Rørende! Frederik samler på ødelagte festivalstole af denne årsag
UdelivBolig

Rørende! Frederik samler på ødelagte festivalstole af denne årsag

Julie Schoen
Julie Schoen

Bare fordi den er gået i stykker, behøver den ikke være brugt op. Det er budskabet i Frederiks lejr! Her samler de på ødelagte festivalstole, som de reparerer med dele fra andre, ødelagte festivalstole. Formålet er større end "bare" genbrug.

Et armlæn, der ikke kan mere, eller et ben, der har givet op. Mange festivalstole lader livet allerede halvvejs i festivallerne. Og for de fleste stoles vedkommende er det en adgangsbillet direkte til containeren.

Men hvis din festivalstol er gået i stykker, kan du nu give den et liv til - med hjælp fra 24-årige Frederik og hans lejr.

Lejren har opbygget et lager af ødelagte festivalstole – et lager, de bruger af, når de skal finde stole-reservedele. For når festivalgæsterne ødelægger deres stole, kan man komme til Frederik og hans lejr og få dem repereret med hjælp fra lejren og deres reserve-lageret.

- Noget af det, der går rigtig meget i stykker på festivalen, er stole. Derfor tænkte vores lejr, som læser til læger, ’Okay, jamen så leger vi kiruger, hvor vi repererer stole, forklarer Frederik Windfeldt Bækgaard

Og stole-”operationerne” er af den kreative slags. Lejren har fået fremtryllet mange nye, specielle stole-designs. Stole, der nærmest er endnu mere behagelige at sidde i end de normale festivalstole. 

Her kan du købe en festivalstol (som forhåbentlig holder bedre end de gængse på festivallerne) - men som samtidig er billigere end at købe fra nye:

 1. Campingbord + 2 stole, Campingsæt bestående af:

1) sammenklappelig campingbord der kan indstilles i

  Campingbord + 2 stole, Campingsæt bestående af: 1) sammenklappelig campingbord der kan indstilles i højden eller efter ujævnt terræn. Pris 300,- 2) 2 x letvægts og sammenklappelig campingstole. Pris

  500,00 kr.27-02-2024
 2. Outwell Lake Erie Oppustelig Puf

  Outwell Lake Erie Oppustelig Puf

  Outwell Lake Erie Oppustelig Puf, Oplev den ultimative komfort med den oppustelige Lake Erie puf, der kan bruges som fodskammel, bord eller stol. Puffen kan pumpes manuelt eller tilsluttes en indbygge

  338,00 kr.27-02-2024
 3. Nakano Thy Iglo telt - 4 personer, Jeg sælger mit telt som er blevet brugt en enkel gang

Er vandtæt

  Nakano Thy Iglo telt - 4 personer, Jeg sælger mit telt som er blevet brugt en enkel gang Er vandtæt Nypris: 400 kr (kan ikke købes længere) Sælger også en campingstol (foldestol) også fra Nakano.

  250,00 kr.27-02-2024
 4. Stole, 2.stk Isabella positions stole den ene er Loke med høj ryg, den anden er også en Isabella, ke

  Stole, 2.stk Isabella positions stole den ene er Loke med høj ryg, den anden er også en Isabella, kender ikke navnet. Pæne.

  550,00 kr.27-02-2024
 5. Campingbord, Rødt campingbord som kan foldes sammen og derved fylder det ikke meget. 4 stole er fast

  Campingbord, Rødt campingbord som kan foldes sammen og derved fylder det ikke meget. 4 stole er fastmonteret på bordet.

  225,00 kr.27-02-2024
 6. Hynder, 4 gode hynder til camping stolen. Der er 2 grønne og to røde. Pris for dem alle Kr.200,-

  Hynder, 4 gode hynder til camping stolen. Der er 2 grønne og to røde. Pris for dem alle Kr.200,-

  200,00 kr.27-02-2024

I skrivende stund er der 366 campingstole til salg på DBA.

Frederik og lejren har fundet en del af de ødelagte stole i den container, der står i Clean Out Loud-området. Her affaldssorterer man nemlig. Foto: Julie Schoen
Frederik og lejren har fundet en del af de ødelagte stole i den container, der står i Clean Out Loud-området. Her affaldssorterer man nemlig. Foto: Julie Schoen

Mere end bare genbrug

Lejrens stole-operationskoncept har et højere formål end kun at sætte fokus på genbrug. Med konceptet håber lejren også at kunne skabe ekstra opmærksomhed på organtransplantation. Det er derfor, at lejren gør meget ud af at fortælle om deres reservelager med ødelagte stole, som kan bruges til at få repeteret de stole, der er gået mindre i stykker. 

