Disse frugtbuske vil alle plante, men du kan ikke få dem på planteskolen
Udeliv

Disse frugtbuske vil alle plante, men du kan ikke få dem på planteskolen

Christine
Christine

Det er hverken jordbær, ribs eller blåbær, der er blandt de mest hypede haveplanter for tiden. Til gengæld får du større udfordringer, hvis du drømmer om nødder, æbler eller bivenlige buske, for planteskolerne melder totalt udsolgt allerede inden, havesæsonen er gået i gang. Læs med her for at blive klogere på, hvordan du alligevel får frugtbuske i haven – DBA kommer dig nemlig til undsætning nok en gang.

Når forårssolen bryder igennem de tunge, vintergrå skyer, springer havefolket ud sammen med bøgetræernes grønne knopper. Vil du springe med? Så har du sikkert allerede tænkt, at turen går til planteskolen for at fylde kurven med sprøde stauder, søde jordbær og fine frugttræer, men…

På grund af COVID-19 melder planteskoler og havecentre i hele landet udsolgt allerede inden, at havesæsonen sådan for alvor er gået i gang. Heldigvis er drømmen om bugnende bærbuske og farverige blomsterbede stadig inden for række. DBA stiller op med planteklare stiklinger og fuldvoksne buske, så du kan få gang i de grønne fingre.

Rasmus i Holbæk sælger de flotte jordbærplanter for kun 15 kroner stykket.
Rasmus i Holbæk sælger de flotte jordbærplanter for kun 15 kroner stykket.

Denne frugtbusk er mest efterspurgt

Du tror måske, at det er jordbær, vi danskere holder allermest af at sætte tænderne i, når sommersæsonen sættes i gang. Tæt på, men ikke helt rigtigt, for det er ’Rubus idaeus’, som er mest eftertragtet i haven.

Er du ikke helt opdateret på de botaniske navne, kan vi afsløre, at det er hindbærret, der gemmer sig bag det latinske alias. Men hvorfor er netop dette bær så populært?

Det skyldes, at planten ikke kun kan vokse i haven. De herlige hindbær trives perfekt i krukker på altanen eller terrassen, og derfor er det ikke kun haveejerne, der kan dyrke planten – her kan byboerne også være med.

Find en hindbærbusk på DBA:

 1. Sorte bær, 4 forskellige, Solbær - 20 kr 
Solbærbuske bliver ca. 1 meter høje
20-40 cm høje planter

  Sorte bær, 4 forskellige, Solbær - 20 kr Solbærbuske bliver ca. 1 meter høje 20-40 cm høje planter sælges. Boysenbær - 20 kr Ribes × nidigrolaria Krydsning mellem brombær og hindbær. Får meterlan

  20,00 kr.02-10-2023
 2. Øko planter, Hindbær, Øko planter hindbær de sene

  Øko planter, Hindbær, Øko planter hindbær de sene

  40,00 kr.30-09-2023
 3. Hindbær, Autumn Bliss, Sunde planter af efterårs hindbær, som nu står med friske røde bær samt grøn

  Hindbær, Autumn Bliss, Sunde planter af efterårs hindbær, som nu står med friske røde bær samt grønne, der nok også når at blive modne med det milde efterår, vi har. De er meget sunde og uden orm, o

  40,00 kr.28-09-2023
 4. Øko planter, Hindbær staude, Øko plante hindbær de sene

  Øko planter, Hindbær staude, Øko plante hindbær de sene

  40,00 kr.27-09-2023
 5. Hindbær, Efterårsbær, Har 5 spande. Ved ikke hvilke der er røde og gule. 10 kr pr spand.

  Hindbær, Efterårsbær, Har 5 spande. Ved ikke hvilke der er røde og gule. 10 kr pr spand.

  10,00 kr.26-09-2023
 6. Øko plante, Hindbær, Øko planter hindbær den sene sort

  Øko plante, Hindbær, Øko planter hindbær den sene sort

  40,00 kr.24-09-2023

På DBA kan du finde et stort udvalg af lækre hindbærsorter. Vil du have en sort, som ormene ikke kan lide, skal du dyrke ’Autumn Bliss’.

Her er havens sødeste bær

Vil du liste ned i haven en varm sommerdag og spise bær direkte fra busken? De røde stikkelsbær er de sødeste, du kan fylde maven med, og måske er det derfor, at det næsten er umuligt at opdrive buskene på landets planteskoler. Heldigvis kan du finde 10 forskellige stikkelsbærbuske på DBA, så du kan godt begynde at glæde dig til at høste de første smagsprøver til juli.

