Trendy teknologi: De her fortidsfund er mere end nostalgi
Tech

Trendy teknologi: De her fortidsfund er mere end nostalgi

Christine
Christine

Frister falmede fotografier og lang loadtid? I dine moderne ører lyder det næppe som et drømmescenarie, men faktisk bør du spidse ører nu. Har du styr på, om det er minidiscs eller kassettebånd, du skal kaste din kærlighed på, hvis du vil være med på tidens teknologiske trend? Det finder du svaret på her.

Længes du efter de gode, gamle dage? De har faktisk aldrig været tættere på. I hvert fald teknologisk set, for floppydisken og filmkameraet fra den fjerne fortid findes endnu! Og det er ikke kun i et hjørne bagerst på loftet.

Ved du, hvilket analogt kamera de professionelle fotografer falder for? Og kender du tricket, som tryller båndsalat om til sød musik? Hvis ikke skal du lytte med nu, hvor vi sætter pladen med evergreens på og fortæller dig hvilken teknologi fra fortiden, som trender i dag. 

Fotografier med originalt filter

Det er ikke et filter, der er lagt på billederne i de gamle fotoalbums. Det er fortidens fodspor, som vader over motivet og på sin egen charmerende måde gør opmærksom på, hvor meget skarpere din smartphone skyder stills.

Charmerende? Uden tvivl, for det analoge kamera giver både smartphones og spejlreflekskameraer med digitale indstillinger og knivskarpe objektiver kamp til stregen.

Finder du de falmede farver flotte? Brugte kameraer fra Leica, Pentax og Hasselblad er populære modeller blandt amatørfotograferne, mens de professionelle forelsker sig i Nikon F6 med 35 millimeter, som både kan tage analoge billeder og digitale skud med spejlrefleks.

Sidder du lige nu og tænker på, hvor du kan få fremkaldt filmene? Præcis samme sted som i de gode, gamle dage: hos kameraforhandlere. Her kan du også købe friske filmruller, så du er helt klar til at sætte nye billeder i fotoalbummet uden, at du kan se forskel på dem, dine forældre tog for 20 år siden.

Analoge kameraer til salg på DBA:

 1. Minox, 35 GT-E, God, Tilbud modtages

  Minox, 35 GT-E, God, Tilbud modtages

  10,00 kr.24-09-2023
 2. Ricoh, Singlex TLS, Rimelig, Ricoh Singlex TLS kamera med diverse objektiver og tilbehør sælges.
Der

  Ricoh, Singlex TLS, Rimelig, Ricoh Singlex TLS kamera med diverse objektiver og tilbehør sælges. Der medfølger det som ses på billederne, i alt 3 objektiver (der sider filter på alle objektiver), to b

  1.000,00 kr.24-09-2023
 3. Canon, Prima Zoom Shot AI AF, Rimelig, Her har du mulighed for at købe et af de rigtige old-school p

  Canon, Prima Zoom Shot AI AF, Rimelig, Her har du mulighed for at købe et af de rigtige old-school point and shoot kameraer. Her er der tale om den ægte vare, der leverer 90’er nostalgi uden filtre, r

  400,00 kr.24-09-2023
 4. Nikon, F90X F50, spejlrefleks, God, Samling sælges samlet eller enkeltvis 
Bud modtages - skal bare

  Nikon, F90X F50, spejlrefleks, God, Samling sælges samlet eller enkeltvis Bud modtages - skal bare væk nu

  10,00 kr.24-09-2023
 5. Yashica, Fx-3 super 2000, Perfekt, Yashica fx3 super 2000 ( 1/2000 sek max hastighed) - japansk ana

  Yashica, Fx-3 super 2000, Perfekt, Yashica fx3 super 2000 ( 1/2000 sek max hastighed) - japansk analog når det er smukkest - helt manuelt kamera - Står som nyt uden fejl . Lysmåler er en 3 steps le

  1.650,00 kr.24-09-2023
 6. Canon, A35F, God, Afprøvet med film, alt virker som det skal, også lysmåler.
Sendes gerne på købers

  Canon, A35F, God, Afprøvet med film, alt virker som det skal, også lysmåler. Sendes gerne på købers regning. Foto taget med den model kan ses her: https://www.lomography.com/cameras/3317127-canon-a35f

  595,00 kr.24-09-2023

Det behøver ikke være dyrt at komme med på moden. På DBA finder du lige nu 1.514 analoge kameraer, og du kan endda komme i gang med at fotografere som i gamle dage for under 1.000 kroner.

Biplyde til børn og barnlige sjæle

Kan du huske Donkey Kong og Super Mario? Så har du afsløret dig selv som barn af 1990’erne. Den lille, handy spillekonsol stod højt på ønskesedlen i de gode gamle dage, men selvom både PlayStation og Xbox i dag har trukket i den teknologiske førertrøje, er Gameboy’en ikke glemt.

Der findes nemlig barnlige sjæle derude, som finder den grynede grafik og de bimlende biplyde så magiske, at de mødes for at spille med hinanden.