SE OGSÅ: Video: På besøg i Roskilde Festivals nok mest engagerede genbrugs-camp

Vi har fået mange positive reaktioner på vores koncept, og heldigvis er der mange, der fortæller, at de allerede er gået ind for at tage stilling
fortæller Frederik.
Der bor 15 mennesker i Frederiks lejr, og de har alle taget stilling til organdonation. Frederik og lejren bor i Clean Out Loud-området på Roskilde Festival. Et område der har fokus på genbrug. Det er første år, lejren ligger i Clean Out Loud. Foto: Julie Schoen
Der bor 15 mennesker i Frederiks lejr, og de har alle taget stilling til organdonation. Frederik og lejren bor i Clean Out Loud-området på Roskilde Festival. Et område der har fokus på genbrug. Det er første år, lejren ligger i Clean Out Loud. Foto: Julie Schoen

Genbrugsstole kan dog udvande Frederiks koncept

Frederiks lejr nyder også selv godt af deres koncept, for i deres lejr er der en del stole, der er gået i stykker, og som bliver fixet.

Men trods de kreative stole-designs, er der dog én stol, som er alle fra lejrens favorit:

- Det er en kongestol, for den har ekstra polstring og nakkestøtte. Og så er det en genbrugsstol, fortæller Frederik.

Stolen har været med på festival i flere år nu, og den har endnu ikke været nødt til at stifte bekendtskab med gaffatapen:

Som ingeniørerne siger: If it aint broke, dont fix it
griner Frederik.

LÆS OGSÅ: Spar 4.673 kroner ved at købe disse fem klassikere til festivalgarderoben brugt

Hvis du gerne vil udvande Frederiks lejrs koncept med at fixe stole, kunne noget tyde på, at det var en idé at investere i en stol i bedre kvalitet. Og det behøver ikke koste en formue. På DBA er der lige NU 366 stole til salg i kategorien 'campingudstyr', og de er allerede testet for god holdbarhed, siden de holder endnu, efter at have været brugt. En god – og billig måde at få en ordentlig stol på.

Festivalstole på DBA:

 1. Outwell Savona fodskammel

  Outwell Savona fodskammel

  Outwell Savona fodskammel, Skal ikke samles .Nem fastgørelse ved hjælp af udskiftelige fastgørelsespunkter.Vandafvisende materiale.Passer til 2015 Jasper og Yoho stole.

  70,00 kr.27-02-2024
 2. Vintage picnic bord + 4 stole, Sammenklaplig vintage picnic bord + 4 stole.
Mål: H:65 cm, B: 44 cm.

  Vintage picnic bord + 4 stole, Sammenklaplig vintage picnic bord + 4 stole. Mål: H:65 cm, B: 44 cm. Stand: Brugt

  100,00 kr.27-02-2024
 3. Camping positions stol med fodstøtte

  Camping positions stol med fodstøtte

  150,00 kr.26-02-2024
 4. Campingstol, Afhentes på FRB. Ny. Ny pris 399 dkk Kom gerne og se den.
Kavalitet foldbar festivalsto

  Campingstol, Afhentes på FRB. Ny. Ny pris 399 dkk Kom gerne og se den. Kavalitet foldbar festivalstol til 120 kg med kopholder fra svenske Stadium. Stolen har aldrig været brugt. Samlede dimensione

  100,00 kr.26-02-2024
 5. stole, Camping instruktørstole 2 stk samlet. Kun afhentning

  stole, Camping instruktørstole 2 stk samlet. Kun afhentning

  50,00 kr.25-02-2024
 6. Picnictaske, Rigtig fin og helt ny picnictaske med service til 2 personer.
Kan bruges som stol og le

  Picnictaske, Rigtig fin og helt ny picnictaske med service til 2 personer. Kan bruges som stol og let at transporterer Super til udendørs sommerkoncerten eller festival

  125,00 kr.25-02-2024


Klik her for at se de festivalstole, som KUN koster 50 kroner eller derunder. 

Genbrug på festivalen er ikke kun godt for miljøet. Det er åbenbart også godt for dine scorechancer. Det kan 25-årige Tore fra Århus skrive under på. 
Du kan møde ham i videoen, her.

Du kan også i denne video møde Frank, der er taget på Roskilde Festival for at trylle skrald om til teltpløkker. Det lyder mærkeligt, men det er virkelighed, og i videoen får du syn for sagen.

Relaterede artikler