Trendy teknologi: De her fortidsfund er mere end nostalgi
Tech

Trendy teknologi: De her fortidsfund er mere end nostalgi

Christine
Christine

Frister falmede fotografier og lang loadtid? I dine moderne ører lyder det næppe som et drømmescenarie, men faktisk bør du spidse ører nu. Har du styr på, om det er minidiscs eller kassettebånd, du skal kaste din kærlighed på, hvis du vil være med på tidens teknologiske trend? Det finder du svaret på her.

Længes du efter de gode, gamle dage? De har faktisk aldrig været tættere på. I hvert fald teknologisk set, for floppydisken og filmkameraet fra den fjerne fortid findes endnu! Og det er ikke kun i et hjørne bagerst på loftet.

Ved du, hvilket analogt kamera de professionelle fotografer falder for? Og kender du tricket, som tryller båndsalat om til sød musik? Hvis ikke skal du lytte med nu, hvor vi sætter pladen med evergreens på og fortæller dig hvilken teknologi fra fortiden, som trender i dag. 

Fotografier med originalt filter

Det er ikke et filter, der er lagt på billederne i de gamle fotoalbums. Det er fortidens fodspor, som vader over motivet og på sin egen charmerende måde gør opmærksom på, hvor meget skarpere din smartphone skyder stills.

Charmerende? Uden tvivl, for det analoge kamera giver både smartphones og spejlreflekskameraer med digitale indstillinger og knivskarpe objektiver kamp til stregen.

Finder du de falmede farver flotte? Brugte kameraer fra Leica, Pentax og Hasselblad er populære modeller blandt amatørfotograferne, mens de professionelle forelsker sig i Nikon F6 med 35 millimeter, som både kan tage analoge billeder og digitale skud med spejlrefleks.

Sidder du lige nu og tænker på, hvor du kan få fremkaldt filmene? Præcis samme sted som i de gode, gamle dage: hos kameraforhandlere. Her kan du også købe friske filmruller, så du er helt klar til at sætte nye billeder i fotoalbummet uden, at du kan se forskel på dem, dine forældre tog for 20 år siden.

Analoge kameraer til salg på DBA:

 1. Sony, Sony A7s II + SEL 2870, Perfekt, Sælger dette Sony A7s II + SEL 2870 linse, da jeg desværre i

  Sony, Sony A7s II + SEL 2870, Perfekt, Sælger dette Sony A7s II + SEL 2870 linse, da jeg desværre ikke får det brugt. Et rigtig godt kamera og linse både til billeder og små film. Kan afhentes/levere

  8.800,00 kr.17-04-2024
 2. Minolta, 9000 AF, Rimelig, Der føler et Tamron 28-200mm 3.8-5.6 med.

Viewfinderen og LCD’en har en

  Minolta, 9000 AF, Rimelig, Der føler et Tamron 28-200mm 3.8-5.6 med. Viewfinderen og LCD’en har en skade, men viser de rigtige tal, så kameraet kan sagtens bruges.

  700,00 kr.17-04-2024
 3. Nikon, F70 , spejlrefleks, Rimelig, Der følger et Sigma 70 - 300MM f/4 - 5.6 med.

  Nikon, F70 , spejlrefleks, Rimelig, Der følger et Sigma 70 - 300MM f/4 - 5.6 med.

  500,00 kr.17-04-2024
 4. Konica, Auto S2, Rimelig, Ældre Konica Auto S2 analog kamera til salg. Har ligget til opbevaring i f

  Konica, Auto S2, Rimelig, Ældre Konica Auto S2 analog kamera til salg. Har ligget til opbevaring i flere år. Sælges med taske. Da vi ikke har mulighed for at teste det selv, sælges det som beset. - K

  450,00 kr.17-04-2024
 5. Zeiss, Nettar, Rimelig, Ældre Zeiss Ikon Nettar analog kamera til salg. Har ligget til opbevaring i

  Zeiss, Nettar, Rimelig, Ældre Zeiss Ikon Nettar analog kamera til salg. Har ligget til opbevaring i flere år. Sælges med vist udstyr og taske. Da vi ikke har mulighed for at teste det selv, sælges det

  150,00 kr.17-04-2024
 6. Andet, Nizo Heliomatic 8, Perfekt

  Andet, Nizo Heliomatic 8, Perfekt

  500,00 kr.17-04-2024

Det behøver ikke være dyrt at komme med på moden. På DBA finder du lige nu 1.514 analoge kameraer, og du kan endda komme i gang med at fotografere som i gamle dage for under 1.000 kroner.