Er du ikke så meget til de søde sager, kan du vælge en af de syrlige stikkelsbærsorter. Her skal du gå efter de grønne eller gule bær – vælg for eksempel sorten ’Invicta’

Find en stikkelsbærbusk på DBA:

 1. Sorte bær, 4 forskellige, Solbær - 20 kr 
Solbærbuske bliver ca. 1 meter høje
20-40 cm høje planter

  Sorte bær, 4 forskellige, Solbær - 20 kr Solbærbuske bliver ca. 1 meter høje 20-40 cm høje planter sælges. Boysenbær - 20 kr Ribes × nidigrolaria Krydsning mellem brombær og hindbær. Får meterlan

  20,00 kr.02-10-2023
 2. Jostabær, Busk, Jostabær blanding af Stikkelsbær og Solbær.
Nem busk der giver mange saftige velsmag

  Jostabær, Busk, Jostabær blanding af Stikkelsbær og Solbær. Nem busk der giver mange saftige velsmagende strre bær. 1 stk 65,- ta´ 2 for 100,- Kan afhentes efter aftale, sendes + porto

  65,00 kr.28-09-2023
 3. Sorte bær, 4 forskellige	, Hyldebær - 20 kr
Frøplante på 20 cm sælges.

Solbær - 20 kr 
Solbærbuske

  Sorte bær, 4 forskellige , Hyldebær - 20 kr Frøplante på 20 cm sælges. Solbær - 20 kr Solbærbuske bliver ca. 1 meter høje 20-40 cm høje planter sælges. Boysenbær - 20 kr Ribes × nidigrolaria Kryd

  20,00 kr.23-09-2023
 4. Stikkelsbær, Invta, Store sunde stikkelsbær buske 
Mener arten er invta.

Pris kr. 25,- ta´3 for 65-

  Stikkelsbær, Invta, Store sunde stikkelsbær buske Mener arten er invta. Pris kr. 25,- ta´3 for 65- Kan afhentes efter aftale, sendes + porto

  25,00 kr.21-09-2023
 5. Spiselige planter, Spiselige planter
Alt er dyrket økologisk
Humle i små potter, En let dyrket plant

  Spiselige planter, Spiselige planter Alt er dyrket økologisk Humle i små potter, En let dyrket plante som er en delikatesse med lækre skud i det tidlige forår. 40,- Jordbærstiklinger 10 stk 50 kroner

  40,00 kr.18-08-2023
 6. Bærbusk, Jostabær, pottede stiklinger fra i år det er en krydsning mellem stikkelsbær og solbær stor

  Bærbusk, Jostabær, pottede stiklinger fra i år det er en krydsning mellem stikkelsbær og solbær store bær stk pris

  50,00 kr.13-08-2023

Lige nu er der mange søde sorter til salg på DBA, så drømmer du om at plante stikkelsbær, kan du finde et par buske tæt på dig her.

En mytisk busk i havens bede

Der spreder sig en sær mystik omkring denne plante, som har ry for at være lidt af en troldbusk. Sådan tænkte man i hvert fald om hylden i gamle dage. Nu dyrker vi primært den smukke busk på grund af de skønne blomster og bær, der kan bruges til saft.

Vidste du, at der findes røde sorter? Den røde hyld er en af de smukkeste planter, du kan få i haven. De store, lyserøde blomster og næsten helt sorte blade skaber blikfang i bedene, og bruger du blomsterne til saft, får den en fin, lyserøde farve. ’Black Lace’ er den mest hypede af de røde sorter, men på planteskolerne får du svært ved at finde den. Måske du har heldet med dig på DBA i stedet?

LÆS OGSÅ: Hvad du bør gøre i haven lige nu

De smukke hyldebuske kan både findes i klassisk hvid og i røde farver. Denne kan du hente gratis hos Dorte i Hillerød.
De smukke hyldebuske kan både findes i klassisk hvid og i røde farver. Denne kan du hente gratis hos Dorte i Hillerød.

Ingen have uden en…

Solbærbusk! Det lille, sorte bær hænger på en af de mest almindelige bærbuske i de danske haver, og med sin søde smag er det perfekt til desserter, smoothies, kager, marmelade og saft. Præcis derfor vælger vi igen og igen at plante busken, men i år giver det udfordringer, for planteskolerne kan ikke leve op til den store efterspørgsel.

Heldigvis ser det anderledes ud på DBA, hvor du både kan finde små stiklinger og store, udplantningsklare buske.

Før du går i haven, skal du lige have et plantetip med på vejen. Sætter du flere buske sammen, skal de placeres med to meters afstand. På den måde får de perfekte betingelser at vokse under, og når de gør det, får du også en større solbærhøst til sommer.

LÆS OGSÅ: 6 råd til dig, der vil købe eller sælge en busk på DBA

De flotte solbærstiklinger sælger Dorte i Svinninge for 85 kroner stykket.
De flotte solbærstiklinger sælger Dorte i Svinninge for 85 kroner stykket.

Foråret er en fest! Det er nu, alting springer ud, og solen vender retur efter flere måneders vintersøvn. Med andre ord: Det er tid til at komme i haven. Kom godt fra start i denne artikel, der giver dig tips til, hvordan du indretter en grøn oase, som er hyggelig hele sommersæsonen.

Når først det hårde havearbejde er klaret, er der intet mere afstressende end at sætte sig i havestolen og få et velfortjent hvil. Men har du fået fikset møblerne? De trætte havemøbler kan hurtigt shines op, så de står lige så knivskarpt som græskanterne. I videoen herunder viser vi dig, hvordan du gør.

Relaterede artikler