Skal du med til Gameboy-træf, men mangler du det rigtige udstyr? Det koster ikke mere end 500 kroner for en ”billet” tilbage til barndommen, og på DBA finder du endda en række af de populære spil, som du kan få med i handlen.

LÆS OGSÅ: Så meget kan dine gamle VHS-bånd være værd

Hvem husker ikke Super Mario? Thomas i Odense sælger sin Gameboy med fire spil til 500 kroner, så du kan bippe dig igennem banerne i Super Mario.
Hvem husker ikke Super Mario? Thomas i Odense sælger sin Gameboy med fire spil til 500 kroner, så du kan bippe dig igennem banerne i Super Mario.

Drop streaming og se serier på denne måde

Video, video, VIDEO – den kører nat og dag! Bare tryk på knappen, så er du fluks tilbage i 1980’ernes farverige discoverden, for selvom der ikke er produceret nye VHS-maskiner siden 2016, er de ikke gået i glemmebogen.

Har du en videomaskine fra Phillips stående under dit colortv? Så skal du ikke frygte en fejlmeddelelse. Producenten supporter stadig modellerne, og er du selv fiks på fingrene, kan du både opstøve bånd og drivremme brugt og reparere afspilleren.

Frygter du sort skærm i nærmeste fremtid? Du kan finde din næste VHS-maskine på DBA, og vil du opdatere fortiden bare en smule, kan du med fordel købe en model med AV/SV- og audiostik, så du kan overføre dine gamle VHS-bånd og DVD’er til computeren med USB.

VHS-bånd til salg på DBA:

 1. Anden genre, En VHS video som viser fremstillingen af sækkepiben "The Great Highland Bagpipe

  Anden genre, En VHS video som viser fremstillingen af sækkepiben "The Great Highland Bagpipe

  100,00 kr.24-09-2023
 2. Tegnefilm, Løvernes konge 2, Simba's Stolthed, instruktør Walt Disney, VHS båndet er velholdt og meg

  Tegnefilm, Løvernes konge 2, Simba's Stolthed, instruktør Walt Disney, VHS båndet er velholdt og meget lidt brugt. Meget Sjælden VHS Udgået fra markedet... Hentes på adressen

  300,00 kr.23-09-2023
 3. Børnefilm, Blandet børnefilm VHS, en hel kasse : Blandet børnefilm VHS form. Kom med bud

  Børnefilm, Blandet børnefilm VHS, en hel kasse : Blandet børnefilm VHS form. Kom med bud

  69,00 kr.23-09-2023
 4. Action, Titanic, instruktør James Cameron, Titanic vhs special edition i flot boks
Indeholder 8 flot

  Action, Titanic, instruktør James Cameron, Titanic vhs special edition i flot boks Indeholder 8 flotte billeder fra filmen og en stump film.

  200,00 kr.23-09-2023
 5. Tegnefilm, Walt Disney på VHS - Dansk tale - 20 stk kr 50 stykket eller kr 800 samlet
Sender ikke -

  Tegnefilm, Walt Disney på VHS - Dansk tale - 20 stk kr 50 stykket eller kr 800 samlet Sender ikke - Skal afhentes på adressen.

  800,00 kr.23-09-2023
 6. Action, VHS 25 forskellige VHS film, Kan afhentes i Glumsø eller sendes mod betaling af porto

Har o

  Action, VHS 25 forskellige VHS film, Kan afhentes i Glumsø eller sendes mod betaling af porto Har over 20 VHS film til salg til 10 kr pr. stk. VHS - VHS - VHS - VHS - VHS - VHS!!!! City Hall Days o

  10,00 kr.23-09-2023

Du finder lige nu 1.259 VHS-bånd på DBA, som du kan komme i videomaskinen.

Lydentusiasterne er enige: Her får du den bedste lyd

Er vinyler for moderne for dig? Så er du måske en af dem, der har kastet kærligheden på spolebåndoptageren. Folk med fine ører og fornemmelse for lyd hævder nemlig, at et masterbånd – altså en original optagelse med spolebånd – er ren forkælelse for øregangene.

Og der er nok noget om snakken, for producenten Thorens har nemlig lanceret en spritny udgave af den gamle spolebåndoptager. Lyder det som sød musik? TM16 er udstyret med ¼ " -magnetbånd på spoler op til 10,5", og den moderne model kan både hænges på væggen eller stå på gulvet. Er du fristet til at købe, skal du lægge 90.000 kroner på bordet.

Steg blodtrykket? Du kan få en brugt spolebåndoptager på DBA til under 1.000 kroner, så du kan nyde toner fra fortiden uden at sprænge årsbudgettet.

LÆS OGSÅ: Sådan får du bedre lyd ud af dine højttalere

Spolebåndoptageren fra Tandberg er sat til salg for 2.300 kroner. Det er Henning i Svendborg, der sælger den.
Spolebåndoptageren fra Tandberg er sat til salg for 2.300 kroner. Det er Henning i Svendborg, der sælger den.

Overraskelse: Der bliver stadig udgivet musik her

Har du set mit kassettebånd med Justin Bieber? Det er nok ikke lige den sætning, du regner med at høre fra teenageren med mindre, du har en modebevidst musikentusiast boende. For selvom kassettebåndet har snurret spolerne rundt i mere end 60 år, ser det ikke ud til, at båndet er bandlyst.