Biplyde til børn og barnlige sjæle

Kan du huske Donkey Kong og Super Mario? Så har du afsløret dig selv som barn af 1990’erne. Den lille, handy spillekonsol stod højt på ønskesedlen i de gode gamle dage, men selvom både PlayStation og Xbox i dag har trukket i den teknologiske førertrøje, er Gameboy’en ikke glemt.

Der findes nemlig barnlige sjæle derude, som finder den grynede grafik og de bimlende biplyde så magiske, at de mødes for at spille med hinanden.

Skal du med til Gameboy-træf, men mangler du det rigtige udstyr? Det koster ikke mere end 500 kroner for en ”billet” tilbage til barndommen, og på DBA finder du endda en række af de populære spil, som du kan få med i handlen.

LÆS OGSÅ: Så meget kan dine gamle VHS-bånd være værd

Hvem husker ikke Super Mario? Thomas i Odense sælger sin Gameboy med fire spil til 500 kroner, så du kan bippe dig igennem banerne i Super Mario.
Hvem husker ikke Super Mario? Thomas i Odense sælger sin Gameboy med fire spil til 500 kroner, så du kan bippe dig igennem banerne i Super Mario.

Drop streaming og se serier på denne måde

Video, video, VIDEO – den kører nat og dag! Bare tryk på knappen, så er du fluks tilbage i 1980’ernes farverige discoverden, for selvom der ikke er produceret nye VHS-maskiner siden 2016, er de ikke gået i glemmebogen.

Har du en videomaskine fra Phillips stående under dit colortv? Så skal du ikke frygte en fejlmeddelelse. Producenten supporter stadig modellerne, og er du selv fiks på fingrene, kan du både opstøve bånd og drivremme brugt og reparere afspilleren.

Frygter du sort skærm i nærmeste fremtid? Du kan finde din næste VHS-maskine på DBA, og vil du opdatere fortiden bare en smule, kan du med fordel købe en model med AV/SV- og audiostik, så du kan overføre dine gamle VHS-bånd og DVD’er til computeren med USB.

VHS-bånd til salg på DBA:

 1. Thriller, Bad Lieutenant, instruktør Abel Ferrara, Krimi thriller med Harvey Keitel.

I Abel Ferrara

  Thriller, Bad Lieutenant, instruktør Abel Ferrara, Krimi thriller med Harvey Keitel. I Abel Ferraras ’Bad Lieutenant’ er Harvey Keitel en på overfladen helt almindelig politimand. Men skindet bedrage

  25,00 kr.17-04-2024
 2. Tegnefilm, Disney vhs film, Disney film.
30 kr pr stk.
Skriv for interesse. Ved en eller flere. 
Så

  Tegnefilm, Disney vhs film, Disney film. 30 kr pr stk. Skriv for interesse. Ved en eller flere. Så finder vi ud af det :)

  30,00 kr.17-04-2024
 3. Tegnefilm, Både kasette og film er i flot stand fra Disney, 

Nostalgi VHS bånd med børnefilm

Sælge

  Tegnefilm, Både kasette og film er i flot stand fra Disney, Nostalgi VHS bånd med børnefilm Sælges samlet Kommer fra ikke-ryger hjem 6 stk 1. Fedtmule og søn 2.Max og Mule får rampefeber 3.FedtMu

