Denne ting søger folk amok efter i foråret
UdelivTech

Denne ting søger folk amok efter i foråret

John G
John G

Sponsoreret af SPONSORERET AF STIHL

Haveredskaber, der kører på batteri, er populære hos havefolket. Vi har samlet en stor bunke gode råd til dig, der vil købe brugt udstyr til haven. Det er nemlig noget af det, som folk ivrigt søger efter på DBA lige nu.

Når græsset gror, og træerne får blade, pipper fuglene, og havegrillen bliver fundet frem. Men så snart havemøblerne står klar, er der særligt én ting, som danskerne går på DBA for at få fingrene i: Havetraktoren.

I foråret sidste år var ’havetraktor’ det ord, der blev søgt fjerde-mest på, på DBA. Alene på én måned blev der søgt hele 118.897 gange efter en havetraktor. Og en havetraktor er langt fra det eneste, som havefolket leder efter på DBA i foråret. Søgningerne efter haveredskaber og -maskiner peaker netop nu!

Vi er derfor klar med en køberguide til dig, der vil lette havearbejdet.

Den helt store trend lige nu er, ifølge Stihl, der leverer alle typer af maskiner til professionelle gartnere og den seriøse, private haveejer, at ledningen og benzinen på hækkeklipperen, fejemaskinen, løvblæseren og motorsaven skal væk. De batteridrevne havemaskiner er på kraftig fremmarch.

Læs videre og bliv klogere på, hvorfor havemaskiner, som ikke drives af benzin eller strøm fra en stikkontakt, er blevet så populære. Du får også en håndfuld gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe en brugt, batteridreven havemaskine.

Find batteridrevne løvblæsere på DBA:

 1. Løvblæser, Worx, Løvblæser fra worx. Uden batteri og lader.

  Løvblæser, Worx, Løvblæser fra worx. Uden batteri og lader.

  300,00 kr.09-06-2024
 2. Løvblæser, WORX, SOLGT!!! Afventer afhentning. 

Rigtig fin WORX 20V løvblæser. 
Der medfølger ikke

  Løvblæser, WORX, SOLGT!!! Afventer afhentning. Rigtig fin WORX 20V løvblæser. Der medfølger ikke oplader eller batterier. WG546E.2

  150,00 kr.07-06-2024
 3. Løvblæser, Kärcher, Har denne Kärcher professionel pakke til salg.

Pakken består af:
- Løvblæser
-

  Løvblæser, Kärcher, Har denne Kärcher professionel pakke til salg. Pakken består af: - Løvblæser - Kædesav - Hækkeklipper UDEN batterier.

  700,00 kr.07-06-2024
 4. Løvblæser, Makita, Løvblæser til Makita batteri brugt engang sælges uden batteri

  Løvblæser, Makita, Løvblæser til Makita batteri brugt engang sælges uden batteri

  550,00 kr.07-06-2024
 5. Løvblæser, Stihl, Stihl løvblæser bga 86
Stihl batteri ap 300 s

Brugt men i god stand

Sælges samle

  Løvblæser, Stihl, Stihl løvblæser bga 86 Stihl batteri ap 300 s Brugt men i god stand Sælges samlet, skal afhentes på aftalte adresse.

  2.350,00 kr.06-06-2024
 6. Løvblæser, SKIL 0330, Sidste chance, før jeg sletter annoncen:
  ---

Handy SKIL løvblæser 18V med

  Løvblæser, SKIL 0330, Sidste chance, før jeg sletter annoncen: --- Handy SKIL løvblæser 18V med kraftfuld brushless motor. Fejlkøb: Helt ny, dog pakket ud, og uden emballage. Afprøvet i stuen: D

  595,00 kr.25-05-2024

Klik her for at se de løvblæsere på DBA, der kører på batteri. I alt er der 62 løvblæsere til salg på DBA.

Fordelen ved batteridrevne haveredskaber

Mange opfatter batteridrevne haveredskaber som ”discountudstyr, der ikke er kraftigt nok til rigtigt arbejde,” men sådan forholder det sig langt fra. Professionelle bruger i dag også batteridrift.

- De batteridrevne haveredskaber startede på det professionelle marked og har herfra bredt sig til de private haver. Oppe i toppen af et træ handler det eksempelvis om vægten af motorsaven – en batterimaskine vejer langt mindre. Desuden er udstødningsgasser ikke sunde. I erhvervslivet skifter flere og flere til batterimaskiner, blandt andet fordi, de larmer mindre samt signalerer en grøn profil for virksomheden, fortæller marketingkoordinator Henriette Laigaard Duelund fra Stihl til DBA Guide.

Henriette Laigaard Duelund tilføjer, at batteribølgen har stået på de seneste 10 år, men inden for en periode på godt fem år er den accelereret kraftigt.

