Forårsfornyelse i haven
Udeliv

Forårsfornyelse i haven

Louise Trillingsgaard
Louise Trillingsgaard

Forårsfornyelse i haven

ENDELIG er vejret (næsten) begyndt at afspejle mine boblende forårsfornemmelser. Og med et forholdsvis nyt hus på hånden, er der mange ideer til haven. Det sidste års tid er gået med at restaurere huset indenfor, men nu må der gerne ske noget udenfor.

Det første, der skal findes, må være havemøbler. Meget gerne med lidt retrostil, som disse:

Havemøbler  -  Retro havemøbler  -  Bambus havemøbler

Vi kommer fra et lille byhus fra 1890 med et frimærke af en have og en drønromantisk gårdhave med vildtgroende vinranker og afskallet stil.

Det nye hus, vi har købt, er et rigtigt 70'er parcelhus - og det skriger på noget andet. Derfor skilte vi os af med de fine blomstrede bambusmøbler ved flytningen.

Det runde havesæt i træ, har vi taget med os, og det kunne måske have godt af en klat maling. Jeg drømmer dog stadig om et ægte retro margueritsæt. Måske man skulle “bukke under” og istedet købe et praktisk sofasæt i det populære vedligeholdelsesfri rattan. Hvem ved, måske ender vi med at bygge noget selv fx af gamle paller. Til det kan du finde mange gode ting på DBA. Se bare her:

Marguerit  -  Rattan  -  Paller

Til det runde bord ønsker vi os en retroparasol, gerne med frynser. En nyere model kan også gå, så længe det er en farverig en af slagsen. Find parasoller her:

 Parasoller

Jeg drømmer også om en original retro hængesofa eller en fin hængekøje. I dag kan man jo få dem med stativ, så de ikke knækker havens træer.

Hængesofa  -  Hængekøje

Vi har desuden to blå plastik string-stole, og dem kunne vi da godt finde flere af til den anden terrasse. Måske i andre farver.

Retro string-stole

Til at slænge sig i har vi købt en retro drømmeseng! Vi overvejer at købe flere og sætte et lille bord imellem for en ægte feriestemning hjemme i haven. Måske skal det endda være liggestole i træ.

Drømmeseng  -  Liggestole i træ

Med et plastiktæppe kan man trylle indendørshyggen udenfor. Og så skal der lyskæder og lanterner til på de lune sommeraftener.

Plastiktæpper  -  Lanterner 

Se i øvrigt alle DBAs retro ting til udendørs hygge - lige her!

God fornøjelse i haven :)

 

Er du mon på Instagram?
Måske vil du gerne dele dine projekter med os? Smid hashtag #dba på dit billede og tag gerne os @frktrillingsgaard og @dbadk, så vi kan blive inspireret til nye ideer sammen.


Find det på DBA

 1. Andet, Ikea, Plastik, 2 stk. Helt nye udendørs lysekroner med LED pærer, så de lyser i flere år uden

  Andet, Ikea, Plastik, 2 stk. Helt nye udendørs lysekroner med LED pærer, så de lyser i flere år uden problemer. De er designet af Ola Wihlborg for ikea i 2007, og er ikke i produktion længere. De hedd

  400,00 kr.28-05-2023
 2. Kurvestol, To retro kurvestole sælges, kan bruges ude eller inde. Samlet pris 500.

  Kurvestol, To retro kurvestole sælges, kan bruges ude eller inde. Samlet pris 500.

  500,00 kr.27-05-2023
 3. Havestole, Verner Pantone, Super fede retro stole fra Verner Panton - ‘Pop’. Har lidt enkelt patina,

  Havestole, Verner Pantone, Super fede retro stole fra Verner Panton - ‘Pop’. Har lidt enkelt patina, men i super stand og hel i al plastic. Med mærke under begge. Samlet pris - skal afhentes i 9370 Ha

  1.000,00 kr.27-05-2023
 4. Andet, Retro. Vintage, Tæpper, fade. Skind, Stole 
100-350

  Andet, Retro. Vintage, Tæpper, fade. Skind, Stole 100-350

  100,00 kr.27-05-2023
 5. Tilbehør, Cathrineholm emalje orange Lotus, Låg på gryde design = koldt dip eller chokoladesovs og r

  Tilbehør, Cathrineholm emalje orange Lotus, Låg på gryde design = koldt dip eller chokoladesovs og rabarberkompot.... eller varm grill sovs... Stilles fint på grillen såvel som på isklumper... SOMMER

  177,00 kr.27-05-2023
 6. Havemøbelsæt, Kerteminde, Marmorbord ( Travertin ). 115cm x 61cm. Ca 70 kg. 
3 originale retro Kerte

  Havemøbelsæt, Kerteminde, Marmorbord ( Travertin ). 115cm x 61cm. Ca 70 kg. 3 originale retro Kerteminde stole. Istandsat. Stolene 900kr og bordet 300kr.

  1.200,00 kr.27-05-2023

Relaterede artikler