  300,00 kr.17-04-2024
 4. Tegnefilm, VHS Tintin film, 

Både kasette og film er i flot stand

Sælges samlet

Kommer fra ikke-r

  Tegnefilm, VHS Tintin film, Både kasette og film er i flot stand Sælges samlet Kommer fra ikke-ryger hjem 6 stk 1. Det Sorte Guld 2.Månen tur- retur 1. Del 3.De syv krystalkugler 4. Tin Tin Og PI

  250,00 kr.17-04-2024
 5. Børnefilm, VHS 

Krummernes Jul (dobbelt kassette) 24 afsnit.
Pippi stikker af (spillefilm)
Pippi på

  Børnefilm, VHS Krummernes Jul (dobbelt kassette) 24 afsnit. Pippi stikker af (spillefilm) Pippi på de syv have (spillefilm)

  99,00 kr.16-04-2024
 6. Familiefilm, VHS 

Aladdin
Pocahontas
Babe Den kække gris
Sjov i gaden. Dirck Passer og Winnie
Far t

  Familiefilm, VHS Aladdin Pocahontas Babe Den kække gris Sjov i gaden. Dirck Passer og Winnie Far til 4 i højt humør 5 film for 139 kr.

  139,00 kr.16-04-2024

Du finder lige nu 1.259 VHS-bånd på DBA, som du kan komme i videomaskinen.

Lydentusiasterne er enige: Her får du den bedste lyd

Er vinyler for moderne for dig? Så er du måske en af dem, der har kastet kærligheden på spolebåndoptageren. Folk med fine ører og fornemmelse for lyd hævder nemlig, at et masterbånd – altså en original optagelse med spolebånd – er ren forkælelse for øregangene.

Og der er nok noget om snakken, for producenten Thorens har nemlig lanceret en spritny udgave af den gamle spolebåndoptager. Lyder det som sød musik? TM16 er udstyret med ¼ " -magnetbånd på spoler op til 10,5", og den moderne model kan både hænges på væggen eller stå på gulvet. Er du fristet til at købe, skal du lægge 90.000 kroner på bordet.

Steg blodtrykket? Du kan få en brugt spolebåndoptager på DBA til under 1.000 kroner, så du kan nyde toner fra fortiden uden at sprænge årsbudgettet.

LÆS OGSÅ: Sådan får du bedre lyd ud af dine højttalere

Spolebåndoptageren fra Tandberg er sat til salg for 2.300 kroner. Det er Henning i Svendborg, der sælger den.
Spolebåndoptageren fra Tandberg er sat til salg for 2.300 kroner. Det er Henning i Svendborg, der sælger den.

Overraskelse: Der bliver stadig udgivet musik her

Har du set mit kassettebånd med Justin Bieber? Det er nok ikke lige den sætning, du regner med at høre fra teenageren med mindre, du har en modebevidst musikentusiast boende. For selvom kassettebåndet har snurret spolerne rundt i mere end 60 år, ser det ikke ud til, at båndet er bandlyst.

Foruden Bieber udgiver danske Tørfisk også musik på gammeldags maner, ligesom bånd fra Iron Maiden er eftertragtede blandt samlere.

Serverer du båndsalat til aftensmad? For de yngre læsere kan vi afsløre, at kassettebåndet ikke må afspilles hurtigere end med 4,75 centimeter i sekundet. Forbryder du dig mod denne regel, får du nemlig et mindre oprydningsarbejde. Båndsalat ser kaotisk ud, men heldigvis kan du dreje båndet på plads med en kuglepen eller en blyant. Så er du hurtigt klar til at lytte videre, og tak så dig selv for, at det ikke var en CD, du knækkede…

LÆS OGSÅ: Derfor bør du købe konsolspillerne brugte

Der er nostalgi til ørerne, når du lytter til kassettebånd. Lige nu sælger Michael fra Roskilde ud af sine gamle bånd, og han sender dem gerne til dig med posten.
Der er nostalgi til ørerne, når du lytter til kassettebånd. Lige nu sælger Michael fra Roskilde ud af sine gamle bånd, og han sender dem gerne til dig med posten.