LÆS OGSÅ: 5 råd til køb af brugt trampolin

Et eksempel på en batteridreven hækklipper fra Bosch med 36V batteri
Et eksempel på en batteridreven hækklipper fra Bosch med 36V batteri

Det første, du skal have styr på inden handlen

Jeg har selv en bøgehæk af ældre dato, der er 17 meter lang og 2 meter høj. Sidste sommer gik jeg i gang med klipningen, udstyret med en lille, hyggelig hækkeklipper fra byggemarkedet.

På en god times tid klippede jeg omkring 1-2 meter. Jeg kom ingen vegne!

Efter et ”nødopkald” kom en af mine venner forbi med en professionel hækkeklipper. Sådan en, der virkelig trækker fra. Selvom den var virkelig tung, og armene (for en kontormand som mig) let syrede til, så gik klipningen nu som en leg.

Jeg klippede resten af hækken på en times tid. Med andre ord: Det rigtige værktøj er det halve arbejde – mindst.

Så uanset, om du er på jagt efter en havetraktor, plæneklipper eller motorsav, skal du købe det værktøj, der passer til opgaven. En håndskubber bliver aldrig et godt valg, når græsplænen er 300 kvadratmeter, ligesom en lille motorsav fra det lokale byggemarked ikke er velegnet til fældning af det store, gamle bøgetræ i baghaven.

LÆS OGSÅ: 15 gode råd til at købe en brugt motorsav

Orientér dig om lade- og driftstiden

Inden for batteridrevne maskiner er det endnu vigtigere at vælge rigtigt. Her er kapaciteten på batteriet og opladetiden vigtig at holde sig for øje.

Typisk er de mindste serier inden for batteridrevent værktøj udstyret med 18 volts batterier, mens de mellemstore og professionelle serier har 36 volts batterier. Lidt forenklet sagt vil en maskine med en høj spænding og mange ampere på batteriet være en kraftig maskine.

Inden du køber, bør du undersøge, hvad producenten oplyser om drifts- og ladetid. Klipper du eksempelvis hæk, er driftstiden den tid, hvor maskinen kører. Når knappen slippes, mens du flytter dig til et nyt sted, stopper driftstiden. Så driftstid er altså den effektive tid, hvor maskinen er i brug. Det er lige præcis her, du kan afgøre, om du køber den rigtige maskine til jobbet.

Batteridrevne hækkeklippere til salg på DBA:

 1. STIGA MT 500e Multi-tool - Uden batteri & lader

  STIGA MT 500e Multi-tool - Uden batteri & lader

  STIGA MT 500e Multi-tool - Uden batteri & lader, Stiga, Leveres uden batteri og lader Mange brugsmuligheder og forøget rækkevidde Med det smarte multitool STIGA MT 500e er det ingen sag at ordne klip

  1.789,00 kr.03-03-2023
 2. STIGA GT 500e Græstrimmer og kantskærer - Ekskl. batteri og lader

  STIGA GT 500e Græstrimmer og kantskærer - Ekskl. batteri og lader

  STIGA GT 500e Græstrimmer og kantskærer - Ekskl. b, Stiga, Leveres uden batteri og lader - findes også som samlet kit Smart to-i-en-løsning STIGAs GT 500e er ikke bare en normal græstrimmer som du ke

  1.239,00 kr.03-03-2023
 3. Hækklipper, Bosch, Ledningsfri mobilitet og maksimal ydelse.
Frihed uden ledninger: Det er slut med

  Hækklipper, Bosch, Ledningsfri mobilitet og maksimal ydelse. Frihed uden ledninger: Det er slut med generende ledninger, der klippes over ved en fejl.. Kraftfuld: Med en knivlængde på 540 mm og en kni

  500,00 kr.13-06-2024
 4. Hækklipper, Worx, 2 stk Worx hækkeklipper på 2ah 40v batterier 

Den ene hækkeklipper virker ikke. K

  Hækklipper, Worx, 2 stk Worx hækkeklipper på 2ah 40v batterier Den ene hækkeklipper virker ikke. Kan fåes gratis med. WG268E hækkeklipper virker WA3536 batterier virker WA3735 lader virker Alt v

  750,00 kr.12-06-2024
 5. Hækklipper, Bosch, God hækkeklipper sælges. Da jeg har fået et batteri klipper i gave. 

Model Bosch

  Hækklipper, Bosch, God hækkeklipper sælges. Da jeg har fået et batteri klipper i gave. Model Bosch ahs 50-16 I god stand og virker perfekt.

  250,00 kr.11-06-2024
 6. VONROC Batteri plæne trimmer 20V | Ekskl. batteri eller oplader

  VONROC Batteri plæne trimmer 20V | Ekskl. batteri eller oplader

  VONROC Batteri plæne trimmer 20V | Ekskl. batteri , Trim din græsplæne med VONROC græsplæne trimmer 20VVedligeholdelse af din græsplæne på steder, hvor plæneklipperen ikke kan komme tæt på? Brug deref

  409,00 kr.17-10-2023

Når du skal klippe hæk, er det altafgørende med det rigtige redskab. Gå på opdagelse i mere end 300 annoncer med hækkeklippere. Du kan også klikke her og se de hækkeklippere på DBA, som er batteridrevne.

