketegn, men så kan du også fiske dagen lang alle 365 dage. Alle kan få et fisketegn, og det er en rigtig god idé at huske at få med i tasken, for det koster dig nemlig 2.500 kroner, hvis ikke du kan fremvise et gyldigt tegn:

For de penge kan du få meget godt og brugt fiskegrej
griner Rene Busk.

Find din næste pirkestang billigt på DBA:

 1. Fiskestang, ron thompson, pirkestang super lækker carbon dyr kvalitets stang 4delt helt ny aldrig

  Fiskestang, ron thompson, pirkestang super lækker carbon dyr kvalitets stang 4delt helt ny aldrig brugt fylder og vejer meget lidt. ron thompson waypoint 7,6"-228cm-30lbs-carbon 4delt

  1.500,00 kr.09-06-2024
 2. Fiskestang, ?, Sælges samlet for 550,-kr / ELLER 4 stk forskellige fiskestænger uden hjul for stykp

  Fiskestang, ?, Sælges samlet for 550,-kr / ELLER 4 stk forskellige fiskestænger uden hjul for stykpris = 100,--kr 1 stk hvid pirkestang med COMPASS 700 hjul pris = 225,-kr 1 stk pirkestang Sort maxp

  550,00 kr.08-06-2024
 3. Fiskestang, Pirke stank Ron Thomson., Fiskestang, Ron Thomson 6 fods.

Ron Thomson, 6 fods pirkestan

  Fiskestang, Pirke stank Ron Thomson., Fiskestang, Ron Thomson 6 fods. Ron Thomson, 6 fods pirkestang I fin stand,. 100. Kr fast. kontant, afhentet.

  100,00 kr.22-02-2024
 4. Fiskestang, Westland fighter, 1 for 65 kr 2 for 100 kr
Pirkestang 
Med kastevægt på Max 200 g 
3 fod

  Fiskestang, Westland fighter, 1 for 65 kr 2 for 100 kr Pirkestang Med kastevægt på Max 200 g 3 fod lang/ ca 1 meter

  65,00 kr.28-11-2023
 5. Fiskestang, Jaguar, "Havfiskeren" no. 5 Pirkestang,
incl. stangpose,
aldrig brugt.

Kun til afhentni

  Fiskestang, Jaguar, "Havfiskeren" no. 5 Pirkestang, incl. stangpose, aldrig brugt. Kun til afhentning ================

  200,00 kr.20-11-2023
 6. Fiskestang, Pirkestang Rosentræ skaft, Vintage Pirkestang, bygget solidt og holdbar til tungt havfis

  Fiskestang, Pirkestang Rosentræ skaft, Vintage Pirkestang, bygget solidt og holdbar til tungt havfiskeri. Materialer: Rosentræ, glasfiber og gode metallegeringer. Bemærk øjer er i en stål og kobber

  299,00 kr.19-05-2023

Du finder lige nu 18 pirkestænger på DBA, og 12 af dem er sat til salg for under 500 kroner.

Er du klar til at sejle ud på de 7 have? Før du stikker til søs med vores guide til en ny fiskestang, får du også 6 gode råd til at købe en brugt båd. Her skal du nemlig være opmærksom på andet end rust i lejerne og en hostende motor, så du som skipper, trygt kan stævne ud på jagt efter nye eventyr og store fisk.

Hvis du ikke er søstærk, men hellere vil ligge for anker ved kajen, så du hurtigt kan få sikker grund under fødderne, er en husbåd nok mere noget for dig. Kom med om bord på Rikke Godthjælps gennemrenoverede husbåd ’Fru Pip’ i Københavns Sydhavn og se, hvordan hun har indrettet sig med lækre brugtvarer fundet på DBA.

Er du helt vild med at fiske, og kunne du tænke dig dit eget rum, hvor der var plads til alle dine hobbyer og interesser - blandt andet dine fiskestænger?
Så se i videoen herunder, hvordan du kan bære dig ad med det. Vi har nemlig forvandlet et kedeligt rum til en rigtig man cave.


Du kan læse mere om projektet fra videoen i denne artikel.

Relaterede artikler