Denne computer har to verdensrekorder

Har du tæsket i tastaturet på en Commodore 64? Så glemmer du nok aldrig fornemmelsen. ’Brødkassen’, som computeren også blev kaldt, har siden 1980’erne begejstret tech-entusiaster med sin 8-bit-grafik, og maskinen indtager både førstepladsen som verdens første hjemmecomputer og som den mest solgte computer nogensinde.

Vil du game som i gamle dage? Lige nu er der 149 Commodore 64 til salg på DBA, så er du klar til en tidsrejse tilbage til 1980’erne, begynder rejsen her.

Commodore 64 til salg på DBA netop nu:

 1. Intel, spillekonsol, Perfekt, super fed retro gaming maskine baseret på en Intel Nuc (NUC8I3BEK2) /

  Intel, spillekonsol, Perfekt, super fed retro gaming maskine baseret på en Intel Nuc (NUC8I3BEK2) / i3-8109U / 8GB RAM / 16GB Optane M.2 NVMe SSD, 512 GB Samsung PRO SDHC. Med batocera / emulationstat

  2.600,00 kr.16-04-2024
 2. MiSTeR, spillekonsol, Perfekt, den ultimative maskine til retro-gaming: MiSTer FPGA med 8bitdo Contr

  MiSTeR, spillekonsol, Perfekt, den ultimative maskine til retro-gaming: MiSTer FPGA med 8bitdo Controller receiver og PS4 Dualshock controller. Her er der ikke emulering! Det er ægte maskine-kerner de

  3.999,00 kr.15-04-2024
 3. Andet mærke, Commodore 64, God, Commodore 64 med 1541 diskette station.
Alle nødvendige kabler (rf-k

  Andet mærke, Commodore 64, God, Commodore 64 med 1541 diskette station. Alle nødvendige kabler (rf-kabel) og original strømforsyning. Begge enheder er lakeret i den rigtige farve, og er rigtig flotte.

  1.200,00 kr.14-04-2024
 4. Commodore 64c, spillekonsol, Først til møllen pris. Tak.
Super fin og flot C64c - som ny.
Original e

  Commodore 64c, spillekonsol, Først til møllen pris. Tak. Super fin og flot C64c - som ny. Original emballage, inkl. styropor. Datassette Quick Shot II med autofire og i original emballage - som ny. An

  800,00 kr.13-04-2024
 5. Andet mærke, Commodore 64 C, God, Commodore 64 C med 1541 diskette station og farveskærm.
C64 og 154

  Andet mærke, Commodore 64 C, God, Commodore 64 C med 1541 diskette station og farveskærm. C64 og 1541 er malet, og står rigtigt flot. 1541 er med helt nyt bundkort, hvor alle chips sidder i sokler. De

  1.800,00 kr.13-04-2024
 6. Henry's House, Commodore 64 & C128, 


English Software, 1984:


"Henry's House"

(Starring Little H

  Henry's House, Commodore 64 & C128, English Software, 1984: "Henry's House" (Starring Little Henry) Fantastisk og ikonisk action/platformer til Commodoren! Meget sjældent udbudt spil! Lyd

  749,00 kr.12-04-2024

I dag er Commodore 64 et samlerobjekt på samme niveau som Nintendo 64 og Playstation 1. Her kan du finde de hjemmecomputere, som koster under 1.000 kroner.

Har du købt dig en walkman? Den kan faktisk vise sig at være mange penge værd i dag. Selvom det er 40 år siden, at den lille musikafspiller fyldte folks øregange med sprøde toner for første gang, er den ikke faldet i popularitet.
Her i artiklen fortæller vi dig, hvor meget du kan få for din gamle walkman, og vi kan godt afsløre, at prisen ligger et godt stykke over både 2.000 og 3.000 kroner.

Der kan være mange penge at spare, når du køber dine tech-ting brugte – også selvom, du har set dig lun på digitale dimser, der ikke er mere end et par år gamle. Er det tid til at skifte computeren ud? Vi guider dig gennem en reinstallation af din brugte Mac her i videoen, for heldigvis behøver du ikke være computernørd for at få styr på teknikken.

Relaterede artikler