Hav også fokus på dette ved batterierne, når du køber brugt

Når du køber brugte haveredskaber med batterier, uanset om det er robotplæneklippere, græstrimmere eller andet, så er netop batteriet det vigtigste at fokusere på i brugthandlen.

Tænk over, om maskinen er en del af en serie, der kan benytte de samme batterier. Så skal du ikke have flere opladere og ikke holde styr på batterierne til de forskellige maskiner.

Naturligvis skal du også se efter, om maskinen er slidt, samt hvordan dens generelle stand er. Her gælder de samme overvejelser, som hvis du køber konventionelle haveredskaber.

Mange går i disse år over til batteridrevne maskiner. Derfor kan du gøre et godt køb på ældre konventionelle maskiner, som eksempelvis denne motorsav fra Stihl
Mange går i disse år over til batteridrevne maskiner. Derfor kan du gøre et godt køb på ældre konventionelle maskiner, som eksempelvis denne motorsav fra Stihl

Spørg sælgeren, hvor gamle batterierne er, og hvordan de har været opbevaret. Har batterierne ligget på et varmt loft, med store temperaturudsving, kan det for eksempel påvirke batteriets levetid. Vurder desuden ud fra maskinens alder. Hvis maskinen og batteriet har været brugt flittigt i flere sæsoner, kan batteriet måske være træt.

Inden du slår til, skal du undersøge, hvad nye batterier til maskinen koster. Der skal være et rimeligt forhold mellem prisen på maskinen, og hvad prisen er på nye batterier.

Hvis der medfølger en hurtiglader i købet, er det et stort plus. En sådan lader vil kunne fylde strøm på batteriet væsentligt hurtigere sammenlignet med en standardlader.

Kilde: STIHL

Brugte, kraftige haveredskaber med 36V batteri:

 1. STIGA SRC 36 V Fræser - 36 cm arbejdsbredde

  STIGA SRC 36 V Fræser - 36 cm arbejdsbredde

  STIGA SRC 36 V Fræser - 36 cm arbejdsbredde, Stiga, Kompakt effektivitet til den mindre have STIGA SRC 36V er STIGAs mindste benzindrevne jordfræser - og et godt valg til den mindre have, når jorden s

  2.509,00 kr.03-03-2023
 2. Solo® by AL-KO 36 V GT 4235.2 Buskrydder

  Solo® by AL-KO 36 V GT 4235.2 Buskrydder

  Buskrydder, Solo By Al-ko, Solo® by AL-KO 36 V GT 4235.2 Buskrydder 36v batteri buskrydder incl 5 Ah batteri og lader. Afbalanceret konstruktion for behagelig håndtering Hastighedsregulering (Eco &

  3.000,00 kr.08-05-2024
 3. Græstrimmer, Bosch, Græstrimmer fra Bosch
Skal have et batteri, 36v

Kan afhentes i Helsinge eller B

  Græstrimmer, Bosch, Græstrimmer fra Bosch Skal have et batteri, 36v Kan afhentes i Helsinge eller Bagsværd Nypris inkl batteri 1900kr

  700,00 kr.01-06-2024
 4. Husqvarna 325iR Græstrimmer - ekskl. batteri og lader

  Husqvarna 325iR Græstrimmer - ekskl. batteri og lader

  Husqvarna 325iR Græstrimmer - ekskl. batteri og la, Husqvarna, Leveres uden batteri og lader Professionel kvalitet Denne batteridrevne Husqvarna 325iR trimmer er ideel til at klippe groft græs og let

  3.059,00 kr.14-03-2023
 5. Husqvarna 325iL Græstrimmer - ekskl. batteri og lader

  Husqvarna 325iL Græstrimmer - ekskl. batteri og lader

  Husqvarna 325iL Græstrimmer - ekskl. batteri og la, Husqvarna, Leveres uden batteri og lader Hurtig og effektiv trimning Denne professionelle 325iL batteridrevne trimmer er perfekt til at håndtere gr

  2.609,00 kr.14-03-2023
 6. Buskrydder, Echo batteri, 2 stk 36V 2.6 ah batteri. 1 stk lader og håndtag. Brugt få gange. Sælges k

  Buskrydder, Echo batteri, 2 stk 36V 2.6 ah batteri. 1 stk lader og håndtag. Brugt få gange. Sælges kun samlet.

  500,00 kr.17-04-2024

Maskiner med 36V batterier er at foretrække, når der virkelig skal tages fat i haven. Her finder du et udvalg af kraftige 36V maskiner.

Hvis du ikke orker havearbejde, eller bare har brug for et afbræk fra havemaskinerne, hvad så med en sejltur? Vi har fundet 10 både, som du kan købe på DBA til under 20.000 kroner.

Når du kommer hjem, så kan du igen overveje, om du absolut er nødt til at købe en havetraktor. I så fald har vi en guide med gode råd til køb af en brugt havetraktor.

Relaterede artikler