Foruden Bieber udgiver danske Tørfisk også musik på gammeldags maner, ligesom bånd fra Iron Maiden er eftertragtede blandt samlere.

Serverer du båndsalat til aftensmad? For de yngre læsere kan vi afsløre, at kassettebåndet ikke må afspilles hurtigere end med 4,75 centimeter i sekundet. Forbryder du dig mod denne regel, får du nemlig et mindre oprydningsarbejde. Båndsalat ser kaotisk ud, men heldigvis kan du dreje båndet på plads med en kuglepen eller en blyant. Så er du hurtigt klar til at lytte videre, og tak så dig selv for, at det ikke var en CD, du knækkede…

LÆS OGSÅ: Derfor bør du købe konsolspillerne brugte

Der er nostalgi til ørerne, når du lytter til kassettebånd. Lige nu sælger Michael fra Roskilde ud af sine gamle bånd, og han sender dem gerne til dig med posten.
Der er nostalgi til ørerne, når du lytter til kassettebånd. Lige nu sælger Michael fra Roskilde ud af sine gamle bånd, og han sender dem gerne til dig med posten.

Denne computer har to verdensrekorder

Har du tæsket i tastaturet på en Commodore 64? Så glemmer du nok aldrig fornemmelsen. ’Brødkassen’, som computeren også blev kaldt, har siden 1980’erne begejstret tech-entusiaster med sin 8-bit-grafik, og maskinen indtager både førstepladsen som verdens første hjemmecomputer og som den mest solgte computer nogensinde.

Vil du game som i gamle dage? Lige nu er der 149 Commodore 64 til salg på DBA, så er du klar til en tidsrejse tilbage til 1980’erne, begynder rejsen her.

Commodore 64 til salg på DBA netop nu:

 1. Commodore 64, andet, God, Old School commodore 64 med 1541 diskette station.
Der medfølger original

  Commodore 64, andet, God, Old School commodore 64 med 1541 diskette station. Der medfølger original strømforsyning, 230 volt ledning til 1541 , Serielkabel, rf-kabel og et joystick, samt en håndfuld d

  1.000,00 kr.23-09-2023
 2. Sega mega drive MK1, spillekonsol, Perfekt, Sælger disse 2/3 stks Sega mega drives!.
Billede 1-6 Seg

  Sega mega drive MK1, spillekonsol, Perfekt, Sælger disse 2/3 stks Sega mega drives!. Billede 1-6 Sega mega drive 1. Mk 1 aller første udgave af maskinen. Med Yamaha lyd chippen. Så her får du den fede

  1.200,00 kr.23-09-2023
 3. Commodore, spillekonsol, God, Commodore 64 MicroComputer med original strømforsyning i original emba

  Commodore, spillekonsol, God, Commodore 64 MicroComputer med original strømforsyning i original emballage. Brugt, men funktionsdygtig og i flot stand.

  2.000,00 kr.22-09-2023
 4. Commodore 64, andet, God, I æske, som dog ikke er i super stand.
C64 virker. Inkluderet er original

  Commodore 64, andet, God, I æske, som dog ikke er i super stand. C64 virker. Inkluderet er original strømforsyning, rf-kabel og brugermanual.

  500,00 kr.20-09-2023
 5. Commodore 64, spillekonsol, Perfekt, Fuldt fungerende Commodore 64 i særdeles god stand. 

Maskinen

  Commodore 64, spillekonsol, Perfekt, Fuldt fungerende Commodore 64 i særdeles god stand. Maskinen er testet med diagnostics cartridge. Tastaturet er endvidere testet. Tastaturet er det sjældne type

  650,00 kr.20-09-2023
 6. outlaws ultimate play the game, commodore 64, commodore c 64 spil

OUTLAWS ULTIMATE PLAY THE GAME
D

  outlaws ultimate play the game, commodore 64, commodore c 64 spil OUTLAWS ULTIMATE PLAY THE GAME Det er kun båndet det er ikke testede se billedet pris ??? + porto giv et bud hvis budet er for lavt

  123,00 kr.20-09-2023

I dag er Commodore 64 et samlerobjekt på samme niveau som Nintendo 64 og Playstation 1. Her kan du finde de hjemmecomputere, som koster under 1.000 kroner.

Har du købt dig en walkman? Den kan faktisk vise sig at være mange penge værd i dag. Selvom det er 40 år siden, at den lille musikafspiller fyldte folks øregange med sprøde toner for første gang, er den ikke faldet i popularitet.
Her i artiklen fortæller vi dig, hvor meget du kan få for din gamle walkman, og vi kan godt afsløre, at prisen ligger et godt stykke over både 2.000 og 3.000 kroner.

Der kan være mange penge at spare, når du køber dine tech-ting brugte – også selvom, du har set dig lun på digitale dimser, der ikke er mere end et par år gamle. Er det tid til at skifte computeren ud? Vi guider dig gennem en reinstallation af din brugte Mac her i videoen, for heldigvis behøver du ikke være computernørd for at få styr på teknikken.

Relaterede artikler